نقش «حاکمیت»، «فعالان اقتصادی» و «مردم» در جهش تولید / گمرک باید فرش قرمز برای صادرات پهن کند/ راهکاری که برای خریداران اوراق، بسیار جذاب است
وزیر اقتصاد در خصوص برنامه های سال جهش تولید اظهار داشت: یکی از ماموریت های اصلی وزارت اقتصاد بهبود فضای کسب و کار است و در این راستا جلسات متعددی در سال گذشته برگزار و مصوبات بسیار خوبی هم داشتیم که در این زمینه یکی از مهمترین اقدامات تحقق صدور مجوزهای صنوف در محیط الکترونیکی بود.
به گزارش تابناک اقتصادی؛ فرهاد دژپسند وزیر امور اقتصادی و دارایی در برنامه تیتر امشب شبکه خبر گفت: مقام معظم رهبری طی چند سال اخیر نامگذاری سال را به موضوعات اقتصادی بویژه بحث تولید اختصاص داده اند که بحمدالله با تلاش های انجام شده، تاکنون نتایج خوبی هم نصیب کشور شده است.
وی افزود: با توجه به اهمیت مساعدت به کسب و کار ها در پی شیوع بیماری کرونا، پیشنهاد اعمال مهلت سه ماهه برای پرداخت مالیات از سوی مودیان را دادیم.
دژپسند تاکید کرد: مقابله با کرونا آنقدر ارزش دارد و مهم هست که اگر نیاز باشد، این معافیت ها را باز هم تمدید می کنیم.
وزیر اقتصاد در خصوص برنامه های سال جهش تولید اظهار داشت: یکی از ماموریت های اصلی وزارت اقتصاد بهبود فضای کسب و کار است و در این راستا جلسات متعددی در سال گذشته برگزار و مصوبات بسیار خوبی هم داشتیم که در این زمینه یکی از مهمترین اقدامات تحقق صدور مجوزهای صنوف در محیط الکترونیکی بود.
امسال باید در راستای نامگذاری سال جهش تولید از سوی مقام معظم رهبری، این اقدامات را توسعه دهیم و پنجره واحد در محیط الکترونیکی را ایجاد کنیم.
وی در ادامه افزود: در سال گذشته موفقیت های خوبی در جلب سرمایه گذاری خارجی داشتیم و هم اکنون نیز 800 میلیون دلار تقاضای سرمایه گذاری وجود دارد که علی رغم محدودیتهای ایجاد شده به دلیل شیوع ویروس کرونا در سطح بین الملل، دستور اقدام لازم با رعایت تمهیدات بهداشتی را صادر نمودم.
وزیر اقتصاد اظهار داشت: برای جهش تولید باید بازارها را توسعه داد یعنی هم به بازار های داخل و هم خارج توجه داشته باشیم؛ علاوه بر این برای جهش تولید باید هم زنجیره تولید و عرضه و هم تامین نیاز و تقاضا را ببینیم و در عین حال باید به افزایش بهره وری و ارتقای استفاده از ظرفیت تولید نیز بپردازیم.
وزیر اقتصاد در ادامه افزود: وقتی می گوییم جهش تولید نیازمند جهش صادرات است، گمرک باید فرش قرمز برای صادرات پهن کند؛ از آنجا که 85 تا 87 درصد واردات ما، کالاهای واسطه ای و مواد اولیه مورد نیاز برای تولید است، در صورت ایجاد وقفه در واردات، چرخ تولید معطل میماند، به همین خاطر، به همان شکلی که این روزها در امر مبارزه با کرونا شاهد هستیم که ثبت سفارش تا واردات کالا، 48 ساعته انجام می شود؛ در مورد واردات کالای واسطه ای و سرمایه ای و مواد اولیه نیز باید با همین جدیت و سرعت عمل کار شود.
برای تحقق این امر، یکی از توصیه های وزارت اقتصاد، پذیرفتن "ضمانت معتبر" برای ترخیص کالای مورد نیاز تولید کنندگان داخلی است تا به دلیل عدم وجود نقدینگی، امر تولید با مشکل مواجه نشود. بدیهی است، تقویت تولید، منجر به ایجاد اشتغال و تقویت صادرات کشور می شود
وزیر اقتصاد در برنامه "تیتر امشب" شبکه خبر اظهار داشت: رونق تولید و جهش تولید از سه رکن حاکمیت، فعالان اقتصادی و مردم تشکیل شده است، که "حاکمیت" با روان سازی و پشتیبانی، "فعالان اقتصادی" با مدرن کردن کار، بهبود کیفیت و متناسب سازی قیمت و "مردم" بعنوان رکن اساسی با جایگزینی مصرف کالای داخلی با کالاهای خارجی در اجرایی شدن این امر نقش دارند.
وزیر اقتصاد در ادامه افزود: در چند هفته آخر سال شاهد بودید، که به دلیل در اولویت بودن مبارزه با بیماری کرونا، تمامی تخصیص های پیشنهادی سازمان برنامه و بودجه در مورد تأمین اقلام بهداشتی، از سوی خزانه داری کل کشور، در اولویت تخصیص قرار داده شد. همین روند با توجه به شعار امسال (جهش تولید) در مورد تخصیص های مرتبط با تولید نیز در خزانه داری کل کشور رخ خواهد داد و این، توصیه ما به همه ذیحسابان دستگاه های اجرایی هم هست که هر بسته ای که می تواند به جهش تولید کمک کند را در اولویت قرار دهند
به گفته وزیر اقتصاد: در سال گذشته اقدامات خوبی نظیر افزایش سرمایه بنگاهها در جهت عمق بخشیدن به بازار سرمایه و عرضه اولیه ها در این بازار صورت گرفته و در سال جهش تولید با توجه به تاکید مقام معظم رهبری باید این اقدامات را چندجانبه کنیم. یعنی باید نیازمندیهای تولید را از طریق بازار سرمایه و بازار پول تأمین کنیم تا جهش تولید، دچار مشکل نشود
یکی از برنامه های وزارت امور اقتصادی و دارایی در سال 1399 حداقل سازی شرکت داری در بخش دولتی است، این برنامه راهکاری برای ارتقای کارایی و تسریع در جهش تولید در سالجاری می باشد
وزیر اقتصاد در پایان اظهار داشت: امسال در قالب طرح تأمین مالی صنایع صادرات محور، از جمله صنایع نفت و گاز و صنایع معدنی باید به سمت تأمین سرمایه از بازار سرمایه رفت. یکی از شیوه های موثر تأمین منابع صنایع نفت و گاز و صنایع معدنی، پدیره نویسی و فروش اوراق و اوراق قابل تبدیل به سهام است، بدین معنی که وقت سر رسید اوراق، فرد خریدار بجای فروش آن، می تواند سهامدار شرکت مورد نظر شود؛ این موضوع در خصوص صنایع نفت و گاز به دلیل صادرات محور بودن آنها برای خریداران اوراق، بسیار جذاب است.