نقش محوری شهید سلیمانی در تشکیل حشد الشعبی عراق و بسیج مردمی در سوریه
کتاب «من قاسم سلیمانی هستم، سرباز ولایت»، در راستای بیان ابعاد مختلف شخصیت شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی سیدالشهدای جبهه مقاومت گردآوری شده است.
خبرگزاری میزان - کتاب «من قاسم سلیمانی هستم، سرباز ولایت»، در راستای بیان ابعاد مختلف شخصیت شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی سیدالشهدای جبهه مقاومت گردآوریشده است، خبرگزاری میزان در سلسله برشهایی، به بازخوانی این کتاب میپردازد.
فصل چهار، بخش چهارم | غزه
رژیم صهیونیستی که از لبنان و حزبالله و نیروهای مقاومت شکست خورد به فکر انتقام و جنگی دوباره بود، از همین رو تابستان 87 به غزه حمله کرد، جنگی که 22 روز طول کشید و بعداً معلوم شد شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی باز به یاری جبهه مقاومت رفته بود.
در این جنگ برای اولین بار موکهای فجر 5 علیه رژیم صهیونیستی استفاده شد و شهرهای فلسطین اشغالی مورد اصابت قرار گرفت. سال 93 حاج قاسم در پیامی به فرماندهان مقاومت فلسطینی درباره گوشهای از واقعیات جنگ 22 روزه سخن گفت: ما در محضر خدای عزوجل، با شهدا عهد میبندیم که بر عهد خود پایبند بمانیم و دگرگون نشویم، همانگونه که بودیم و هستیم به تکلیف دینی خود در حمایت از مقاومت عمل کنیم، ما تأکید میکنیم که در اصرار برای پیروزی مقاومت و بالا بردن آن تا پیروزی ادامه خواهیم داد.
محور مقاومت شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی در سال 1389 با حکم حضرت آیتالله خامنهای فرمانده معظم کل قوا با یک درجه ارتقا به درجه سرلشکری نائل آمد، اما هنوز هم در افکار عموم همه ایشان را حاج قاسم میخوانند، اما این پایان ماجرا نبود.
با توطئه جدید غرب و پشتیبانی مالی کشورهایی مانند عربستان سعودی، که به شکلگیری گروهکهای تروریستی تکفیری اعم از داعش و جبههالنصره در منطقه انجامید، شهید سلیمانی مأموریتی تازه یافت و آنهم مقابله با این تهدیدات در دو کشور عراق و سوریه بود.
شهید سلیمانی با کمک شهیدان همدانی و تقوی در عراق حشدالشعبی و در سوریه بسیج مردمی را شکل داد و با کمک آنها و هدایت و مشاوره نیروی قدس سپاه، طی 6 سال، بساط تروریستها در این دو کشور تقریباً جمع شد، درواقع باید اینطور گفت که ایشان و نیروهایش که با درخواست رسمی دولتهای سوریه و عراق، به این دو کشور رفتد، مانع سقوط دمشق و بغداد شدند و هم او بود که با سفر به مسکو، نقش به سزایی در همراه کردن روسیه و پوتین برای ورود به میدان نبرد سوریه داشت.
در تاریکترین لحظات هجوم داعش به عراق و زمانی که مسئولان این کشور ملتمسانه به دنبال دریافت کمک از امریکا و ایران بودند، تنها یک نفر بود که توانت مسیری امیدوارکننده برای مقابله با داعش در دروازههای بغداد فراهم کند.
حاج قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس ایران با هماهنگی مستقیم با فرمانده کل قوا امام خامنهای، اجازه کمک گسترده نظامی به عراق برای مقابله با داعش را بهدست آورد، جنگندههای ایرانی با هماهنگی دولت عراق ستونهای داعش را در نزدیکی سامرا بمباران کرده و با کند کردن پیشروی داعش اجازه تشکیل یک حلقه دفاعی به دور بغداد برای جلوگیری از نفوذ تروریستهای تکفیری را فراهم کردند.
در مرحله بعدی کمکهای نظامی به سمت کردها سرازیر شد و در نهایت اولین گام در عقب راندن داعش با عملیات مشترک نیروهای کرد و ارتش عراق شهر آمرلی آزاد شد، نبرد علیه داعش در سوریه و عراق از آن پس نزدیک به چهار سال دیگر به طول انجامید تا زمانی که ابوکمال اولین شهری که در سوریه به تصرف داعش در آمده بود، در عملیاتی تخت فرماندهی سردار قاسم سلیمانی آزاد شد.