دوشنبه 1 بهمن 1403

نقل شاهنامه و شاهنامه خوانی مجازی به راه افتاد / اعلام اسامی هیئت داوران جشنواره تئاترمجازی «تک»

خبرگزاری میزان مشاهده در مرجع
نقل شاهنامه و شاهنامه خوانی مجازی به راه افتاد / اعلام اسامی هیئت داوران جشنواره تئاترمجازی «تک»

تئاتر در هفته جاری با اخبار و حواشی فراوانی روبرو بود از جمله مهمترین اتفاقات تئاتر در هفته جاری می‌توان به اعلام برگزیدگان جشنواره مجازی نمایش کوتاه خانوادگی گتوند، انتشار فراخوان هفدهمین جشنواره تئاترمقاومت و اعلام اسامی هیئت داوران جشنواره تئاترمجازی «تک» اشاره کرد.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، تئاتر و عرصه هنرهای نمایشی طی هفته‌های گذشته با بحران کرونا روبرو بوده است، اکثریت آثار نمایشی اجرایشان متوقف شده و به دلیل حفظ اصول بهداشتی و ایمنی اکثریت تمرینات آثار آتی نیز متوقف شده است.

در این میان تئاتر بیش از پیش پا به دنیای مجازی گذاشته است، از جمله مهمترین اتفاقات تئاتر در هفته جاری می‌توان به اعلام برگزیدگان جشنواره مجازی نمایش کوتاه خانوادگی گتوند، انتشار فراخوان هفدهمین جشنواره تئاترمقاومت و اعلام اسامی هیئت داوران جشنواره تئاترمجازی «تک» اشاره کرد.

  • بیشتر بخوانید:
  • برای مشاهده آخرین اخبار تئاتر طی هفته جاری اینجا کلیک کنید

جشنواره «نقشا» برگزار می شود / نقل شاهنامه و شاهنامه خوانی مجازی

دفتر تعزیه و آیین های نمایشی مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری جشنواره «نقل شاهنامه و شاهنامه خوانی» را به صورت مجازی و با دبیری مرشد محسن میرزاعلی برگزار می کند.

کوروش زارعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به برگزاری رویدادی جدید توسط این مرکز گفت: 3 سال است که دفتر تعزیه و آیین های نمایشی با مسئولیت مرشد محسن میرزاعلی در مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری راه اندازی شده است. این دفتر پیش از این جشنواره تئاتر و پرده خوانی غیر با عنوان «نقالان علوی» و همچنین همایش «تئاتر مردمی پیاده روی اربعین» را برگزار کرد.

وی یادآور شد: نقالی از گونه های نمایشی ایرانی است که متأسفانه سالها در محاق و مورد غفلت قرار گرفته بود. به لطف خدا با برگزاری جشنواره «نقالان علوی» و همایش «تئاتر مردمی پیاده روی اربعین» که با اجرای نقالی و تعزیه در مسیر کربلای معلا همراه بود، جریان نقالی را دوباره به راه انداختیم.

زارعی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه برگزاری جشنواره نقالی شاهنامه و شاهنامه خوانی نیز از دیگر برنامه های مدنظر دفتر تعزیه و آیین های نمایشی مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری بوده است، توضیح داد: پیش از این با حوزه هنری مشهد مقدس در خصوص برگزاری این جشنواره در سالروز بزرگداشت فردوسی رایزنی کرده بودیم ولی امسال با توجه به شرایط قرنطینه خانگی برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، فرصت را مغتنم شمردیم که جشنواره «نقالی شاهنامه و شاهنامه خوانی» را با عنوان «نقشا» با بودجه کمتر و در فضای مجازی برگزار کنیم. دکتر احمدرضا آذربایجانی دبیر علمی و مرشد محسن میرزاعلی دبیر اجرایی این جشنواره هستند.

مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری اظهار کرد: این جشنواره قائل به نقالان داخل کشور نیست زیرا شاهنامه در کشورهای مختلف از جمله تاجیکستان، قرقیزستان، روسیه، افغانستان و کشورهای اروپایی نیز علاقه مندان زیادی دارد و ما قصد داریم فراخوان جشنواره را برای کشورهای مختلف نیز منتشر کنیم. قصدمان این است دوره های بعدی جشنواره را به شکل حقیقی و با دایر کردن دبیرخانه دائمی آن در مشهد مقدس، برگزار کنیم.

وی با اشاره به برگزاری جشنواره «نقشا» برای گروه های سنی کودک، نوجوان، جوان و بزرگسال، افزود: علاقه مندان تا 25 اردیبهشت فرصت دارند تا تصاویر با کیفیت از نقل شاهنامه و شاهنامه خوانی خود را با مدت زمان 5 تا 7 دقیقه برای دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.

زارعی با اشاره به پخش آثار شرکت کننده در جشنواره «نقشا» در فضاهای مجازی، گفت: در حال رایزنی با تلویزیون هستیم تا آثار با کیفیت جشنواره نقالی شاهنامه و شاهنامه خوانی را در یکی از شبکه های تلویزیونی نیز پخش کنیم به همین دلیل از تمام علاقه مندان خواستاریم تا آثارشان را با کیفیت ضبط کنند.

مدیر مرکز هنرهای نماییشی حوزه هنری در پایان سخنان خود درباره هدف از برگزاری جشنواره نقل شاهنامه و شاهنامه خوانی «نقشا» تأکید کرد: هدف ما پیوند زدن اسطوره های قدیمی ایران باستان با اسوه ها و پهلوان های امروزمان است. اگر ما اسطوره های همچون سیاوش و آرش شاهنامه را ندیده ولی درباره آن ها خوانده ایم اما اسوه ها و پهلوان های زمانه خود نظیر حاج قاسم سلیمانی، شهید همت و شهید باکری را دیده ایم. هدف ما این است که با این پیوند به یک تعریف جدید برسیم.

فراخوان هفدهمین جشنواره تئاترمقاومت منتشر شد

فراخوان هفدهمین جشنواره سراسری تئاترمقاومت از سوی انجمن تئاترانقلاب و دفاع مقدس منتشر شد. فراخوان این جشنواره با تشریح موضوعات، اولویت ها و موارد مورد نیاز بخش های گوناگون جشنواره هفدهم منتشر و در اختیار علاقمندان و اصحاب رسانه قرار گرفت.

هفدهمین جشنواره تئاترمقاومت به همت انجمن تئاترانقلاب و دفاع مقدس بنیاد فرهنگی روایت فتح و با دبیری حمید نیلی نیمه نخست آذر ماه سال جاری در تهران برگزار خواهد شد.

اسامی هیئت داوران جشنواره تئاترمجازی «تک» اعلام شد

علی یازرلو، حسین مزینانی، علی عبادت طلب، میثم یوسفی و فاطیما سرلک داوری نخستین جشنواره سراسری تئاتر مجازی «تک» پیشوا را برعهده گرفتند.

نخستین جشنواره سراسری تئاتر مجازی «تک»، این پنج هنرمند آثار حاضر در بخش‌های نمایش (خلاق_طنز_عروسکی) را به شکل مجازی و از طریق اینترنت به علت بیماری ویروس کوویید 19 (کرونا) که جشنواره‌های فرهنگی و هنری بصورت فیزیکی و حضوری انجام نمی‌شود داوری میکنند.

علی یازرلو متولد 1344 گلستان، دارای مدرک هنر‌های نمایشی از دانشگاه تهران، مدرس تئاتر، تهیه کننده سینما، بازیگر و کارگردان، مدیر مسئول هفته نامه نور آزادی، مدیر آموزشگاه بازیگری عصر جدید است، او در حوزه کارگردانی، نویسندگی و تهیه کنندگی سابقه فعالیت از دهه شصت تاکنون دارد.

علی عبادت طلب متولد 1353 تهران مدرس دانشگاه در رشته هنر‌های نمایشی، نویسنده و پژوهشگر، بازیگر و کارگردان تئاتر، تهیه کننده سینما.

میثم یوسفی متولد 1361 تهران مدرس تئاتر، کارگردان، ایده پرداز و بازیگر باسابقه عرصه نمایش کودک و خلاق.

حسین مزینانی متولد 1352 تهران دارای مدرک دکتری پژوهش هنر، مدرس دانشگاه، عضو هیئت مدیره کانون تئاتر کودک خانه تئاتر ایران، بازیگر، نویسنده و کارگردان باسابقه تئاتر است که آثار متعدد در نمایش کودک در تلویزیون و صحنه تئاتر را در سابقه حرفه‌ای خود دارد.

فاطیما سرلک متولد سال 1358 در خمین بازیگر، کارگردان و نویسنده باسابقه حوزه تئاتر و گوینده رادیو است. وی دارای مدرک کارشناسی بازیگری و کارشناسی ارشد کارگردانی است و سال‌ها به عنوان مدرس در دانشگاه مشغول به تدریس می‌باشد.

نخستین جشنواره سراسری تئاتر مجازی «تک» به دبیری حسن پورگل محمدی از روز پنجشنبه 7 فروردین ماه فعالیت خود را به مناسبت روز ملی هنر‌های نمایشی آغاز کرد و در شب تولد آقا امام حسن مجتبی 19 اردیبهشت ماه به کار خود پایان خواهد داد. فراخوان این دوره از جشنواره بصورت مجازی در ایام نوروز 99 منتشر شد که در متن آن آثار را در بخش‌های نمایش محیطی (منزل) و کادر درمانی (بیمارستان) بصورت ضبط تصویری با گوشی موبایل با موضوع آزاد و زمانبندی آثار (دو، پنج و ده دقیقه) به صورت رقابتی و غیررقابتی به صورت تفکیک شده پذیرفت.

انتشار دونمایش‌نامه از ادوارد باند

علی فرهادزاده از انتشار و ترجمه دو نمایشنامه از ادوارد باند و مجموعه داستانی از خودش با عنوان «زمزمه‌های مردی با شقیقه خاکستری» خبر داد.

این نویسنده و مترجم گفت: دو نمایشنامه از نویسنده معروف انگلیسی ادوارد باند دارم؛ این نمایشنامه‌ها در واقع یک تریلوژی درباره جنگ است. بخش اول این تریلوژی با عنوان «سرخ و سیاه و نادان» را سال 92 به جشنواره تئاتر فجر بردم و نشد که به اجرای عمومی برسد ولی بخش دوم را ترجمه کردم که اسمش «مردمانی از جنس ترکش» است اما امکان دارد نامش به «مردم و کنسرت‌ها» تغییر کند. بخش سومش را هم سال‌ها پیش به یکی از دوستان داده بودم که خودش آن را ترجمه و منتشر کرد و این نمایشنامه‌ها قرار است در نشر "نیماژ" منتشر شود.

او درباره این نمایشنامه‌ها توضیح داد: این نمایشنامه‌ها زبان بسیار جهانی دارند. همچنین بهم‌ریختگی تاریخی دارند که به صورت عامدانه خود نویسنده آن را رعایت کرده است. ما در حوزه نمایشنامه‌های جنگ در حال انتقال هستیم. به نظرم ترجمه این نمایشنامه‌ها بسیار کارایی دارد و به ما در عرصه تئاتر کمک خواهد کرد تا جنگ را از زوایای دیگری هم ببینیم و کمی رنگ و بوی نگاه‌مان جهانی‌تر شود.

فرهادزاده سپس بیان کرد: مجموعه داستانی هم آماده کرده‌ام که به زودی به ناشر تحویل می‌دهم. این مجموعه داستان درباره فقدان است؛ فقدان از این حیث که روابط به پایان رسیده است، چه به عنوان طلاق و چه به عنوان‌های دیگر که از منظر مردها روایت شده است. در ادبیات داستانی‌مان فقدان از دیدگاه زن‌ها روایت می‌شود اما از منظر مردها کمتر روایت شده بود. کل داستان‌های مجموعه «زمزمه‌های مردی با شقیقه خاکستری» از منظر مردها در موقعیت‌ها و شرایط و فضاهای مختلف روایت می‌شود. این مجموعه داستان آماده شده و به‌زودی به انتشارات سپرده خواهد شد.

جشنواره مجازی نمایش کوتاه خانوادگی گتوند برگزیدگان خود را شناخت

جشنواره مجازی نمایش کوتاه خانوادگی گتوند که در ایام قرنطینه و با هدف کشف استعدادهای بازیگری برگزار شده بود با اعلام آراء هیئت داوران برگزیدگان خود را شناخت.

جشنواره مجازی نمایش کوتاه خانوادگی گتوند توسط انجمن هنر‌های نمایشی و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان گتوند با حمایت معاونت هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، انجمن هنر‌های نمایشی استان خوزستان و با مشارکت شهرداری و شورای اسلامی شهر گتوند در ایام شیوع ویروس کرونا و قرنطینه به منظور تشویق به در خانه ماندن و ایجاد شور و نشاط به صورت مجازی برگزار شده بود با اتمام مهلت و ارسال 36 اثر از سراسر استان خوزستان به کار خود پایان داد.

پس از اتمام مهلت شرکت در جشنواره و داوری آثار ارسالی به دبیرخانه جشنواره تعداد 5 اثر به شرح ذیل برگزیده و از سوی دبیرخانه جشنواره معرفی گردید:

اکبر اسدی از دزفول

حبیب‌الله فرهادی از شوشتر

محمد پاسبان از هفتگل

تکتم پورعسکر از گتوند

ثنا نصرنژادالهی از گتوند

بر طبق اعلام دبیرخانه جشنواره، جوایز نقدی برگزیدگان به صورت نقدی به حساب برگزیدگان واریز شد و لوح تقدیر از طریق پست برایشان ارسال می‌شود.

نقل شاهنامه و شاهنامه خوانی مجازی به راه افتاد / اعلام اسامی هیئت داوران جشنواره تئاترمجازی «تک» 2
نقل شاهنامه و شاهنامه خوانی مجازی به راه افتاد / اعلام اسامی هیئت داوران جشنواره تئاترمجازی «تک» 3
نقل شاهنامه و شاهنامه خوانی مجازی به راه افتاد / اعلام اسامی هیئت داوران جشنواره تئاترمجازی «تک» 4
نقل شاهنامه و شاهنامه خوانی مجازی به راه افتاد / اعلام اسامی هیئت داوران جشنواره تئاترمجازی «تک» 5