سه‌شنبه 6 آذر 1403

نمایندگان استان اردبیل بر تامین حقابه این استان از منابع آبی تاکید کردند

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
نمایندگان استان اردبیل بر تامین حقابه این استان از منابع آبی تاکید کردند

اردبیل - ایرنا - نمایندگان استان اردبیل در مجلس شورای اسلامی بر تامین حقابه این استان از منابع آبی سدها و رودخانه‌های جاری در منطقه تاکید کردند.

به گزارش ایرنا، اعضای کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس یازدهم با همراهی معاونان وزارت جهاد کشاورزی و نیرو روز چهارشنبه در جریان سفر به استان اردبیل، در جلسه مشترک با نمایندگان و مسئولان استان، ضمن آشنایی با ظرفیت‌های تولیدی منطقه، با موانع و مشکلات بخش کشاورزی این استان آشنا شدند.

نائب رئیس دوم مجلس یازدهم و نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در جلسه مشترک با اعضای کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس یازدهم با همراهی معاونان وزارت جهاد کشاورزی و نیرو، خواستار تخصیص سهم استان اردبیل از منابع آبی در شمال و جنوب استان و سدهای احداث شده در منطقه شد.

علی نیکزاد با اشاره به آغاز سدسازی در بالادست رودخانه ارس افزود: سد قره‌قورد در ترکیه موجب کم شدن منابع آبی سدهای تامین کننده آب استان اردبیل از ارس شده و مغان را با مشکل جدی تامین آب کشاورزی مواجه خواهد کرد.

وی بیان کرد: وزارت نیرو و وزارت امور خارجه تاکنون واکنش مناسبی برای احداث سد در بالادست ارس نداشته و اعتراض جدی در این زمینه نشده است.

نائب رئیس دوم مجلس یازدهم در ادامه این جلسه با اشاره به وجود توانمندی زیاد در بخش کشاورزی استان اردبیل گفت: مجتمع کشت و صنعت مغان با 63 هزار هکتار اراضی مرغوب، ظرفیت بالایی برای تولید محصولات و تامین نیاز کشور در زمینه مواد غذایی دارد.

وی همچنین با اشاره به لغو واگذاری کشت و صنعت مغان به بخش خصوصی خواستار تعیین تکلیف وضعیت مدیریت این مجموعه بزرگ تولید کشاورزی شد و افزود: باید برای احیا و مدیریت جدید این مجتمع فکری اساسی شود.

نیکزاد در ادامه بازار محصولات کشاورزی به خصوص سیب زمینی اردبیل را نامناسب و به زیان کشاورزان خواند و خواستار توجه جدی دولت به امر صادرات مازاد محصولات کشاورزی به خصوص سیب زمینی اردبیل شد.

نماینده مردم شهرستان‌های پارس‌آباد، بیله‌سوارو اصلاندوز در مجلس یازدهم نیز در این جلسه گفت: استان اردبیل در زمینه تامین حقابه خود از منابع آبی جاری و سدها، اجرای طرح آبیاری در پایاب سدها و ایجاد شهرک‌های گلخانه‌ای مطالباتی دارد که باید محقق شود.

عباس جهانگیرزاده خواستار تکمیل طرح آبیاری نوین در پایاب سدخداآفرین شد و افزود: برای اجرای این طرح بالغ بر 30 هزار میلیارد ریال هزینه شده ولی نیمی از حقابه استان در اجرای این طرح تخصیص نیافته است.

وی بر تامین حقابه شمال استان اردبیل از منابع آبی رود ارس تاکید و اضافه کرد: مردم منطقه مغان در کنار آب زندگی می‌کنند ولی از آب کشاورزی و حتی آشامیدنی نیز بی‌بهره هستند.

نماینده مردم شهرستان‌های پارس‌آباد، بیله‌سوارو اصلاندوز بیان کرد: در سال جهش تولید، ریالی از اعتبارات جهش تولید به بخش کشاورزی استان اردبیل تخصیص داده نشده در حالی که در کل کشور بیش از 30 هزار میلیارد ریال اعتبارات جهش تولید در بخش کشاورزی توزیع شده است.

رئیس کمیته صنایع تبدیلی کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس یازدهم همچنین خواستار تخصیص سهم استان اردبیل از محل اعتبارات جهش تولید به بخش کشاورزی شد و بیان کرد: با تخصیص 10 هزار میلیارد ریال، بیش از یک و نیم میلیون تن به ظرفیت تولیدات کشاورزی استان و کشور اضافه می‌شود.

وی با اشاره به ثابت ماندن ظرفیت تولیدات کشاورزی استان اردبیل در سال جهش تولید به علت تخصیص نیافتن اعتبارات مورد نیاز اظهار کرد: تنظیم بازار محصولات کشاورزی استان اردبیل نیز ضروری است چرا که هر سال یک محصول استان دچار تنش قیمت و ضرر و زیان کشاورزان می‌شود.

جهانگیرزاده، تولید بیش از سه میلیون تن محصول کشاورزی در شامل استان اردبیل را که معادل 75 درصد تولیدات کشاورزی استان است، ظرفیتی بزرگ برای اقتصاد کشور دانست و گفت: تامین زیرساخت‌های توسعه کشاورزی به خصوص در شمال استان اردبیل ضروری است.

وی احداث جاده مناسب را از جمله نیازهای توسعه بخش کشاورزی در منطقه مغان عنوان کرد و افزود: جاده‌های شمال استان به قتلگاه معروف شده و روزی نیست که در آنها، تصادف منجر به فوت گزارش نشود و در چنین شرایطی سرمایه‌گذار بخش کشاورزی رغبتی برای سرمایه‌گذاری پیدا نمی‌کند.

نماینده مردم شهرستان‌های اردبیل، نمین، نیر و سرعین در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه با اشاره به اجرای پروژه مهم آبیاری نوین در پایاب سد خداآفرین و سایر ظرفیت‌های آبی استان گفت: برای تامین حقابه استان باید حرکتی جدی و عملی صورت بگیرد.

صدیف بدری بیان کرد: پیگیری مسئولان استان در حوزه تامین و تحقق حقابه استان خصوص حقابه منطقه مغان از سد خداآفرین ارس به نتیجه مطلوب نرسیده است.

وی با اشاره به وجود خاک زراعی بسیار مرغوب در منطقه مغان و ضرورت تخصیص حقابه استان از رود ارس برابر با این ظرفیت منابع خاک استان اضافه کرد: در دشت مغان، از منابع آبی موجود، حتی یک لیتر هم برای آب آشامیدنی روستاها و شهرهای مغان تخصیص نیافته است.

عضو کمیسیون عمران مجلس یازدهم با اعلام هشدار نسبت به تداوم روال موجود در زمینه تامین نشدن حقابه استان از رود ارس گفت: در صورت اجرا و اتمام سدهای بالادست این رودخانه در کشور ترکیه، در چند دهه آینده مغان به دشت لم‌یزرع تبدیل می شود.

وی در ادامه افزود: استان اردبیل به عنوان یکی از مهمترین استان‌های کشور در بخش تولیدات کشاورزی با تولید بیش از چهار میلیون تن محصول کشاورزی نیازمند توجه ویژه است.

عضو هیات رئیسه و دبیر کمیسیون ویژه جهش تولید و نظارت بر اجرای اصل 44 قانون اساسی مجلس یازدهم اظهار کرد: با بهره‌برداری از طرح آبیاری نوین پایاب سد خداآفرین، ظرفیت تولیدات کشاورزی استان اردبیل یک میلیون تن دیگر نیز افزوده شده و گام مهم دیگری در استقلال و تامین نیاز غذایی کشور برداشته می‌شود.

نماینده مردم شهرستان‌های اردبیل، نمین، نیر و سرعین در مجلس شورای اسلامی با بیان این که استان اردبیل در بخش تولید سیب زمینی نیز از نظر سطح زیر کشت در رتبه اول قرار دارد، اضافه کرد: دامپروران و کشاورزان این استان به خصوص در حوزه خرید تضمینی گندم و تامین بذر با مشکلات عدیده‌ای دست و پنجه نرم می‌کنند.

وی توقف صدور مجوز تولید مرغ گوشتی، ضرورت اختصاص بودجه برای آموزش بهره‌برداران پایاب سد خداآفرین، نبود بازار برای فروش زنجیره محصولات مهم کشاورزی، تامین نشدن بذر گندم، وجود مشکلات عدیده و کمبود نهاده‌های دامی و کود و نابسامانی بازار سیب‌زمینی را از جمله مسائل و مشکلات بخش کشاورزی استان اردبیل ذکر کرد.

نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه آبرسانی به مزارع و اجرای طرح‌های نوین آبیاری و نیز اصلاح الگوی کشت و هدفمند شدن کشت محصول در استان را از جمله نیازهای بخش کشاورزی استان اردبیل برشمرد.

حجت‌الاسلام سیدکاظم موسوی با انتقاد از اختصاص حقابه استان اردبیل به دیگر استان‌ها در گذشته افزود: بدون تعارف باید بگویم که حقابه استان اردبیل را از اینجا برده و خورده‌اند.

رئیس مجمع نمایندگان استان اردبیل توجه به اقتصاد مقاومتی از طریق تامین زیرساخت‌های کشاورزی را برای جهش تولید ضروری خواند و بیان کرد: استان اردبیل از مواهب آب و خاک بسیار مناسب برخوردار است ولی این مواهب تنها بالقوه بوده و از آن استفاده نشده است.

وی اضافه کرد: این استان 650 هزار تن سیب زمینی مازاد دارد که باید برای بازار و صادرات و نیز صنایع تبدیلی و نگهداری آن فکری اساسی شود.

وی وجود کشت و صنعت مغان و پارس در منطقه شمال استان را ظرفیتی عظیم در بخش تولید محصولات کشاورزی عنوان کرد و افزود: برنامه‌ریزی برای تولید صادرات‌محور باید در راس برنامه‌های کمیسیون کشاورزی باشد.

به گزارش ایرنا، اعضای کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس یازدهم به همراه مدیران و معاونان وزارت جهاد کشاورزی و وزارت نیرو در جریان سفر سه روزه به استان اردبیل، به منطقه مغان سفر کرده و از طرح آبیاری نوین پایاب سد خداآفرین و مجتمع کشت و صنعت مغان و پارس در شمال استان بازدید کردند.

این مسئولان سیاست‌گذار در بخش کشاورزی، ضمن آشنایی با توانمندی این استان در بخش کشاورزی، ظرفیت‌ها و مشکلات تولیدی، سرمایه‌گذاری و موانع توسعه بخش کشاورزی استان اردبیل را بررسی کردند.

*س_برچسب‌ها_س*
نمایندگان استان اردبیل بر تامین حقابه این استان از منابع آبی تاکید کردند 2
نمایندگان استان اردبیل بر تامین حقابه این استان از منابع آبی تاکید کردند 3