هشدار بیسابقه 70 تن از مقامات اسبق امنیت ملی از حزب جمهوریخواه: به بایدن رای دهید؛ ترامپ تهدیدی برای آمریکا است!
گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو؛ وبگاه خبری وابسته به مجله Foreign Policy، نزدیک به جناح محافظه کار آمریکا، در گزارشی با عنوان «چرا ما و بیش از 70 تن از مقامات امنیت ملی از حزب جمهوریخواه به جمع حامیان بایدن پیوستیم؟» به قلم «ویکتور چا» و «مایکل جی. گرین» - مقام ارشد شورای امنیت ملی دولت بوش پسر در امور آسیا نوشت: جمعه، 21 آگوست / 31 مرداد ما به همراه بیش از 70 تن از مقامات سابق امنیت ملی (اسامی) از دولتهای جمهوریخواه رونالد ریگان، جرج بوش پدر، جرج بوش پسر و دونالد ترامپ و همچنین اعضای جمهوریخواه کنگره ایالات متحده هشدار دادیم که ترامپ فاقد شخصیت و صلاحیت رهبری کشور است و موافق این موضوع هستیم که «جو بایدن» باید به عنوان رئیسجمهور بعدی ایالات متحده آمریکا انتخاب شود. ما و همکارانمان در یک تمام صفحه از روزنامه والاستریت ژورنال، ده نکته را لیست کردیم، درباره اینکه چه میزان برای امنیتملی خطرناک و مهلک است اگر اجازه بدهیم ترامپ چهار سال دیگر سیاست همسویی با دیکتاتورهای جهان، تهدید متحدان، تحریک گسل اختلافات داخل [آمریکا] و بیاعتباری دیپلماتها / افسران اطلاعاتی / نظامیان ادامه دهد.
آن دسته از ما که دورهکاری خود را برای پیشبرد اهداف آمریکا در آسیا گذراندیم، چشم انداز یک دوره چهارساله دیگر تحت [زعامت] ترامپ به شدت نگران کننده است. سیاست آسیایی آمریکا از جمله موضوعات مهم [در هر دو حزب جمهوریخواه و دمکرات] در واشنگتن است. افرادی در دولت فعلی، تا حدودی سیاست آسیایی آمریکا مبنی بر پیشبرد استراتژی هند - اقیانوسیه را در جهت دریانوردی و تجارت آزاد، ارتقاء رونق اقتصادی و تحقق ثبات [!] در این منطقه فعالیت میکنند. مشکل اینجاست که ترامپ به آنان اعتقادی ندارد. دلایل کافی وجود دارد که در صورت قدرتگیری ترامپ برای دوره دوم، هر چه آمریکا در آسیا رشته بود را پنبه خواهد کرد و از حقیر کردن اعتبار کشور در آسیا به سمت نابودی آن پیش خواهد رفت. مقامات جمهوریخواه و ارشد امنیت ملی و کنگره در امور بین الملل که پشت صحنه دراین دولت درحال فعالیت برای مهار خسارات رئیسجمهور فعلی هستند به زودی متوجه خواهند شد که این امر برای دوره دوم دشوارتر خواهد بود.
ترامپ در کنفرانس خبری بعد نشست با کیم جونگ اون، رئیس کره شمالی در سال 2018، سرانجام مقصود اصلی خود را مبنی بر خروج نیروهای آمریکا از شبه جزیره کره اعلام کرد و تمرین نظامی مشترک آمریکا - کره جنوبی را بدون مشاوره قبلی با متحدان لغو کرد. او اکنون خواهان افزایش غیرممکن مبلغی است که کره جنوبی بابت پایگاههای آمریکا میپردازد و تهدید کرد که حضور نیروهای ارتش آمریکا را کاهش میدهد - دقیقا به همین ترتیب با آلمان انجام داد.
نشست کیم جونگ اون (رئیس کره شمالی) و دونالد ترامپ (رئیسجمهور آمریکا)
12 ژوئن 2018 / 22 خرداد 1397 - سنگاپور | منبع عکس: AFP
اصلاحات کنگره بر دو مجوز اخیر دفاع ملی اقدام را برای وی دشوارتر کرده است ولی اعضا و کارکنان کنگره اطمینان ندارند که بتوانند شخصیت خودشیفته ترامپ را "که با برچیدن پایگاههای آمریکا برای یک صلح تقلبی با کیم درپی جایزه صلح نوبل است" متوقف کنند. شبه جزیره کره محوری اساسی در ثبات قاره آسیا است. عقب نشینی آمریکا یک پیروزی بزرگ برای چین خواهد بود و خطر وجودی برای متحدان آمریکا همچون ژاپن به وجود میآورد.
ترامپ برای مقابله با چین، جنگ تجاری با دیگران را آغاز کرده است. قدرتهایی نظیر ژاپن، فرانسه و کانادا از همکاری با آمریکا برای کند کردن سیاست تکنولوژیکی شتابان چین نا امید هستند. فرصتی برای ایجاد یک ائتلاف بینالمللی بر بستر ارتباطات 5G به وجود آمده است تا عنوان مثال، قوانینی برای رقابت اقتصادی و سلطه تکنولوژیکی در قرن 21ام تنظیم شود، ولی ترامپ خیلی شفاف ترجیح میدهد که تئاتر تعرفههای تجاری، تهدیدهای یکجانبه، معاملههای تقلبی و پرسر و صدا بودن را بازی کند. ایالات متحده به تنهایی قادر نخواهد بود سیاست اقتصادی درنده چین را متوقف کند و از سوی دیگر کورسوی امید ایجاد یک ائتلاف بین المللی موثر در صورتی که واشنگتن برای چهارسال دیگر بر مشی فعلی بماند، بسته خواهد شد.
بسیازی از ما نگران هستیم که چین موضع خود را برای افزایش اجبار و فشار نظامی بر تایوان تثبیت کند که به نوبه خود متحدان کلیدی ما - ژاپن و استرالیا - را تهدید میکند. ترامپ برخلاف روسای جمهور قبلی، اگر نگوییم هرگز، به ندرت تعهدات امنیتی ایالا متحده به متحدان و شرکا را اعمال کرده است. بالعکس، در ذهن ترامپ، هر بحران یک فرصت معامله برای پول بیشتر درآوردن از متحدان است. اگر ترامپ، تایوان را در بحران بعدی تنگه تایوان در دریای چین جنوبی (بین تایوان و چین) در ازای یک معامله تجاری بهتر با چین فروخت، اعتبار ایالات متحده و نظم بین الملل در آسیا ممکن است قابل برگشت نباشد.
تنگه تایوان در دریای چین جنوبی | تصویر ماهوارهای
جزیره سمت راست: تایوان / سرزمین سمت چپ: چین
رقابت استراتژیک با چین را با "نطقهای پرشور و حرارت" مقامات دولت ترامپ در واشنگتن نخواهیم برد. نبرد اصلی در قاره آسیاست. جایی که دپلماتها، جاسوسان و بازرگانان نقدا پیشنهاد میدهند و کشورها را تهدید میکنند که از ایالات متحده دوری کنند. نیاز است که دیپلماتها و افسران اطلاعاتی واشنگتن در نبردی پیروز شوند که امتداد آن از سریلانکا تا جزایر سلیمان است. اما رئیس جمهور، وزارت امور خارجه را خلع سلاح کرده و مزدوران سیاسی را بر مسند سیاستگذاری اطلاعاتی نشانده است. این فضا در چهار سال آینده با ریاست مجدد ترامپ وخیمتر نیز خواهد شد.
اکنون چین در حال یک هجمه جهانی علیه هنجارهای دموکراتیک [!] با اشاره به نحوه فاجعهبار مقابله ایالات متحده با ویروس کرونا است ولی نظرسنجی اخیر مرکز مطالعات راهبردی و بینالمللی آمریکا نشان میدهد که در آسیا حمایت از هنجارهای دموکراتیک بیشتر از مدل اقتدارگرای چینی است. ایالات متحده دست برتر را در منازعه ارزشها دارد ولی ترامپ با در آغوش گرفتن دیکتاتورهای جهان این برگ برنده را بر باد میدهد و [از سوی دیگر] با تحریک گسل اختلافات محلی / بومی در داخل آمریکا نشان داد که بزرگترین تهدید دموکراسی در قاره آسیا است.
ترامپ (رئیسجمهور آمریکا) / سلمان بن عبدالعزیز (پادشاه سعودی) / عبدالفتاح السیسی (رئیس جمهور مصر) | گوی جهاناسلام [!]
افتتاح مرکز جهانی مقابله با افکار افراطی در ریاض [!]
21 مه 2017 / 31 اردیبهشت 1396 | منبع عکس: EPA
«مایکل جی. گرین» - مقام ارشد شورای امنیت ملی دولت جرج واکر. بوش در امور آسیا - در پایان نوشت:
وقتی به چالشهایی که در آسیا با آن مواجه هستیم و الگوی رهبری ترامپ تا الان را نگاه میکنیم، واضح است برای ما و بسیاری از همکاران سابق ما که بایدن با روسای جمهور دیگر از حزب جمهوریخواه اشتراکات بیشتری دارد تا ترامپ. این دلیلی است که بسیاری از کسانی که با روسای جمهوریخواه در چهار دهه گذشته کار کردهاند، در این انتخابات از بایدن حمایت میکنند.
ترجمه: ایلیا فروزش
*مطالب فوق مورد تایید خبرگزاری نیست و صرفا جهت مطالعه مخاطبان ترجمه شده است.