همکار سابق «GEM TV» با خواننده «منوتو» پروژه امنیتی میسازد؟! + تصاویر
تعجب آور است، خوانندهای که پروژه مشترک سلطنتطلبان بوده و توسط شبکه «من و تو» و رادیو جوان حمایت میشد حالا در سریالهای امنیتی شبکه نمایش خانگی جولان میدهد.
سرویس فرهنگ و هنر مشرق - در هفتههای گذشته خبری منتشر شد که سریالی باعنوان «بی تو میمیرم» به نویسندگی و کارگردانی عباس مرادیان و تهیهکنندگی فرشید رئوفی بیش از نیمی تصویربرداریاش انجام شده و گروه تولید پس از اتمام بخشهای مربوط به تفلیس گرجستان برای ادامه کار به تهران آمدهاند.
محتوای سریال «بی تو میمیرم» یک تریلر عاشقانه، جادهای و معمایی است که روایتش را در بستری امنیتی و اطلاعاتی روایت میکند. دو واژه امنیتی و اطلاعاتی کلیدواژههایی است که در خبر تنظیم شده روابط عمومی پروژه در متن خبر منتشر شده است.
الیاس یالچینتاش در نمایی از سریال «بی تو میمیرم» به کارگردانی عباس مرادیاندر این سریال شبکه نمایش خانگی حضور جمعی از بازیگران ایرانی و بینالمللی در ارمنستان، گرجستان، ترکیه و ایران حضور دارند.
رضا کیانیان، پوریا پورسرخ، محمدرضا شریفینیا، الیاس یالچینتاش، الکساندرا، مهران غفوریان، امیرمهدی ژوله، یکتا ناصر، شقایق دهقان، علی اوجی، ثریا قاسمی، فریبا نادری، آشا محرابی، شهین تسلیمی، رضا توکلی، رضا رویگری را تشکیل میدهند.
با توجه به اینکه این سریال بنا به ادعای روابط عمومیاش دارای بسترهای امنیتی اطلاعاتی است، زمینه تردیدها و پرسشهایی را ایجاد میکند.
نویسنده و کارگردان و تهیهکننده سریالهای امنیتی - اطلاعاتی باید دارای یک ویژگی شاخص باشد و مهمترین گزاره «اعتماد ملی» به سازنده است. ورود اشخاص به هر نهاد امنیتی - اطلاعاتی برای قبول پروژههای فرهنگی، دارای مراحل بسیار پیچیدهای است و داوطلب باید از فیلترهای بسیار دشواری عبور کند. نویسنده و کارگردانی که ساخت یک سریال اطلاعاتی و امنیتی را بر عهده میگیرد، باید دارای حداقل ویژگی در حوزه امنیت ملی باشد.
اما کارگردانی مجموعه {احتمالا} «فانتزی - امنیتی» «بیتو میمیرم» به کارگردانی سپرده شده که در بزنگاه فرهنگی مهمی در لیست مردودیهای قرار گرفته است.
در یک بازه زمانی مشخص و در یک دوره حساس فرهنگی، تعدادی از فیلمسازان و بازیگران سطح متوسط سینما و تلویزیون داخلی به شبکه GEM ملحق شدند. مرادیان دومین فیلمسازی بود که به تیم تولید این شبکه در ترکیه پیوست.
عباس مرادیان بر اساس مستنداتی که در 22 فروردین سال 95، در خبرگزاری میزان و سایر رسانههای رسمی کشور منتشر شد، به تیم سعید کریمیان در شبکه جم پیوست.
او که سال قبل از پیوستنش به شبکه GEM فیلم «آلما» را ساخته بود و از متقاضیان حضور در جشنواره فجر محسوب میشد، در نهایت موفق به حضور در این جشنواره نشد و به لیست فیلمسازان شبکه GEM پیوست.
خبرگزاری صدا و سیما تصدیق میکند، این کارگردان سینما، دومین فیلمسازی پیوسته به این شبکه است که در همکاریهای مشترکش با GEM TV پنج فیلم تلویزیونی را برای مجموعه مذکور کارگردانی کرد. عباس مرادیان که سال 95 خبر پیوستنش به جم و همکاری با این شبکه ضدانقلاب منتشر شد، مدتی پس از هم پاشیدن ساختار این شبکه به ایران بازگشت.
مرادیان چگونه امکان کار برایش فراهم شد؟
بسیاری از نیروهایی که به این شبکه پیوستند و در کشور ترکیه حضور داشتند به کشورهای اروپایی و آمریکا پناهنده شدند و دیگر به کشور بازنگشتند. غیر از عدهای انگشت شمار از بازیگرانی که با این شبکه همکاری داشتند، تقریبا چهرهای را نمیتوان یافت که فرصت فعالیت در فضای فرهنگی و سینمایی کشور را پیدا کرده باشد. مرادیان برخلاف سایر همکارانش در شبکه GEM پس از بازگشت موفق شد فعالیتهای خود را در داخل کشور از سر گیرد.
کارگردان «مامان بهروز منو زد» به واسطه پشتیبانی برادرش «داود مرادیان» که دستیار پیشین او محسوب میشود به سرعت توانست فعالیتهای خود را از سر بگیرد و مستندی را تحت عنوان «اوینلند» تولید کند.
در فرصت پیش آمده، برخی رسانهها با نادیده انگاری گذشته فیلمساز تیترهای متفاوتی از اظهارات دوره تازه فعالیتهایش را منتشر میکردند که بیشتر شبیه تیترهای فیلمسازان با کارنامهای چون جمال شورجه، جواد شمقدری و حمید بهمنی و... بود.
طبیعی است در این فرآیند تمامی نگاهها معطوف برادر مرادیان، داود، بود که به صورت مرتب در مقام منتقد و مدرس در جشنوارههایی با رویکرد انقلابی حضور پیدا میکند و از پنجم آبان 1400 به عنوان مدیر گروه مستند روایت فتح فعالیتهای خود را در یک سمت دولتی ادامه میدهد.
داود مرادیان (سمت راست) و عباس مرادیانبا این حال داود مرادیان در فضای مجازی با حملات تمسخر آمیز به محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی شناخته میشود.
قرائن نشان میدهد داود مرادیان در روند از سرگیری فعالیتهای برادرش نقش موثری دارد. او مدیر تولید مستند «کلاشینکفهای آمریکایی» به کارگردانی و تهیهکنندگی برادرش بود که البته مواضع انقلابی جالب توجهی نیز در همان برهه رونمایی و اکران مستند داشتند
پروژه مشترک میت ترکیه و سلطنت طلبان در یک سریال ایرانی
مدتی گذشت و گذشته همکاری با GEM کمرنگ میشد تا اینکه خبر حضور الیاس یالچینتاش در پروژه «بی تو میمیرم» منتشر شد. عکسهای زیر روند فعالیتهای عجیب یالچینتاش را بر اساس یک پروژه امنیتی احتمالی تصدیق میکند.
برای فعال شدن پروژه یالچینتاش و ورود او به حافظه شنیداری مخاطبان نسل جوان، برنامههای مشترک او با خوانندههای ایرانی آغاز شد.. او مدتها در کنار خوانندههایی که در ایران به صورت زیرزمینی موسیقی تولید میکردند، در کشور ترکیه روی صحنه رفت. پس از مدتی همکاری مشترک با خوانندههای ایرانی شناختهتر شد تا اینکه مجموعه «رادیو جوان» رسما هدایت او را برعهده گرفت و او تبدیل به پروژه «آرمین هاشمی» مدیر این شبکه شد.
یالچینتاش پس از مدتی فعالیت با رادیو جوان به شاهمهره کنسرتهای مشترک شبکه سلطنت طلب «من و تو» تبدیل شد تا در در لیست شنیداری مخاطبان فارسی پررنگتر شود.
پس از شناخته شدن این خواننده، مرحله سوم پروژه اجرا شد و او اجراهایش در ایران را از جزیره کیش آغاز کرد.
با برگزاری مرتب کنسرتهای کیش، مسیر هدایت شده «پانترکسیم» این خواننده را به سوی پروژههای تجزیهطلبانه در قالب هواداری از یک تیم ورزشی سوق داد.
اعلام هواداری او از تیم تراکتورسازی تبریز گام بزرگی برای این پروژه بود. در مرحله بعد تولیدات مشترک خود را با خوانندههای داخلی آغاز کرد و در جشن حافظ موقعیت خود را در میان مخاطبان ایرانی ارتقاء داد.
بیشتر بخوانید:
چرا جشن حافظ به پروژه امنیتی «الیاس یالچینتاش» پاس گل داد؟ + عکس
با انتشار خبر حضور این خواننده در پروژه امنیتی «بی تو میمیرم» که در کشورهای همسایه فیلمبرداری میشود میتوان نتیجه گرفت دستگاه نظارتی ساترا دچار یک غفلت بزرگ در مورد سریالی شده که تا جایگاه یک مهره ضدامنیتی در آثار نمایشی داخلی تقویت شود.
ضمن اینکه حضور بازیگران و خوانندههای اهل کشور ترکیه، همانندسازی با محتوای سریالهای ترکی را در پلتفرمهای داخلی تقویت میکند. این گزاره البته گشایش فصل جدیدی از سوء استفاده پلتفرمهای نمایش خانگی از فقدان نظارت صحیح حاکمیتی است که میتواند به سرعت تبدیل به الگوی سایر پلتفرمها شود.
محمدرضا گلزار