جمعه 11 آبان 1403

هویج، پیشتاز افزایش قیمت در مرداد 1400/ سومین روز متوالی عقب نشینی دلار / کاهش 41 میلیون متر مکعبی صادرات روزانه گاز ایران به عراق / افزایش تعرفه مشترکان پر مصرف برق

وب‌گاه تابناک مشاهده در مرجع
هویج، پیشتاز افزایش قیمت در مرداد 1400/ سومین روز متوالی عقب نشینی دلار / کاهش 41 میلیون متر مکعبی صادرات روزانه گاز ایران به عراق / افزایش تعرفه مشترکان پر مصرف برق

این پیمانه تیتر‌هایی همچون ارزش سهام عدالت چقدر شد؟، قیمت جهانی طلا نوسان کرد، قیمت نفت خام افت کرد، یکه تازی اتریوم در بازار، رشد اشتغال بخش خصوصی آمریکا بسیار ناامیدکننده بود، چین عرضه مسکن دولتی را افزایش می‌دهد، تولید کارخانجات ژاپن در ماه جولای آب رفت و انتشار 92 هزار و 519 میلیارد تومان اوراق مالی را در بر دارد.

تابناک هر روز بسته‌ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و... تا خبر‌ها و رویداد‌های جذاب اقتصادی را گردآوری می‌کند.

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه تیتر‌هایی همچون ارزش سهام عدالت چقدر شد؟، قیمت جهانی طلا نوسان کرد، قیمت نفت خام افت کرد، یکه تازی اتریوم در بازار، رشد اشتغال بخش خصوصی آمریکا بسیار ناامیدکننده بود، چین عرضه مسکن دولتی را افزایش می‌دهد، تولید کارخانجات ژاپن در ماه جولای آب رفت و انتشار 92 هزار و 519 میلیارد تومان اوراق مالی را در بر دارد. *س_ارزش سهام عدالت چقدر شد؟_س*

در پایان معاملات دیروز بازار سهام، ارزش سهام عدالت به 14 میلیون و 336 هزار و 372 تومان رسید که نسبت به روز معاملاتی گذشته 2.4 درصد معادل 356 هزار و 988 تومان کاهش داشت. با احتساب این موضوع، ارزش 60 درصد قابل فروش سبد 532 هزار تومانی سهام عدالت به 8 میلیون و 601 هزار و 823 تومان رسیده است.

*س_قیمت جهانی طلا نوسان کرد_س*

قیمت جهانی طلا در معاملات امروز، پنجشنبه در حالی در یک محدوده کوچک نوسان کرد که سرمایه‌گذاران منتظر گزارش اشتغال ماهانه آمریکا هستند. تا ساعت 7:15 به وقت تهران، قیمت خرید نقدی هر اونس طلا در بورس لندن، اسپات‌گلد، 0.1 درصد افت کرد و به 1,812.55 دلار رسید. قیمت پیش‌خرید هر اونس طلای آمریکا هم تا این لحظه 0.1 درصد افت کرد و به 1,816 دلار رسید. داده‌های اشتغال ماهانه آمریکا نشان خواهد داد که وضعیت ریکاوری اقتصادی این کشور در چه شرایطی قرار دارد. این داده‌ها می‌توانند بر تصمیم‌گیری فدرال‌رزرو در مورد زمان آغاز حذف برنامه‌های حمایتی مالی تأثیر بگذارند. انتظار می‌رود که بازار کار آمریکا در ماه گذشته وضعیت قدرتمندی داشته باشد و اگر این گمانه‌زنی در گزارش اشتغال آمریکا تأیید شود، این باعث تقویت نرخ دلار خواهد شد که در این صورت قیمت جهانی طلا افت می‌کند.

*س_قیمت نفت خام افت کرد_س*

قیمت نفت خام در معاملات امروز، پنجشنبه، در حالی پایین آمد که اوپک پلاس اعلام کرد به توافق خود برای افزایش تدریجی تولید پایبند است. این در حالی است که با گسترش کرونای دلتا در جهان و وضع محدودیت‌های جدید ترافیکی در بسیاری از شهرهای آسیایی این گمانه‌زنی را به وجود آورده بود که اوپک پلاس برای تقویت قیمت نفت خام توافق افزایش تولید خود را لغو خواهد کرد. قیمت پیش‌خرید هر بشکه نفت خام برنت، بنچ‌مارک بین‌المللی قیمت نفت، تا ساعت 7:07 به وقت تهران 0.68 درصد افت کرد و به 71.10 دلار رسید. قیمت پیش‌خرید هر بشکه نفت خام آمریکا هم تا این لحظه 0.83 درصد افت کرد و به 68.02 دلار رسید. اوپک پلاس همچنین با اشاره به ریکاوری اقتصادی جهان پیش‌بینی تقاضای نفت خام در 2022 را افزایش داد. بالا رفتن قیمت نفت در هفته‌های اخیر باعث شده است تا آمریکا بار دیگر فشارها بر اوپک را افزایش دهد. مقامات آمریکایی از اوپک می‌خواهند برای پایین آمدن قیمت‌های نفت خام تولید خود را از این هم بیشتر افزایش دهند.

*س_سومین روز متوالی عقب نشینی دلار_س* ارزش دلار برای سومین روز متوالی کاهش پیدا کرد. شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می‌گیرد، در معاملات امروز با 0.16 درصد کاهش نسبت به روز گذشته در سطح 92.483 واحد بسته شد. *س_یکه تازی اتریوم در بازار_س* اتریوم موفق شد با یک صعود سنگین، خود را به هدف 4000 دلار نزدیک تر کند. مجموع ارزش بازار جهانی ارزهای دیجیتالی در حال حاضر 2180 میلیارد دلار برآورد می‌شود که این رقم نسبت به روز قبل 3.97 درصد بیشتر شده است. در حال حاضر 45 درصد کل بازار ارزهای دیجیتالی در اختیار بیت کوین و 18 درصد در اختیار اتریوم است. بیت کوین 12 سال پیش توسط گروه گمنامی از معامله‌گران بر بستر بلاک‌چین ایجاد شد و از سال 2009 معاملات اولیه آن شکل گرفت.

به‌روزرسانی قیمت ارزهای دیجیتال (تا ساعت 15 ظهر به وقت شرقی)؛ این رده حاوی تغییرات قیمتی 10 ارز دیجیتالی بزرگ از نظر ارزش بازار است.

1- بیت کوین

قیمت: 48 هزار و 237.52 دلار

تغییرات قیمتی 24 ساعت گذشته: 2.41 درصد افزایش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: 0.92 درصد کاهش

2- اتریوم

قیمت: 3725.77 دلار

تغییرات قیمتی 24 ساعت گذشته: 9.68 درصد افزایش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: 16.32 درصد افزایش

3- کاردانو

قیمت: 2.84 دلار

تغییرات قیمتی 24 ساعت گذشته: 2.86 درصد افزایش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: 4.61 درصد افزایش

4- بایننس کوین

قیمت: 484.12 دلار

تغییرات قیمتی 24 ساعت گذشته: 4.26 درصد افزایش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: 2.74 درصد کاهش

5- تتر

قیمت: 1.00 دلار

تغییرات قیمتی 24 ساعت گذشته: 0.01 درصد افزایش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: 0.01 درصد افزایش

6- ریپل

قیمت: 1.21 دلار

تغییرات قیمتی 24 ساعت گذشته: 2.65 درصد افزایش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: 4.51 درصد افزایش

7- دوج کوین

قیمت: 0.287 دلار

تغییرات قیمتی 24 ساعت گذشته: 3.76 درصد افزایش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: 0.22 درصد کاهش

8- سولانا

قیمت: 112.82 دلار

تغییرات قیمتی 24 ساعت گذشته: 4.44 درصد افزایش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: 60.26 درصد افزایش

9 - یو اس دی کوین

قیمت: 1.00 دلار

تغییرات قیمتی 24 ساعت گذشته: 0.01 درصد افزایش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: 0.01 درصد افزایش

10- پولکا دوت

قیمت: 32.60 دلار

تغییرات قیمتی 24 ساعت گذشته: 8.84 درصد افزایش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: 25.93 درصد افزایش

*س_هویج، پیشتاز افزایش قیمت در مرداد 1400_س* مرکز آمار ایران متوسط قیمت کالا‌های خوراکی منتخب درمناطق شهری کشور در مرداد 1400 را اعلام کرد که براساس آن "هویج فرنگی" با 70،5 درصد افزایش، بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشت. *س_کاهش 41 میلیون متر مکعبی صادرات روزانه گاز ایران به عراق_س* وزارت برق عراق دیروز (چهارشنبه) در بیانیه‌ای اعلام کرد که واردات گاز ایران به نیروگاه های مناطق مرکزی و جنوبی عراق از روزانه 49 میلیون متر مکعب به روزانه 8 میلیون مترمکعب رسید و این امر منجر به کاهش تولید تقریبا 5500 مگاواتی برق شده است. وزارت برق عراق اعلام کرده است که از دلایل کاهش واردات گاز ایران به عراق مطلع نیست. در این بیانیه تاکید شده است که تماس های دیپلماتیک با وزارت انرژی ایران و سفارت تهران در بغداد برای حل این مساله درحال انجام است و تمام طرف های ذیربط از آخرین تحولات این امر مطلع خواهند شد. / ایسنا *س_رشد اشتغال بخش خصوصی آمریکا بسیار ناامیدکننده بود_س*

گزارش جدید شرکت خدمات استخدام آمریکا، ای‌دی‌پی، شرکت‌های آمریکایی در ماه گذشته اشتغال بسیار کمتری ایجاد کرده‌اند. این در حالی اتفاق افتاد که هم‌زمان با موج کرونای دلتا میزان استخدام شرکت‌ها هم کاهش یافت. در حالی که اقتصاددانان شرکت‌کننده در نظرسنجی داوجونز پیش‌بینی کرده بودند شرکت‌های آمریکایی 600 هزار شغل جدید ایجاد کنند، آنها فقط 374 هزار شغل ایجاد کردند. داده‌های ماه جولای هم اصلاح شد و مشخص شد شرکت‌های خصوصی آمریکا در آن ما به جای 330 هزار شغل که قبلا اعلام شده بود، 326 هزار شغل ایجاد کرده بودند. اما این گزارش نشانه‌های امیدبخشی هم در خود داشت. بیشتر افزایش مشاغل در بخش مسافرت و پذیرایی و اوغات فراغت انجام شده بود که نشان می‌دهد اقتصاد آمریکا در حال خروج از بحران کرونا است. بازگشایی مدارس و تشدید مراجعه بیماران مبتلا به کرونای دلتا به بیمارستان در برخی شهرهای آمریکا باعث شد تا شرکت‌های فعال در این 2 بخش روی هم رفته 59 هزار شغل جدید ایجاد کنند.

*س_چین عرضه مسکن دولتی را افزایش می‌دهد_س*

چین برای تضمین امنیت مسکن شهروندان خود در برنامه 5 ساله چهاردهم خود تمرکز خود را بر روی توسعه مسکن اجاره‌ای با سوبسید دولتی قرار می‌دهد. وانگ منگویی، وزیر مسکن و توسعه شهری و روستایی چین گفت: بیش از 80 میلیون مسکن با سوبسید دولتی ساخته شده و یا نوسازی شده است که این کار شرایط زندگی بیش از 200 میلیون نفر را که با مشکلاتی در زمینه مسکن روبرو بودند بهبود بخشیده است. وانگ اضافه کرد بزرگترین دستاورد دولت برپایی بزرگترین سیستم امنیت مسکن در جهان بوده است که این اقدام نقش مهمی در موفقیت چین در ساخت یک جامعه شکوفا داشته است. در بین همه انواع مساکن با سوبسید دولتی، مسکن اجاره‌ای به ویژه برای برطرف کردن نگرانی‌های ساکنان جدید و جوان شهرهای بزرگ استفاده می‌شود در حالی که دولت چین از مساکن با مالکیت مشترک برای بهبود شرایط زندگی افرادی استفاده می‌کند که توانایی خرید مسکن ندارند. چین در کنفرانس فعالیت‌های مرکزی اقتصادی در دسامبر سال گذشته اعلام کرد خواهان رفع مشکل مسکن در شهرهای بزرگ می‌باشد و به این منظور توسعه مسکن سوبسید دار اجاره‌ای را از وظایف مهم 2021 خود می‌داند.

*س_تولید کارخانجات ژاپن در ماه جولای آب رفت_س*

تولید صنعتی ژاپن در ماه جولای در حالی آب رفت که تولید خودرو از موج جدید کرونا در آسیا آسیب دید و باعث شد ریکاوری سومین اقتصاد بزرگ جهان با تردیدهای زیادی همراه شود. افزایش تعداد مبتلایان به کرونای دلتا که سرعت انتشار بسیار بالاتری دارد بسیاری از دولت‌های آسیایی را مجبور کرد محدودیت‌ها و قرنطینه‌های جدیدی وضع کنند. این وضعیت در کنار کمبود جهانی تراشه کامپیوتری باعث شده است زنجیره‌های تأمین منطقه آسیا مختل شوند.

داده‌های جدید نشان می‌دهد که تولید کارخانجات صنعتی ژاپن در ماه جولای 1.5 درصد نسبت به ماه گذشته افت کرده است. افت شدید تولید خودرو به ویژه خودروهای سواری و اتوبوس‌های کوچک بیشتر از همه در افت تولیدات صنعتی تأثیرگذار بوده است. به این ترتیب سطح تولیدات صنعتی ژاپن که بعد از جهش 6.5 درصدی در ماه ژوئن به سطح قبل از پاندمی بازگشته بود، دوباره با سقوط این ماه از این سطح پایین‌تر آمد. اقتصاددانان شرکت‌کننده در نظرسنجی رویترز انتظار افت شدیدتری را داشتند. آنها پیش‌بینی کرده بودند تولیدات صنعتی ژاپن در این ماه 2.5 درصد آب خواهد رفت. با این حال وزارت اقتصاد، تجارت و صنعت ژاپن چشم‌انداز بهتری را انتظار دارد. این وزارتخانه پیش‌بینی کرد تولیدات صنعتی ژاپن 3.4 درصد در ماه آگوست و 1 درصد در ماه سپتامبر جهش کنند.

*س_انتشار 92 هزار و 519 میلیارد تومان اوراق مالی_س* وزارت امور اقتصادی و دارایی برای تأمین مالی اقتصاد کشور با احتساب اوراق منتشر شده در «هفته پانزدهم»، از ابتدای امسال تاکنون 92 هزار و 519 میلیارد تومان اوراق مالی منتشر کرده است. *س_افزایش تعرفه مشترکان پر مصرف برق_س*

مدیر عامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران گفت: تعرفه مشترکان پر مصرف 16 درصد بیشتر از مشترکان خوش مصرف محاسبه می‌شود.

مصطفی رجبی مشهدی سخنگوی صنعت برق افزود: هر سال بر اساس مصوبه هیات وزیران در ابتدای اردیبهشت ماه هفت درصد قیمت برق افزایش پیدا می‌کند و برای مشترکان پرمصرف که 14 درصد مشترکان را تشکیل می‌دهند، 16 درصد به مبلغ برق آن‌ها اضافه می‌شود یعنی در کل به رقم صورتحساب مشترکان پرمصرف 23 درصد اضافه می‌شود. البته مصرف مازاد بر دو برابر الگوی هر منطقه، با متوسط نرخ خرید برق از نیروگاه تجدیدپذیر محاسبه می‌شود که 800 هزار مشترک برابر 2.6 درصد مشترکان خانگی مشمول این تعرفه می شوند. با توجه به اینکه امسال نسبت به سال گذشته گرمای هوا بیشتر بود، میزان و مدت استفاده از وسایل سرمایشی هم بیشتر شده است و چون تعرفه‌ها پلکانی است به ازای هر 100 کیلووات ساعت افزایش برق، تعرفه برق هم افزایش می‌یابد. از 30 میلیون مشترکین خانگی، 800 هزار نفر مشترک خیلی پرمصرف هستند و باید میزان مصرف مازاد بر 600 کیلووات ساعت را با قیمت متوسط خرید تضمیمنی برق از نیروگاه‌های تجدید پذیر پرداخت کنند. امسال مبلغ مازاد برق برای مشترکانی که دو برابر الگوی منطقه، مصرف داشتند، برابر متوسط خرید تضمینی برق از نیروگاه تجدیدپذیر محاسبه می‌شود یعنی تعرفه برق آنها به ازای هر یک کیلووات ساعت، 800 تومان محاسبه می‌شود. رجبی مشهدی خاطرنشان کرد: به مشترکان میزان مصرف و اینکه آیا پر مصرف هستند یا کم مصرف هم در قبض و هم در سامانه برق من اطلاع رسانی شده است.