سه‌شنبه 2 بهمن 1403

واکنش تند ایران به اتهامات آمریکا درباره امنیت دریانوردی

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
واکنش تند ایران به اتهامات آمریکا درباره امنیت دریانوردی

اتهامات بی اساس هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا درباره امنیت دریانوردی در خلیج فارس و تنگه هرمز با واکنش تند ناصر کنعانی مواجه شد.

در همین خصوص ناصر کنعانی سخنگوی امشب (دوشنبه) 25 اردیبهشت ماه در واکنش به اظهارات «جان کربی» هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا در خصوص امنیت دریانوردی در خلیج فارس و تنگه هرمز، ادعاها و اتهامات تکراری مقامات آمریکایی علیه ایران در ارتباط با امنیت دریانوردی در خلیج فارس و تنگه هرمز را مردود و بی اساس خواند.

ادعای کربی درباره کمک نظامی ایران به روسیه

وی با بیان اینکه ایران مؤثرترین کشور تأمین‌کننده امنیت دریانوردی در خلیج فارس و آب‌های منطقه‌ای و بین‌المللی است، یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران همواره تضمین کننده عبور بی‌ضرر کشتی‌ها و شناورها از تنگه هرمز بوده است.

به گزارش فارس، مقام‌های دولت آمریکا روز جمعه ضمن ایراد اتهامات بی اساس علیه ایران مبنی بر «آزار و اذیت کشتی‌ها» از قصد پنتاگون برای افزایش تعداد کشتی‌ها و هواپیماها برای گشت‌زنی در تنگه هرمز خبر دادند. در همین راستا، جان کربی، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا گفت که وزارت دفاع مجموعه اقداماتی برای تقویت وضعیت دفاعی این کشور در خلیج فارس انجام خواهد داد و مدعی شد ایالات متحده شاهد تهدیدها و حملات مکرر از سوی ایران علیه کشتی‌های تجاری بوده است.

سردار فدوی: نقشه شوم دشمنان را نقش برآب کردیم / به قله پیروزی رسیده ایم

کنعانی در واکنش به این ادعاهای بی اساس، اقدام اخیر انجام شده در مورد 2 کشتی توقیف شده را به خاطر تخلف این 2 کشتی و مستند به احکام قضایی و با هدف مقابله با رفتارها و اقدامات مخل مقررات بین‌المللی دریانوردی برشمرد.

به گزارش فارس، نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی 13 اردیبهشت ماه یک فروند نفتکش را در آب‌های تنگه هرمز توقیف کرد. سنتکام نیز با انتشار یک ویدیو از لحظه توقیف این نفتکش، نام آن را Niovi اعلام کرد که با پرچم پاناما در حال تردد از تنگه هرمز بوده است. هشتم اردیبهشت نیز، نیروی دریایی ارتش یک فروند نفتکش خارجی متخلف را در دریای عمان توقیف کرد. براساس اعلام ارتش جمهوری اسلامی ایران، نفتکش متخلف که با پرچم جزایر مارشال در حال تردد بود، با یک شناور ایرانی در آب‌های خلیج فارس برخورد کرده و منجر به مفقود شدن 2 نفر و زخمی شدن چند تن دیگر از خدمه این شناور شده بود.

در همین خصوص، ناصر کنعانی دیپلمات ارشد ایرانی در واکنش به این ادعاهای بی پایه و اساس از سوی مقامات آمریکایی خاطرنشان کرد: طرح اتهامات ضدایرانی مقام آمریکایی در حالی مطرح می‌شود که این کشور در دهه‌های طولانی با سیاست‌های مداخله‌جویانه و مخرب خود، به ایجاد و تشدید بی‌ثباتی و ناامنی در منطقه خلیج فارس مشغول بوده و اتهام زنی‌های جدید به ایران هم بهانه جویی و با هدف توجیه ادامه و یا افزایش حضور مداخله جویانه در منطقه انجام می‌شود.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی عنوان کرد: برخلاف اظهارات مقام آمریکایی، این دولت آمریکاست که با توسل به اقدامات مغایر با حقوق دریاها و توقیف و ضبط برخی محموله‌های نفتی ایران در آب‌های آزاد بین‌المللی، امنیت دریانوردی و تجارت رسمی و بین‌المللی را به مخاطره می‌اندازد و با گستاخی تمام ایران را متهم می‌کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران گسترده‌ترین مرز و بیشترین منافع و مسؤولیت را در حفظ و تامین امنیت در منطقه خلیج فارس و تنگه هرمز دارد و حضور و اقدامات بی ثبات کننده نیروهای آمریکایی، مسؤولیت ایران در تضمین امنیت منطقه و تنگه هرمز و نیز برخورد با متخلفان و قانون شکنان را دوچندان می‌کند.

* ادامه حضور نیروهای نظامی خارجی در آب‌های خلیج فارس تهدیدی علیه امنیت دریانوردی در این پهنه آبی

کنعانی در پایان با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران ادامه حضور نیروهای نظامی خارجی در آبهای خلیج فارس را تهدیدی علیه امنیت دریانوردی در این پهنه آبی راهبردی می‌داند، افزود: جمهوری اسلامی ایران بر این باور است که کشورهای منطقه توانایی پاسداری از صلح و امنیت دریانوردی در این منطقه بدون حضور بیگانگان را دارند.

بعد از ادعاهای جان کربی، ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا مستقر در بحرین هم از قصد پنتاگون برای افزایش تعداد کشتی‌ها و هواپیماهای گشت‌زنی خود در تنگه هرمز خبر داد. ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا هدف از این تصمیم را جلوگیری از توقیف کشتی‌های بیشتر توسط ایران برشمرده است.

--> اخبار مرتبط

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.