سه‌شنبه 2 بهمن 1403

واکنش سفیر آمریکا به اعلام کاهش دیپلمات های آمریکایی در عراق

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
واکنش سفیر آمریکا به اعلام کاهش دیپلمات های آمریکایی در عراق

بغداد - ایرنا - سفیر آمریکا در عراق به برخی گزارش ها مبنی بر کاهش شمار دیپلمات های سفارت آمریکا در بغداد واکنش نشان داد.

به گزارش ایرنا به نقل از رسانه های عراقی، «ماتیو تولر» روز پنجشنبه در یک فایل ویدئویی که سفارت آمریکا در بغداد آن را منتشر کرد؛ گفت: "تعدادی از دوستان عراقی ام با من تماس گرفتند تا نظرم را درباره گزارش های مطبوعاتی که حکایت از آن داشت که سفارت آمریکا شمار کارمندانش در بغداد را کاهش خواهد داد، جویا شوند و به آنها اطمینان دادم که به انجام وظیفه عادی خودم در سفارت ادامه خواهم داد".

وی افزود: "ما با وزیر دارایی عراق درباره حمایت مالی دولت آمریکا و مستشاران آمریکایی از ارتش عراق تماس گرفته ایم و همه آنها به این رابطه مهم متعهد هستند و کاهش موقت کارمندان تاثیری در تعهد این کارمندان فداکار نخواهد داشت".

سفیر آمریکا مدعی شد که "مهمتر از این، دوست دارم به همه دوستان عراقی خودمان بگویم که تعهد ما در قبال عراق و ملت عراق قوی است و همواره اینگونه بوده است و کار مهمی که اینجا در عراق انجام می دهیم، در چارچوب روابط کامل ما از امنیت گرفته تا اقتصاد و از حقوق بشر گرفته تا کمک در زمینه همه گیری کرونا ادامه دارد".

وی افزود: "در طول فقط یک هفته و به عنوان مثال، با تعدادی از وزیران عراقی ذیربط در موضوع آوارگان داخلی تماس گرفتم و آمریکا بیش از 345 میلیون دلار برای تضمین بازگشت امن آنها به مناطق خودشان ارایه کرده است".

مجله «پولتیکو» آمریکا پیشترگزارش داد که دولت «دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا تصمیم گرفته حدود نیمی از دیپلمات های سفارت این کشور در بغداد را خارج کند. این نشریه افزود: مسوولان آمریکایی که یکی از آنها در وزارت خارجه کار می کند، تاکید کرده است که خارج کردن دیپلمات ها موقت خواهد بود.

یک مسوول وزارت امور خارجه آمریکا امروز (پنجشنبه) در واکنش به انتشار این گزارش های رسانه ای به شبکه آمریکایی «الحره عراق» گفت که وزارت خارجه آمریکا به طور مداوم موقعیت خود در سفارتخانه ها و کنسولگری های جهان را همگام با ماموریت ها و فضای امنیتی محلی و وضعیت بهداشتی و حتی روزهای تعطیلات تنظیم می کند.

وی افزود: "تضمین سلامت کارمندان دولت آمریکا و شهروندان آمریکایی و امنیت تاسیسات ما همچنان در صدر اولویت های ما قرار دارد".

این مسوول وزارت خارجه آمریکا از تایید یا رد اطلاعات مبنی بر خروج دیپلمات ها خودداری کرد و گفت: "ما درباره جزییات هرگونه تعدیل نیرو اظهار نظر نمی کنیم اما به شراکت دیپلماتیک قوی با عراق متعهد باقی می مانیم".

وی در عین حال گفت: «متیو تولر» سفیر آمریکا همچنان در عراق است و سفارتخانه به کار خود در بغداد ادامه می دهد.

به گفته شبکه الحره عراق، یک مسوول بلندپایه عراقی که خواست نامش ذکرنشود، به خبرگزاری فرانسه گفت که تصمیم کاهش شمار دیپلمات های آمریکایی به سبب نگرانی های امنیتی است.

این در حالی است که شبکه «سی. ان. ان» نیز بامداد پنجشنبه به نقل از سه منبع آگاه گزارش داد که آمریکا از بیم انتقام ایران در آستانه سالگرد ترور سردار سپهبد «شهید حاج قاسم سلیمانی» شماری از کارمندان سفارت خود در بغداد را به طور موقت خارج می‌کند.

یک مقام آگاه به این شبکه گفت که این تصمیم سه‌شنبه در نشست کمیته هماهنگی سیاستگذاری شورای امنیت ملی آمریکا اتخاذ شد.

به گفته یک منبع دیگر، خروج این کارمندان در آستانه سوم ژانویه (14 دی) انجام خواهد شد.

منابع آگاه اعلام کردند که خروج برخی از کارمندان سفارت آمریکا در بغداد به احتمال تا اواسط ژانویه طول خواهد کشید.

یک مقام دفاعی نیز به «سی. ان. ان» گفت که مسوؤلان ایرانی خواهان انتقام هستند و «قصد عقب نشینی ندارند» اما آمریکا می داند که ایرانی ها عجله ای ندارند و ممکن است که برای ماه های بیشتری برنامه ریزی کنند.

سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی فرمانده پیشین سپاه قدس و ابومهدی المهندس معاون سازمان الحشد الشعبی عراق به همراه 8 نفر دیگر بامداد جمعه 13 دی 98 در مسیر فرودگاه بغداد در اقدام تروریستی کاخ سفید و به دستور ترامپ رییس جمهوری آمریکا و با شلیک از پهپادهای ارتش این کشور به شهادت رسیدند.

در پیامد این اقدام تروریستی کاخ سفید، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بامداد چهارشنبه 18 دی 98 چندین فروند موشک بالستیک را به سمت پایگاه آمریکایی «عین‌الاسد» در استان الانبار عراق شلیک کرد.

در پی این موشک باران، پنتاگون در چندین مرحله و به صورت قطره چکانی اعلام کرد که 110 نفر از نیروهای آمریکایی حاضر در پایگاه عین الاسد دچار آسیب مغزی شده و تحت درمان قرار گرفته‌اند.

این جنایت پلید آمریکا علیه فرماندهان شهید حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس سبب شد که نمایندگان مردم عراق در پارلمان مصوبه اخراج نیروهای بیگانه از کشورشان را تصویب کنند تا مرحله دیگری از مبارزه مردم این کشور علیه اشغالگری آمریکا آغاز شود.

*س_برچسب‌ها_س*