واکنش قوه قضائیه به حواشی مهدی تاج / استعفای سورنا ستاری / توضیحات خاندوزی درباره سیاستهای مالیاتی جدید
هر روز اخبار فراوانی در رسانه ها منتشر می شود که دنبال کردن آنها حتی برای آنان که اهل مطالعه اخبار هستند کار را دشوار میکند. بسته خبری - تحلیلی الف با رصد اخبار و رویدادهای مهم، همچنین تحلیل های صورت گرفته در این زمینه مخاطبان خود را از مهمترین وقایع روز آگاه میکند.
آمار کرونا در ایران
بنابر اعلام وزارت بهداشت، از دیروز تا امروز 22 شهریورماه 1401 و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، 618 بیمار جدید مبتلا به کووید19 در کشور شناسایی و 187 نفر از آنها بستری شدند.
متاسفانه در طول 24 ساعت گذشته، 22 بیمار مبتلا به کووید19 در کشور جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری، به 144 هزار و 221 نفر رسید.
در حال حاضر نیز هیچ شهرستانی در وضعیت قرمز کرونا قرار ندارد. 35 شهرستان هم در وضعیت نارنجی 342 شهرستان در وضعیت زرد و 71 شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.
آمار واکسیناسیون در ایران
بنابر اعلام وزارت بهداشت، تاکنون 65 میلیون و 53 هزار و 673 نفر دُز اول، 58 میلیون و 446 هزار و 638 نفر دُز دوم و 31 میلیون و 85 هزار و 666 نفر، دُز سوم و بالاتر واکسن کرونا را تزریق کرده اند.
به این ترتیب مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به 154 میلیون و 585 هزار و 977 دُز رسید.
در شبانه روز گذشته 28 هزار و 482 دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.
***
استعفای سورنا ستاری
سورنا ستاری، در سال 92 و در ابتدای دولت روحانی عهده دار مسئولیت معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور شد. او تنها فردی بود که در دولت رئیسی هنوز جایگاه خود را به نفر بعدی تحویل نداده بود. در حقیقت در بیش از یک سالی که از دولت رئیسی گذشته است نه فرد تازه ای برای معاونت علمی ریاست جمهوری منصوب شده و نه حکم ستاری تمدید شده بود و این معاون عملا دچار بلاتکلیفی شده بود.
حتی در این مدت چند باری نام حسنی آهنگر رئیس دانشگاه امام حسین به عنوان گزینه نهایی معاونت علمی در رسانه ها منتشر شد اما در حد همان چند خبر باقی ماند.
اما امروز خبرگزاری ها از استعفای سورنا ستاری خبر دادند و جملگی از این گفتند که هنوز مورد موافقت قرار نگرفته است.
مثلا خبرگزاری مهر نوشت: «زمزمههای برکناری و استعفای ستاری پیش از این و با روی کار آمدن دولت سیزدهم نیز مطرح شده بود و همزمان با آن بسیاری از فعالان دانش بنیان درخواست داشتند این جایگاه مهم علمی و فناوری با تمدید حکم ستاری یا صدور حکم فرد جایگزین آن از سوی رئیس جمهور تعیین تکلیف شود.
اکنون پس از گذشت 15 ماه از فعالیت دولت سیزدهم، مجدداً زمزمه استعفای معاون علمی و فناوری مطرح شده و پیگیری خبرنگار ما حاکی از آن است که وی به تازگی استعفای خود را به رئیس جمهور تقدیم کرده اما تا این لحظه تأیید یا عدم تأیید استعفای وی بصورت رسمی مطرح نشده است.»
امیدواریم این استعفا سبب شود این معاونت پس از 15 ماه از بلاتکلیفی خارج و برنامه رئیس جمهور درباره آن مشخص شود.
***
واکنش قوه قضائیه به حواشی مهدی تاج
به گزارش ایسنا، مسعود ستایشی سخنگوی قوه قضاییه در نشست خبری در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت پرونده ترور شهید صیاد خدایی گفت: این پرونده در مرحله تحقیقات مقدماتی است. چند نفر در ارتباط با این موضوع دستگیر شدهاند و برای آنها قرار قانونی صادر شده است.
وی ضمن خودداری از ارائه توضیحات بیشتر در این باره گفت که تحقیقات این پرونده واجد طبقه بندی و محرمانه است.
ستایشی در پاسخ به سوالی درباره چگونگی انتصاب تاج به ریاست فدراسیون فوتبال و اتهامات او، گفت: در رابطه با این حوزه، اولاً حساسیت نسبت به این موضوع و در این مقطع زمانی روشن است. در راستای هر انتخاب درون سازمانی مثل فدراسیون، استعلامات بر اساس مقررات موضوعه از سوی مرجع برگزاری انتخابات و ناظر صورت میگیرد. یک استعلامی در این زمینه صورت گرفته و پاسخ لازم هم به فدراسیون مربوطه داده شده است و فدراسیون بررسی و اعلام نظر کرد و جمعبندی بر این شد که فرد مدنظر در انتخابات شرکت کند. نسبت به نتیجه نفیا و اثباتا سخنی نداریم. اجازه بدهید پروندهها را بررسی و بعد اعلام کنیم. در مرحله دادسرا به دلیل اینکه تحقیقات محرمانه است به آن نپردازیم، بهتر است.
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه یکی از منصوبین وزرا در یک وزارتخانهها به اتهام دریافت رشوه بازداشت شده است؟ گفت: حسب گزارشات، برای این فرد به اتهام ارتشا به همراه فرد دیگری قرار بازداشت موقت صادر شده و فعلاً در زندان به سر میبرد.
وی ادامه داد: این پرونده در حال تکمیل تحقیقات است و فرد پرداخت کننده رشوه نیز اکنون در بازداشت موقت به سر میبرد.
***
توضیحات خاندوزی درباره سیاستهای مالیاتی جدید
به گزارش تسنیم احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد در نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی اظهار داشت: اهداف اقتصاد کلان در سال 1401 بازگشت ثبات و ترمز جدی بر مسیر پر تورم سالهای گذشته است که پیشبرد آن نیازمند اقدام برای تعدیل هزینههای معاملاتی فعالیتهای اقتصادی، رفع موانع کسب و کارها، صادرات و تولیدات صنعتی خواهد بود تا عملکرد رشد اقتصادی سال 1401 وضعیت بهتری نسبت به سال گذشته باشد.
وی با بیان اینکه رسیدن به این هدف مستلزم ایجاد مجموعهای از رویکردها، جهت گیریها و همگراییها در شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی است، تاکید کرد: تلاشهای صورت گرفته در دولت به پشتیبانیهای بخش خصوصی نیاز دارد که بر اساس آن باید به سمت کاهش بارهای مالیاتی و مقرراتی مشتمل بر فعالیتهای اقتصادی شفاف، قانونی، رسمی و قاعده مند حرکت کنیم.
خاندوزی تصریح کرد: در این روند باید بار مالیاتی را بخشهایی بر عهده بگیرند که پیش از این سهیم نبودند یا کمتر بر دوش میگرفتند که با همکاری دولت و بخش خصوصی میسر میشود.
وی خاطرنشان کرد: اگر دولت در این مسیر تنها و با اطلاعات کم اقتصادی پیش برود، به ناچار باید برای تأمین مخارج خود بار بیشتری بر عهده بخش رسمی و شفاف اقتصاد بگذارد و این در حالی است که این موضوع خواسته دولت نیست.
وزیر اقتصاد اظهار داشت: باید به سمت کاهش سهم مالیاتهای شرکتهای رسمی و قانونی در کل سبد مالیاتی کشور حرکت کنیم و البته در قانون بودجه، مجلس با پنج درصد کاهش موافقت کرده و این نمادی از جهت گیری است که باید در آینده نیز شاهد آن باشیم.
***
همتی برای انتخابات بعدی خود را آماده میکند؟
عبدالناصر همتی، رئیس سابق بانک مرکزی و نامزد انتخابات ریاست جمهوری 1400 درگفتگویی که در کتاب «بزنگاه، جستاری تاریخی - ژورنالیستی درباره بازیگران انتخابات 1400» منتشر شده و خلاصه آن را ایسنا بازنشر کرده است در پاسخ به این پرسش که آیا در انتخابات مجلس سال 1402 یا انتخابات ریاستجمهوری در سال 1404، به عرصه باز خواهد گشت، تاکید میکند: فعلا زود است بخواهیم در اینباره صحبت کنیم؛ اجازه بدهید یک مقدار شرایط جلو برود. اگر احساس کنم حضورم میتواند به بهترشدن شرایط سیاسی، اجتماعی و اقتصادی کشور کمک کند، حتما در صحنه خواهم بود؛ اما اگر احساس کنم حضورم فایدهای ندارد، حتما این کار را نمیکنم. باید روند را ببینیم. آنچه در انتخابات پیشبینی میکردم، دارد اتفاق میافتد. تا پایان سال باید منتظر بمانیم و اگر دولت، اصلاحات ساختاری انجام داد و به تعاملات بینالمللی بهبود بخشید و با تدبیر به مسائل پرداخت میتوان امیدوار بود و اصلا شاید نیازی به حضور افرادی مثل من نشد.
همتی از نتیجه حضورش در انتخابات راضی است و میگوید: در طرح یک ادبیات مهم اقتصادی - سیاسی و آوردن مردم به صحنه موفق بودم؛ دلیلش هم این است که هر جایی میروم، مردم از من استقبال میکنند و حتی آنهایی که رای ندادند وقتی مرا میبینند، میگویند که ما نظرات شما را قبول داشتیم اما چون تصمیم به رایندادن داشتیم و یا بیفایده میدانستیم، رای ندادیم. بنابراین معنی 2 و نیم میلیون رایی که برای من اعلام شد، این نیست که فقط همین تعداد، نظرات من را قبول داشتند. کسانی که در انتخابات 96 مشارکت داشتند، 73 درصد بودند اما این عدد در انتخابات امسال، 48 درصد شد؛ یعنی چیزی حدود 25 درصد کسانی که میتوانستند رای بدهند، رای ندادند. این 25 درصد همانهایی هستند که اگر میخواستند رای بدهند، از بین چهار نفری که باقی ماندند احتمالا بیشتر به من رای میدادند. بنابراین پتانسیل رای بالاست و فقط کافیست نظام و حاکمیت تصمیماتی بگیرند که این 25 درصدی که رای ندادند، دوباره به صحنه بیایند و احساس کنند که حضورشان در پیشبرد امور کشور موثر است؛ اگر این اتفاق بیفتد، میتوانم بگویم که در صورت حضور مجدد، شانس من بالا خواهد بود.
***
واکنش امیرعبداللهیان به مدیر یونسکو درباره سند 2030
خانم گلدا الخوری در آغاز ماموریت خود به عنوان مدیر دفتر منطقه ای یونسکو با دکتر حسین امیرعبداللهیان دیدار کرد.
به گزارش ایسنا، حسین امیرعبداللهیان با تبریک و آرزوی موفقیت برای مدیر دفتر منطقه ای یونسکو، رابطه کشورمان و یونسکو به ویژه در حوزه هایی چون ثبت میراث فرهنگی را نزدیک خواند و توانمندی های جمهوری اسلامی ایران در زمینه های آموزش، آموزش عالی و فن آوری به ویژه در حوزه بانوان ایرانی را مثال زدنی دانست.
وزیر امور خارجه با اشاره به سند 2030 افزود: قرار بود این سند در حوزه آموزش باعث همبستگی جهانی باشد اما با نادیده گرفتن هویت و واقعیت های فرهنگی کشورها آنها را در این حوزه دچار مشکل کرده است و از این رو جمهوری اسلامی ایران بر اساس قوانین داخلی و فرهنگی خود به این سند نگاه می کند.
***
علی لاریجانی جلسات انتخاباتی خود را شروع کرده است؟
مهدی عرب صادق معاون سیاسی حزب موتلفه اسلامی در گفتوگو با فارس، با بیان اینکه من معتقدم علی لاریجانی با یک ریبرندینگ قوی وارد انتخابات خواهد شد،گفت: آقای لاریجانی از مدت ها پیش جلسات ستادی و هم اندیشی و دیدارهای گسترده با چهره های سیاسی را کلید زده و درصدد است تا چهره اصلی مجلس آینده باشد.
معاون سیاسی حزب موتلفه اسلامی در خصوص امکان ائتلاف اصلاحطلبان با لاریجانی گفت: اگرچه تنها راه احیای اصلاحات در ساحت سیاست ایران از طریق علی لاریجانی است اما مسلما وی با بخش تندروی اصلاحات جمع نمیشود و از این جهت برخی از اطرافیان روحانی مثل جهانگیری و آذریجهرمی مامور به این کار شدهاند.
عرب صادق درباره ائتلافهای احتمالی لاریجانی در انتخابات آینده مجلس گفت: آقای آذری جهرمی از زمان انتخابات ریاست جمهوری 1400 به علی لاریجانی نزدیک شده و در آن انتخابات بنا بود که کارهای مشترکی انجام دهند ولی به هر جهت بعد از آن نیز ارتباط این دو حفظ شده است. به عنوان یک احتمال امکان حضور آقای جهانگیری نیز در کنار آقای لاریجانی وجود دارد زیرا تعاملات سیاسی آقای لاریجانی در چارچوب تعامل فراگروهی تعریف میشود.
***
مرندی: همچنان به توافق نزدیک هستیم
به گزارش ایسنا، محمد مرندی، مشاور رسانهای تیم مذاکره کننده ایران در مذاکرات وین در گفتوگو با شبکه قطری الجزیره تاکید کرد که علیرغم فشارهای وارد شده علیه دولت آمریکا همچنان به رسیدن به توافق نزدیک هستیم.
وی گفت که نگران نشست شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی نیستیم.
مرندی تاکید کرد که جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا باید تصمیماتی برای حل مسائل موجود بر سر راه رسیدن به توافق هسته ای اتخاذ کند.
ایران خواستار توافق شفاف است
سید مصطفی خوشچشم تحلیلگر مسائل هستهای در گفت وگو با ایرنا در مورد مذاکرات وین و پافشاری تیم مذاکره کننده بر خطوط قرمز ایران گفت: جمهوری اسلامی ایران در طی 10 ماه گذشته هرگاه که مذاکرات به توقف کشیده شد با ابتکار عملهای گوناگون سعی میکرد مذاکرات را به پیش ببرد و همواره بر روی خطوط قرمز خود ثابت قدم ماند اما متاسفانه رویکرد طرف غربی با حسننیت همراه نبود.
این تحلیلگر مسائل هستهای افزود: اروپاییها متن پیشنهادی را ارائه کردند و جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به متن پیشنویس طرف اروپایی درخواست انجام دوقول شفاهی در حوزه تضامین و بسته شدن پروندههای سیاسی آژانس علیه جمهوری اسلامی ایران قبل از انجام تعهدات و توافق از سوی آژانس که طرف غربی داده بود را کرد.
وی تصریح کرد: از طرفی در سه و چهار عبارت، کلمات کلی و مبهمی بود که در متن گنجانده شده بود که دست آمریکا را برای فرار از تعهدات در آینده باز میگذاشت که این تاکتیکی است که همواره آمریکاییها در قراردادهای گوناگون با کشورهای دوست و دشمن انجام میدهند.
این تحلیلگر مسائل بینالملل ادامه داد: ایران بعد از پاسخ آمریکا، نسبت به برخی از موارد باقی مانده از جمله بسته شدن قطعی پروندههای ایران در آژانس اصرار دارد و طرف غربی علیرغم قولها و وعدههای مختلفی که داده چنین درخواستی را اجابت نمیکند و این موضوع بیشتر باعث سوءظن به طرف غربی میشود چراکه اگر طرف غربی هرگونه حسن نیتی داشت، قطعا مواردی را که قول داده بود انجام میداد، و آن موارد را مکتوب میکرد و موارد مبهم را دقیقسازی میکرد و در متن قرار میداد.
***
زاهدی وفا برای ادامه سرپرستی به اجازه رهبری نیاز دارد
جبار کوچکی نژاد، نماینده رشت درباره معرفی محمدمهدی زاهدی وفا از سوی دولت به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: تا این لحظه مجلس به وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی اقبالی نشان نداده است آن هم به دلیل حاشیههای که ایجاد شد و هم اینکه آقای زاهدیوفا در چندماهی که سرپرست این وزارتخانه بودند ارتباطشان با نمایندگان مجلس قطع بود و ارتباط چندانی نداشت و کار خاصی نتوانست در وزارتخانه انجام دهد و یا اقدام خاصی و برنامهای ارائه دهد.
وی تاکید کرد: کسی که در معرض معرفی برای امر وزارت در یک وزارتخانه است، تعاملگیری میکند و برنامه ارائه میدهد به هر حال یک طرحی را ارائه میدهد اما چنین چیزی از ایشان ندیدیم.
کوچکینژاد درباره اینکه مدت سرپرست بودن زاهدی وفا رو به اتمام است و مجلس هم در تعطیلات قرار دارد آیا وی برای ادامه کارش به عنوان سرپرست نیاز به اذن و اجازه رهبری دارد، بیان کرد: قطعا نیاز به اجازه رهبری دارد.
وی ادامه داد: آقای زاهدیوفا تا زمانی که رأی نگرفته، اگر میخواهد سرپرست باشد باید با اجازه رهبری باشد و اگر این چنین نباشد با توجه به ماده قانونی، هیچ چیزی را نمیتواند امضا کند و این کار خلاف است و دستگاههای نظارتی میتوانند جلوگیری کنند.