دوشنبه 16 مهر 1403

ورود تورهای گردشگری بدون مجوز در یزد گزارش نشد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
ورود تورهای گردشگری بدون مجوز در یزد گزارش نشد

یزد - ایرنا - معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یزد گفت: از ابتدای شیوع ویروس کرونا از اوایل اسفند ماه 1398 تاکنون موردی از ورود تورهای گردشگری بدون مجوز از دیگر مناطق کشور به این استان گزارش نشده است.

هما خورشیدی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در حال حاضر با توجه به اعمال محدودیت ها و قرمز بودن شرایط استان از لحاظ شیوع کرونا از ورود تورها به مکان های گردشگردی و طبیعت گردی استان جلوگیری و با متخلفان مطابق قانون برخورد می‌شود.

وی اظهار کرد: در سال 1399 با 20 تور گردشگردی که در داخل استان اقدام به برگزاری تورهای طبیعت گردی کرده بودند، برخورد شد.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی یزد با بیان اینکه 30 درصد دفاتر مسافرتی استان به دلیل شیوع کرونا تعطیل است، افزود: به دلیل شیوع این ویروس فعالیت های تورگردانی به طور چشمگیری کاهش یافته و یا عملا تعطیل شد.

به گفته خورشیدی آموزش های لازم برای مدیران دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری در مورد رعایت پروتکل های بهداشتی حین اجرای تور در نیمه اول سال جاری برگزار شد و دوره های آموزشی دیگری در دست اقدام است.

خورشیدی اضافه کرد: مجری برگزاری گشت‌های گروهی، دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری کشور است که دارای مجوز از اداره کل استانهاست و نظارت بر فعالیت دفاتر از طریق معاونت گردشگری و تشکل صنفی دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری انجام می شود.

وی تصریح کرد: معمولا افرادی هستند در حوزه اقامت گردشگری و برگزاری گشت به طور غیرمجاز فعالیت دارند و این مساله در بسیاری از استان ها وجود دارد و معمولا هم در حوزه فعالیت های طبیعت گردی این تخلفات صورت می گیرد.

خورشیدی اضافه کرد: در یزد افرادی در فضای مجازی تورهای طبیعت گردی را تبلیغ می کردند که از طریق انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری یا انجمن راهنمایان گردشگری شناسایی شدند و از طریق معاونت گردشگری و حراست اداره کل فعالیت آنها رصد و پیگیری شد.

وی خاطرنشان کرد: نحوه برخورد ابتدا تذکر و اخطار کتبی است و در صورت بی توجهی، افراد خاطی به اداره نظارت بر اماکن عمومی برای برخورد قانونی معرفی می شوند و در برخی موارد از طریق معرفی به پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات (فتا) پیگیری لازم انجام می شود.

خورشیدی اظهار کرد: اعضای تورهای گردشگری که از سایر استان ها به یزد وارد می شوند بیشتر سازمان یافته هستند و از طریق دفاتر مجری استان مبدأ و با اعزام راهنمای گردشگری دارای کارت هستند.

معاون گردشگردی اداره کل میراث فرهنگی یزد تاکید کرد: حضور راهنمای گردشگری دوره دیده و دارای مجوز موضوع مهمی است که از بسیاری مشکلات حین اجرای تور جلوگیری می کند و متاسفانه افرادی بدون صلاحیت هم هستند که بعضا به خود اجازه می دهند عده ای را جمع کرده و تحت عنوان تور به مناطق مختلف سفر کنند.

وی اضافه کرد: این امر در خیلی از موارد برای شرکت کنندگان در گشت دردسرساز می شود و به لیل نبود آگاهی فرد برگزارکننده و آشنا نبودن با موضوع گردشگری و نداشتن تسلط به تورگردانی و تبحر کافی و بسیاری از مسایل دیگر موجب نارضایتی و شاکی شدن مسافران می شود.

استان یزد با یک میلیون و 200 هزار نفر جمعیت در مرکز جغرافیایی ایران قرار دارد و دارای 2 هزار و 270 هکتار بافت تاریخی و 6 هزار و 500 اثر تاریخی و فرهنگی است که از این تعداد تاکنون، یک هزار و 850 اثر به ثبت ملی رسیده است. با توجه به غنای یزد از لحاظ بناهای تاریخی، فرهنگی تاکنون پنج اثر استان شامل 200 هکتار بافت تاریخی یزد، باغ های دولت آباد یزد و پهلوان پور مهریز و قنات های زارچ و حسن آباد در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید. یزد نخستین شهر خشت خام و دومین شهر تاریخی جهان است.

همچنین سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دیروز (پنجشنبه) گفته بودکه با فوت 482 فرد مبتلا قطعی به کرونا در 24 ساعت گذشته، شمار افراد متوفی قطعی به بیماری کووید - 19 در کشور به 46 هزار و 689 نفر رسید و 27 استان همچنان در وضعیت قرمز کرونا قرار دارد و وضعیت چهار استان هم زرد و نارنجی است.

سیما سادات لاری افزود: در 24 ساعت گذشته تا ظهر ششم آذر 1399 بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، 13 هزار و 961 بیمار جدید شناسایی شدند که از این تعداد 2 هزار و 439 نفر نیاز به بستری در بیمارستان داشتند و با این حساب، مجموع بیماران کووید - 19 در کشور به 908 هزار و 346 نفر رسید.

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: تاکنون 633 هزار و 275 نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. همچنین پنج هزار و 849 نفر در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.

وی خاطرنشان کرد: تاکنون پنج میلیون و 955 هزار و 724 آزمایش تشخیص کووید - 19 در کشور انجام شده است.

به گزارش ایرنا، ویروس کرونا عامل بیماری کووید - 19 از اواخر سال 2019 در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند 98 (فوریه 2020) بروز پاندمی (همه گیری جهانی) این بیماری را تایید کرد.

ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه و سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل می شود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علایم بیماری کووید - 19 است. بیش از 80 درصد مبتلایان به ویروس دچار بیماری خفیف می شوند.

محدودیت های جدید کرونایی از شنبه اول آذر در 448 شهر شامل 160 شهر با وضعیت قرمز، 208 شهر با وضعیت نارنجی و 80 شهر با وضعیت زرد به مدت دو هفته اجرا می شود.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*