چهارشنبه 3 بهمن 1403

وزارت فرهنگ برای برپایی نمایشگاه قرآن آماده است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
وزارت فرهنگ برای برپایی نمایشگاه قرآن آماده است

تهران - ایرنا - مدیرکل دفتر تبلیغ و ترویج معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از آمادگی برپایی نمایشگاه قرآن به صورت حضوری و مجازی خبر داد و گفت: به دنبال فعالیت‌هایی مانند توانمند کردن موسسات قرآنی هستیم که کمتر به آن پرداخته شده است.

حامد منیری با تشریح فعالیت‌های صورت گرفته در 40 روز گذشته به خبرنگار معارف ایرنا گفت: تاکنون چند جلسه برای برپایی نمایشگاه قرآن کریم برگزار شده و نقاط قوت و ضعف را بررسی کرده ایم. البته فقط بحث مجازی و حقیقی برگزار شدن آن مطرح است.

وی افزود: با توجه به این که نمایشگاه بین المللی کتاب به صورت مجازی برپا می شود، اگر وضعیت همین گونه پیش برود، نمایشگاه قرآن نیز به صورت مجازی در ماه رمضان برگزار خواهد شد. البته باید منتظر سیاست های کلی بحث کرونا باشیم. در هر صورت ما برای برگزاری نمایشگاه قرآن چه به صورت حضوری و چه به صورت مجازی آمادگی داریم و اگر مانعی وجود نداشته باشد، این نمایشگاه حضوری خواهد بود.

مدیرکل دفتر تبلیغ و ترویج امور قرآن و عترت (ع) معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: در جلسات مقدماتی نمایشگاه قرآن مسائل مختلفی مطرح شده ولی طرح مسائل اجرایی در صورت قطعی شدن ممکن خواهد بود. اکنون در حال فراهم کردن مقدمات برگزاری نمایشگاه قرآن هستیم، به گونه ای که چنانچه تغییراتی در معاونت قرآن وعترت رخ دهد، دستمان پر باشد و آماده برگزاری باشیم.

وی ادامه داد: با توجه به این که اصغر امیرنیا سرپرست معاونت قرآن است، سرپرستی جلسات مدیران نیز به عهده وی می باشد که این جلسات هر هفته برگزار می شود و یکی از بحث های مهم این جلسات نیز موضوع نمایشگاه است و امیرنیا به عنوان سرپرست در جریان تمام امور نمایشگاه قرآن است.

منیری درباره فعالیت بخش بین الملل در نمایشگاه قرآن گفت: این موضوع از حوزه کاری ما خارج است و مربوط به اداره کل ارتباطات و هماهنگی و در نهایت معاونت قرآن است. البته دبیرخانه نمایشگاه قرآن از ابتدا در سطح معاونت قرآن تشکیل شده است و اکنون نیز در دفتر تبلیغ و ترویج فعال است و قبل از این نیز در معاونت بوده است اما این که در آینده چه سیاستی باشد، هنوز مشخص نیست.

نخستین نمایشگاه مجازی قرآن کریم با شعار «قرآن، کتاب رشد و رویش» در اردیبهشت ماه سال جاری مصادف با دهه آخر ماه مبارک رمضان به صورت مجازی برگزار شد که در این نمایشگاه مجازی دو بخش اصلی فروشگاهی و محتوایی در نظر گرفته شده بود. بخش فروشگاهی به فروش کتاب های چاپی در حوزه دین و دفاع مقدس اختصاص داشت و بخش محتوایی نیز در 15 محور مانند مشاوره، معرفی موسسات و سایت های قرآنی، نرم افزارها و پیام رسان های قرآنی، نگارخانه، نشست ها، آواها و نغمات، برترین محصولات و ترجمه و تفسیر قرآن فعال بود.

تمام برنامه‌های معاونت قرآن در قالب تفاهم‌نامه انجام می‌شود

وی با اشاره به سایر فعالیت های دفتر تبلیغ و ترویج گفت: عمده کارهای این دفتر مربوط به برگزاری جشنواره هایی مانند آیات و برپایی هفته های قرآن و عترت در سراسر کشور است. ما در مجموع هفت جشنواره داریم که طبق توافقنامه باید برگزار شوند و برخی مربوط به استان هاست که برخی استان ها به دلیل نداشتن ظرفیت هایی از نظر امکانات و نیروی انسانی برای برگزاری این جشنواره ها مشکل دارند ولی ما کمک می کنیم تا برنامه هایی که از قبل پیش بینی شده، انجام و بودجه ای که در نظر گرفته شده، جذب شود.

منیری ادامه داد: همه کارهای ما در قالب تفاهم نامه است و خارج از آن کاری انجام نمی شود. تاکنون 22 توافقنامه مصوب شده که در قالب برنامه ریزی، هدایت و حمایت از جشنواره است. مثلا طرح کاشان، پایتخت نهج البلاغه یا بوشهر، پایتخت قرآن یا یزد، پایتخت صحیفه سجادیه.

این مقام مسئول درباره اجرای طرح پایتخت قرآنی گفت: طرح هایی که به اداره کل تبلیغ و ترویج مربوط بوده، انجام شده است. مانند طرح روستاهای قرآنی یا پایتخت قرآنی که در حال انجام است و ریزبرنامه های مربوط به پایتخت قرآنی با توجه به انجام شدن هر مرحله و بر اساس گزارش های اعلامی، مورد نظارت قرار می گیرد و تسویه حساب می شود که تاکنون دو برنامه مربوط به پایتخت قرآنی انجام و مسائل مالی آنها نیز حل شده است.

وی درباره فعالیت های این دفتر در حوزه فیلم گفت: تولید 20 فیلم کوتاه با موضوع ترویج سبک زندگی ایرانی اسلامی را در برنامه داریم که 10 فیلم کوتاه با سبک زندگی قرآنی از سوی دانشگاه علمی کاربردی فرهنگ و هنر و 10 فیلم از سوی موسسه غدیرحامی فیلم تولید می شود. تا کنون بخشی از این فیلم ها تولید شده ولی هنوز تحویل معاونت قرآن نشده است و در حال آماده سازی است.

منیری درباره بودجه برنامه های دفتر تبلیغ و ترویج گفت: آنچه که به ما قول داده اند در حدی که در زمان آقای فقهی زاده معاون قبلی قرآن و عترت تعهد شده بود، قابل پرداخت است و تعهدات بنده به سال آینده مربوط می شود و امیدواریم افزایش خوبی داشته باشیم. البته برنامه های سال 1401 نیز قبل از آمدن بنده به معاونت ارائه شده بود. مثلا برای طرح پایتخت نهج البلاغه قرار بود 450 میلیون تومان در قالب 22 ریزبرنامه یا زیربرنامه مانند حمایت از کنگره بین المللی نهج البلاغه یا مسابقه میراث پدری در فضای مجازی انجام شود که برخی برنامه های مربوط به معاونت قرآن انجام شده است.

وی درباره نظارت برهزینه کرد طرح پایتخت نهج البلاغه گفت: این موضوع در تمام توافقنامه ها به صورت مشخص آمده است. مثلا روش اجرای تفاهم نامه در ماده شش آمده که باید طبق آن انجام شود و نظارت ما در همین بخش است. در مورد طرح پایتخت نهج البلاغه برخی تعهدات مربوط به معاونت قرآن و برخی مربوط به استانداری اصفهان است که طبق تفاهم نامه نظارت ها صورت می گیرد.

مدیر کل دفتر تبلیغ و ترویج افزود: شورای نظارت، حمایت و ارتقاء کیفیت آثار و محصولات هر هفته تشکیل می شود که یکی از اهداف آن نظارت بر همین فعالیت هاست. یعنی هر یک از طرح ها، چه طرح هایی که گفته شد و چه طرح های جدید ارائه می شود. آن طرح هایی که باید در موعد خود نظارت شود را نظارت می کنیم و طرح هایی که باید تصویب شود، برای انعقاد توافقنامه آماده می شود.

وی با اشاره به حکم صادر شده از سوی محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: این احکام بر مبنای شرح وظایف اداره کل تبلیغ و ترویج نوشته می شود که در مجموع هفت شرح وظیفه وجود دارد. وظیفه اول عبارت از تدوین ضوابط و مقررات ملی برای حمایت و گسترش فعالیت های تبلیغ و ترویج قرآن و عترت در سطح کشور است و وظیفه دوم شامل برنامه ریزی و اعمال هدایت، حمایت و نظارت عالیه بر دستگاه ها و نهادها و موسسات عمومی و مردمی برای ارتقاء مهارت های تبلیغی و ترویج امور قرآن و عترت است.

وی سومین وظیفه را حمایت کارشناسانه از اشخاص حقیقی و حقوقی جهت خلق آثار و محصولات فرهنگی دانست و گفت: نیازسنجی، برنامه ریزی و اعمال هدایت و نظارت متناوب بر برگزاری جشنواره ها، مسابقات و محافل قرآن و عترت در سطوح استانی، ملی و بین المللی و همچنین برنامه ریزی برای مشارکت بخش غیردولتی داخلی و خارجی جهت برپایی محافل و انجام فعالیت های جشنواره ای و نمایشگاهی با محوریت قرآن و عترت در راستای سیاست های تبلیغی و ترویجی نظام جمهوری اسلامی ایران از دیگر وظایف این دفتر است.

منیری افزود: ششمین وظیفه شامل تدوین ضوابط و نظام نامه های فعالیت های هنری با موضوع قرآن و عترت و اعمال حمایت و نظارت بر اجرای آنها و هفتمین وظیفه حمایت کارشناسانه از اشخاص حقیقی و حقوقی جهت خلق آثار و محصولات فرهنگی با محتوای قرآن و عترت است. البته این دفتر فعالیت بیشتری در زمینه برگزاری جشنواره ها دارد که مشارکت های مردمی در آن بیشتر است. ما می خواهیم به تقویت سایر جنبه هایی بپردازیم که کمتر به آن پرداخته شده است. مانند توانمندکردن موسسات، برگزاری وبینار، جلسات کارشناسی با دانشگاهیان و همچنین ورود در مسائل علمی پژوهشی.

وی اضافه کرد: به دنبال ارتقاء و اصلاح دفتر تبلیغ و ترویج مطابق با کلان برنامه های وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دولت سیزدهم هستیم ولی فعلا بر اساس آنچه ابلاغ شده فعالیت می کنیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بیستم آذر طی حکمی برای منیری نوشت: با عنایت به تخصص، سوابق درخشان و تجربیات موفق جناب‌عالی در حوزه فعالیت‌های دینی و نظر به شناخت از تعهد و توانمندی‌هایتان در تبلیغ و ترویج فرهنگ قرآن و عترت (ع)، و بنابر پیشنهاد سرپرست معاونت قرآن و عترت، به موجب این حکم به عنوان مدیر کل دفتر تبلیغ و ترویج امور قرآن و عترت (ع) منصوب می‌شوید.

اسماعیلی در این حکم از منیری خواسته است تا با بهره‌گیری از نیروی انسانی خدوم و جامعه قرآنی کشور در راستای برنامه‌ریزی برای ارتقاء مهارت‌های تبلیغی و ترویجی امور قرآن و عترت نهادهای عمومی و مردمی در راستای تعمیق فرهنگ قرآن و عترت (ع)، جلب مشارکت بخش مردمی داخلی و خارجی در راستای فعالیت‌های جشنواره‌ای و نمایشگاهی قرآن و عترت (ع)، روزآمدسازی رشته‌های هنری در جهت تبلیغ و ترویج قرآن و عترت (ع) و همچنین برنامه‌ریزی و نظارت بر طرح‌های تبلیغات محیطی، نمادهای شهری، آرایه‌های بصری با موضوع قرآن و عترت (ع) از هیچ کوششی دریغ نورزد.

برچسب‌ها

وزارت فرهنگ برای برپایی نمایشگاه قرآن آماده است 2