وزیر بهداشت در خنج: ایران سریعترین واکسیناسیون را در جهان داشت / 69 میلیون دز واکسن تاکنون تزریق کردهایم
گروه استانها وزیر بهداشت با بیان اینکه ایران در دو ماه اخیر سریعترین واکسیناسیون را جهان داشت، گفت: تاکنون 69 میلیون دز واکسن تزریق کردهایم.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از خنج، بهرام عیناللهی در جلسه شورای اداری شهرستانهای لار، گراش، اوز و خنج که در تالار شهر شهرستان خنج برگزار شد، اظهار داشت: کشور ما، قدرتمند است و به همین خاطر هم تحریم میشود چون از ایران که یک کشور تاریخی است، هراس دارند. ایران 8 سال در مقابل تمام دنیا ایستاد و مردم کشور در دوران دفاع مقدس نشان دادند که قدرت داریم و "ما می توانیم".
وی افزود: هر یک از ما در کشور سهمی داریم و نباید تصور کنیم که همه کارها را باید دولت انجام دهد. بهترین هیات ها و مراکز مذهبی با مشارکت مردم ایجاد شده اند. دولتی موفق است که مردم را به صحنه بیاورد و دولتی شکست می خورد که مردم را از دست بدهد. قدرت اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و بهداشتی مربوط به مشارکت مردم است و در صورتی موفق می شویم که مردم بخواهند ایران را به عظمت برساند.
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: در واکسیناسیون عمومی علیه کرونا، تا تیرماه 5 میلیون دز واکسن در کشور تزریق شده بود اما امروز بیش از 69 میلیون دز واکسن کرونا تزریق شده است. در سایت ها و مراجع بین المللی عنوان میشود که سریعترین کشور در واکسیناسیون، ایران است و این قدرت ما را نشان می دهد. در یک هفته به اندازه کل جمعیت امارات یعنی 8 میلیون و 200 هزار دز واکسن کرونا در ایران تزریق شد که ناشی از مشارکت جدی مردم در واکسیناسیون بود. وقتی مردم، بسیجیان و نیروهای مسلح و سایر دستگاه ها به صحنه آمدند، موفق شدیم و اگر میخواستیم صرفا با کارکنان حوزه سلامت، واکسیناسیون را انجام دهیم، بیش از یکسال زمان می برد.
عیناللهی گفت: در جنوب فارس، قدرت مردم در توسعه زیرساخت ها به ویژه در حوزه سلامت به خوبی قابل مشاهده است و باید به این افتخار کنید. لارستان یک منطقه مردمی است و اهالی این منطقه از داخل و خارج از کشور، به فکر مردم ایران و جنوب فارس هستند. یکی از مشکلات امروز دنیا، جدایی انسانها از تعلقات شان است و برخی از ما، خودمان را از هویت اصلی جدا می کنیم.
وی ادامه داد: به عنوان نماینده دولت، دست همه خیرین را می بوسیم و به وجود آنها افتخار می کنیم. هر قدمی که خیرین بردارند ما از آنها حمایت می کنیم اما باید بر اساس سیاست ها و نیازهای مناطق، اقدام شود. باید به ماموریت گرایی، اعتقاد داشته باشیم. مثلا اگر دانشکده بهداشت در اوز راه اندازی شده دیگر نیازی به راه اندازی این دانشکده در سایر شهرستانهای اطراف نیست و یا اگر گراش در حوزه پزشکی هسته ای، درمان سرطان و امکانات رادیوتراپی، سرآمد است، باید آن را تقویت کنیم اما در مجموع معتقدیم که آموزش، بهداشت و درمان باید در منطقه جنوب فارس، تقویت شود.
عین اللهی تاکید کرد: عدالت در حوزه سلامت یعنی در مناطق مختلف، مردم به خدمات بهداشتی و درمانی، دسترسی داشته باشند. مقام معظم رهبری در ابتدای کار دولت سیزدهم فرمودند که هر کاری باید پیوست عدالت داشته باشد و ماموریت گرایی نیز نوعی تحقق عدالت است.
وی گفت: امروز کاری که خیرین می کنند، فی سبیل الله است. خدمات و تلاش های خیرین سلامت، در تاریخ کشور ماندگار شده و خواهد شد. بسیاری از خیرین امروز در بین ما نیستند اما نام شان به خوبی برده می شود بنابراین باید کاری کنیم که در تاریخ ماندگار شود.
وزیر بهداشت تاکید کرد: امروزه فضای جدیدی در کشور حاکم است و دولت می خواهد با همراهی مردم، مشکلات کشور را برطرف کند البته نباید هم انتظار داشت که همه مشکلات، سریع و یک شبه حل شود و امیدواریم که خیرین از این فرصت به خوبی استفاده کنند.
وی با اشاره به ضرورت سرمایه گذاری خیرین منطقه جنوب فارس در بخش تولید، گفت: امروز برخی محصولات مانند لبنیات یا کاشی در کشور با نام برخی مناطق گره خورده است و انتظار داریم که با ورود خیرین به تولید، نام شهرهای جنوب فارس برای تولید محصولات مختلف، معروف شود.
عین اللهی گفت: علاوه بر تقویت تولید با مشارکت خیرین، شدیدا به انجام کارهای فرهنگی نیز اعتقاد داریم و باید در این حوزه هم اقدام شود اما امروز نیاز مردم ایران و منطقه، تولید محصولات فاخر از منطقه جنوب فارس است که می تواند مشکل مردم را برطرف و اشتغال ایجاد کند. می توان در حوزه تولید نیز وقف کرد و یا سود حاصل از آن را در کارهای خیریه هزینه کرد.
وی یادآور شد: امروز حرکت ما باید به سوی خودکفایی باشد. دنیا نشان داده هر وقت بخواهد ما را تحریم می کند. راهکار بی اثر کردن تحریم ها این نیست که سرمان را پیش دشمن کج کنیم بلکه خودکفایی، راهکار اصلی است و اگر قدرتمند شویم، دیگر کشورها نمی توانند ما را تحریم کنند. ما مردم "ما می توانیم" هستیم.
وزیر بهداشت گفت: منطقه جنوب فارس قطعا یک منطقه آموزشی و دانشگاهی است که پتانسیل های فراوانی برای رشد و توسعه دارد. همه مناطق ایران استعداد رشد آموزشی و توسعه را دارند. در شهرستان اوز دیدیم که ورودی شهر، کتاب نصب شده و همه مردم فرهنگ کتابخوانی را به خوبی ترویج می کنند که نکته مهم و مثبتی است که باید از سوی رسانه ملی و رسانه ها منعکس شود.
عین اللهی تاکید کرد: به دلیل موقعیت جغرافیایی و تسهیلات رفت و آمد از طریق فرودگاه لارستان و ارتباطات بسیار خوب این منطقه با کشورهای خلیج فارس، توریسم سلامت باید با برنامه ریزی مشخص توسعه پیدا کند. وزارت میراث فرهنگی نیز در این زمینه آماده همکاری است. درهای کشور ما برای تحصیل و درمان خارجی ها به روی همه باز است.
وزیر بهداشت در پایان یادآور شد: به تمامی تعهدات گذشته وزارت بهداشت پایبند هستیم. به جای اینکه بخواهیم پروژه های عمرانی را از صفر شروع کنیم اول به دنبال تکمیل تعهدات و پروژه های در حال ساخت هستیم و تعهدات، برای ما اولویت اول را دارد.