پاسخ قاطع لاوروف به عضویت دائمی آلمان و ژاپن در شورای امنیت
لاوروف در حاشیه نشست اجلاس بریکس در آفریقای جنوبی گفت: امکان ندارد آلمان و ژاپن بتوانند به صورت دائمی به شورای امنیت بپیوندند.
سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه به خبرنگاران گفت که عضویت دائمی آلمان و ژاپن در شورای امنیت سازمان ملل امکان پذیر نیست.
به گزارش خبرگزاری "تاس" وزیر خارجه روسیه در مصاحبه خود با خبرنگاران در حاشیه نشست اجلاس بریکس در آفریقای جنوبی گفت: البته امکان ندارد آلمان و ژاپن بتوانند به صورت دائمی به شورای امنیت بپیوندند و در نتیجه بیعدالتی را تشدید کنند، زیرا بیش از یک سوم اعضای فعلی, کشورهای به اصطلاح طلایی را نمایندگی میکنند. در حالی که 8 میلیارد باقی مانده از مردم جهان اساساً در شورای امنیت نماینده ندارند.
وزیر خارجه روسیه همچنین گفت که این دو کشور مطلقاً هیچ موضوع جدیدی را در بحثهای شورای امنیت به ارمغان نمیآورند زیرا آنها "مانند تقریباً هر کشور غربی دیگر، فرمان واشنگتن را انجام میدهند. "
لاوروف تاکید کرد که روسیه از مدتها قبل در مورد نیاز به اصلاحات در سازمان ملل صحبت کرده است و در 15 سال گذشته کارهای زیادی انجام شده است و اصلاحات "به شورای امنیت کمک میکند تا با توسعه جهان، علم و فناوری سازگار شود. "
وزیر امور خارجه روسیه ادامه داد: موضوع اصلی اصلاحات همچنان در شورای امنیت سازمان ملل متحد مطرح است زیرا این شورا در نظر اکثریت قریب به اتفاق مردم جهان نماینده سازمان ملل است و دارای اختیاراتی است که هیچ کس از جمله در مورد مسائل جنگ و صلح، مسائل مربوط به اقدامات قهری مانند تحریم, آنها را در اختیار ندارد.»
کشورهای ژاپن، سوئیس، مالت، موزامبیک و اکوادور اعضای جدید غیر دائم شورای امنیت سازمان ملل هستند که دوره دو ساله عضویت آنها از روز اول ژانویه 2023 آغاز شده است و جایگزین کشورهای هند، نروژ، ایرلند، کنیا و مکزیک شدند.
مجمع عمومی سازمان ملل متشکل از 193 عضو است که 16 خرداد ماه درباره انتخاب پنج عضو غیردائم جدید شورای امنیت برای دوره 2024 تا 2025 رأی داد.
اسلوونی، کره جنوبی، گویان، سیرالئون و الجزایر پنج عضو جدید شورای امنیت هستند که جایگزین آلبانی، گابن، غنا، امارات و برزیل خواهند شد که دوره این کشورها در 31 دسامبر به پایان میرسد.
شورای امنیت سازمان ملل متحد، پنج عضو دائم و 10 عضو غیردائم دارد که ریاست شورای امنیت دورهای و طول مدت آن یک ماه است و رئیس هیات نمایندگی هر کشور به عنوان رئیس شورای امنیت سازمان ملل شناخته میشود.
10 عضو غیر دائم شورای امنیت را مجمع عمومی سازمان ملل متحد با توجه به مشارکت اعضای این سازمان در حفظ صلح و امنیت بین الملل و دیگر اهداف سازمان و همچنین بر مبنای توزیع عادلانه جغرافیایی انتخاب میکند.
در واقع، 10 عضو انتخابی شورای امنیت توسط مجمع عمومی برای یک دوره دو ساله که از اول ژانویه آغاز میشود، انتخاب میشوند. عضوی که خارج میشود بلافاصله قابل تجدید انتخاب نخواهد بود.
هر سال، مجمع عمومی، پنج عضو جدید را انتخاب و جایگزین اعضای قدیمیتری که دوره عضویتشان در 31 دسامبر پایان مییابد، میسازد.
پنج عضو دائم شورای امنیت شامل روسیه، چین، آمریکا، انگلیس و فرانسه میشوند که دارای حق وتو در این شورا هستند.
وظیفه اصلی این شورا حفظ صلح و امنیت بینالملل است که با یکجانبهگرایی برخی از این اعضا، از ماموریت اصلی خود دور شده و در موارد متعددی ناکارآمد بوده است.
مجمع عمومی سازمان ملل متحد سال 2022 را در حالی به پایان رساند مذاکرات درباره اصلاحات در شورای امنیت مطرح شد و بسیاری با نیاز به مدرنسازی این نهاد موافق بودند اما نظرات در مورد حق وتو متفاوت بود.
--> اخبار مرتبط- هشدار آلمان به آفریقای جنوبی درباره ارسال سلاح به روسیه
- آمریکا دست به دامن چین شد
- بیانیه پایانی گروه هفت با طرح ادعاهای ضدایرانی + جزئیات
- دیدار پامپئو و دبیر شورای امنیت ملی ژاپن
- پنج عضو دیگر شورای امنیت مقابل آمریکا ایستادند / فعال کردن مکانیسم ماشه غیرقانونی است
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.