شنبه 10 آذر 1403

پایتخت اقتصادی کشور در صدر بیکارترین استان های کشور قرار دارد / جوانان جنوب کشور چشم انتظار دولت کریمه برای رفع مشکل ها هستند

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
پایتخت اقتصادی کشور در صدر بیکارترین استان های کشور قرار دارد / جوانان جنوب کشور چشم انتظار دولت کریمه برای رفع مشکل ها هستند

این روزها ایجاد اشتغال پایدار در هرمزگان تبدیل به سوژه ای برای سخنرانی ها و تیربون های مختلف مسئولان شده و هر مسئولی با دادن وعده هایی از ایجاد اشتغال پایدار برای بومیان هرمزگان سخن می گوید؛ وعده هایی که در دولت یازدهم و دوازدهم مردم به آن امیدی نداشته و به تدبیر مسئولان بدبین شده اند؛ اما در دولت سیزدهم که به وعده های صادق شهرت دارد نور امیدی در میان مردم هرمزگان منور شده که با ایجاد...

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از هرمز؛ استان هرمزگان با دارا بودن کارخانه ها، پالایشگاه، معادن و بنگاه های فراوان اقتصادی، همجواری با دو دریای بزرگ خلیج فارس و عمان، برخورداری از بنادر بزرگ ترانزیتی و.... به عنوان پایتخت اقتصادی کشور شهرت دارد.

روزانه صدها تن کالا از طریق بنادر هرمزگان صادر و یا وارد می شود و جهت تامین کارخانه ها، امرار و معاش مردم و.... به سراسر کشور ارسال می شود.

ابر پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس به عنوان بزرگترین تولید کننده میعانات گازی جهان نیز در استان هرمزگان قرار دارد و این پالایشگاه با تکیه بر توان داخلی و ظرفیت نخبگان ایرانی جایگاهی استراتژیک در توازن انرژی در کشور و منطقه ایجاد می کند به طوری که در گذشته که ایران اسلامی وارد کننده بنزین بوده امروز در سایه امنیت به یک صادر کننده قوی تبدیل شده است.

اگر از مرکز شهر بندرعباس به سمت غرب استان حرکت کنیم شاهد وفور کارخانجات، پالایشگاه ها، بزرگترین تولید کننده کشتی، تولیدی های ابر قدرت نفتی و گازی و... هستیم که در کنار در آمد های اقتصادی آن آلودگی های ناشی از آن در چشم ساکنان منطقه غرب بندرعباس و مرکز استان بوده اما چه میزان از این اقتصاد عاید مردم بومی هرمزگان می شود سوالی پر تکرار در ذهن بومیان هرمزگان است.

هرمزگان در صدر آمار بیکاری کشور

مرکز آمار ایران در گزارشی از کاهش 0.4 درصدی نرخ بیکاری در سال گذشته نسبت به سال قبل آن خبر داد و اسامی استان‌ها با کمترین نرخ را اعلام کرد؛ استان‌های زنجان، خراسان رضوی و مازنداران در سال 1400 نسبت به مدت مشابه سال 1399 به ترتیب با نرخ 6.5، 6.6 و 7.0 درصد دارای کمترین نرخ بیکاری نسبت به سایر استان‌ها هستند.

بیشترین آمار بیکاری در استان‌های هرمزگان با 15.8 درصد، کرمانشاه با 14.9 درصد و خوزستان با 12.6 درصد گزارش شده است؛ هرمزگانی که با دارا بودن ظرفیت های بالقوه ای که در آن وجود دارد همچنان در صدر بیکار قرار گرفته است.

این روزها ایجاد اشتغال پایدار در هرمزگان تبدیل به سوژه ای برای سخنرانی ها و تیربون های مختلف مسئولان شده و هر مسئولی با دادن وعده هایی از ایجاد اشتغال پایدار برای بومیان هرمزگان سخن می گوید؛ وعده هایی که در دولت یازدهم و دوازدهم مردم به آن امیدی نداشته و به تدبیر مسئولان بدبین شده اند؛ اما در دولت سیزدهم که به وعده های صادق شهرت دارد نور امیدی در میان مردم هرمزگان منور شده که با ایجاد اشتغال پایدار و یا حمایت از مشاغل و کسب و کار های خانگی و صنایع دستی نرخ بیکاری هرمزگان کاهش یابد.

فقر و بیکاری در هرمزگان با وجود ذخایر و امکانات اقتصادی، تجاری و نیروهای نخبه، معنا ندارد

حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی در دی ماه سال گذشته در سفر استانی خود به هرمزگان اولین دغدغه خود که در بدو ورود به استان در فرودگاه عنوان کردند رفع بیکاری و فقر هرمزگان بود و گفت: فقر و بیکاری در هرمزگان با وجود ذخایر و امکانات اقتصادی، تجاری و نیروهای نخبه، معنا ندارد.

رییس جمهور با بیان این سئوال که چرا در استان هرمزگان با وجود صنایع بسیار و همچنین بیش از هزار کیلومتر مرز دریایی باید شاهد فقر باشیم؛ افزود: پژوهشگران و اتاق‌های فکر که روی این موضوع کار کرده اند موضوع را ریشه یابی کرده و علت ان را برای رفع مشکل ارائه دهند.

وی بکارگیری نیرو‌های تحصیل کرده بومی هرمزگان در صنایع و بخش‌های مختلف هرمزگان را بسیار مهم برشمرد و گفت: حتماً بکارگیری مدیر بومی بر مدیر غیربومی مقدم است و رعایت این موضوع بسیار ضروری است.

وقتی دولت کریمه نور امید را در جوانان روشن کرده است

اسماعیل جعفری، یکی از شهروندان هرمزگانی که در ترم آخر کار شناسی ارشد در رشته مهندسی شیلات در حال تدریس است، اظهار کرد: بی شک هر فردی با ورود به دانشگاه رویای استخدامی در شرکت ها و کارخانه ها را بعد از پایان تحصیل خود را دارد.

این شهروند هرمزگانی ادامه داد: در سال های گذشته هنگامی که هم رشته ای های خود را که می دیدم علی رغم داشتن مدارک دانشکاهی به مشاغل غیر مرتبط به تحصیلشان و یا مشاغل کاذب روی آورده اند بسیار ناراحت بودم اما انگار با روی کار آمدن دولت سیزدهم ورق بر گشته است.

جعفری تاکید کرد: در حال حاضر که شعار مسئولان کشوری و استانی جذب و استخدام بومیان بوده اشتیاق به پایان رساندن تحصیل خود را دارم و امیدوارم که در این دولت انقلابی از ظرفیت های بومی بیش از گذشته استفاده شود.

بومی گزینی و ایجاد اشتغال پایدار خواسته ما جوانان هرمزگانی است

محدثه شجاعی، یکی دیگر از دانشجویان هرمزگانی نیز با اشاره به اینکه در ماه های اخیر نگاه به نیازمندان و ایجاد عدالت در جامعه رونق یافته است، گفت: جراحی اقتصادی یکی از بزرگترین اقدامات دولت سیزدهم به شمار می رود که گامی موثر برای ایجاد عدالت در بهره مندی از یارانه ها است.

این شهروند هرمزگانی مطرح کرد: انتخاب گزینی افراد انقلابی و جهادی در کابینه دولت و مرد عمل بودن بسیار حائز اهمیت است که حجت الاسلام رییسی از همان روزهای اول به کرسی نشستنش بر ریاست جمهوری آن را به صورت جد پیگیری کرده و امروزه شاهد حضور آقای ریسی و وزیرانش در صف اول رسیدگی به مشکلات و بحران های کشور هستیم.

وی تصریح کرد: عمل به وعده ها بسیار مهم است و این موضوع در دولت سیزدهم در حال تحقق است و بومی گزینی و ایجاد اشتغال پایدار خواسته ما جوانان هرمزگانی است که امیدواریم این امر نیز محقق شود.

هرمزگان به لحاظ جغرافیایی از اهمیت ویژه در سطح منطقه و جهان قرار دارد

حمید کمالی، کارشناس ارشد مسائل سیاسی استان هرمزگان در گفتگو با خبرنگار هرمز به راه کارهایی برای رفع بیکاری در هرمزگان پرداختند و گفت: هرمزگان در جنوب ایران و در شمال تنگه هرمز قرار دارد مساحت استان حدود 72631 کیلومتر مربع است و در قسمت شرقی دریای عمان و غرب خلیج همیشه فارس واقع شده است، این استان با جمعیتی بالغ بر یک میلیون و هفتصد و هشتاد هزار نفر تقریباً 2/2 درصد کشور را داراست جمعیت روستایی نسبت به جمعیت شهری در کل استان نسبت به متوسط کشوری بالاتر است. سرشماری سال95 حدود 45 درصد جمعیت روستایی دارد که علیرغم ظرفیت‌های فراوان هنوز برخی از مناطق آن جزء محروم‌ترین نقاط کشور است.

کارشناس ارشد مسائل سیاسی استان هرمزگان عنوان کرد: استان هرمزگان به لحاظ جغرافیایی و قرار گرفتن در کنار تنگه هرمز و داشتن حدود 900 کیلومتر مرز آبی دریایی، وجود بندر شهید رجایی و گمرکات از اهمیت ویژه در سطح کشور و در کشورهای منطقه و جهان قرار دارد.

ایجاد و ساماندهی گلخانه ها روش بسیار موثر در اشتغال و حفظ منابع آبی و خاک است

کمالی مطرح کرد: استان هرمزگان به لحاظ ظرفیت های کشاورزی یک استان بسیار مستعد و با توجه به آب و هوایی که دارد یک گلخانه خارج از فصل خدادادی است که از این موهبت الهی بیشتر می توان بهره گرفت که البته در این چند سال اخیر گلخانه رونق خوبی گرفته است خصوصاً در منطقه حاجی آباد شهرستان رودان بیشترین فراوانی گلخانه وجود دارد؛ با برنامه ریزی مناسب، مشاوره تخصصی گروه های جهادی متخصص وبازاریابی مناسب می‌توان از این صنعت در جهت اشتغال جوانان استان بهره گرفت با توجه به کم آبی در استان و همچنین جهت حفظ دشت ها، گلخانه ها در صورتی که کشاورزان خرد هم بتوانند از آن بهره ببرند یک روش بسیار موثر در اشتغال و حفظ منابع ابی و خاک است.

وی افزود: البته در محصولات دیگر استان رتبه هایی در سطح کشور دارد، رتبه اول تولید محصول انبه، بادمجان و گوجه فرنگی، رتبه دوم تولید پیاز، رتبه دوم لیموترش و لیموشیرین، رتبه سوم تولید خرما تنها بخشی از ظرفیت حوزه کشاورزی استان هرمزگان است؛ برنامه‌ریزی مناسب، مشاوره های علمی، فعال شدن سازمان جهاد کشاورزی در حمایت از کشاورزان و باغداران، ایجاد صنایع پسین و پیشین در این حوزه از عوامل تاثیر گذار در حوزه کشاورزی می باشد و انقلابی در بخش کشاورزی حاصل خواهد شد.

کارشناس ارشد مسائل سیاسی استان هرمزگان با بیان اینکه یکی دیگر از ظرفیت‌های استان حوزه گردشگری است یک نعمت خدادادی در استان دریاست که از این ظرفیت نتوانسته ایم نهایت بهره را ببریم، گفت: هرساله تعداد زیادی از هموطنان و هم استانی ها جهت گردش به کشورهای حاشیه خلیج فارس سفر می کنند که هم موجب خروج ارز کشور و هم سایر مشکلات فرهنگی و غیره می شود، لذا در این حوزه نیز می توان با سرمایه گذاری بخش خصوصی و تسهیل ورود سرمایه گذار و ایده‌های افرادطراح است و صاحب فکر می توان پلاژ های ویژه خانواده‌ها، رستوران هایی در دریا و حتی زیر دریا و سایر اقدامات انجام داد.

صنایع دستی که آماده بهره برداری است؛ فقط نیاز به مشاوره، حمایت و کاتالیزور دارد

کمالی تصریح کرد: در مناطق گردشگری در استان امکانات رفاهی رستوران های بوم گردی بین راهی می تواند به جذب گردشگر ایجاد اشتغال جدید در این زمینه کمک کند؛ مناطقی مثل گنو، ابگرم های سراسر استان، باغات زیبا و رودخانه‌های سراسر استان اینها همه ظرفیت‌های خدادادی است که جهت رفاه و ایجاد شغل می توان از آن بهره برد.

وی عنوان کرد: صنایع دستی نیز از جمله ظرفیت های استان است که آماده بهره برداری است و فقط نیاز به مشاوره، حمایت و کاتالیزور دارد، زنان استان هرمزگان هنرمند و مستعد هستند و کارهایی که تولید می کنند تا حدودی با ذائقه بانوان خلیجی همخوانی دارد و به راحتی می‌توان با تسهیل شرایط تجارت از این امکان بهره برد؛ حتی در بشاگرد که هنر دست بانوان بشاگردی واقعا کم نظیر است اما در این زمینه نیاز به حمایت دارد که بتوان نسبت به معرفی محصولات تولیدی آنها در سراسر استان و به کشور و کشورهای منطقه اقدام کرد.

کارشناس ارشد مسائل سیاسی استان هرمزگان ادامه داد: از دیگر از ظرفیت های استان هرمزگان ظرفیت استفاده از حوزه آبزی پروری است در این زمینه پرورش ماهی در قفس و ابزی پروری یک فرصت کم نظیر است که در جهت اشتغال جوانان بومی و حتی ارز آوری برای کشور و توسعه پایدار از آن می توان بیشتر از قبل بهره برد.

کمالی مطرح کرد: پتانسیل پرورش میگو در استان هرمزگان حدود 50 هزار هکتار است که حدود 10 هزار هکتار آن به بهره برداری رسیده و تقریباً 10 هزار هکتار آن در حال اجرا است در بخش پرورش میگو ظرفیت تولید 100 هزار تن وجود دارد که با حمایت مناسب، بازاریابی، بسته بندی و تسهیل مجوز صادرات این اقدام شدنی است؛ البته این واگذاری ها باید طوری باشد که افراد بومی همان منطقه از این ظرفیت استفاده کنند نه اینکه به افراد غیر بومی و غیر لایق واگذار شود ونبایدموجب نارضایتی مردم منطقه از نظام و انقلاب گردد.

در آلومینیوم المهدی می توان به جای خام فروشی نسبت به فعال کردن صنایع پسین و پیشین در این زمینه اقدام کرد

وی با بیان اینکه یکی از ظرفیت های استان می توان به صنایع و معادن بندر شهید رجایی، گمرکات، پالایشگاه نفت ستاره، آلومینیوم المهدی غیره اشاره کرد، اظهار کرد: در بحث آلومینیوم المهدی می توان به جای خام فروشی نسبت به فعال کردن صنایع پسین و پیشین در این زمینه اقدام کرد که فرمایش مقام معظم رهبری در بحث دانش بنیان به این موارد اشاره دارند و باعث ایجاد اشتغال جدید در این بخش و اشتغال جوانان تحصیل کرده بیکار می شود.

کارشناس ارشد مسائل سیاسی استان هرمزگان خاطر نشان کرد: مواردی که اشاره شد تنها بخشی از ظرفیت عظیم است که در استان هرمزگان وجود دارد و در برخی موارد کمتر به این ظرفیت ها توجه شده است با برنامه‌ریزی مناسب، مدیریت صحیح، استفاده از ظرفیت مشاوران دلسوز، استفاده از مدیران انقلابی بومی در سطح استان می توان این ظرفیت های بالقوه را به بالفعل تبدیل کرد و اگر ترتیبی اتخاذ گردد که صنایع و کارخانجات در استان مستقر هستند تنها فقط 20 درصد از ظرفیت جذب را به جوانان بومی استان اختصاص دهند مشکل بیکاری جوانان استان هرمزگان حل خواهد شد.

علی ای حال با وجود دولت کریمه که به وعده های صادق شهرت دارد مردمان هرمزگانی بیش از هر زمانی دیگر امیدوار به تحقق وعده بومی گزینی در ابر پالایشگاه ها و بنگاه های اقتصادی در جنوب کشور هستند و انتظار می رود این امر محقق شود.

انتهای پیام /

پایتخت اقتصادی کشور در صدر بیکارترین استان های کشور قرار دارد / جوانان جنوب کشور چشم انتظار دولت کریمه برای رفع مشکل ها هستند 2
پایتخت اقتصادی کشور در صدر بیکارترین استان های کشور قرار دارد / جوانان جنوب کشور چشم انتظار دولت کریمه برای رفع مشکل ها هستند 3
پایتخت اقتصادی کشور در صدر بیکارترین استان های کشور قرار دارد / جوانان جنوب کشور چشم انتظار دولت کریمه برای رفع مشکل ها هستند 4
پایتخت اقتصادی کشور در صدر بیکارترین استان های کشور قرار دارد / جوانان جنوب کشور چشم انتظار دولت کریمه برای رفع مشکل ها هستند 5
پایتخت اقتصادی کشور در صدر بیکارترین استان های کشور قرار دارد / جوانان جنوب کشور چشم انتظار دولت کریمه برای رفع مشکل ها هستند 6
پایتخت اقتصادی کشور در صدر بیکارترین استان های کشور قرار دارد / جوانان جنوب کشور چشم انتظار دولت کریمه برای رفع مشکل ها هستند 7
پایتخت اقتصادی کشور در صدر بیکارترین استان های کشور قرار دارد / جوانان جنوب کشور چشم انتظار دولت کریمه برای رفع مشکل ها هستند 8