یک‌شنبه 4 آذر 1403

«پرس تی‌وی» و ورود به کابینه صهیونیست‌ها

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
«پرس تی‌وی» و ورود به کابینه صهیونیست‌ها

برنامه «جریان خاورمیانه» شبکه تلویزیونی پرس‌تی‌وی وارد کابینه صهیونیست‌ها شده است؛ شبکه‌ای که آن را به عنوان «صدای بی‌صدایان» می‌شناسند.

- اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، پرس‌تی‌وی (Press TV) نخستین شبکه خبری بین المللی ایرانی به زبان انگلیسی است که به صورت 24 ساعته به پخش اخبار، برنامه‌های مختلف سیاسی و فرهنگی و اقتصادی و مستندهای جذاب می‌پردازد. این شبکه تلویزیونی، پس از چهار ماه دوره آزمایشی، فعالیت رسمی خود را از 11 تیر 1386 کلید زد و چند روز بعد نیز با حضور رئیس‌جمهور وقت ایران افتتاح رسمی شد.

با توجه به انگلیسی‌بودن زبان شبکه، پرس‌تی‌وی ابتدا با هدف‌گذاری پخش برنامه برای مردم اروپا و آمریکا برنامه‌ریزی شده بود؛ اما پوشش مخاطبی آن، در طول زمان گسترش یافت. مهمترین مقولات هدف‌گذاری محتوایی پرس‌تی‌وی، مقابله با سلطه رسانه‌های غربی در حوزه خبر و برنامه‌سازی، ایجاد پل ارتباطی با ملل دنیا و معرفی سیاست‌های جمهوری اسلامی ایران در قالبی بدون واسطه است.

پایگاه اصلی این شبکه در تهران است و خبرنگاران مقیم بسیاری در نقاط استراتژیک و مهم جهان مستقر کرده است. فراهم‌آوردن زمینه و پلی برای درک متقابل فرهنگ های گوناگون جهان، تشویق و ترغیب ملل و اقوام مختلف بشر با دیدگاه‌ها و اعتقادات دینی مختلف به برقراری ارتباط با یکدیگر از دیگر اولویت‌های پرس‌تی‌وی است.

اتحادیه اروپا شبکه پرس‌تی‌وی را حذف کرد

برنامه‌سازی در پرس‌تی‌وی در زمینه‌های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی انجام می‌گیرد و شعار اصلی این شبکه «خبر از نگاه جدید» برای شکستن سلطه رسانه‌های گروهی غربی است. این شبکه انگلیسی‌زبان بر حوزه‌های خبری مانند تجاوزات رژیم صهیونیستی، مظلومیت ملت فلسطین، بحران‌های منطقه‌ای چون بحران یمن، بحرین، سوریه، مسائل نیجریه و... که کمتر مورد توجه شبکه‌های جریان اصلی قرار می‌گیرد، تمرکز کرده است و برای معرفی اسلام ناب محمدی و اهداف و منش انسان دوستانه‌اش، افشای رسوایی‌های دولت‌های غربی مدعی حقوق بشر و دموکراسی در حمایت از رژیم‌های دیکتاتوری و مرتجع در منطقه و اقدامات تفرقه‌افکنانه آنها بین کشورهای مسلمان، اهمیت خاصی قائل است.

اخبار مرتبط به چهار حوزه ایران، خاورمیانه، آمریکا و انگلیس در اولویت پوشش خبری این شبکه قرار دارد. بر اساس داده‌های معتبر و قابل‌اعتماد، بیشتر مخاطبان شبکه پرس تی‌وی را بینندگانی از آمریکا، انگلیس، هند، پاکستان، نیجریه و عربستان سعودی تشکیل می‌دهند. وب‌سایت انگلیسی پرس‌تی‌وی (www.presstv.ir) که چند ماه قبل از آغاز رسمی پخش تلویزیونی شبکه آغاز به‌کار کرد، مکمل پوشش خبر تلویزیونی بوده و فعالیت آن در جهت پاسخ‌گویی به نیاز ارتباطات امروزی به فناوری‌های نوین، همگامی با تحولات سریع در عرصه کاربری تلفن‌های همراه، حضور در شبکه‌های اجتماعی و تعامل شبکه با مخاطبان خود نمود می‌یابد.

از سال 1394 تاکنون، صفحه مستقل وب‌سایت پرس‌تی‌وی به زبان فرانسوی که اخبار و رویدادها و موضوعات منطقه فرانکوفون را پوشش می‌دهد نیز به وب‌سایت شبکه اضافه شده است که زمینه‌ساز افتتاح شبکه تلویزیونی اینترنتی فرانسوی پرس‌تی‌وی بوده است. در عرصه شبکه‌های اجتماعی نیز این شبکه فعالیت‌های متعدد و گسترده‌ای دارد که از آن جمله می‌توان به صفحه آن در فیس‌بوک اشاره داشت که در سال حدود یک میلیارد بازدید دارد.

نمایندگان مجلس قطع شبکه پرس‌تی‌وی را محکوم کردند

اتکای صهیونیسم بر افزایش تروریسم علیه ملت فلسطین

در گذشته مهم ترین بحران امنیتی برای رژیم صهیونیستی در داخل سرزمین اشغالی به رشد توان نظامی مقاومت اسلامی در باریکه غزه محدود بود و در کرانه باختری امکان مبارزه مسلحانه برای جوانان فلسطینی دیده نمی‌شد اما تحولات یک سال اخیر نشان داد که دیگر از سنگ و شعار در آن ناحیه خبری نیست و مبارزان برای دفاع از خود به اسلحه و آموزش دست یافته‌اند.

تل‌آویو در چند دهه اخیر شهرک های بزرگی مانند «عتصیون، معالی آدومیم، کریات اربعه و آریل» را در این بخش از سرزمین فلسطین موسوم به کرانه غربی رود اردن ساخته که هر یک به اندازه یک شهر بزرگ است و جمعیت زیادی از افراط گرایان بسیار متعصب صهیونیست هم در آن ساکن شده‌اند. بنابراین وضعیت با غزه که تا پیش از سال 1384 فقط 8 هزار شهرک‌نشین را در خود جای داده بود کاملاً متفاوت است. اما چرا تحولات سرزمین‌های اشغالی با مقاومت جوانان در اردوگاه جنین هر روز وضعیت شدیدتری به خود می‌بیند؟

برنامه «جریان خاورمیانه» (MidEaStream) شبکه پرس‌تی‌وی به رشد افراط گرایی در کابینه صهیونیست‌ها و حضور افرادی چون «ایتامار بن گویر» از یک سو و تشدید مقاومت مسلحانه جوانان فلسطینی در جنین و نابلس از سوی دیگر اختصاص داشت.

مروه عثمان مجری برنامه «جریان خاورمیانه» برای بررسی بیشتر این موضوع با «محمد جرادات» کارشناس مسائل سیاسی در اردوگاه جنین به گفت‌وگو نشست. این تحلیلگر اظهار داشت: وضعیت امروز کرانه غربی با انتفاضه اول و دوم متفاوت است و اعضای گردان‌های قدس و عزالدین القسام به ترتیب از سازمان های جهاد اسلامی و حماس کنشگری خود را در کرانه غربی رود اردن افزایش داده‌اند. این برای صهیونیست‌ها که حساب گسترده ای بر اشغال کامل این منطقه باز کرده بودند بسیار خطرناک است. کار به جایی رسیده که صهیونیست‌ها برای مقابله با جوانان مبارز فلسطینی از تیم‌های کاماندویی و بالگردهای جنگی استفاده می‌کنند.

جرادات گفت: هر چه کابینه جدید ناتانیاهو به تشکیل شدن نزدیکتر باشد، سطح تروریسم و جنایت در سرزمین اشغالی فلسطین بالاتر می‌رود که به وضوح ویژگی‌های مرحله جدیدی را که فلسطینی‌ها وارد آن شده‌اند، نشان می‌دهد. آن هم با چالش‌های تلخ و خطرناک.

حزب دست راستی «لیکود» به رهبری بنجامین نتانیاهو، و دو حزب افراطی تر دیگر یعنی حزب ارتودوکس «اوتسما یهودیت» به رهبری «ایتامار بن گویر» و متحد راستگرای وی حزب «صهیونیسم مذهبی» که رئیس آن «بزالل اسموتریچ» است در کنار حزب سفاردیمی «شاس» به رهبری «آریه درعی»، جنگ‌طلب‌ترین صهیونیست ها را شامل می‌شوند که نقشه های بسیاری برای توسعه شهرک‌سازی و غصب زمین‌های بیشتر فلسطینی در کرانه غربی، ناحیه «الجلیل» در شمال و «نقب» در جنوب سرزمین‌های اشغالی دارند. همچنین آنها نقشه‌های شومی برای قدس اشغالی دارند.

دقیقاً به همان میزان که شهرک نشینان بر تجاوزات خود به مسجد الاقصی افزوده‌اند جوانان کرانه غربی هم بر مقاومت مسلحانه خود اضافه کرده‌اند. شاید تل آویو هرگز روزی را تصور نمی‌کرد که جوانان جنین، نابلس، الخلیل، قدس، طولکرم، بیت لحم، رام الله و اریحا مسلح شوند و در نبردهای تن به تن با موج جدید تروریسم اسرائیلی رویارویی کنند.

مقاومت جدید که در اردوگاه جنین و شهر نابلس در شمال کرانه غربی رود اردن دیده شده به راستی یک معضل جدی برای اشغالگران است و این در حالی‌است که افراطی‌های این رژیم با تشدید فشارها عامل افزایش این درگیری‌ها هستند که به زیان تل آویو خواهد بود.

با وجود سنگینی کشتار مردم در هفته گذشته در اردوگاه جنین توسط دشمن صهیونیستی که موجب غم و اندوه و خشم در سراسر فلسطین شد، اصرار مقاومت بر درگیری با اشغالگران و وضعیت حمایت مردمی از آن به ویژه در کرانه باختری حکایت از تغییر شرایط در آینده دارد. اقدامات سرکوبگرانه تل آویو در جنین و نابلس ممکن است بیش از آنچه برای این رژیم مفید باشد وضعیت اشغالگری صهیونیست‌ها را با بحران بیشتری مواجه می‌کند.

در کنار عادی‌سازی روابط دولت های بحرین، امارات و ترکیه با تل آویو شاهد افراشته شدن پرچم فلسطین بر دستان مردم در جام جهانی فوتبال قطر بودیم. این مساله حمایت مردمی از ملت فلسطین و شکست برنامه‌های صهیونیست‌ها برای عادی کردن اشغالگری را بیان می‌کند.

گفت‌وگویی جالب در پرس‌تی‌وی درباره لابی‌های صهیونیستی

جاسوسی ارمغان ارتباط با اسرائیل

پرس‌تی‌وی در بخش دیگری از برنامه «جریان خاورمیانه» به مساله رشد جاسوسی موساد در لبنان و سوء استفاده از بحران اقتصادی در آن کشور توجه داشت. در جریان بحران اقتصادی در لبنان آمار مظنونان به جاسوسی برای رژیم صهیونیستی افزایش یافته است که یکی از دلایل آن به کاریابی‌های آنلاین باز می‌گردد. موساد سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی با وعده پرداخت دلار تلاش کرده افراد بیکار را جذب کنند تا آنها را به عنوان خبرچین علیه جریان مقاومت و سازمان امنیت لبنان بکار گیرد.

«حسن حجازی» کارشناس مسائل سیاسی و متخصص امور صهیونیسم در این باره به مروه عثمان گفت: 170 شبکه اسرائیلی در دست بررسی هستند، و آژانس‌های امنیتی لبنان تخمین زده، هزاران شبکه که شامل 10000 جاسوس در خاک لبنان می‌شود، با سازمان همکاری داشته‌اند و این تعداد از یک میلیون رزومه ارسال شده توسط لبنانی‌ها از طریق اینترنت در طول سه سال گذشته برای موساد انتخاب شده‌اند.

بسیاری از مظنونان متهم به جاسوسی اعتراف کرده‌اند که با موساد برای دشمنی و ضربه زدن به حزب‌الله همکاری کرده‌اند.

فروپاشی اقتصادی در لبنان از جهات مختلف بر این کشور تأثیر گذاشته است، اما به نظر می‌رسد که این تنها دلیل خیانت در این کشور خاورمیانه نیست. تعدادی از جاسوسان اعتراف کردند که به دلیل مخالفت محض با مقاومت لبنان به همکاری خود با موساد ادامه دادند.

اهمیت این بخش از برنامه جریان خاورمیانه به این نکته باز می‌گردد که رژیم صهیونیستی در سال‌های اشغال جنوب لبنان هزاران مزدور را به عنوان «ارتش جنوب» تحت فرماندهی آنتوان لحد در اختیار داشت که با عقب‌نشینی ناگهانی صهیونیست‌ها در سال 2000 و گریختن به آن سوی مرز، همه آنها را بیکار و بی‌خاصیت در لبنان رها کرد. این در حالی‌است که برخی از این افراد سابقه سیاهی در خیانت به ملت خود و شکنجه و جنایت علیه ملت لبنان دارند.