«پیر بابا»؛ یک بازی از جنس موکبداری
بازی «پیربابا» یک بازی رایانه ای ایرانی از جنس موکب داری است.
بازی «پیربابا» یک بازی رایانه ای ایرانی از جنس موکب داری است.
به گزارش خبرگزاری مهر، همزمان با ایام ماه محرم در نشستی فرایند ارتقای محتوایی بازی «پیربابا» که توسط آزمایشگاه ارتقای محتوای بازیهای دیجیتال و با مشارکت بنیاد ملی بازیهای رایانهای در حال پیگیری است، بررسی شد.
بازی پیربابا یک بازی در سبک مدیریت آشپزی و با حال و هوای موکبداری و برپایی ایستگاههای صلواتی در ایام ماه محرم و اربعین است که توسط امیرحسین اطاعت و تیم او برای پلتفرم موبایل ساخته شده و از سال 1398 در دسترس مخاطبان قرار گرفته است.
امیرحسین اطاعت طراح و سازنده بازی «پیربابا» در این نشست در توضیحاتی در معرفی این بازی گفت: این بازی سال 98 با هدف گسترش فرهنگ دینی در کنار وجه سرگرمی بودن آن برای مخاطب و با رویکرد اشاعه کمک به نیازمندان، پختن غذاهای نذری، فرهنگ نذری دادن و از همه مهمتر ترویج و تبلیغ ارزشهای دینی شامل ماه محرم و اربعین و معرفی ارزشهای بومی و ملی ساخته شد.
وی درباره داستان این بازی گفت: داستان بازی درباره شخصیتی شناخته شده، معتمد و خیر در محله به اسم «پیربابا» است که به عنوان راهنمای بازی در کنار کاربر در مراحل مختلف قرار میگیرد. او سعی میکند در تمام مراحل با جمعآوری کمکهای مردمی کاربر را هدایت کند تا از دادن چای در یک ایستگاه صلواتی کوچک کار را شروع کند و در ادامه در شهرهای دیگر کار را گسترش دهد. بازی از تهران شروع میشود و بعد در شیراز، مشهد، اصفهان، کربلا، اهواز، مکه، چابهار و کرمانشاه ادامه پیدا میکند.
مدیرعامل استودیو مارس درباره طراحی و گرافیک این بازی گفت: سبک بازی یک مدیریت آشپزی دو بعدی و امتیازی است و بازی 360 مرحله و 20 شخصیت مختلف دارد. موسیقی بازی جز اولین کارهایی است که در آن مداحی پخش میشود و مردم آن را دوست دارند. همچنین لهجههای بومی - محلی و صداسازیهایی که در بازی طراحی شده هم از دیگر نکات قابل توجه است که با استقبال مخاطبان مواجه شده است. بازی بدون کمپین و تبلیغات خاصی 2 و نیم میلیون بار دانلود شده و این نشان میدهد که کاربران چنین محتواهایی را دوست دارند. کسب رتبه نظرات 30/4 از 5 باعث دیده شدن بیشتر بازی شده و مردم بخصوص خیلی از نوجوانها و جوانها این بازی را دوست داشتند.
به گفته امیرحسین اطاعت بازی پیربابا در گوگل پلی هم به زبان انگلیسی و بهتازگی روی سیستم عامل IOS هم منتشر شده است.
طراح و سازنده بازی «پیربابا» با اشاره به اینکه 50 درصد از عوائد فروش این بازی صرف کمک به نیازمندان واقعی جامعه میشود، افزود: در بازی هم ذکر شده که نیمی از درآمد بازی به افراد نیازمند کمک میشود و ما لیست نیازمندان واقعی که به آنها کمک میشود را در شبکههای اجتماعی خودمان منتشر میکنیم. معتقدم این اقدام میتواند یک الگوی فرهنگی برای بازیسازان باشد که بتوانند یک بازی بسازند و از درآمدش برای کمک به نیازمندان هزینه کنند.
اطاعت در توضیحاتش در خصوص این بازی به موضوع درآمدزایی از این بازی هم اشاره کرد و گفت: در ساخت این بازی واقعاً دغدغه فرهنگی داشتم و به نوعی این بازی زکات علم من بود و برکات معنوی فراوانی به لطف خدا و عنایت امام حسین (ع) برای ما داشته ولی به لحاظ مادی سودآوری برای ما نداشت. برای این بازی زحمت و هزینه زیادی صرف شد. برای تنوع آرت، غذاها، شخصیتها و 8 شهری که روند بازی و طراحی مراحل بازی در آنها طی میشود، زحمت زیادی در یک سال و نیم صرف شد. هر چند در این سالها از آن حمایت شد اما در مجموع به نسبت زمان و هزینهای که صرف آن شد، سودآوری نداشت.
مدیرعامل استودیو مارس در این نشست همچنین افزود: من اعتقاد دارم که برای معرفی مفهوم محرم، صرفاً نباید فرهنگ عزاداری و سینهزنی را نشان دهیم. بلکه باید برای معرفی مفهوم واقعی محرم، واقعه عاشورا و اربعین سراغ محتواهای دیگری رفت. از این جهت ما سعی کردیم با ارائه احادیث اهل بیت (ع) و آیاتی از قرآن در فضای بازی، مخاطب را با سیره اهل بیت (ع) آشنا کنیم.
اطاعت مشکلات مالی را مانع اصلی بر سر راه توسعه و بهروزرسانی این محصول دانست و گفت: بازی پیربابا در این سالها تجاربی را کسب کرده و با توجه به آنالیزهایی که از بازی انجام دادهایم، متوجه شدیم که این بازی میتواند برای منطقه «منا» بخصوص شیعیان این منطقه بسیار مفید باشد و اگر شخصیت و مایه و زمینه عربی به بازی اضافه شود، خیلی میتواند برای کودکان و نوجوانان عرب زبان و شیعه در منطقه و جهان قابل استفاده باشد. ولی متأسفانه به دلیل مشکلات مالی نتوانستیم بازی را توسعه دهیم. من پیامهای زیادی از مردم دریافت میکنم که درباره به روزرسانی بازی سوال میکنند. اما واقعیت این است که ما توان ادامه دادن و هزینه کردن نداشتیم. ولی میشود با توجه به تجاربی که در این بازی کسب شده یک بازی دیگر به زبان عربی برای تمام مردم دنیا طراحی و منتشر کرد.
همچنین این نشست با برنامهریزی بخش مدیریت تولیدات محتوایی که به تازگی به مجموعه مدیریت ساختاری بنیاد ملی بازیهای رایانهای اضافه شده است، برگزار شد.