پیشنهاد تعریف پلتفرم مشترک خودرویی با چین و روسیه
تهران - ایرنا - دبیر انجمن هماهنگی صنعت خودرو با اشاره به فرصت بسیار خوب پیش آمده برای حضور خودروسازان و قطعهسازان ایرانی در بازار روسیه، پیشنهاد کرد: یک پلتفرم مشترک خودرویی بین ایران، روسیه و چین تعریف و طراحی شود.
دبیر شورای هماهنگی صنعت خودرو معتقد است: اگر واردات خودرو آنطور که مد نظر وزارت صنعت، معدن و تجارت است انجام شود، به نفع خودروسازان داخلی خواهد بود.
«احمد قلعهبانی» در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: واردات خودرو در صورت اجرایی شدن سالیانه بین 50 تا 100 هزار دستگاه خواهد بود که با توجه به تیراژ خودروسازان داخلی، اندک است.
به گزارش ایرنا، آیین نامه واردات خودرو در کمیسیون اقتصادی دولت تصویب شده و اکنون در صف مطرح شدن در هیات دولت است. پیشتر «منوچهر منطقی» معاون امور حمل و نقل وزیر صمت گفت: پیشبینی ما این است تا شهریورماه واردات خودروهای اقتصادی و مناسب انجام شود.
پیشنهاد تعریف پلتفرم مشترک خودرویی با چینیها و روسها
قلعهبانی با اشاره به فرصت بسیار خوب پیش آمده برای حضور خودروسازان و قطعهسازان ایرانی در بازار روسیه، پیشنهاد کرد: یک پلتفرم مشترک خودرویی بین ایران، روسیه و چین تعریف و طراحی شود.
دبیر انجمن هماهنگی صنعت خودرو کشور افزود: خودروسازان جهانی بهمنظور کاهش هرچه بیشتر هزینههای تولید، اقدام به طراحی پلتفرمهای مشترک میکنند، زیرا سرمایهگذاری در بخش موتور، گیربکس، اکسل و غیره هزینه زیادی نیاز دارد.
وی بیانداشت: اگر خودروسازان بزرگ ایرانی، همراه با خودروسازان چینی و روسی بتوانند پلتفرم مشترکی طراحی کنند، قادر به تولید خودروهای مختلف با مدلهای متفاوت خواهند بود تا در بازار این کشورها و همچنین کشورهای منطقه و همسایگان آنها که جمعیت بسیار بالایی را شامل میشود، مورد استفاده قرار گیرد.
قلعهبانی تصریحکرد: تحقق این مهم به انجام مذاکرات، حُسننیت طرفها و قبول داشتن یکدیگر بستگی دارد و نیاز است تا شرکتهایی از خودروسازان ایرانی، چینی و روسی پیدا شوند که خواهان انجام این مهم باشند.
وی خاطرنشانکرد: طراحی و تولید پلتفرم مشترک توسط این کشورها میتواند در عرصه خودروهای الکتریکی و همچنین خودروهای با سوخت فسیلی انجام شود که در این صورت به رقابتپذیری محصولات تولیدی حاصل از این پلتفرمها با سایر تولیدات جهانی خواهد انجامید.
دبیر انجمن هماهنگی صنعت خودرو کشور ادامهداد: حتی در صورت امکان میتوان از توانمندی شرکتهای ترکیهای به این منظور استفاده کرد.
همکاری ایرانخودرو و سایپا برای تولید پلتفرم مشترک
وی در خصوص پلتفرمهایی که در حال حاضر در کشورمان استفاده میشود، اظهار داشت: ایرانخودرو و سایپا میتوانند در این زمینه و طراحی پلتفرم مشترک همکاری بیشتری با هم داشته باشند و حتی میتوانند از توان و ظرفیت شرکتهای ژاپنی، چینی و روسی بهرهمند شوند.
قلعهبانی، در این راستا به تجربه موفق پلتفرم تندر 90 اشاره کرد که در گذشته موقعیت خوبی برای صنعت خودروسازی کشور ایجاد کرد.