چالشهای "بنیامین نتانیاهو" با "جو بایدن "
یک کارشناس مسائل غرب آسیا اظهار کرد: دولت نتانیاهو با روی کار آمدن بایدن به عنوان رئیسجمهور آمریکا با چالشهای جدی روبرو خواهد شد و بعید است که بتواند بر این چالشها فائق آید.
سید هادی برهانی در گفتوگو با ایسنا در ارتباط با چالشهای پیش روی نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی در تعامل با دولت بایدن اظهار کرد: واقعیت این است که پیروزی بایدن و انتخاب او به عنوان رئیس جمهور آمریکا برای نتانیاهو نخست وزیر کنونی اسرائیل یک چالش تمام عیار است و حتی می تواند به سقوط دولت وی منجر شود؛ چرا که بعید است او بتواند با چالشهایی که روبرو می شود در صحنه سیاسی این رژیم دوام پیدا کند.
این کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه در طول چهار سال گذشته نتانیاهو بسیار نزدیک به ترامپ شده بود و این نزدیکی زیاد در مواردی دموکرات ها را آزردهخاطر کرده بود، گفت: به طور معمول اسرائیل تلاش داشته که هر دو حزب جمهوری خواه و دموکرات را در آمریکا داشته باشد ولی بعضی اوقات نسبت به یکی از احزاب تمایل بیشتری داشته است ولی واقعیت این است که در تاریخ اسرائیل سابقه نداشته که یک دولت به یک حزب در آمریکا این قدر نزدیک شود و از حزب رقیب فاصله بگیرد.
وی همچنین با اشاره به نگاه بایدن رئیس جمهور منتخب آمریکا به موضوع فلسطین اشاره کرد و افزود: نگاه بایدن به موضوع اسرائیل و فلسطین متفاوت از ترامپ است. نگاه ترامپ راستگرایانه بود و به نگاه صهیونیست های افراطی همچون نتانیاهو نزدیک بود. آنها حقی برای فلسطینی ها قائل نیستند و حتی معتقدند که صهیونیست ها می توانند با تصرف سرزمین های فلسطینی، اراضی اشغالی خود را گسترش دهند اما بایدن نگاه متفاوتی دارد البته این به این معنا نیست که او مخالف اسرائیل است بلکه او نیز به مانند دیگر روسای جمهور آمریکا طرفدار رژیم صهیونیستی است، اما همان اندازه که به حفظ امنیت و حاکمیت اسرائیل علاقهمند است به تشکیل دولت مستقل فلسطین نیز توجه دارد و با یک نگاه انساندوستانه تری به موضوع فلسطین نگاه می کند. مثل جیمی کارتر، رئیسجمهور پیشین آمریکا البته نه به اندازه او.
برهانی با بیان اینکه بایدن معتقد است که باید به حقوق فلسطینیها در چارچوب مصوبات شورای امنیت و سازمان ملل توجه داشت و با نقض حقوق بشر مخالف است، ادامه داد: حمایت بایدن از اسرائیل برخلاف ترامپ ریشه اعتقادی و مذهبی ندارد، مسیحیان صهیونیست که در آمریکا زیادند و طرفدار ترامپ هستند به مذهب پروتستان تعلق دارند. احتمالا این دسته متعصبترین و سرسختترین طرفداران اسرائیل در آمریکا هستند، اما آقای بایدن کاتولیک است، لذا به مسیحیان صهیونیست نزدیک نیست.
این کارشناس مسائل غرب آسیا افزود: از طرف دیگر شاهد این هستیم که در مجلس آمریکا افرادی از حزب دموکرات به این مجلس راه پیدا کرده اند که نگاهشان در مورد موضوع فلسطین مثبت است و منتقد عملکرد اسرائیل هستند.
وی با بیان اینکه در مجلس قبلی افرادی مانند ایلهان عمر و رشیده طلیب به صورت صریح از اسرائیل انتقاد می کردند، تصریح کرد: در دور جدید انتخابات در آمریکا چهار نماینده فلسطینی الاصل از حزب دموکرات به این مجلس راه پیدا کرده اند که آنها نیز منتقد اسرائیل هستند.
این کارشناس مسائل غرب آسیا همچنین به نگاه افکار عمومی در آمریکا به موضوع فلسطین و اسرائیل اشاره کرد و افزود: بخشی از افکار عمومی آمریکا که هواداران حزب دموکرات هستند به عملکرد ترامپ در ارتباط با موضوع فلسطین انتقاد دارند و از منتقدان نتانیاهو هستند.
برهانی با بیان اینکه اینها خود فضایی را برای رئیس جمهور فراهم میکند و او به طور طبیعی مجبور است که به نظرات نمایندگان و همچنین افکار عمومی در این زمینه توجه کند، گفت: اینها همه نشان می دهد که دولت نتانیاهو با سرکار آمدن بایدن با چالشهایی روبرو می شود و بعید میدانم که نتانیاهو بتواند بر این چالشها فائق آید و حتی این احتمال وجود دارد که دیگر نتواند سر کار بماند و یک دولت معتدلتر و میانهرو در اسرائیل مسئولیت امور را در دست بگیرد.
انتهای پیام