چرا آمریکا قطعنامه «توقف بشردوستانه» را وتو کرد؟
با انجام عملیات «طوفان الاقصی» از سوی نیروهای مقاومت فلسطین که ضعف اطلاعاتی و نظامی رژیم صهیونیستی را آشکار کرد و شاهد حملات این رژیم علیه مردم مظلوم فلسطین و به ویژه غزه بودیم.
یک کارشناس مسائل آمریکا درباره نقش واشنگتن در ارتکاب جنایت جنگی توسط رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین در غزه گفت «تفاوتی بین آمریکا و رژیم صهیونیستی نیست و آنها یک مجموعه هستند».
با انجام عملیات «طوفان الاقصی» از سوی نیروهای مقاومت فلسطین که ضعف اطلاعاتی و نظامی رژیم صهیونیستی را آشکار کرد و شاهد حملات این رژیم علیه مردم مظلوم فلسطین و به ویژه غزه بودیم، صهیونیستها با بمباران بیمارستان «المعمدانی» در غزه جنایت جنگی هولناکی را مرتکب شدند و صدها غیرنظامی را به خاک و خون کشیدند.
با این حال «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا که به تلآویو سفر کرده بود، مدعی شد مطابق با اطلاعاتی که وزارت دفاع این کشور به آن دست یافته، رژیم صهیونیستی مسئول انفجار در بیمارستان المعمدانی در غزه نبوده است.
همچنین «بنیامین نتانیاهو» ادعا کرد که ارتش این رژیم در جنایت بیمارستان غزه دخالتی نداشته و تلاش کرد تا این بمباران را به گردن نیروهای مقاومت فلسطینی بیندازد که با عملیات طوفان الاقصی، صهیونیستها را به زانو درآوردهاند.
در حالی که پس از این جنایت، یکی از افراد رسانهای نزدیک به نتانیاهو در شبکه اجتماعی ایکس از حمله ارتش رژیم صهیونیستی به این بیمارستان خبر داد اما دقایقی بعد، آن را حذف کرد. بسیاری از خبرنگاران و اصحاب رسانه هم روایت صهیونیستها از حمله به این بیمارستان را زیر سوال بردهاند و به سابقه طولانی رژیم صهیونیستی در حمله به مراکز درمانی اشاره کردند.
حمله رژیم صهیونیستی به بیمارستان المعمدانی«فؤاد ایزدی» کارشناس مسائل آمریکا در گفتوگو با ایسنا درباره نقش آمریکا در جنگ علیه غزه و وتوی قطعنامه توقف بشردوستانه جنگ اظهار داشت: دغدغه آمریکاییها این است که حتی یک ساعت هم از امکان بمباران غزه حذف نشود و غزه به طور مستمر بمباران شود، به همین دلیل درخواست برخی از اعضای شورای امنیت سازمان ملل مبنی بر توقف بشر دوستانه را نپذیرفتند و وتو کردند. چرا؟ به خاطر این که تفاوتی بین آمریکا و رژیم صهیونیستی نبوده و نیست. ما مواجه با دو دولت نیستیم، آنها یک دولت و یک مجموعه هستند گرچه اختلافنظرهایی گاهی دارند.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: بنابراین در جنگ اخیر، آمریکا از خودش حمایت میکند، مدیریت صحنه دست آمریکاست، حتی از نتانیاهو ناراحت هستند که چرا نتوانسته از اسرائیل حمایت کند و یا مدیریت خوبی داشته باشد.
او همچنین بیان کرد: آمریکاییها به صورت ظاهری داعیه حمایت از حقوقبشر دارند اما آن را هم کنار گذاشتند. باید فعالیتهای ضدبشری برای رژیم آمریکا هزینه داشته باشد، در سراسر جهان کالاهای آمریکایی بایکوت شوند، تظاهراتهای گسترده در مناطق مختلف دنیا انجام شود، سفرای آمریکا از کشورهای اسلامی اخراج شوند، لذا آمریکاییها تا زمانی که کارهای جدی در مورد جنایتهای ضدبشری خود نبینند، به جنایتهای خود ادامه میدهند.
روسیه و امارات پس از حمله رژیم صهیونیستی به بیمارستان المعمدانی غزه که بیش از 500 شهید برجا گذاشت، خواستار تشکیل جلسه اضطراری شورای امنیت شورای امنیت سازمان ملل در رابطه با این جنایت شدند اما آمریکا در جلسه شورای امنیت، قطعنامهای را که برزیل به عنوان رئیس دورهای این نهاد، پیشنویس آنرا به شورای امنیت ارائه داده و خواستار توقف بشردوستانه درگیریها شده بود، وتو کرد. آلبانی، برزیل، چین، اکوادور، فرانسه، گابن، غنا، ژاپن، مالت، موزامبیک، سوئیس و امارات از جمله کشورهایی بودند که به این قطعنامه رای مثبت داده بودند.
ایزدی در این زمینه اظهار داشت: وتو آمریکا به خاطر بحث آتشبس نبود، آمریکاییها گفته بودند از کلمه آتشبس استفاده نشود اما باز واژه توقف بشردوستانه، که حتی بعد از آن اسرائیلیها میتوانند حمله کنند، که در قطعنامه آمده بود را نپذیرفته و وتو کردند.
همچنین، در بحبوحه تداوم درگیری ها میان نیروهای مقاومت و رژیم صهیونیستی، «هاکان فیدان» وزیر خارجه ترکیه میگوید: به نظر میرسد آمریکاییها سیاست حذف حماس را در فلسطین پذیرفتهاند و اسرائیلیها برای آن تلاش میکنند. آمریکا ناوهای هواپیمابر میفرستد، به نظر میرسد وجهه و هیمنه آمریکا به طرز باورنکردنی در منطقه در حال از بین رفتن است. به نظر میرسد آنها اهداف تاکتیکی و استراتژیک خود را دارند، میخواهند اگر طرفی غیر از حماس وارد جنگ شد، بازدارنده باشد.
ایزدی در مورد اینکه حذف حماس یکی از اهداف آمریکایی ها و صهیونیستهاست، اظهار داشت: حماس همان مردم فلسطین هستند، غزه سال هاست محاصره شده، حماس خارج از فلسطین که نیامده، لذا مسئله نابودی امکانپذیر نیست، غزه بیش از 2 میلیون جمعیت دارد یعنی میخواهند اینها را بکشند.
او خاطرنشان کرد: برخی از رهبران حماس در خارج از غزه زندگی می کنند و باید جان آنها حفاظت ویژه شود. اگر در کشورهایی هستند که اطمینان جانی ندارند به آنها پیشنهاد شود به ایران بیایند که خدا را شکر امنیت وجود دارد. بنابراین تا زمانی که رهبران هستند، حماس نیز هست، لذا حرفی که میزنند حماس را نابود کنیم نوعی توجیه برای نسلکشی است می خواهند بمباران را ادامه دهند.
وتوی قطعنامه شورای امنیت توسط آمریکا«حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه ایران نیز در دیدار «فؤاد حسین» وزیر خارجه عراق در حاشیه اجلاس فوقالعاده کمیته اجرایی سازمان همکاری اسلامی در جده گفت که رژیم صهیونیستی به جای رویارویی با نیروهای مقاومت، برای جبران شکست خود در عرصه نظامی، شهروندان فلسطین را هدف جنایات جنگی و سیاست نسلکشی خود قرار داده است.
امیرعبداللهیان سفر وزیر خارجه و نیز رئیسجمهور آمریکا به تلآویو در شرایط جاری را تلاش برای احیای رژیم صهیونیستی از فروپاشی سیاسی، نظامی، امنیتی، روانی و اجتماعی ارزیابی کرد و افزود: در این راستا دولت آمریکا همه را به خویشتنداری فرا میخواند، اما دست رژیم صهیونیستی را در اجرای نسل کشی فلسطینیان باز گذاشته است.
ایزدی همچنین درباره اینکه گفته شده بعد از سفر بایدن به سرزمین های اشغالی، ارتش رژیم صهیونیستی به صورت زمینی وارد غزه می شود، گفت: این کار برایشان هزینه دارد. اکنون ضربه بزرگی را صهیونیستها دریافت کردند. اگر میخواهند ضربه بیشتری دریافت کنند، وارد شوند.
--> اخبار مرتبط- تجمع بزرگ در حمایت از غزه
- مردم تهران در اعتراض به جنایت صهیونیستها به خیایان آمدند + فیلم
- افزایش تعداد شهدا و مجروحان در غزه
- یورش اسرائیل به اردوگاه جنین
- هشدار گردانهای قسام به اسرائیل در آستانه راهپیمایی پرچم
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.