شنبه 3 آذر 1403

چرا چپ رادیکال اعتراف به ناممکن بودن براندازی کرد؟ / باج‌گیری آشوب‌گران از کسب و کارهای آنلاین!

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
چرا چپ رادیکال اعتراف به ناممکن بودن براندازی کرد؟ / باج‌گیری آشوب‌گران از کسب و کارهای آنلاین!

همین دو هفته پیش بود که وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در بیانیه مشترکی پیرامون حوادث اخیر از پروژه «ویران‌سازی ایران» به دست دشمنان شناخته شده جمهوری اسلامی پرده برداشتند.

سرویس سیاست مشرق - در میان انبوهی از گزارش‌ها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل بانام «ویژه‌های مشرق» شمارا در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامه‌های کشور قرار می‌دهیم. در این ویژه‌نامه، نگاهی به آخرین مواضع جناح‌های سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته می‌شود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافت‌های مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید.

*******

روزنامه‌های امروز سه شنبه 24 آبان ماه در حالی چاپ و منتشر شد که انفجار تروریستی در استامبول ترکیه با 6 کشته و 53 زخمی، بدرقه تیم ملی توسط رئیس جمهور و عملیات موشکی و پهپادی سپاه پاسداران علیه مواضع تروریست‌ها در کردستان عراق در صفحات نخست روزنامه‌های امروز برجسته شده است.

عملیات ویژه سپاه در اقلیم کردستان مورد توجه بسیاری از روزنامه‌ها قرار گرفته است، روزنامه جوان در تیتر اول خود با عنوان «تجزیه ترکیب تروریست‌ها» نوشته است:

همین دو هفته پیش بود که وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در بیانیه مشترکی پیرامون حوادث اخیر از پروژه «ویران‌سازی ایران» به دست دشمنان شناخته شده جمهوری اسلامی پرده برداشتند و با اعلام شکست مفتضحانه این پروژه به تبیین حوادث کشور پرداختند. در آن بیانیه با اشاره به حضور تیم سازمان سیا در مقر گروهک‌های ضد انقلاب در شهر اربیل واقع در شمال اقلیم عراق در تاریخ 29 شهریور ماه گذشته و قدردانی این تیم از ادغام گروهک‌های تجزیه‌طلب کردی، از آن‌ها خواسته شده بود در اغتشاشات شهرهای کردستان ایران بیش از پیش ایفای نقش کنند. این بیانیه همچنین اضافه کرد بود، پیش‌تر سازمان سیا، سرکرده گروهک کومله را به امریکا فراخوانده و به آن‌ها ابلاغ کرده بود که باید با یکدیگر ادغام شوند و الا کمک‌های مالی و تسلیحاتی رژیم مافیایی امریکا به هر دو گروهک قطع خواهد شد!

جوان درباره دلایل عملیات سپاه نوشته است:

نقش گروهک‌های ترویستی کومله و دموکرات که سال‌هاست در اقلیم شمال عراق لانه کرده و با تدارک اسلحه و راه‌اندازی پادگان‌های آموزشی، تحرکاتی را علیه کشور انجام می‌دادند، برکسی پوشیده نبود. چنان‌که جان بولتون، مشاور امنیت ملی امریکا در دولت ترامپ هفته گذشته در گفتگو با بی‌بی‌سی فارسی اذعان کرد که مخالفان (اغتشاشگران) در ایران از سوی از طریق کردستان عراق مسلح می‌شوند! این در حالی است که جمهوری اسلامی ایران بارها از طریق منابع دیپلماتیک به مسئولان اقلیم شمال عراق هشدار داده بود که مانع از اقدامات خرابکارانه این گروهک‌های ترویستی علیه جمهوری اسلامی ایران شوند، در غیر این صورت این حق برای ایران محفوظ است که در دفاع از منافع خود علیه تروریست‌ها اقدام کند؛ موضوعی که البته با بی اعتنایی مسئولان اقلیم شمال عراق به این هشدارها مواجه شد.

روزنامه جام‌جم با تیتر «خیمه تروریست‌ها بر سر تروریست‌ها» به عملیات ویژه سپاه پرداخته و می‌نوبسد:

قبل از عملیات ربیع که در ششم مهرماه امسال انجام شد ایران به‌طور مرتب به اقلیم شمال عراق و دولت مرکزی عراق هشدار داد که گروهک‌های تجزیه‌طلبی که در شمال اقلیم عراق هستند و مقرهای مختلفی در منطقه شمال عراق دارند را یا اخراج و خلع‌سلاح یا اردوگاه‌نشین کنند اما به هر شکل این اتفاق رخ نداد و گروهک‌های تجزیه‌طلب هم اقدامات تروریستی خود را هم در داخل ایران از مبدأ عراق انجام دادند و هم در برخی از اغتشاشاتی که در منطقه شمال‌غرب کشور صورت گرفت، جاپای عناصر ضدانقلاب و تجزیه‌طلبی که در شمال عراق مقرهای مختلفی داشتند دیده شد؛ بنابراین عملیات ربیع در یک حجم گسترده انجام شد و مقرهای آنها به‌طور کامل آسیب دید و تعدادی هم به هلاکت رسیدند.

روزنامه وطن امروز نیز به تشریح عملیات سپاه پسادران پرداخته و نوشته است:

مهرماه امسال بود که قرارگاه حمزه سیدالشهدای نیروی زمینی سپاه در چند نوبت مقر گروهک‌های تروریستی تجزیه‌طلب در منطقه اقلیم کردستان عراق را مورد حملات موشکی و پهپادی قرار داد. این حملات سپاه پس از آن صورت گرفت که گروهک‌های تروریستی از قبیل کومله و حزب دموکرات به بهانه فوت مهسا امینی، اقدام به ایجاد آشوب و ناامنی در کشور کردند. سپاه پاسداران همزمان با انجام این حملات، به مسؤولان عراق و اقلیم کردستان هشدار داد مرزهای خود با ایران را از وجود تروریست‌ها تخلیه کنند. سپاه هشدار داده بود اگر اقدامی در این باره انجام نگیرد، حملات خود به پناهگاه‌های تروریست‌ها را ادامه خواهد داد. از همین رو دور جدید عملیات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی علیه گروهک‌های تروریستی تجزیه‌طلب روز گذشته آغاز شد.

هسته سخت اصلاحات از براندازی عقب نشینی کرده است؟

روز گذشته در یک بیانیه طولانی به تحلیل اغتشاشات پرداخته و نوشته است که براندازی نه ممکن است نه مطلوب؛ ولی ادامه وضع کنونی هر لحظه زمینه‌های فروپاشی اجتماعی را پهن‌تر و بیشتر می‌کند! این دست سخنان از سمت چپ رادیکال که در هشت ماه فتنه خسارات سنگین به کشور وارد کرده و به تعبیر ابطحی رئیس دفتر خاتمی به دنبال براندازی نرم بود قابل تأمل است. جالب توجه آنکه سخنان خاتمی در روزنامه‌های اصلی جریان اصلاحات سانسور شده و یا در حد یک ستون کوچک در صفحات میانی به آن پرداخته شده است!

روزنامه آرمان ملی درباره بیانیه لیدر اصلاحات نوشته است:

اعتراضات اخیر در کشور موضوعی نبود که بتوان با تحلیل ساده از کنار آن عبور کرد. اعتراضاتی که جرقه آن با مرگ مهسا امینی زده شد و مسیر آن تغییر کرد؛ مسیری که برخی گروه‌های مخالف خارج‌نشین طی آن را فرصتی برای براندازی دانستند و گروهی هم در داخل کشور مسیر اتهام‌زنی به رقیب خود را طی کردند اما این دو گروه فصل مشترکی داشتند که آن هم نقد به سکوت جریان اصلاحات است. اپوزیسیون خارج کشور چنین القا کردند که اصلاح‌طلبان با «بن‌بست و رویگردانی مردم» روبه‌رو شده‌اند و در نتیجه «جریان اصلاح‌طلبی و اصلاح‌طلبان برای همیشه به تاریخ» پیوسته‌اند.

روزنامه اعتماد نیز رئیس‌جمهور اسلاحات را تیر یک کرده و نوشته است:

«براندازی نه ممکن است نه مطلوب؛ ولی ادامه وضع کنونی هر لحظه زمینه‌های فروپاشی اجتماعی را بیشتر می‌کند.» این عبارت را شاید بتوان چالش‌برانگیزترین بخش از اظهارنظر روز گذشته سید محمد خاتمی دانست، عبارتی که بخش ابتدایی آن ذیل کلماتی چون «براندازی نه ممکن است نه مطلوب» با شدیدترین نقدها از سوی براندازان مواجه شد و بخش دوم آن با عبارتی چون «ادامه وضع کنونی هر لحظه زمینه‌های فروپاشی اجتماعی را بیشتر می‌کند.» مورد شدیدترین تخریب‌ها و حملات طیف‌های تند جناح راست در ایران قرار گرفت.

اعتماد در ادامه نوشته است:

شیخ‌الرییس اصلاحات اما با آگاهی از تبعاتی که ممکن است، اظهاراتش در فضای عمومی به جای بگذارد، تلاش کرد بر همان گفتمانی پافشاری کند که با استفاده از آن توانست حماسه دوم خرداد 76 را پایه‌ریزی و نوع تازه‌ای از نظام حکمرانی را تصویرسازی کند. مدلی که از بطن آن یکی از باثبات‌ترین دوران اقتصادی در کشور شکل گرفت، سیاست تنش‌زدایی در سطح بین‌الملل دنبال شد، بهار مطبوعات و رسانه‌ها از راه رسید و اِلمان‌های مشارکتی ایرانیان در بالاترین سطوح قرار گرفت.

روزنامه کیهان اما از زاویه‌ای دیگر بیانه خاتمی را بررسی کرده و نوشته است:

محمدخاتمی رئیس‌دولت اصلاحات و از چهره‌های مؤثر در فتنه 88 که با هدف براندازی جمهوری اسلامی برنامه‌ریزی شده بود، در اظهاراتی که در صفحه اینستاگرام او منتشر شده، در واکنش به اغتشاشات اخیر اعتراف کرده است که براندازی جمهوری اسلامی نه ممکن است نه مطلوب. وی در عین حال ادعاهایی مطرح کرده که مخاطب اصلی آن پیش از همه شخص او و هم‌پالگی‌های اوست که بیش از سه دهه از عمر جمهوری اسلامی در رأس مدیریت اجرایی کشور بودند و امروز که میراث عملکردشان انبوهی از مشکلات و معضلات اقتصادی و اجتماعی است، به جای پاسخگویی وقیحانه در جای مدعی نشسته‌اند و نظام را به ناکارآمدی متهم می‌کنند.

این روزنامه در ادامه نوشته است:

مدعیان اصلاح‌طلبی در فتنه 88 پادو و حمال دولت آمریکا در ایجاد آشوب و سپس ترور و خرابکاری و تحریم‌های فلج‌کننده بودند. ضربه به معیشت مردم از طریق تحریم‌های فلج‌کننده، پیشنهاد برخی نمایندگان سران فتنه سبز به آمریکایی‌ها بود. مدعیان اصلاحات، فتنه‌گران سال 88 و حامیان فعلی آشوب‌ها هستند. چندی پیش روزنامه اصلاح‌طلب آفتاب یزد به میزان تأثیر افاضات سران اصلاح‌طلب در میان مردم پرداخته و نوشته بود: «دو مشکل و گره عمده در کار اصلاح‌طلبان بوده و هست؛ اول اینکه مردم فهمیدند آن سخنان قشنگ و رمانتیک نتیجه‌اش شد ناکارآمدی آغشته به فساد و دوم اینکه این جماعت مردم را خفیف و نادان فرض می‌کنند و حتی اکنون نیز این‌گونه است.»

باجگیری از کسب‌وکارهای آنلاین

روزنامه همشهری در خبری ویژه نوشته است که در حاشیه اغتشاشات اخیر در کشور، عده‌ای با سوءاستفاده از فضای مجازی، از طریق تماس‌های تلفنی با سیم‌کارت‌های متعدد، ارسال پیام از طریق سیم‌کارت و پلتفرم‌های مختلف از مدیران استارت‌آپ‌ها و شرکت‌ها می‌خواهند که تن به خواسته آنها بدهند!

در این گزارش آمده است:

یک منبع آگاه به همشهری اطلاع داده که بعضی از استارت‌آپ‌ها در شرایط کنونی از طریق روش‌های متفاوت ارتباطی در معرض اخاذی و باجگیری قرار گرفته‌اند. اخاذان به استارت آپ‌ها 2 موضوع را پیشنهاد می‌دهند؛ «در فضای مجازی با دریافت حق‌الزحمه از شما حمایت می‌کنیم.» این نخستین پیشنهاد است؛ اما اگر استارت‌آپ از پرداخت مبلغ سر باز بزند، با جمله بعدی روبه‌رو می‌شود: «اگر پول را پرداخت نکنید، علیه شما محتوای منفی منتشر می‌کنیم و کمپین تحریم استارت‌آپ شما را کلید می‌زنیم.» اگرچه در 2 ماه گذشته، تعدادی از استارت‌آپ‌ها هدف تحریم بعضی از کاربران که عمدتاً دارای اکانت‌های ناشناس هستند، قرار گرفته‌اند!

در ادامه این خبر همشهری نوشته است:

آنچه در این میان قابل‌توجه است، موضوع سوءاستفاده اخاذان از شرایطی است که طی 2 ماه اخیر ایجاد شده است. طی 2 ماه گذشته 2 شرکت استارت‌آپی و چند شرکت تولیدی و تجاری در فضای مجازی مورد حمله قرار گرفتند. اکانت‌های ناشناس با راه‌انداختن کمپین‌های تحریم و مطرح‌کردن دلایلی ازجمله حضور سهامداران دولتی در این شرکت‌ها، کار خود را شروع کردند. این شبه‌کمپین‌ها که مشخص نیست چه کسانی پشت آنها قرار دارند و هدفشان چیست، با سوءاستفاده از احساسات مردم، بخشی دیگر از همین مردم را هدف قرار دادند.

چرا چپ رادیکال اعتراف به ناممکن بودن براندازی کرد؟ / باج‌گیری آشوب‌گران از کسب و کارهای آنلاین! 2
چرا چپ رادیکال اعتراف به ناممکن بودن براندازی کرد؟ / باج‌گیری آشوب‌گران از کسب و کارهای آنلاین! 3
چرا چپ رادیکال اعتراف به ناممکن بودن براندازی کرد؟ / باج‌گیری آشوب‌گران از کسب و کارهای آنلاین! 4
چرا چپ رادیکال اعتراف به ناممکن بودن براندازی کرد؟ / باج‌گیری آشوب‌گران از کسب و کارهای آنلاین! 5
چرا چپ رادیکال اعتراف به ناممکن بودن براندازی کرد؟ / باج‌گیری آشوب‌گران از کسب و کارهای آنلاین! 6
چرا چپ رادیکال اعتراف به ناممکن بودن براندازی کرد؟ / باج‌گیری آشوب‌گران از کسب و کارهای آنلاین! 7
چرا چپ رادیکال اعتراف به ناممکن بودن براندازی کرد؟ / باج‌گیری آشوب‌گران از کسب و کارهای آنلاین! 8