چگونه هند با موج دوم کرونا مواجه شد؟
دهلی نو - ایرنا - هند در یک روز گذشته بیش از 3 هزار و 286 فوتی ناشی از کرونا را به ثبت رساند. به این ترتیب ویروس کرونا در هند جان بیش از 200 هزار نفر را در این کشور گرفته است.
به گزارش ایرنا، بر اساس آمار وزارت بهداشت هند، این کشور همچنین در یک روز گذشته 362 هزار و 770 مورد جدید ابتلا به این ویروس کشنده را ثبت کرده است. این بالاترین آمار ابتلا به کرونا در هند از آغاز شیوع آن در هند میباشد. هند هم اکنون چهارمین کشور در جهان از نظر آمار جانباختگان این بیماری است و به سرعت به مکزیک با 215 هزار فوتی نزدیک میشود. نفس نظام درمان در این کشور به شماره افتاده است. بیمارستانها در شبکههای اجتماعی اکسیژن و تجهیزات مراقبتی طلب میکنند. امروز بیمارستان آیوش در شهر سورات هند هم به علت نامعلومی دچار حریق شد و در پی آن 4 بیمار بدحال کرونایی جان خود را از دست دادند. این اولین بار نیست که حادثه برای بیماران کرونایی میافتد.
اما موج دوم کرونا در هند چگونه آغاز شد و چه مسالهای پیش آمد؟
اواخر ژانویه نارندرا مودی نخست وزیر هند گفت ترس از سونامی کرونا در هند بیاساس است. هند نه تنها کرونا رو مغلوب کرده، بلکه زیرساختهای لازم را هم ایجاد کرده است. اواسط فوریه وزیر بهداشت این کشور در مراسمی شرکت کرد که شرکتی ادعای ساخت «درمان» کرونا را داشت. شبکه خبری "ایندیا تودی" در این خصوص نوشت: در میان موج دوم کرونا در هند، کادر درمان این کشور بهترین تلاش خود را برای کنترل اوضاع انجام میدهند. دکتر تی جیکوب جان، پزشک ارشد در زمینه بیماریهای مسری معتقد است نظام سلامت هند در مرز سقوط است، فشار کار و کمبود تجهیزات و مواد پزشکی در طول موج دوم کرونا در هند باعث تلفات بیشتر میشود که در غیر این صورت آنها قابل کنترل بودند. وی افزود: هند در ماه سپتامبر 2020 ویروس جهش یافته انگلیسی را در کشور شناسایی کرد. باید به این امر توجه میشد اما متاسفانه تحقیقات بیشتر انجام نشد. اکنون موج دوم کرونا در هند متفاوت و نگران کننده است. ابتلای بیشتر به معنی مرگ و میر بیشتر است و کمبود تجهیزات و مواد پزشکی تعداد بیشتری از بیماران را قربانی میکند.
جیکوب جان توضیح داد: نظام پزشکی در رسیدگی به جهش ویروس کند عمل کرد. گزارشها نشان میدهند گروه سنی جوانتر که در موج اول کمتر به کرونا مبتلا میشدند، در موج دوم بیشتر در معرض حمله این ویروس قرار دارند. احتمال دارد جهش ویروس آن را مسریتر کرده باشد. تحقیقات بیشتر باید انجام شود. واکسناسیون میتواند شیوع ویروس را متوقف کند اما باید هر دو واکسن تزریق شود یا بخش قابل توجهی از جمعیت یعنی حداقل 20 تا 30 درصد، واکسینه شوند. هند تاکنون 2 درصد از جمعیت خود را واکسینه کرده است. فکر نمیکنم این کشور بتواند به سرعت این کار را انجام دهد زیرا سطح تولید واکسن بسیار کمتر از سطح تقاضا میباشد. "ایندیا تودی" به نقل از این پزشک هندی تصریح کرد: دولت و جامعه علمی هند انتظار چنین موج سهمگینی را نداشتند. آنها برای موج دوم آمادگی نداشتند.
انتظار یک میلیون قربانی تا ماه اوت میرود
نشریه "دون تو ارت" با انتشار دادهای مربوط به موسسه جهانی ارزیابی معیارهای بهداشتی در واشنگتن اعلام کرد که تخمین زده میشود تا پایان ماه اوت سال 2021، تلفات بیماری کرونا در هند به 960 هزار تا یک میلیون نفر برسد. همچنین انتظار میرود تا ماه اوت تلفات جهانی این بیماری به بیش از 5 میلیون نفر برسد و یک پنجم قربانیان متعلق به هند باشند. کریستوفر مورای یک کارشناس ارشد در این موسسه گفت: موارد ابتلا به کرونا بسیار بیشتر از آماری است که دولت هند آن را اعلام میکند. بررسیهای ما نشان میدهند نرخ شناسایی ویروس در هند کمتر از 5 درصد است. این امر به این معنی است که برای دستیابی به آمار دقیق کرونا در هند باید موارد روزانه این کشور ضرب در 20 شوند. هم اکنون موارد ابتلا در هند بیشتر از آمار کل جهان در دو هفته پیش است. این کارشناس آمریکایی معتقد است نرخ ابتلا به کرونا در هند آنچنان سریع است که به زودی تمام جمعیت هند به کرونا مبتلا خواهند شد و در دو ماه آینده نرخ ابتلا به کرونا در این کشور کاهش خواهد یافت. هند دارای جمعیتی معادل یک میلیارد و 300 میلیون نفر است و دومین کشور پرجمعیت جهان محسوب میشود.
چرا بحران داخلی کرونا در هند میتواند به یک بحران جهانی واکسن تبدیل شود؟
جمعیت بالا، برگزاری انواع مراسمات، نظام سلامت ضعیف در یک کشور بزرگ، همه عواملی بودند که به نفع ویروس عمل کردند. اما هند به تنهایی یکی از بزرگترین کشورهای تولید کننده واکسن در جهان است. "تایمز او ایندیا" در این خصوص نوشت: هند به عنوان یک قدرت بزرگ آسیایی، در تولید واکسن، کارنامه قابل توجهی دارد، به طوری که برخی آمارها حاکی است 60 درصد از واکسنهای جهان در این کشور تولید میشوند. موسسه سروم بزرگترین شرکت تولید کننده واکسن در جهان است و قرار بود دستیابی مردم به واکسن کرونا در کشورهای درحال توسعه را تضمین کند. این شرکت تضمین کرده است که بیش از یک میلیارد واکسن استرازنکا و نواواکس را تولید کند. از سوی دیگر سه واکسن کرونایی دیگر از جمله جانسوناند جانسون، کواکسین هند و اسپوتنیک وی روسیه نیز در خط تولید قرار دارند. با وجود این ظرفیت بالا، کمتر از ده درصد از جمعیت هند واکسینه شدهاند و اکنون این سوال پرسیده میشود که چرا از هر دو واکسن تولیدی در هند یک واکسن صادر شده است؟ دادههای دولت هند نشان میدهند که در مجموع 145 میلیون واکسن توسط موسسه سروم تولید شده است درحالی که واکسناسیون روزانه کرونا در هند به 3. 3 میلیون نفر افزایش یافته که نشان دهنده تقاضای بیشتر از تولید است. همچنین هند 66 میلیون واکسن کرونا را به 93 کشور و آژانس سازمان ملل صادر کرده است. بنگلادش که در همسایگی هند قرار دارد بیش از 10 میلیون واکسن دریافت کرده و پس از آن مراکش 7 میلیون واکسن از هند دریافت کرده است. پس از این دو کشور، انگلیس سومین مشتری بزرگ واکسنهای تولید شده در هند بوده است. هند توقع چنین موج سهمگین کرونایی را نداشت و اکنون مانند بسیاری از کشورها با مشکل کمبود مواد خام برای تولید واکسن و تجهیزات مواجه شده است. دهلی نو صادرات واکسن را به جهان ممنوع کرده است. آمریکا و سایر کشورها اعلام کردهاند واکسن مازاد خود را در اختیار هند قرار خواهند داد. بحران داخلی در هند میتواند به بحران واکسن در جهان تبدیل شود. بسیاری از کشورهای مشتری واکسن هند از جمله کشورهای آفریقایی و فقیر هستند. برای رهایی جهان از کرونا تمام انسانها باید واکسینه شوند.
*س_برچسبها_س*