پنج‌شنبه 8 آذر 1403

کار را به مردم بسپارید، ضرر نمی کنید!

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
کار را به مردم بسپارید، ضرر نمی کنید!

کرمان - ایرنا - خلیل الله همایی راد مدیرکل سابق امنیتی انتظامی استانداری کرمان و از فعالان حوزه رسانه در یادداشتی با عنوان " کار را به مردم بسپارید، ضرر نمی کنید!" با بیان تجربیاتی از دوران دفاع مقدس و سیل خوزستان بیان کرده که برای خروج از بحران کرونا هم باید به مردم تکیه کرد.

اواخر اسفند 98 بحث شیوع کرونا جدی شده بود. ستاد استانی، تصمیماتی برای قرنطینه شهرها و کنترل ترددها گرفته بود و مهندس اشک مدیرکل وقت بازرسی استانداری، معاون خود را به شهرستانها فرستاده بود که پست های بازرسی را در 15 نقطه از محورهای مواصلاتی فعال کنند. هم زمان، مسئولان کشوری سخنرانی کرده بودند و اجرای تصمیم استانی، ناممکن شده بود.

شب با ایشان گفت و گو کردم. آقای اشک می گفت: نمی دانم به معاونم چگونه بگویم برگردد! متاسفم بر صحبتهایی که تمام آن چه با زحمت درست شده بود، از جمله بستن مغازه هاو کنترل 15 ورودی را برباد داد! هیچ گاه چنین دوگانگی در تصمیم گیری، در چنین موضوعی که به جان مردم بستگی دارد و آن هم علنی را بیاد ندارم! بلافاصله پس از این صحبت، ضمن انعکاس به آقای استاندار و توصیه به ایستادگی بر سر تصمیم استان، یادداشتی نوشتم که در تاریخ 26اسفند 98 با این عنوان در ایرنا کرمان منتشر شد: اعتماد به فرماندهان صحنه و تکیه بر خرد جمعی، رمز عبور از بحران! در آن یادداشت، مثالی از سیل حمیدیه زدم و تصمیم ارکان کشوری برای تخلیه این شهر و مخالفت خود را مطرح کردم. در آن ماجرا، خرد جمعی مردم با تخلیه شهر مخالف بود و ما هم که از استان کرمان، به عنوان معین این شهرستان رفته بودیم، تصمیم ستاد مدیریت بحران کشور را نادرست می دانستیم و با سپاه، درکنار مردم ماندیم و شهر حفظ شد. فراز پایانی یادداشت مذکور این بود: تجربه سیل خوزستان و ده ها تجربه ای که از دوران دفاع مقدس داریم، به ما می آموزند که همیشه، خرد جمعی و فرماندهان صحنه، بهترین تصمیم را می گیرند تا کسانی که از دور، اوضاع را رصد می کنند. اگر تصمیمی به صورت کارشناسی و منطقی، با در نظر گرفتن مقتضیات بومی و الزامات ملی گرفته می شود، باید در تعامل بین مردم، ارکان حکومتی و دولت، محکم پای آن ایستاد! حالا پس از 95 روز، ستاد ملی کرونا با ابلاغ اجرای فاصله گذاری پویا، به مدیران استانی اختیار داده است با توجه به وضعیت منطقه خودشان، برای اعمال محدودیت یا بازگشایی ها تصمیم بگیرند! البته در ماجرای کرونا، وضعیت کشورمان از امریکا، انگلیس، برزیل، ایتالیا، فرانسه و اسپانیا خیلی بهتر است و آن ها علیرغم ادعای شیفتگان لیبرال دمکراسی، ده ها برابر کشور در حال تحریم ایران، تلفات داده اند. اما می شد این تصمیم را زودتر گرفت و همین قدر خسارت را هم نداشت. می شد با اعتماد به فرماندهان صحنه، اختیار تصمیم گیری را از همان ابتداء به مدیران استانی داد و تلفاتی که البته ده ها برابر کمتر از کشورهای پیشرفته غربی است را هم نداشت.

امید است مجلس شورای اسلامی در فصل جدید فعالیت خود، زمینه ای فراهم سازد که اعتماد به مردم، جایگزین الگوهای القایی و تصمیمات هرمی و قیم مآبانه شود و فرماندهان صحنه در استان ها، متناسب با مقتضیات بومی و نیاز خود، قوانین کاربردی را تصویب و اجراء کنند.

بدون تردید یکی از دلائل عدم اجرای قوانین، این است که نمی توان نسخه واحدی در تهران نوشت و توقع داشت در روستاهای کرمان و مناطق مرزی و دورافتاده سیستان و بلوچستان و جاهای دیگر اجرا شود. به نظرم جز در حوزه دفاعی، کشور ما نیازمند مجالس و قوانین منطقه ای است تا مدیران صحنه، هم چون فرماندهان میدانی، آن ها را متناسب با خواست مردم و خرد جمعی اجراء کنند.

*فعال رسانه ای در استان کرمان

*س_برچسب‌ها_س*