دوشنبه 5 آذر 1403

کروناهایی از جنس ماسک و دستکش که در کوچه های تهران رها می شوند

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
کروناهایی از جنس ماسک و دستکش که در کوچه های تهران رها می شوند

تهران - ایرنا - سرفه کنان، دست بر روی صورت زد و ماسکی را که چندین ساعت بر روی دهان داشت را در آورد و بعد دستکش آنها را در گوشه ای از خیابان پرت کرد و سوار ماشینش شد و رفت. این داستان ماسک ها و دستکش های رها شده در کوچه های این شهر است.

ماسک، دستکش و دستمال هایی که برای حفاظت از انتقال ویروس کرونا استفاده می شده است، اکنون در معابر، کوچه و پس کوچه ها و حتی بوستان های پایتخت رها و در زیر پاها لگد مال و در جوی آب ها شناور می شوند.

احتمال انتقال ویروس کرونا از طریق این وسایل استفاده شده بهداشتی وجود دارد چرا که عمر ویروس کرونا یا کووید -19 به گفته محققان بین المللی بین 5 دقیقه تا 9 روز بر روی سطوح بی جان است که این امر به شیوع و انتقال پذیری بیشتر این ویروس به افراد سرعت می بخشد و سلامت افراد را به خطر انداخته و آنان را آلوده می کند.

برخورد این ماسک، دستمال و دستکش ها بر هر سطوحی از فضای آزاد مخاطره انگیز است و امکان دارد با زنده مانده در محیط سایر افرادی که با آن درتماس هستند را آلوده کند.

مقامات بهداشتی کشورمان نسبت به شیوع و انتقال این بیماری تاکید کرده اند و با راهکارهایی از مردم درخواست کرده اند تا نسبت به رعایت اصول بهداشتی اقدام کنند این در حالی است که بعضی از افراد جامعه چه از نوع سالم و چه ناقل ویروس، بعد از استفاده از این اقلام بهداشتی آنها را در خیابان ها رها می کنند بدون این که لحظه ای به سلامت جامعه بیاندیشند.

هر چند شاید بعضی از این افراد از روی ناآگاهی دست به رهاسازی این وسایل می زنند اما این کار خلاف اخلاق است و سلامت را در جامعه تهدید می کند.

فرقی نمی کند که فرد سالم و یا ناقل بیماری باشد کسانی که به سلامت و بهداشت خود اهمیت می دهند نیاز است تا به سلامت و بهداشت عمومی هم نوعان خویش در جامعه نیز احترام بگذارد.

«رهاسازی ماسک، دستمال الکلی و دستکش ها در سطح شهر تهدید زیست محیطی است» این گفته رئیس اداره محیط زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران است که نسبت به این اقدام هشدار داد.

فاطمه اکبرپور در گفت و گو با خبرنگار ایرنا می گوید: رهاسازی این اقلام در فضای باز سلامت شهروندان را به خطر می اندازد و یکی از عوامل انتشار در انتقال ویروس کرونا است.

رئیس اداره محیط زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران ادامه می دهد: کارشناسان وزارت بهداشت و درمان بارها تاکید کرده اند که افراد نسبت به رعایت نکات بهداشتی اهتمام جدی داشته باشند از این رو باید جلوی هر عامل و کانون انتشار دهنده این ویروس را گرفت.

وی با اشاره به اینکه حتما باید ماسک ها و دستکش ها و سایر اقلام مورد استفاده شده در پلاستیک قرارگیرد گفت: باید در پلاستیک های جداگانه ها گره کرده آنها را به داخل مخازن زباله انداخت.

اکبرپور اضافه می کند: آنقدر انتقال این ویروس سریع و خطرناک است که اگر جدی گرفته نشود به چرخه انتقال باز می گردد از این رو ما از مسئولان شهرداری تهران درخواست کرده ایم تفکیک زباله را متوقف کنند و به سرعت پسماندهای خانگی و بیمارستانی را دفن کنند.

وی خاطر نشان می کند: باید مراقب افراد جامعه بود چرا که بیشترین افرادی که در معرض آسیب به ویروس کرونا در سطح شهر هستند پاکبان های زحمت کش برای انجام وظیفه و خدمتگذاری و همچنین زباله گرد ها که از این طریق امرار معاش می کنند.

رئیس اداره محیط زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران به مردم توصیه می کند: برای سلامت خویش و سایر شهروندان به ویژه پاکبان ها خدوم شهرمان، از رهاسازی ماسک و دستکش ها در سطح شهر و جوی های آب خودداری کنید.

پیش از این نیز زنگ خطر رهاسازی دستکش و ماسک آلوده به ویروس کرونا در فضاهای عمومی نیز از سوی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به صدا در آمده بود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به احتمال انتقال ویروس کرونا از طریق دستکش‌ها و ماسک‌های رها شده در فضای آزاد، بر لزوم رعایت نکات بهداشتی در زمان جدا کردن آن ها از بدن تاکید کرده بود.

دکتر مجید مرجانی در این باره گفته است: افرادی که علائم شبیه سرماخوردگی دارند، بهتر است از وسایل حفاظتی برای جلوگیری از انتشار ویروس از جمله ماسک و دستکش استفاده کنند، البته استفاده از دستکش برای انجام امور روزمره در مکان های عمومی برای تمام افراد لازم است.

وی که متخصص بیماری های عفونی است، تاکید کرده است: از طرفی ممکن است ویروس ها روی سطوح این وسایل بنشینند و تا مدت چند ساعت یا چند روز، زنده بمانند؛ در نتیجه ماسک ها و دستکش ها، خود می‌توانند موجب انتقال بیماری شوند. بنابراین باید به گونه ای از سطح بدن جدا شوند که هیچ تماسی با پوشش خارجی آن‌ها رخ ندهد.

وی ادامه داده است: پوشش خارجی دستکش ها و ماسک را بدون ایجاد کوچکترین تماس با پوست بدن، به سمت داخل مچاله کنید، آن‌ها را درون کیسه فریزر انداخته و گره بزنید. سپس بسته خود را به داخل سطل آشغال دردار بیاندازید.

همچنین عضو کمیته کشوری مقابله با کرونا یکی از راه های گسترش کرونا را رها کردن ماسک و دستکش در معابر می داند.

مسعود مردانی در این باره گفته است: با توجه به اینکه مردم از دستکش و ماسک برای جلوگیری از ابتلا به ویروس کرونا استفاده می کنند، نباید آنها را پس از مصرف در معابر و خیابانها رها کنند، زیرا این زباله ها قدرت آلوده کننده بالایی دارند.

وی بر انداختن ماسک و دستکش های استفاده شده در نایلکس ها و گره زدن آنها تاکید دارد تا از این طریق بتوان جلوی شیوع این ویروس را در سطح شهر گرفت.

امروز با شیوع این ویروس در کشورمان، متخصصان بیماری های عفونی و کارشناسان بهداشت و درمان بر رعایت بهداشت فردی و اجتماعی و شست و شوی دست ها با آب و صابون پرداخته اند اگر هر کسی به سهم خود در این زمینه قدم بردارد شهری عاری از هر گونه ویروسی را خواهیم داشت.

سهل انگاری در رهاسازی ماسک و دستکش و سایر اقلام بهداشتی در خیابان های شهر اگر کسی را به این ویروس مبتلا کند، دردناک خواهد بود.

طبق آخرین آمار، مجموع ابتلای قطعی به ویروس کرونا در کشور به دو هزار و 922 نفر و فوت ناشی از کرونا نیز به 92 نفر رسیده است. 552 نفر در مجموع بهبود یافته‌اند.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*
کروناهایی از جنس ماسک و دستکش که در کوچه های تهران رها می شوند 2
کروناهایی از جنس ماسک و دستکش که در کوچه های تهران رها می شوند 3