کرونا روند بازسازی مناطق سیلزده و زلزلهزده خوزستان را دچار وقفه کرد
اهواز - ایرنا - مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خوزستان گفت: خطرات ناشی از شیوع ویروس کرونا، روند بازسازی مناطق سیلزده و زلزلهزده خوزستان را دچار وقفه و رکود کرد.
به گزارش ایرنا مسعود انصاریان روز شنبه در نشست خبری به مناسبت سالروز تاسیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به فرمان رهبر کبیر انقلاب اسلامی و دهه حساب 100 امام بیان کرد: با توجه به اینکه توزیع و تولید مصالح ساختمانی در کشوربه دلیل شیوع بیماری کرونا با تعطیلی رو بهرو شده و امکان انتقال بخشی از کارگران ماهر غیربومی به خوزستان نیزمنتفی است، بازسازی مناطق سیل زده غرب و جنوب خوزستان و بازسازی مناطق زلزله زده مسجدسلیمان نیز از برنامه عقب است. سیلاب فروردین 1398 به بیش از 20هزار واحد مسکونی در خوزستان خسارت زد و پنج هزار و 561 واحدمسکونی شهری و روستایی این استان نیز تخریب شد. زلزله 5.8 دهم ریشتری مسجدسلیمان در تیر پارسال نیز به 10هزار و 839واحد مسکونی و تجاری این شهرستان خسارت سنگین وارد کرد.
پایان عملیات بازسازی واحدهای خسارتی سیلاب خوزستان مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خوزستان با بیان اینکه تعمیرات همه 20هزار و 323واحد خسارت دیده ناشی از سیل فروردین پارسال استان به پایان رسیده افزود: ساخت 2 هزار واحد مسکونی احداثی ناشی از سیلاب نیز به اتمام رسیده و سه هزار و 985 واحد مسکونی نیز به مراحل سقف و دیوار چینی رسیده است. انصاریان با بیان اینکه طبق برنامه، پرونده بازسازی مناطق آسیب دیده ناشی از سیلاب پارسال باید تا پایان سال 1398 بسته میشد گفت: تاخیر در شروع عملیات بازسازی واحدهای مسکونی احداثی به دلیل گرمای شدید، دشواری ناشی از تامین استادکار و کارگرماهر بومی در بخش ساختمانی، دیراقدام کردن برخی خانوارهای روستایی برای تشکیل پرونده و معرفی به بانکها و شیوع ویروس کرونا از دلایل عمده بسته نشدن پرونده بازسازی مناطق سیل زده خوزستان است. وی به محدودیتها (قرنظینه) و پیامدهای منفی شیوع ویروس کرونا بر روند بازسازی مناطق سیل زده اشاره کرد و افزود: کارگاهها و نیروهای عملیاتی و فنی بنیاد مسکن در مناطق سیل زده تعطیل نشده ولی سرعت کاربازسازی پایین است. مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خوزستان در ادامه با بیان اینکه دولت اعتبارات خوبی برای بازسازی مناطق سیل زده اختصاص داد ادامه داد: برای بازسازی مناطق سیل زده خوزستان یک هزار و 940میلیارد ریال کمک بدون عوض پرداخت شده ضمن آنکه چهارهزار و 30تن میلگرد اهدایی وزارت نفت و 51 هزار و 900تن سیمان اهدایی بنیاد مستضعفان برای ساخت و ساز مناطق سیلزده خوزستان نیز توزیع شده است. انصاریان در ادامه ابراز امیدواری کرد با بازگشت وضعیت عادی به کشور ناشی از ویروس کرونا و پیگیری سرپرستان خانوارها برای تشکیل پرونده و دریات تسهیلات، روند ساخت واحدهای احداثی در مناطق سیل زده خوزستان شتاب گیرد.
برنامه سه ساله برای بازسازی مناطق آسیب دیده و آلوده مسجدسلیمان مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خوزستان با اشاره به دشواری ناشی از بازسازی مناطق زلزلهزده و آلوده به نفت و گاز مسجدسلیمان بیان کرد: دولت یک برنامه سه ساله برای بازسازی کامل مناطق آسیب دیده و آلوده این شهرستان نفتی تدوین کرده و بازسازی مناطق زلزله زده این منطقه نیز بر همین اساس جلو میرود.
انصاریان با بیان اینکه بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان مازندران به عنوان معین بازسازی مناطق زلزله زده مسجدسلیمان تعیین شده و هماکنون در منطقه حضور دارد و فعال است افزود: کمبود زمین مناسب، ضرورت جا به جایی مناطق آسیب دیده زلزله زده، تهیه نقشه و استعلامها از شهرداری از مهمترین مشکلات بازسازی آسیب دیده در این شهر است ولی در مناطق روستایی مشکلی برای سرعت بخشیدن به روند بازسازی منازل زلزله زده شهرستان مسجدسلیمان نیست.
عملیات مقاوم سازی سه هزار و500 واحد مسکونی روستایی مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خوزستان گفت: باوجود مواجه شدن با 2 مساله بازسازی مناطق سیلزده و زلزلهزده خوزستان، پارسال عملیات مقاوم سازی سه هزارو 500واحد مسکونی روستایی نیز شروع شد. انصاریان افزود: برای مقاوم سازی هرواحد مسکونی روستایی و شهرهای زیر25هزار نفری استان، مبلغ 400میلیون ریال تسهیلات بانکی با کارمزد چهاردرصد پرداخت میشود. وی از ساکنان روستایی خوزستان خواست برای بازسازی و مقاوم سازی واحدهای مسکونی خود پرونده تشکیل دهند تا برای دریافت تسهیلات به بانکها معرفی شوند. به گزارش ایرنا امام خمینی (ره) در21فروردین 1358 فرمان تاسیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی را با هدف ساخت خانه برای خانوارهای محروم فاقد سرپناه در مناطق شهری و روستایی کشور صادر کرد و در همین ارتباط حساب 100 امام برای جذب کمکهای مردمی و خیرین به منظورساخت خانه و سرپناه برای مستضعفان گشایش یافت.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*