پنج‌شنبه 4 بهمن 1403

کرونا هم مانع برگزاری انتخابات پارلمان سوریه نشد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
کرونا هم مانع برگزاری انتخابات پارلمان سوریه نشد

تهران - ایرنا - ششمین انتخابات سوریه پس از آغاز بحران در این کشور (اسفند 1389) امروز آغاز شد و کرونا هم نتوانست این انتخابات را به تاخیر بیندازد و یا آن را لغو کند و میلیون ها شهروند سوری با رعایت اصول بهداشتی و فاصله اجتماعی پای صندوق های رای حاضر شدند.

با گذشت بیش از 10 سال از بحران سوریه که پس از مدتی با اعزام صدها هزار تروریست از بیش از یکصد کشور جهان به جنگ بین المللی تبدیل شد، تاکنون پنج انتخابات شامل دو انتخابات پارلمانی، دو انتخابات شوراهای محلی شهر و روستا (2011 و 2018) و یک انتخابات ریاست جمهوری برگزار شده و انتخابات پارلمانی امروز هم ششمین انتخابات دراین کشور در طول بیش از 10 سال بحران می باشد.

انتخابات پارلمانی این دوره سوریه با شعارهای "رای تو حق توست"، " رای تو واجب توست" و"با صدا و رای خودت تفاوت را رقم بزن" در 7 هزار و 277 مرکز رای گیری با رقابت 1656 نامزد از جمله 200 زن برای به دست آوردن 250 کرسی مجلس سوریه از ساعت 7 صبح امروز آغاز شده و تا ساعت 19 عصر نیز ادامه خواهد داشت.

البته انتخابات پارلمانی این دوره سوریه هرچند از لحاظ امنیتی نسبت به دوره های قبل شرایط نسبتا خوبی دارد، اما شیوع بیماری کرونا دوبار برگزاری این انتخابات را به تاخیر انداخت.

مرحله اول قرار بود روز دوشنبه 25 فروردین 1399 (13 آوریل 2020) برگزار شود که به دستور بشار اسد رییس جمهوری سوریه و به خاطر شیوع کرونا به 31 اردیبهشت (بیستم ماه می 2020) موکول شد و بار دیگر به تعویق افتاد و در نهایت این انتخابات امروز یکشنبه (29 تیر ماه 1399) برگزار شد.

انتخابات پارلمانی این دوره سوریه در حالی انجام می شود که گروهک تروریستی داعش شکست خورده و دیگر گروه های تروریستی نیز با قبول شکست در استان ادلب تجمع کرده اند و نفس های آخر خود را می کشند.

هر شهروند سوری که 18 سال خود را تمام کرده باشد می‌تواند در انتخابات مجلس ملی این کشور شرکت کند و همچنین نیروهای ارتش و نیروهای امنیتی سوریه نیز به موجب قانون حق مشارکت در این انتخابات را داشته و می توانند در این دستاورد ملی سهیم باشند.

از نکات جالب انتخابات پارلمانی امروز سوریه برگزاری این انتخابات در استان ادلب در شمال غرب این کشور می باشد که حدود 40 درصد آن در تصرف تروریست ها و ارتش ترکیه می باشد. به روایت دیگر این که، این انتخابات فقط در 5 درصد خاک سوریه برگزار نمی شود و در دیگر نقاط این کشور به دلیل برقراری امنیت برگزار می شود. در روزهای قبل از برگزاری انتخابات، 47 نامزد انتخاباتی در استان ادلب برای رسیدن به کرسی های پارلمان این کشور رقابت های خود را آغاز کرده بودند.

اما در استان الحسکه در شمال شرق سوریه با توجه به حضور تروریست های آمریکایی شرایط به گونه دیگری است و نظامیان آمریکایی نتوانسته اند هیچگونه دخل و تصرفی در این انتخابات بکنند. در این استان نیز 207 نامزد انتخاباتی برای رسیدن به کرسی پارلمان با هم رقابت می کنند.

در انتخابات امروز پارلمان سوریه 619 نامزد در دو استان دمشق و ریف دمشق، 58 نفر در طرطوس، 20 نفر در سویداء، 102 نفر در حمص، 217 نفر در لاذقیه، 58 نفر در دیر الزور، 122 نفر در حماه، 159 نفر در حلب، 153 نفر در استان ریف حلب، 34 نفر در قنیطره، 37 نفر در الرقه و 32 نفر نیز در استان درعا برای سومین دوره مجلس قانونگذاری سوریه نامزد شده‌اند.

استان های حلب، دمشق و حمص به ترتیب با 52، 29 و23 نماینده بیشترین کرسی را در پارلمان 250 نفری سوریه داشته و اهمیت آنها در این است که حلب به عنوان پایتخت اقتصادی سوریه، دمشق پایتخت سیاسی و حمص به عنوان بزرگ ترین استان سوریه از شرق تا غرب آن در مرکز این کشور امتداد دارد.

قانون اساسی سوریه به دنبال آغاز بحران این کشور در اسفند ماه 1389 و طرح برخی درخواست‌ها از سوی معترضان همراه با اصلاح برخی قوانین دیگر مانند قانون مطبوعات و رسانه‌ها یکسال بعد یعنی در سال 1390 انجام شد و انتخابات امروز سومین انتخابات پارلمانی در سوریه بر اساس قانون اساسی جدید این کشور می باشد که نمایندگان منتخب 4 سال به عنوان نماینده مردم استان های خود فعالیت می‌کنند.

به اعتقاد کارشناسان مسایل منطقه، انتخابات این دوره پارلمان سوریه از حساسیت های زیادی برخوردار است و در صورت حضور نمایندگان شایسته در پارلمان این کشور ریل گذاری صحیحی برای دوران پسا بحران و مقابله با تحریم های آمریکا صورت خواد گرفت و همانگونه که گروه تروریستی داعش در آذرماه 1396 فروپاشید، سران غربی - عربی - صهیونیستی این گروهک نیز سرانجام شکست را پذیرا خواهند شد.

*س_برچسب‌ها_س*