کریدور شمال - جنوب پاسخی به مطالبه مردم کردستان
سنندج - ایرنا - توسعه و ارتقای راههای بین شهری در کردستان به علت جغرافیای کوهستانی منطقه از مطالبات جدی مردم این استان بوده که احداث کریدور شمال - جنوب از جمله پاسخهای دولت به این درخواست عمومی است.
به گزارش ایرنا، شرایط توپولوژی کردستان، ناهمواری و سخت گذر بودن مسیرهای ارتباطی آن باعث شده این استان همواره از شاخصهای پایین حوزه راه و حل و نقل برخوردار باشد و این مساله در بسیاری از موارد موجب نارضایتی مردم شده است.
توسعه و بهسازی راهها به عنوان یکی از زیرساختهای توسعه یافتگی از مطالبات مردم کردستان از دولتها و مسوولان است که کریدور شمال - جنوب از طرحهای نقش آفرین در تحقق این مطالبات بوده و در دولت تدبیر و امید توجه جدی برای تکمیل این طرح است.
کریدور شمال - جنوب از بزرگترین طرحهای بزرگراهی کشور است که با طول یک هزار و 472 کیلومتر مرز بازرگان در آذربایجان غربی را با عبور از استانهای کردستان، کرمانشاه، لرستان به بندر امام خمینی (ره) در خوزستان متصل میکند.
مطالعات این طرح در سال 1382 آغاز و اولین مناقصه قطعه اول طرح در کردستان سال 1384 برگزار و همان سال نیز عملیات اجرایی آغاز شد و با تلاش دولت تدبیر و امید، پیشرفت فیزیکی آن از 14 درصد سال 1392 هم اکنون به 65 درصد رسیده است.
کریدور شمال به جنوب شاهرگ حیاتی کردستان
استاندار کردستان، کریدور شمال - جنوب را یک شاهرگ حیاتی برای توسعه و رشد اقتصادی این استان دانست و گفت: این کریدور که از مرز بازرگان تا بندر امام خمینی (ره) ادامه دارد 320 کیلومتر آن در استان واقع شده و برای اتمام نیازمند یک هزار و 200 میلیارد ریال اعتبار است.
بهمن مرادنیا اظهار داشت: تلاش دولت در این است بخشی از این راه حیاتی و تاثیرگذار در توسعه استان به بهرهبرداری برسد البته مجموعه مشکلاتی از قبیل منابع طبیعی، زیرساخت برق، مخابرات و تملک اراضی کشاورزی وجود دارد که باید هرچه زودتر حل و به نتیجه برسد.
وی با اشاره به اینکه کریدور شمال - جنوب قادر است بخش مهمی از مطالبات مردم استان در حوزه زیر ساخت راه را پاسخ بدهد، اضافه کرد: به همین دلیل اجرای این طرح در استان کردستان از سال 1394 ملی شد و اعتبارات مورد نیاز آن نیز از منابع ملی تامین میشود که در نتیجه این اقدام پیشرفت فیزیکی آن با افزایش 50 درصدی از 14 درصد ابتدای شروع خدمت دولت تدبیر و امید، اکنون به 64 درصد رسیده است.
مرادنیا افزود: در سال جاری نیز از محل اعتبارات دولتی حدود 220 میلیارد تومان برای اجرای این طرح تخصیص یافته است.
کریدور شمال - جنوب در اولویت ستاد اقتصاد مقاومتی کردستان
مدیرکل راه و شهرسازی کردستان هم با اشاره به اینکه توجه به حمل و نقل و زیرساختهای آن به ویژه کریدور شمال - جنوب در اولویت اجرایی ستاد اقتصاد مقاومتی استان قرار دارد، اظهار داشت: این اداره کل عهدهدار قطعه پنج این طرح است.
محمدصدیق ثابتی از پیشرفت 85 درصدی قطعه پنج این کریدور خبر داد و یادآور شد: قطعه شماره پنج به طول 49 کیلومتر بوده که 38 کیلومتراز آن زیر بارترافیک رفته است.
وی افزود: این قطعه که حد فاصل سنندج - دیواندره واقع شده از جمله قطعات مهم کریدور است که اتمام و بهرهبرداری کامل از آن تاثیر بسزایی در بهبود شرایط ترافیکی و حمل و نقل جاده ای استان دارد و ایمنی تردد در مسیر مورد نظر که از جمله مسیرهای پرتصادف است، ارتقا خواهد یافت.
مدیرکل راه و شهرسازی کردستان با اشاره به هزینهکرد حدود 110 میلیارد تومان برای ساخت قطعه پنج، گفت: اتمام پروژه نیاز به 40 میلیارد تومان اعتبار دارد که امیدواریم با تامین به موقع آن در سال جاری شاهد بهره برداری کامل از این قطعه مهم باشیم.
46 درصد کریدور شمال - جنوب در کردستان زیر بار ترافیک رفت
سرپرست حوزه شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور در کردستان نیز گفت: 47 درصد از 320 کیلومتر کریدور شمال - جنوب در حوزه این استان زیر با ترافیک رفته که 70 درصد این میزان در هفت سال خدمت دولت تدبیر و امید اجرا شده است.
رحیم نصیرزاده اظهار داشت: حدود 320 کیلومتر از کریدور شمال - جنوب کشور در این استان واقع شده که تاکنون 147 کیلومتر آن زیر بار ترافیک رفته و 102 کیلومتر آن شامل 70 درصد در هفت سال خدمت دولت تدبیر و امید احداث شده است.
وی اضافه کرد: مطالعات این طرح در سال 1382 آغاز و اولین مناقصه قطعه اول طرح در این استان سال 1384 برگزار و همان سال نیز عملیات اجرایی آغاز شد.
سرپرست حوزه شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور در کردستان یادآور شد: از سال 1384 تا 1392 تنها 14 درصد مسیر شامل 45 کیلومتر زیر بار ترافیک رفته بود اما با روی کارآمدن دولت تدبیر و امید اجرای این طرح بواسطه اهمیت اقتصادی کریدور شمال - جنوب و وضعیت راههای کردستان شدت گرفت.
وی یادآور شد: از ابتدای اجرای طرح تا کنون 700 میلیارد تومان از محل منابع دولت هزینه شده و در هفت سال گذشته طول زیربار ترافیک رفته از 14 درصد ابتدای سال 1392 به 46 درصد در سال جاری رسیده است.
پیشرفت 65 درصدی کریدور شمال - جنوب
نصیرزاده با اشاره به اینکه هم اکنون این طرح از 65 درصد پیشرفت فیزیکی وزنی برخوردار است، تاکید کرد: 146 کیلومتر از این طرح در حال احداث بوده و 27 کیلومتر باقی مانده نیز شامل کنارگذر غربی سنندج در دست مطالعه است.
سرپرست حوزه شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور در کردستان گفت: این طرح که به بزرگراه کرمانشاه - میاندوآب موسوم است بخشی از کریدور شماره 10 کشور است که سه استان کرمانشاه - کردستان و آذربایجان غربی را به هم متصل میکند.
وی ادامه داد: این کریدور به علت قرارگیری در مسیرهای کوهستانی استان کردستان دارای سه کیلومتر تونل است که در حال احداث و تکمیل هستند.
30 کیلومتر از کریدور شمال - جنوب در کردستان زیر بار ترافیک میرود
نصیرزاده با بیان اینکه تا پایان دولت تدبیر و امید 30 کیلومتر دیگر از کریدور شمال - جنوب در این استان زیر بار ترافیک میرود، گفت: با تحقق این برنامه تا پایان دولت، طول زیربار ترافیک رفته این کریدور از 147 کیلومتر به 177 کیلومتر شامل 55 درصد کل مسیر 320 کیلومتری میرسد.
با توجه به نقش انکارناپذیر راه در توسعه همهجانبه و اینکه یکی از مطالبات جدی مردم کردستان است تلاشهای گستردهای از سوی دولت تدبیر و امید در این خصوص انجام گرفته یا در حال تحقق است که احداث 267 کیلومتر راه اصلی بینشهری و بزرگراهی با استفاده از یک هزار و 20 میلیارد تومان از جمله این خدمات است.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*