دوشنبه 23 مهر 1403

کشورهای متقاضی آموزش زبان فارسی

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
کشورهای متقاضی آموزش زبان فارسی

معاونت گسترش زبان فارسی وزارت علوم، آموزش مجازی به داوطلبان خارجی فراگیری زبان و ادبیات فارسی را به برخی از مراکز دانشگاهی داخل کشور محول کرد.

معاونت گسترش زبان فارسی وزارت علوم، آموزش مجازی به داوطلبان خارجی فراگیری زبان و ادبیات فارسی را به برخی از مراکز دانشگاهی داخل کشور محول کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، یکی از سیاست‌های اتخاذ شده معاونت گسترش زبان فارسی وزارت علوم، آموزش مجازی به داوطلبان خارجی فراگیری زبان و ادبیات فارسی است. در این جهت مأموریت هایی به مراکز دانشگاهی داخل کشور محول شده است. آموزش‌های مجازی می‌تواند تحولی کمی و کیفی در روند توسعه زبان و ادبیات فارسی و ایران شناسی از طریق فضای مجازی اهمیت انکار ناپذیری دارد.

به ویژه گسترش کرونا این ضرورت را بیش از پیش آشکار کرده است. معاونت گسترش زبان فارسی، با تشکیل کارگروه تخصصی برای این موضوع، دو برنامه کوتاه مدت و بلندمدت دارد. در برنامه کوتاه مدت، به شکل آزمایشی، مسئولیت کرسی‌های چند کشور، به برخی از دانشگاه‌ها سپرده می‌شود و در صورت توفیق آمیز بودن این تجربه، در ترم‌های آینده، به دیگر دانشگاه‌های واجد شرایط نیز بسط داده خواهد شد.

شاخص انتخاب این دانشگاه‌ها، سابقه آنها در اعزام استادان، امکانات آموزش مجازی مناسب و رابطه مداومی است که با کشورهای مورد نظر دارند. شیوه نامه آن نیز تدوین شده و به زودی به دانشگاه‌های مجری ارسال خواهد شد.

در برنامه بلندمدت نیز یک پلتفرم یا بستر مجازی واحدی طراحی می‌شود تا دانشگاه‌ها و استادان داخلی بتوانند کلاس‌های مختلف مجازی اعم از درس‌های رشته‌های زبان و ادبیات فارسی و ایرانشناسی و همچنین آموزش عمومی زبان را در آن ارائه کنند.

کشورهای متقاضی برگزاری دوره‌های مجازی آموزش زبان فارسی و دانشگاه‌های داخلی مسئول برگزاری به شرح زیر است:

ردیف کشور دانشگاه مسئول آموزش مجازی ملاحظات 1 ونزوئلا، اروگوئه، برزیل، فنلاند، کشورهای آمریکای لاتین خوارزمی 2 نیجریه، نیجر، و کشورهای عربی زبان فردوسی مشهد 3 پاکستان تربیت مدرس 4 ترکیه (ارزروم) تبریز 5 بلغارستان، قزاقستان علامه طباطبایی 6 لهستان (ورشو) دانشگاه خوارزمی 7 اسلوونی (لوبلیانا) - 8 هندوستان (دهلی نو) دانشگاه تهران

فهرست دانشگاه‌هایی که تاکنون، آموزش مجازی زبان فارسی در برخی از کرسی‌ها را برعهده گرفته‌اند

ردیف دانشگاه مجری کشور انتخابی 1 علامه طباطبایی بلغارستان و قزاقستان 2 کردستان اقلیم کردستان (عراق) 3 تربیت مدرس پاکستان 4 خوارزمی آمریکای لاتین و مالزی 5 شیراز فرانسه و آلمان 6 اصفهان چک، مجارستان، ژاپن 7 گیلان روسیه 8 فردوسی مشهد عراق، سوریه، لبنان، مصر، موریتانی 9 بوعلی سینا بلژیک و دانمارک 10 یزد بنگلادش 11 تبریز ترکیه