گربه افسانه ای ایران در پایگاه هشتم شکاری اصفهان؛ درباره جنگنده های اف -14بخوانید + عکس و فیلم
پایگاه هشتم شکاری شهید بابایی اصفهان که به آن مادر F-14 میگویند امروز به راس اخبار جهان آمد پایگاه هشتم شکاری شهید بابایی اصفهان که به آن مادر F-14 میگویند و به گفته فرمانده نیروی هوایی ارتش پایگاه هشتم شکاری، قلب نیروی هوایی است امروز به راس اخبار جهان آمد. بامداد روز جمعه گزارشهایی از شنیدن صدای انفجار مهیب در نزدیکی پایگاه هشتم شکاری شهید بابایی اصفهان مخابره شد
پایگاه هشتم شکاری شهید بابایی اصفهان که به آن مادر F-14 میگویند و به گفته فرمانده نیروی هوایی ارتش پایگاه هشتم شکاری، قلب نیروی هوایی است امروز به راس اخبار جهان آمد
بامداد روز جمعه گزارشهایی از شنیدن صدای انفجار مهیب در نزدیکی پایگاه هشتم شکاری شهید بابایی اصفهان مخابره شد
پایگاه هشتم شکاری ارتش که به پایگاه شهید عباس بابایی هم شهرت دارد، در شمال شرقی شهر اصفهان و در نزدیکی فروگاه اصلی این شهر واقع شده است.
این پایگاه یکی از 17 پایگاه فعال هوایی ارتش جمهوری اسلامی است که به دلیل قرار داشتن در یکی مرکزیترین نقاط ایران، از آن به عنوان «قلب دفاع هوایی کشور» یاد میشود.
پایگاه هشتم شکاری، میزبان سه گردان شکاری و دو گردان آموزشی از مجموعه گردانهای نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی است؛ از جمله گردان 81 شکاری اف -14، گردان شکاری سوخو 35، و گردان شکاری اف -7.
اورِهال جنگنده F-14
در دوران گذشته که جهان دو قطبی و در اختیار ابرقدرتهای شرق یعنی شوروی و غرب یعنی آمریکا بود رقابت شدید تسلیحاتی ایجاد شد که در نتیجه آن هر روز یک سلاح جدید و مدرن تولید میشد، یکی از آنها جنگنده فوق پیشرفته F-14 بود. این پرنده که در زمان خود و حتی در حال حاضر یکی از گرانترین و پیشرفتهترین سلاح جهان است سال 1347 در شرکت گرومن ایالات متحده آمریکا تولید شد و، چون یکی از پروژههای سری این کشور محسوب میشود هیچ کشوری نتوانست آن را در اختیار بگیرد تا این که بعد مدتی حکومت پهلوی آن را خرید. حکومت پهلوی در سال 1354 قرارداد سنگینی برای خرید تعدادی از این جنگنده را بست و قرار شد تا بیش از 80 فروند از این جنگنده در چند سال تحویل داده شود؛ این جنگنده در زمان خود یک پرنده با قدرت هوایی بود که میتوانست با تجهیزات پیشرفته خود از رادار تا موشک هر هدفی را نابود کند. از این پرنده پیشرفته تا 22 بهمن 1357 که انقلاب اسلامی به پیروزی برسد حدود 79 فروند تحویل داده شد و یک فروند ماند که هیچ وقت تحویل داده نشد، اما نکته جالب این بود که با خروج مستشاران آمریکایی کمتر فردی فکر میکرد ایرانیها بدون دانش لازم، این پرنده آهنین بال را عملیاتی نگاه دارند آن هم در مقطعی که کشور درگیر مسائل مختلف بود، اما این مهم رخ داد و پس از 44 سال هنوز جنگنده F-14 بخاطر بازآمد متخصصان کشورمان مدافع آسمان ایران اسلامی است.
گزارش یک نشریه آمریکایی درباره پایگاه هشتم اصفهان
چندی پیش یک نشریه آمریکایی نوشت، شمار جنگندههای عملیاتی اف -14 نیروی هوایی ایران با گذشت دههها افزایش یافته است.
به گزارش مشرق، یک نشریه آمریکایی روز شنبه با پرداختن به موضوع پرواز جنگندههای «اف -14 تامکت» نیروی هوایی ایران و سابقه موفق این جنگندههای رهگیری و برتری هوایی در نبرد با رژیم بعث عراق نوشت، برتری جنگندههای اف -14 تامکت به سرعت آشکار شد و طبق گزارشها، دستکم 50 برتری هوایی در 6 ماه اول جنگ ایران و عراق به دست آورد و در عوض تنها یکی از آنها آسیب دید.
نشریه «نشنال اینترست» در گزارشی به قلم «ترور فیلثث» با اشاره به نحوه دستیابی ایران به این جنگندهها به موفقیت آنها برابر نیروی هوایی عراق پرداخت ونوشت، به دنبال این سلسله موفقیتهای خیره کننده، خلبانان عراقی تاکتیکهای خود را در تقابل با تامکتهای ایران تغییر دادند و به طور کلی از درگیری با آنها خودداری کردند.
نشنال اینترست با اشاره به موفقیت مهندسان بخش بازآماد ایران نوشت، علیرغم محدودیتهایی که برای جنگندههای اف -14 اعمال شده بود، مهندسان ایرانی نیز اقدامهایی در تامکت انجام دادند، از جمله اضافه کردن محفظه بمب برای تبدیل آنها از جنگندههای برتری هوایی به جنگندههایی با قابلیت تهاجم به اهداف زمینی.
نشنال اینترست در خاتمه با ذکر مشکلات ایجاد شده بابت تامین قطعات یدکی این جنگندهها در آن برهه به دلیل تحریمهای آمریکا نوشت، تا پایان جنگ با رژیم بعث، این جنگنده تنها 8 شکست در کارنامه خود ثبت کرد. در سال 1988، تعداد هواپیماهای عملیاتی به حدود 30 فروند کاهش یافت. امروزه تخمین زده میشود که این تعداد به 40 فروند افزایش یافته است، اگرچه از نظر میزان آمادگی متفاوت هستند.
چندی قبل نیز اندیشکده آمریکایی «واشنگتن» در زمینه موفقت بخش بازآماد ایران در نگهداری جنگندههای روسی سوخو -22 نوشته بودکه بین 16 تا 22 فروند از این هواپیمای ایران عملیاتی میشوند.
این جنگنده میتواند با حمل بمب 2000 کیلوگرمی و تا مسافت 600 تا 700 کیلومتری در ماموریتهای ارتفاع پایین به اهداف سطحی حمله کند. فیترهای مسلح، با پرواز خارج از فضای پایگاه اصلی خود قادرند به ریاض نیز برسند، مسافتی که تمامی مناطق گشتزنی و پایگاههای نیروی دریایی آمریکا را در خلیج فارس شامل میشود.
اندیشکده واشنگتن با اشاره به سخنان مقامهای ایران درباره توسعه موشکهای کروز هوا پایه با برد نزدیک به 1500 کیلومتر برای استفاده آینده در جنگندههای فیتر نوشت، در صورت تحقق این امر، جنگندههای ایرانی میتوانند از پایگاه هوایی بندر عباس اهداف دور دست در سینا، باب المندب و حتی دیگر نقاط را زیر حملات دقیق خود قرار دهند.
هم اکنون دیگران می خوانند-
گربه افسانه ای ایران در پایگاه هشتم شکاری اصفهان؛ درباره جنگنده های اف -14در قلب نیروی هوایی بخوانید + عکس و فیلم
-
جشن تولد متفاوت و جنجالی دختر کریستیانو رونالدو در عربستان | + تصاویر ویژه از زندگی جورجینا رودریگز با آقای CR7
-
«النینو» و «لانینا» در راه ایران؛ چه چیز در انتظار آب و هوای ایران است؟
-
فال شمع امروز جمعه 31 فروردین 1403 | اینجا فال شمع روزانه ات را بخوان
-
فال قهوه امروزجمعه 31 فروردین 1403 | قهوه ات رو بخور بعد فال بگیر
-
جنگندههای سوخو 35 در آشیانههای ایران / پرندههای روس به تهران پرواز کردند؟
-
حمله پهپادی در اصفهان؛ جزئیات انفجار در آسمان اصفهان