گزینه ما برای ریاست مجلس آتی مجید انصاری است
سخنگوی حزب کارگزاران با بیان اینکه فرصت انتخابات فرصت بسیار خوبی برای بازسازی روحیه ملی است، گفت: گزینه ما برای ریاست مجلس آتی مجید انصاری است.
سخنگوی حزب کارگزاران با بیان اینکه فرصت انتخابات فرصت بسیار خوبی برای بازسازی روحیه ملی است، گفت: گزینه ما برای ریاست مجلس آتی مجید انصاری است.
به گزارش خبرنگار مهر، حسین مرعشی سخنگوی حزب کارگزاران در نشست خبری که صبح امروز برگزار شد، اظهار داشت: از نظر ما فرصت انتخابات مجلس یازدهم با توجه به شرایط عمومی کشور ویژه است چرا که مردم به دلیل شرایط اقتصادی مشکلاتی دارند. علاوه بر اینکه کشور دچار شرایط اقتصادی بدی است، ما با بی سلیقگیهای مدیریتی و سیاسی هم مواجه شدیم که مردم را رنجاند و عصبانی کرد که بخشی از آن را پس از گرانی بنزین و در آبان ماه شاهد بودیم.
وی ادامه داد: کشور ما در حال حاضر تحتتأثیر شدیدترین تحریمها قرار دارد که در طول تاریخ جهان بی سابقه است و هیچ تحریمی با این شدت علیه کشوری انجام نشده است.
مرعشی تصریح کرد: ما قبل از برجام و پیش از شروع مذاکرات وحشت داشتیم که نکند ایران را به سمت نفت در مقابل غذا ببرند و این یک دغدغه ویژه بود اما الان تحریمهای یکجانبه آمریکا وجود دارد و شرایط ما بسیار سخت است.
وی یادآور شد: با وجود اینکه تعداد کشته شدگان حوادث آبان بسیار کمتر از آن تعدادی است که در خارج از کشور تبلیغ میشود، اما در کشورمان تاکنون کسی مسئولیت اعلام دقیق تعداد کشته شدگان را نپذیرفته و این موضوع را به یکدیگر پاس میدهند و افکار عمومی را جریحه دار میکنند.
میان اصلاح طلبان صف بندیهای بسیار زیادی برای تهیه لیست وجود داشت
سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی بیان کرد: پس از این افت و خیزها فکر میکردیم که انتخابات فرصت بسیار خوبی برای بازسازی روحیه ملی است که چنین هم نشد و به نظر میرسد که مشارکت حداقلی را در انتخابات خواهیم داشت که امیدواریم بتوانیم در سه روز آینده موجی را برای حضور حداکثری مردم پای صندوقهای رأی ایجاد کنیم.
وی ادامه داد: البته در شهرهای کوچک و به دلیل رقابت محلی از انتخابات استقبال زیادی میشود اما در کلان شهرها این چنین نیست و از آنجایی که سیاست عمدتا در کلان شهرها شکل میگیرد، باید موجی را برای حضور حداکثری مردم در انتخابات ایجاد کنیم.
مرعشی گفت: در ابتدا در میان اصلاح طلبان صف بندیهای بسیار زیادی برای تهیه لیست وجود داشت که در نهایت ما لیست خود را تنظیم کردیم و مواردی چون سلامت اخلاقی و اقتصادی، تخصص و تعهد به مجلس و تأکید روی معیارهای اصلاح طلبی از جمله نکات مهمی بود که در تهیه لیست مورد توجه قرار دادیم.
سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی افزود: امروز میخواهیم اعلام کنیم که ضمن احترام به همه هم پیمانان در جریان اصلاحات چه کسانی که لیست دادند و چه کسانی که لیست ندادند، ما پیروزی لیست کارگزاران را پیروزی کل جریان اصلاح طلبان تلقی میکنیم اما شکست را فقط خودمان میپذیریم.
مرعشی در واکنش به سوالی مبنی بر اینکه شائبههایی درباره اختلاف میان حزب کارگزاران و اعتدال و توسعه به ویژه اختلاف میان جهانگیری و واعظی در دولت مطرح است، تصریح کرد: ما با اعتدال و توسعه به عنوان حزب مشکلی نداشتیم بلکه با پارهای از سیاستها مشکل داشتیم.
وی با اشاره به لیست حزب کارگزاران سازندگی برای انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی گفت: در لیست ما افراد مختلفی از احزاب اصلاح طلب وجود دارد به گونهای که از حزب اعتدال توسعه 3 نفر، از مجمع فرهنگیان 2 نفر، از حزب اسلامی کار 2 نفر، از خانه کارگر 2 نفر، از حزب ندای ایرانیان 2 نفر و از نزدیکان حزب اتحاد ملت یک نفر و همچنین از مجمع روحانیون مبارز هم نفراتی را در لیست خود قرار دادیم و تلاش ما از ابتدا این بود که لیست مان حداکثری باشد.
مرعشی با بیان اینکه ما از ابتدا این مسئله را قبول نداشتیم که خود را مقید کنیم تا احزاب تازه وارد هم در لیست نهایی کاندیدا داشته باشند، افزود: ما در انتخابات 1.3 لیست داریم و 20 نفر از کاندیدای ما تقریبا در لیستهای مختلف مشترک هستند و در سرلیستی هم اختلافی میان ما وجود ندارد.
سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی بااشاره به اینکه اصلاح طلبان بجز تهران فقط 40 کرسی در سراسر کشور دارند، ادامه داد: شرایط به گونهای است که در برخی از حوزههای انتخابیه ما از نامزدهای اصولگرای میانه رو در برابر اعضای جبهه پایداری و همچنین در برابر اصولگرایان تندرو حمایت کردیم و این مسئله نشان دهنده آن است که ما در برخی از نقاط کشور حتی یک گزینه اصلاح طلب هم نداریم.
وی بیان کرد: ما در بهترین حالت، یک فراکسیون اقلیت قدرتمند در مجلس یازدهم خواهیم داشت و ذکر این نکته حائز اهمیت است که در برخی از استانها حتی یک کاندیدای اصلاح طلب هم وجود ندارد.
گزینه ما برای ریاست مجلس آتی مجید انصاری است
مرعشی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه گزینه اصلاح طلبان برای ریاست مجلس چه کسی است، گفت: گزینه ما برای ریاست مجلس آتی مجید انصاری است و بهتر است که این سوال را از اصولگرایان بپرسید؛ چرا که آنها گزینههای متعددی برای ریاست مجلس دارند و افرادی چون قالیباف، آقاتهرانی، میرسلیم، زاکانی و حاجی بابایی گزینههای اصولگرایان برای ریاست مجلس یازدهم هستند.
وی بیان کرد: البته باید این مسئله را هم مد نظر قرار داد که ممکن است فراکسیونهای دیگری از جمله فراکسیون مستقل هم در مجلس تشکیل شود و انتخاب رئیس مجلس بستگی به شرایط بعد از انتخابات و یارگیری هایمان هم خواهد داشت.
سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا اصلاح طلبان هزینههای انتخاباتی خود را شفاف سازی خواهند کرد، گفت: ما هزینههای انتخاباتی خود در تهران را در سقف یک میلیارد تومان بسته ایم که تاکنون صرفا 50 درصد آن تأمین شده است.
وی ادامه داد: لازم است در قوانین مرتبط با انتخابات، اصلاحات جامعی صورت گیرد که یکی از اصلاحات اصلی مربوط به مسائل مالی است.
مرعشی متذکر شد: حزب کارگزاران سازندگی درانتخابات مجلس پنجم نیز تمام هزینهها و اسپانسرهای خود را خدمت دفتر مقام معظم رهبری ارسال کرد و این مساله نشان دهنده آن است که کاملا ما به اصل شفافیت اعتقاد داریم و امیدواریم مجلس آینده به این موضوع اصلاح قانون انتخابات ورود کند و به این نکته هم باید توجه کرد که کاندیداها از ماهها قبل هزینه میکنند و فقط نباید هزینههای یک هفته پایانی منتهی به انتخابات لحاظ شود.
وی تاکید کرد: در حال حاضر مهمترین مساله حضور مردم پای صندوقهای رأی است و ما مسئولیت لیست خود را میپذیریم و اگر رأی آورند و راهی مجلس شوند، پشت برنامههای آنها خواهیم بود.
سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا خاتمی پیش از انتخابات پیام میدهد یا خیر، گفت: بنده سخنگوی ایشان نیستم و نمی دانم پیام میدهند یا خیر.
وی در واکنش به سوالی درباره لیست 20، گفت: ما مشکلی در این راه نداریم اما معنای لیست 20 این است که 20 نفر اصلاح طلب و 10 نفر اصول گرا باشند.
سخنگوی حزب کارگزاران اسلامی تصریح کرد: اصلاح طلبان زمانی قوی خواهند بود که رقیبان آنان هم قوی باشند اما معتقدم که در مجموع در جبهه اصلاح طلبان افراد قویتری نسبت به اصول گرایان وجود دارد.
مرعشی در پاسخ به این سوال که آیا اصلاح طلبان به مجلس راه یابند آیا دولت را وادار به تحرک بیشتر خواهند کرد یا خیر، تصریح کرد: مشکلات اقتصادی ایران چند منشأ اصلی دارد که یکی از مهمترین آنها عدم هماهنگی بین قوای سه گانه و شکافهای موجود بین آنان است. همچنین برخی نهادهای مؤثر چون سپاه پاسداران و صدا و سیما هم ناهماهنگیهایی در این زمینه دارند و در این شرایط سختی که بر اقتصاد ایران میگذرد، انتظار حداقلی این است که این نهادهای مذکور هم جهت و متحد باشند.
تسهیل فضای کسب و کار اهمیت زیادی دارد
وی ادامه داد: یکی دیگر از دلایل مشکلات اقتصادی ایران به روابط خارجی بازمی گردد و حل این مشکلات مستلزم این است که از این مرحله بگذریم چرا که نفت یکی از منابع اصلی بودجه و تأمین کننده ارز کشور است که در شرایط فعلی در فروش نفت مشکلاتی زیادی وجود دارد.
سخنگوی حزب کارگزاران اسلامی با اشاره به اینکه 450 هزار میلیارد تومان برای بودجه سال آینده در نظر گرفته شده است، گفت: این در حالی است که 1.5 برابر بودجه کل کشور در گلوی چاههای ما قفل شده است و البته برای حل این مشکل لازم نیست حتما با آمریکا گفتگو کنیم چرا که همپیمانانی چون چین و روسیه داریم که میتوانند خریدارهای مهم نفت ما باشند.
مرعشی با تاکید بر اینکه یکی دیگر از راهکارهای حل مشکلات اقتصادی بازگرداندن قدرت به مسئولان اجرایی است، اظهار داشت: واقعیت این است که اعتبار برخی از مسئولان اجرایی مخدوش شده به گونهای که اگر استانداری بخواهد تصمیم گیری کند، از طرف مجلس و دستگاههای نظارتی وابسته به قوه قضائیه مورد نظارت قرار میگیرد و این مساله باعث شده کشور چند مدیریتی شود.
وی بیان کرد: با دولت خالی و تهی از قدرت نمیتوان کشور را اداره کرد و یکی از سیاستهای ما در صورت راهیابی به مجلس این است که مرزهای نظارت و امور اجرایی را تفکیک کنیم.
سخنگوی حزب کارگزاران اسلامی ادامه داد: همچنین تسهیل فضای کسب و کار اهمیت زیادی دارد چرا که هر کار کوچکی که بخواهیم انجام دهیم با قوانین دست و پا گیر مواجه میشود و باید شرایط به گونهای باشد که تکلیف پروژهها هر چه سریعتر مشخص شود.
مرعشی تاکید کرد: در شرایط فعلی و در فرصت باقی مانده امیدواریم بتوانیم منتقدان را قانع کنیم که با صندوق رأی قهر نکنند و باید بدانیم ما بدون زمین خوردن و بلند شدن و پیروزی و شکستهای مستمر به جایی نمی رسیم و حوادث امروز ایران بخشی از روند تکامل کشور است و ان شاءالله از این مرحله هم عبور خواهیم کرد.
سخنگوی حزب کارگزاران اسلامی خاطرنشان کرد: چه اصلاح طلبان و چه هر گروه از اصول گرایان پیروز انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی شوند، باید به سمت حل مشکلات مردم حرکت کنند.