"یا علی" گفتن کجا و " با علی" بودن کجا / محب حضرت زهرا (س) پیرو ولایت است
بارز ترین شاخصه حضرت زهرا (س) ولایتمداری و دفاع ایشان از ولایت بوده تا جایی که از جان خودشان و فرزندشان در این مسیر گذشتند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرصادنیوز، به استناد آیات قرآن باید "ایام الله" را یاد کنیم و صد البته مناسبت هایی چون سالروز شهادت اهل بیت عصمت و طهارت (ع) از جمله حضرت زهرا (س) در زمره "ایام الله" است که باید گرامی داشته شود. زندگانی حضرت زهرا (س) نه تنها برای زنان و مردان مسلمان بلکه برای همه انسان های خدا جو سراسر درس و الگو است و در این میان ولایتمداری ایشان از جمله بارزترین خصیصه های حضرت ام ابیها (س) است که با توجه به شرایط فعلی جامعه باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
مهمترین مساله ای که امروز به آن نیاز داریم، موضوع جهاد تبیین است
زهرا جانجانی در گفتگو با خبرنگار مرصادنیوز اظهار داشت: می توانیم درس های فراوانی از شخصیت حضرت زهرا (س) بگیریم زیرا شخصیت ایشان جامع الاطراف است و زندگیشان در سطوح مختلف، الگویی برای هر انسان آزاده است.
وی افزود: حضرت زهرا (س) در خانه داری الگویی بی نظیر برای زنان خانه دار است و در عین ساده زیستی محبت فراوانی نسبت به اعضای خانواده دارند، همچنین مادری بی نظیر بودند به گونه ای که در طول عمر کوتاهشان چهار فرزند بسیار توانمند و فاخر را تربیت کردند و تربیتهای متفاوتی نسبت به زمان خود داشتند.
جانجانی با تاکید بر اینکه حضرت زهرا (س) در فرزند آوری و فرزند پروری الگو هستند، گفت: ایشان ظرف مدت نه سال زندگی مشترک، صاحب پنج فرزند شدند که یک فرزندشان قربانی راه ولایت شدند و چهار فرزند اسطوره تربیت کردند.
وی عنوان کرد: همچنین حضرت زهرا (س) در همسرداری همسری کاملا بی نظیر هستند همان گونه که در فرمایش حضرت علی (ع) آمده بهترین کمک حال در جهت بندگی خدا بودند، همچنین حضرت زهرا (س) به همسرشان فرمودند از خداوند حیا می کنم از شما چیزی درخواست کنم درحالی که قادر به انجام آن نیستید نیز حضرت علی (ع) فرمودند بعد از فاطمه چه کسی مرا تسلی دهد و اینکه فرمودند در تمام طول عمرم به والله قسم، فاطمه (س) یک بار من را عصبانی نکردند.
این کارشناس مسائل مذهبی گفت: حضرت زهرا (س) در نقش دختری امروزه هم الگویی بسیار توانمند و خاص برای دختران این سرزمین هستند که در جهت پیشبرد اهداف اسلام هم تسلی، هم سازگار با شرایط خاص پدر و هم کمک حال پدر هستند.
جانجانی خاطرنشان کرد: اگر حضرت زهرا (س) جایگاهی جز خانه داری هم نداشته باشند بهترین خانه دار عالم هستند پس زنان خانه دار با افتخار می توانند به این الگوی بی نظیر و فرهیخته تاسی کنند.
وی افزود: همچنین حضرت فاطمه (س) در مجاهدت بی نظیر هستند به گونه ای که در روزهای کوتاه بعد از رحلت حضرت رسول اکرم (ص) در راه دفاع از ولایت و هدایت امت نقشی بسیار متفاوت ایفا کردند و از لحظه لحظه عمر شریفشان برای روشنگری و تفکیک حق از باطل و رسوایی جریان باطل استفاده کردند.
جانجانی گفت: فرد مجاهد باید اهل استقامت و خستگی ناپذیری باشد و باید تداوم امر مبارزه هم رعایت شود، چنین باید فردی موقعیت شناس باشد، هم زمانه و هم دشمن را بشناسد و حق و باطل را تشخیص دهد و در دفاع از ولایت کوتاهی نکند.
وی افزود: خانم بودن، تنها بودن جهل مردم زمانه، مجروح بودن و عزادار بودن حضرت زهرا (س) هر کدام بهانه خوبی بود تا ایشان دست از مجاهدت بردارند اما حضرت زهرا (س) تا لحظه آخر عمر با برکتشان همچنان این مبارزه را ادامه دادند، از ولایت دفاع کردند و در هدایت مردم زمانه نقش جدی داشتند.
زنان به تاسی از حضرت زهرا (س) دشمن شناس و بصیر باشند
جانجانی تصریح کرد: با الگو گیری از حضرت زهرا (س) برای همه زنان عصر حاضر این حائز اهمیت است که در ساحت نقش اجتماعی از وضعیت زمانه و نقش خود در جامعه غافل نباشند و به تاسی از حضرت زهرا (س) باید دشمن شناس، بصیر، متوجه و ایفاگر نقش و وظایف خود باشند.
این کارشناس مسائل مذهبی تصریح کرد: حضرت زهرا (س) در رابطه با عبادت خداوند الگویی بی نظیر هستند تا جایی که مقام معظم رهبری از حسن بصری نقل می کنند که حسن بصری عنوان کرده عابدتر از حضرت زهرا (س) در همه مدینه وجود نداشت و این قولی متواتر میان مردم بوده است همچنین روایت شده پای این خانم 18 ساله از شدت عبادت ورم می کرد.
جانجانی گفت: فرزند آوری حضرت زهرا (س) و کار سنگین خانه داری باعث نمی شود ایشان از رابطه با خداوند، تلاوت و انس با قرآن غافل شوند.
وی عنوان کرد: شاید یکی از نیازهای امروز جامعه ارتباط با خداوند و داشتن معنویت است زیرا هرچه بیشتر با معنویت عجین شویم و رابطه بهتری با خداوند داشته باشیم آرامش بیشتری نصیب خود، خانواده و جامعه امروزی ما می شود.
جانجانی خاطرنشان کرد: حضرت زهرا (س) نه تنها برای زنان بلکه برای همه مردان عالم اعم از شیعه و سنی و هرکسی که بخواهد آزاده باشد و در راه مستقیم حرکت کند، الگوی بی نظیری هستند و حتی برای ائمه (ع) هم اسوه هستند.
وی افزود: تنها نمی شود به کمیت عمر با برکت حضرت زهرا (س) نگاه کرد زیرا کیفیت عمر و اثرگذاری ایشان تا روز قیامت برای اهل عالم مشخص است.v
جانجانی خاطرنشان کرد: انس با قرآن حضرت زهرا (س) در خطبه فدکیه بیشتر مشهود می شود به گونه ای که در این خطبه و سخنرانی حداقل 63 آیه قرآن ذکر شده است.
وی عنوان کرد: حضرت زهرا (س) گاهی در قالب روشنگری و هدایت برای زنان و بعضا برای مردان سخنرانی می کردند، به منزل اصحاب می رفتند و مسیر حق و باطل را برای آنها تبیین می کردند.
این کارشناس مسائل مذهبی با بیان اینکه شاید مهمترین مساله ای که امروز به آن نیاز داریم، موضوع جهاد تبیین باشد، گفت: می توان از روش و سیره حضرت زهرا (س) به منظور ایجاد تمدن نوین اسلامی بهره گرفت.
راه سعادت جز پیروی از حضرت علی (ع) و فرزندانشان نیست
حجت الاسلام یوسف احمدی نیز در گفتگو با خبرنگار مرصادنیوز، با اشاره به برخی اقدامات انجام شده توسط حضرت زهرا (س) اظهار داشت: برخی با توجه به جلسات تفسیری که توسط حضرت زهرا (س) برگزار می شد، می گفتند ما به ظاهر قرآن عمل می کنیم و به تفسیر آن کاری نداریم چون بیشترین تفسیر آیات قرآن به آیات ولایت مربوط بود و امیرالمومنین علی (ع) تفسیر آن بود.
وی با اشاره به روش کتاب داری حضرت زهرا (س) و جمع آوری روایات پیامبر (ص) توسط ایشان، افزود: حضرت زهرا (س) به اندازه ای برای جمع آوری روایات پیغمبر (ص) تلاش کردند که جایی فرمودند ارزش هر روایت پیغمبر (ص) به اندازه امام حسن (ع) و امام حسین (ع) است.
حجت الاسلام احمدی گفت: حضرت زهرا (س) بسیار کوشیدند که ما دور این روایات و آیات بگردیم و به طور خلاصه فرمودند مثال امامت مانند مثال کعبه است، اگر می خواهید عاقبت بخیر شوید باید دور کعبه امامت بگردید که البته حضرت زهرا (س) هم ثابت کردند در این راه ثابت قدم هستند و حتی از جانشان گذاشتند.
وی با اشاره به قداست راه دفاع از ولایت، عنوان کرد: حضرت زهرا (س) خودشان ناموس دهر و آبروی پیغمبر (ص) و مورد احترام ویژه ایشان بودند به گونه ای که وقتی فاطمه (س) تشریف می آوردند، پیغمبر (ص) جلوی ایشان بلند می شدند و به طرفشان حرکت می کردند و احترام فراوانی برایشان قائل بودند و حتی حضرت علی (ع) در برخی سخنانشان به صحبت های حضرت زهرا (س) استناد می کردند همچنین حضرت زهرا (س) در میان اهل بیت (ع) از حرمت ویژه ای برخوردار هستند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان کرمانشاه گفت: امام صادق (ع) فرمودند، وقتی فردی نام دخترش را فاطمه (س) می گذارد، به وی دشنام ندهد، نفرینش نکند، حرف زشتی به وی نزند، کتکش نزند (البته نه اینکه نسبت به دختری که به این نام هم نباشد می توانیم چنین کارهایی را انجام دهیم) بلکه می خواهند قداست نام حضرت صدیقه طاهره را برسانند.
حجت الاسلام احمدی تصریح کرد: بعد از گذشت یک هزار و400 سال از شهادت حضرت زهرا (س) این درد برای همه ما مانده که در مسیر ولایت باید بر اساس آیه قرآن آن گونه که به ما دستور دادند، ثابت قدم باشیم و البته حضرت زهرا (س) در این مسیر، نمونه ثابت قدمی هستند.
وی افزود: همچنین حضرت فاطمه زهرا (س) در شوهرداری، فرزندداری، ام ابیها بودن و خدمت به پدر الگو بودند، با این حال در مسیر دفاع از ولایت کوتاهی نکردند.
حجت الاسلام احمدی با اشاره به عنوان کردن برخی بهانه ها برای عدم حضور در نماز جماعات و مراسم راهپیمایی توسط برخی بانوان، گفت: حضرت زهرا (س) علاوه بر شوهرداری، تربیت چهار فرزند و خدمت به پدر در مسائل اجتماعی، برگزاری کلاسهای تفسیر و مقامات علمی سبقه داشتند و در دفاع از ولایت سنگ تمام گذاشتند.
وی افزود: حضرت زهرا (س) هرجا که باید از ولایت و مقام امامت دفاع کنند، حضور یافتند و در آخر هم خطبه فدکیه را خواندند و حق ولایت را ادا کردند پس الگوی رفتاری زنان و مردان نسبت به خانواده و ولایت و امامت هم باید حضرت زهرا (س) باشد که عاقبت بخیر شوند.
حجت الاسلام احمدی خاطرنشان کرد: حضرت زهرا (س) در خصوص مقدم داشتن همسایگان بر خود جهاد می کردند، فرزندانشان را جمع می کردند و ابتدا برای همسایگان سپس برای خودشان دعا می کردند حتی بسیاری از دعاها را در حق خود انجام نمی دادند بنابراین باید از حضرت زهرا (س) درباره رفتار در جامعه اسلامی الگو بگیریم.
وی با بیان اینکه در لحظات آخر عمر مهمترین حرف ها عنوان می شود، افزود: حضرت زهرا (س) حتی در لحظات آخر عمرشان به فکر محبین خود بودند و فرمودند خدایا به حق همه پیغمبرانت که برگزیدی و فرستادی، به گریه های حسن (ع) و حسین (ع) در فراق مادرشان فاطمه (س) از گناه شیعیان زهرا (س) و گناهان افرادی که دوستدار شیعیان فاطمه (س) هم هستند درگذر.
حجت الاسلام احمدی خاطرنشان کرد: مادری به این مهربانی درصدد هدایت جامعه به سمت سعادت است که راه سعادت جز پیروی از حضرت علی (ع) و فرزندانشان نیست.
انتهای پیام /