14 اثر، برگزیده جشنواره ملی تئاتر رضوی شدند
نشست خبری شانزدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی با حضور کوروش زارعی دبیر جشنواره و معرفی برگزیدگان برگزار شد.
نشست خبری شانزدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی با حضور کوروش زارعی دبیر جشنواره، مرتضی سعیدی زاده مدیر عامل بنیاد فرهنگی امام رضا (ع)، سید محمد حسین بلاغی زاده مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان و سید جواد رضایی دبیر جشنوارههای رضوی در حوزه هنری برگزار شد.
مرتضی سعیدی زاده مدیر عامل بنیاد فرهنگی امام رضا (ع) در ابتدای این نشست خبری گفت: جشنواره بیستم بینالمللی فرهنگی هنری امام رضا (ع) در 16 استان کشور فعالیت خود را از آذر ماه شروع کردند و جشنواره در آستانه دهه کرامت برگزار خواهد شد. 3 الی 4 جشنواره بعد از جریان میلاد امام رضا (ع) برگزار خواهند شد که این به دلیل شرایط فراخوانهای فیلم و رسانه و گرافیک است.
وی ادامه داد: در روند کلی جشنواره امسال و در تعامل جریان هنری و رسانهای کشور توانستیم کارگاههای آموزشی متنوعی را ایجاد کنیم تا فضای جشنواره با رویکرد ارتقاء، توامند سازی و رشد جریان تولید آثار را از جریان توانمندسازی و ایده سازی محصول ادامه دهیم.
وی بیان کرد: ما در مشهد کارگاه کتیبه را به عنوان کارگاه کتیبه و پرچم رضوی با استادان حیاتی و نجابتی بر گزار شد و بیشتر از 100 نفر حضور داشتند. همچنین در موضوع شعر ما در شب گذشته در کرمان جشنواره شعر را داشتیم که این کارگاههای آموزشی در قم یزد و کرمان با حضور شعرای جوان و اساتید حوزه برگزار شد.
سعیدی زاده بیان کرد: ما یک اختتامیه اختصاصی هم در افعانستان داریم که جشنواره رضوی بین المللی است. به لحاظ کمی آمارهایی که مشاهده میکنید طوری بوده است که رشد قابل توجهی داشته ایم؛ زیرا تولیدات به سمت حرفهای و امام رضایی پیش میرود و جریان محتوای جشنواره قابلیت خوبی دارد و امیدواریم در انتهای جشنواره تله تئاترهای خوبی را ارائه کنیم.
وی ادامه داد: همه تولیدات جشنواره بیستم را در افتتاحیه بیست و یکم ارائه و در واقع ما سه کتاب فاخر را رونمایی خواهیم کرد. همچنین در جریان تئاترها هم سعی میکنیم به سمت تله تئاتر برویم و با رسانه ملی در تعامل هستیم تا اتفاقات خوش آینده رخ دهد.
سعیدی زاده گفت: همه جشنوارههای کشور در عرصه بین المللی برای خود برندی به عنوان تندیس جشنواره دارند که ما به نشان ارادت رسیده ایم که حاصل هنرمندی هنرمندان کشور است و قرار است در شب میلاد امامرضا رونمایی خواهد شد. همچنین بالغ بر 80 نفر تندیس را دریافت خواهند کرد که بالغ بر 10 هزار اثر در جشنواره امسال بوده است.
وی بیان کرد: جشنواره امام رضا (ع) در جریان بین المللی خود رشد خود را نشان میدهد و امیدوار هستیم این تلاشها در خور امام رضا (ع) باشد تا ارادت خود را به ایشان نشان دهیم.
در ادامه این نشست سید محمد حسین بلاغی زاده مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: خوشحالیم که امسال برای سومین سال جشنواره ملی تئاتر رضوی در استان آذر بایجان شرقی به میزبانی تبریز برگزار شد. سال گذشته شاهد یک جشنواره بسیار خوب در تبریز بودیم و سعی میکنیم امسال برنامهها را بهتر و با ظرفیت مردمی برگزار کنیم.
وی ادامه داد: بعد از انتشار فراخوان 14 اثر به عنوان اثر نهایی انتخاب و برای اجرا به تبریز دعوت شدند. یکی از نکاتی که در حوزه بازخوانی آثار مدنظر دوستان بوده است، بحث توجه به فرهنگ و سیره رضوی است به این معنا که موضوعیت و محتوای آثار در قالب رضوی و موضوع اصلی موضوع سیره امام رضا (ع) باشد.
بلاغی ادامه داد: ما امروز در تبریز به عنوان یکی از قطبهای هنر نمایش و تئاتر مواجه هستیم و خیلی خوشحال هستیم که امسال آذربایجان شرقی میزبان 10 رویداد ملی و هنری است. انشاءالله جشنواره با مشارکت دستگاههای فرهنگی استانهای آذربایجان شرقی برگزار خواهد شد.
وی گفت: یکی از مسائلی که ما در جشنواره امسال پیش خواهیم برد، بعد مردمی جشنواره است. سعی میکنیم تمهیدی را با کمک دوستانمان در بنیاد امام رضا (ع) در تبریز حضور پیدا کنند و در محافل مردمی اجرای خیابانی داشته باشند.
وی در پایان خاطر نشان کرد: جشنواره روز یکم خرداد ماه در مجموعه تاریخی امام زاده سید حمزه تبریز در منطقه سرخاب تبریز برگزار خواهد شد و اختتامیه در پنجم خرداد ماه برگزار میشود. همچنین لازم به ذکر است که جوایز نسبت به سال گذشته بیش از سه برابر شده است.
سپس سید جواد رفائی دبیر جشنواره رضوی و مسئول کمیته امام رضا (ع) بیان کرد: با درایتی که مدیران داشتند و آسیب شناسیای که در سالهای گذشته انجام شد. یک مقدار جشنوارهها دچار سستی و کندی شده بود، اما با همت دوستداران هنر مجددا به روند خوب خود ادامه داد.
وی ادامه داد: چیزی که امروز در جامعه نیازمند آن هستیم این است که همه هنرمندان ما بایستی تلاش کنند تا در این جشنوارهها شرکت کنند. هدف از برگزاری این جشنوارهها نگهداشتن شخصیت امام رضایی است؛ لذا هنر میتواند جریان فکری و اعتقادی در جوانان امروز مملکت نفوذ پیدا کند.
کوروش زارعی در ادامه این نشست بیان کرد: در فراخوان چیزی که برای آن اهمیت قائل شدیم بحث پژوهش بود و نذر و شفاء یکی از کرامات علی بن موسی الرضا (ع) است؛ لذا بحث پژوهش و کارهای پژوهشی را در اولیت قرار دادیم.
وی ادامه داد: نزدیک به 158 اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال و 80 اثر به بازبینی راه پیدا کرد. داوران آثار را به شکل زنده بازبینی کردند که در نتیجه از بین آثار 14 اثر انتخاب شد. حقیقتا آثار فاخر دیگری بود که پشت درها ماند، اما همه میدانیم که وضعیت اقتصادی کشور طوری نیست که همه از گروهها استفاده کنیم لذا چندین گروه از لحاظ ساختاری و متن خوب بودند، اما پشت درهای جشنواره ماندند.
زارعی بیان کرد: از میان 14 اثر میزبان 8 استان هستیم. همچنین ما هرساله تک اجرا داشتیم و فقط برای داوران بود، اما امسال دو اجرا گذاشتهایم تا مردم هم از اجراها استفاده کنند.
وی در ادامه عنوان کرد: 5 اثر برگزیده خیابانی انتخاب کردهایم که اگر شرایطش فراهم شد بتوانیم این نمایشهای خیابانی با موضوع امام رضا (ع) به اجرا بروند و فضای شهر رضوی شود. همچنین ما امسال جوایز و کمک هزینهها را سه برابر کردیم.
وی در پایان گفت: داوران این دوره نصرالله قادری، لیلی عاج و شهرام کرمی بودند که فردا جلسهای برای اعلام کاندیدهای دریافت جایزه رضوی داریم.
باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری سینما و تئاتر