سه‌شنبه 6 آذر 1403

1861 واحد به دلیل عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی پلمب شدند

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
1861 واحد به دلیل عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی پلمب شدند

معاون بازرسی و نظارت اتاق اصناف ایران با بیان اینکه محوریت بازرسی‌های سلامت محور و ضمانت اجرایی اعمال محدودیت‌ها بر عهده وزارت بهداشت است و اتاق اصناف ایران در اجرای گشت‌های بازرسی با آن‌ها همکاری می‌کنند، اعلام کرد که در نیمه اول امسال 979 هزار و 302 بازرسی در زمینه رعایت پروتکل‌های بهداشتی از سوی این معاونت انجام و 1861 واحد به دلیل عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی پلمب شده است.

به گزارش ایسنا، ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا روز گذشته به دستگاه‌های اجرایی ملی و استانی و نهادهای عمومی غیر دولتی از جمله شهرداری های مستقر در استان تهران ابلاغ کرد که تعطیلی برخی مراکز به مدت یک هفته از تاریخ 12 لغایت 18 مهر ماه تمدید شده است. بنابراین بر اساس این ابلاغیه دانشگاه ها، مدارس، مدارس شبانه روزی، حوزه های علمیه، آموزشگاه های فنی و حرفه ای، زبان سراها و سایر آموزشگاه ها و کتابخانه ها، مساجد و مصلی ها، سینما، تئاتر و مراکز مشابه، موزه و باغ موزه ها، تالارهای پذیرایی، آرایشگاه های زنانه و سالن های زیبایی در این یک هفته تعطیل خواهند بود.

همچنین برگزاری هر گونه مراسم اجتماعی، فرهنگی، مذهبی و همایش ها، باشگاه های ورزشی، ورزش های پر برخورد از جمله کشتی، کاراته، جودو و موارد مشابه، کافه، قهوه خانه ها و چایخانه ها، باغ وحش و شهر بازی ها، مراکز تفریحی آبی، استخرهای سرپوشیده و باشگاه های بدنسازی و همچنین عدم برگزاری نماز جمعه در این ابلاغیه مورد تاکید قرار گرفته است. البته بخش زیادی از موارد یاد شده از ابتدای تیر ملزم به تعطیل کردن واحدهای خود بودند، اما در هفته گذشته شاهد اعلام گسترده‌تر این خبر بودیم.

حالا با توجه به وضعیت شکننده استان تهران، این تعطیلی یک هفته دیگر تمدید شده است، اما مشاهدات میدانی نشان می‌دهد در هفته‌های گذشته در برخی موارد این محدودیت‌ها رعایت نمی‌شود. برای مثال بسیاری از آرایشگاه‌های زنانه فعالیت می‌کنند، برخی از تالارها پذیرای مهمان‌ها هستند و برخی کافه‌ها تنها ظرفیت حضور مشتریان را کاهش داده یا فقط با رزرو قبلی آن‌ها را می‌پذیرند. بنابراین به نظر می‌رسد پاسخ به این سوال ضروری است که چه کسی مسئول اجرای مصوبات ستاد ملی کرونا است و چه ضمانت اجرایی برای این تصمیمات وجود دارد.

در این رابطه بهنام نیک منش در گفت‌وگو با ایسنا، در پاسخ به اینکه نظارت بر رعایت شدن محدودیت‌های اعمال شده در پی شیوع ویروس کرونا به عهده چه بخشی است؟ اظهار کرد: محوریت بازرسی‌های سلامت محور وزارت بهداشت است و آمار عملکرد میزان بازدیدها و تعداد پلمب‌ها باید از بازرسی وزارت بهداشت پیگیری شود. دست اندرکاران بازرسی اتاق اصناف هم با همکاری سازمان‌های صنعت، معدن و تجارت، وزارت بهداشت، پلیس اقتصادی و اماکن نیروی انتظامی همکاری کرده‌اند. به طور کلی نظارت بر رعایت شدن اعمال محدودیت‌ها و تعطیل شدن برخی اصناف به دلیل اوج گیری کرونا، به عهده وزارت بهداشت است، چرا که تعیین جرایم و نوع برخورد با متخلفان هم از سوی وزارت بهداشت تعیین می‌شود، طبق قانون ضمانت اجرایی آن هم بر عهده وزرات بهداشت است.

وی با بیان اینکه اتاق اصناف ایران در اجرای گشت‌های بازرسی با آن‌ها همکاری می‌کنند، تصریح کرد: بازرسان اتاق اصناف به همراه بازرسان وزارت صمت بر اجرای پروتکل‌های بهداشتی نظارت می‌کنند و در صورت اجرایی شدن آن با متخلفان برخورد می‌کنند.

طی یک هفته گذشته گزارشی مبنی بر رعایت نشدن تعطیلی‌ها نداشتیم

نیک‌منش همچنین گفت که معاونت بازرسی و نظارت اتاق اصناف ایران در یک هفته اخیر بر رعایت نشدن تعطیلات یا شکایتی مبنی بر اینکه چرا واحد صنفی پرخطری فعالیت می‌کرده دریافت نکرده است.

معاون بازرسی و نظارت اتاق اصناف ایران همچنین در پاسخ به اینکه آیا این معاونت با در نظر گرفتن جریمه علاوه بر پلمب شدن برای واحدهای متخلف از محدودیت‌های کرونایی موافق است یا نه، تصریح کرد: واحدهای صنفی که وزارت بهداشت اعلام کرده که باید تعطیل باشند در این مدت مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا را رعایت کردند، برای مثال تالارهای پذیرایی ماه‌هاست که تعطیل هستند و کسی در این زمینه نافرمانی نکرده است. با این وجود اگر مواردی باشد که این مصوبات را رعایت نکرده باشند حتما با آن‌ها برخورد می‌شود.

1861 مورد پلمب در نیمه اول امسال به دلیل عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی 

به گفته این مقام مسئول در نیمه اول امسال اتاق اصناف ایران 979 هزار و 302 بازرسی در زمینه رعایت پروتکل‌های بهداشتی انجام داده و 1861 مورد منجر به پلمب شده است البته این آمار فقط مربوط به بازرسی‌های اتاق اصناف است و بازرسی‌های پلیس اماکن با همکاری وزارت بهداشت در آن لحاظ نشده است. همچنین اتاق اصناف ایران در شش ماهه اول امسال 32 هزار گشت مشترک با سایر دستگاها در زمینه رعایت پروتکل‌های بهداشتی داشته است.

وی در پایان تاکید کرد که دیگر زمان تذکر دادن گذشته و به محض مشاهده رعایت نشدن پروتکل‌های بهداشتی یا اجرا نشدن محدودیت‌های اعمال شده، واحدهای صنفی حتما پلمب می‌شوند.

انتهای پیام