196 میلیارد بدهی دانشگاه تربیت مدرس از دولت قبل را پرداخت کردیم / هیچ استادی در دانشگاه ما به دلایل سیاسی قطع ارتباط نکرده است
رئیس دانشگاه تربیتمدرس گفت: در دانشگاه تربیت مدرس ما هیچ استادی را نداریم که به خاطر مسائل سیاسی و فرهنگی با دانشگاه قطع ارتباط کرده باشد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری تسنیم، فرهاد دانشجو رئیس دانشگاه تربیت مدرس امروز در نشست خبری که در ساختمان مرکزی این دانشگاه برگزار شد گفت: دانشگاه تربیت مدرس دارای 17 دانشکده مثل اقتصاد، مدیریت، مکانیک، عمران و محیط زیست حقوق و... و تنها دانشگاه زیر مجموعه وزارت علوم هستیم که دانشکده علوم پزشکی داریم. همچنین 15 مرکز تحقیقات و یک پارک علم و فناوری داریم که این پارک در حال حاضر 170 شرکت دانش بنیان یا مستعد دانش بنیان شدن دارد.
تشویق همکاریهای علمی اساتید دانشگاه با اساتید سایر کشورهاوی با اشاره به اینکه تاکید ما یک دانشگاه مساله محور و مشکل حل کن هستیم و در این راستا کارهای خوبی کردیم، گفت: در حال حاضر 11 هزار دانشجو و 798 تا 800 عضو هیئت علمی داریم. شرکت های دانش بنیان ما به مرحله تولید رسیدند و پژوهشگاههای ما موارد مورد نیاز کشور را انجام میدهند: مثل تدوین راهبردهای کاهش خطرپذیزی لرزههای ساختمان های شهر تهران، بازنگری برخی قوانین گمرک جمهوری اسلامی، تدوین طرح جامع پایلوت فناوری جی5، درمان تومور مغزی، سیر تحول و دوره بندی مکتوبات فارسی و قاب موسیقی فارسی، تبیین و تحلیل مدل ارتباطی قرآن کریم با توجه به روایات رایج یا طراحی و ساخت لیرز دیسک نازک پالس و... نمونههایی هستند که در دانشکده های مختلف ما اجرا شدند.
دانشجو مطرح کرد: طی یک سال گذشته در دولت اقای رییسی بیش از 100 طرح مساله محور در تربیت مدرس مطرح شده است. ما در سال 1401 دانشگاه سرآمد شدیم و تنها دانشگاهی که درجه سرآمدی گرفت تربیت مدرس بود. وقتی که دانشگاه از دولت قبل به ما منتقل شد، تقریبا دانشگاهها در مرز ورشکستگی بودند. مثلا چهار سال پیش از سال 97 حق التدریس اساتید ما پرداخت نشده بود و استادان میگفتند فکر میکردیم هیچ وقت حقوق ما پرداخت نخواهد شد.
رییس دانشگاه تربیت مدرس ادامه داد: ما آزمایشگاههایی داشتیم که از کار افتاده بودند؛ فقط در دانشکده علوم زیستی 20 میلیارد ارزش دستگاه داشتیم که نیازمند 500 میلیون تومان برای تعمیر بود. ما طی یک سال گذشته این دستگاهها را تعمیر کردیم دستگاههایی که چهار پنج سال بود خوابیده بود الان دوباره تجهیز شده و دانشجویان از آنها استفاده میکنند.
وی خاطرنشان کرد: وقتی دانشگاه به ما سپرده شد بیش از 196 میلیارد بدهی داشت و امروز در این دولت با حمایت اقای رییسی این مشکلات به کلی حل شده و امروز یک ریال هم بدهی نداریم.
دانشجو با اشاره به اینکه دو سال و نیم دانشگاهها به صورت مجازی شده بودند تاکید کرد: تبدیل شدن آنها به صورت حضوری کار سخت و پیچیده ای بود که خوشبختانه در این دولت صورت گرفت و این دولت در مهار کرونا نیز مدیریت صحیح و خوبی داشت خاطرتان باشد در دولت قبل تا روزی 700 کشته هم داشتیم.
رییس دانشگاه تربیت مدرس افزود: در این دوسال و نیم آسیب زیادی به مسائل فرهنگی و سطح آموزشی دانشگاهها و قدرت تجزیه تحلیل افراد بر اساس واقعیات نه بر اساس فضای مجازی وارد شد. ما در بحث ارتباط با صنعت برای حل مشکلات کشور شتاب خوبی دادیم و امروز به جایی رسیدیم که تعداد کسانی که از فرصت های مطالعاتی استفاده میکنند افزایش یافته و پسا دکترهای ما توفیقات خوبی در این زمینه داشتند.
وی اظهار داشت: این دانشگاه درخشش در قله های علم را که وظیفه خود میدانست محقق کرد؛ دانشگاه تربیت مدرس اعلام میکند ظرفیتهای ما بیش از چیزی است که الان بالفعل شده و ما میتوانیم در حل مسائل بروکراسی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و... در کنار دانشگاههای خوب دیگر مثل تهران، شریف، علامه، شیراز و... مسائل و مشکلات را حل و فصل کنیم.
دانشجو گفت: ما توان و شجاعت زیادی در این مسیر داریم و به عقیده من یا باید مسئولین را آموزش داد که از علما و دانشمندان کشور شوند یا باید از علما و با تجربه ها مسئولین را انتخاب کرد؛ طی این دوسال اکثر روسای دانشگاهها افراد با تجربه بودند ودر حل مشکلاتشان حتی با بی پولی ها موفق بودند و علاوه بر رفع بدهکاریهایشان پیشرفت کردند.
رییس دانشگاه تربیت مدرس در خصوص جذب دانشجوی خارجی نیز گفت: ما برای جذب دانشجویان خارجی نیز پردیس بین المللی در منطقه اروند آبادان تاسیس کردیم. در بحث مسکن اعضای هیئت علمی فرض بگیرید دولت حقوق اساتید را بیست درصد افزایش دهد اما اگر مسکنی را به او بدهیم انگار ده میلیاردی که قرار بوده طی چند ده سال با حقوقش پس انداز کند یک باره به او بدهیم. دولت آقای رییسی برنامهای را برای تامین مسکن تحت عنوان طرح بهینه مسکن مهر مطرح کرد. ما هم در همان طرح، طرحی را ارائه کردیم.
دانشجو با بیان اینکه شهردار تهران هم موضوع اهمیت علم دانشگاه را تشخیص داده که اگر کاری برای دانشگاه کنم فایدهاش به کل شهر میرسد، اظهار داشت: به همین خاطر شهرداری 65 هزار واحد مسکونی را تقبل کرده که پنج هزارتای آن برای تربیت مدرس است. 511 خوابگاه متاهلی، دو هزار پانصد واحد برای کارمندان و 800 واحد سازمانی در این طرح مطرح شده و تا بیست سال آینده هر عضو هییت علمی جذب کنیم برایش خانه سازمانی داریم.
وی با اشاره به مساله ادغام دانشگاه پیام نور نیز گفت: ما مخالف ادغام دانشگاه پیام نور هستیم چرا که چند ده هزار کارمند و استاد و دانشجو را دچار مشکل میکنیم. این کار با آمایش همخوانی ندارد و کلا برعکس آمایش و جذب اعتماد است و امیدواریم وزات علوم و مجلس بتوانند این کار را به صورت کارشناسی حل کنند.
دانشجو همچنین در خصوص حواشی فضای مجازی که این روزها بر سر جذب اعضای هییت علمی در دانشگاهها مطرح شده است گفت: در دانشگاه تربیت مدرس ما هیچ استادی را نداریم که به خاطر مسائل سیاسی و فرهنگی با دانشگاه قطع ارتباط کرده باشد اما استادی را داشتیم که از آمریکا و یا کشورهای دیگر به او پیشنهاد شده و قطع ارتباط کرده و رفته یا استاد بدون اطلاع به دانشگاه پنج ماه رفته و برگشته و از او تعهد گرفتیم و دوباره بازگشته یا استادی داشتیم که بعد چند سال نتوانسته امتیاز لازم را کسب کند و با او قطع ارتباط کردیم که البته تعدادشان به دو و سه نفر نمیرسد.
رییس دانشگاه تربیت مدرس گفت: اساتید ما بسیار خوب، باعلم و دانشمند هستند و در جناح بندیها نمیگنجند و اگر هم باشند از اصول گرایان و اصلاح طلبان خوب نظام هستند و به یک پختگی سیاسی رسیدند. پروندهای هم تحث عنوان جرم نداریم اما مثلا استادی داشتیم که سر ساعت تدریس نکرده و بارها این امر را تکرار کرده و فقط به او تذکر داده شده و استاد توجیه شده است. ما دانشگاهیان اعتقاد داریم اگر قانونی هم مشکل داشته باشد باید قانون را رعایت کرد و برای اصلاحش تلاش کرد.
وی ادامه داد: در جریان اغتشاشات هم جزو کم حاشیه ترین دانشگاهها بودیم و حتی معترضین ما پخته بودند و جنس اعتراضاتشان تندروی جاهای دیگر را نداشت؛ البته چون دانشجویان ما فقط ارشد و دکتری هستند هم بی تاثیر نبود و مسایل فرهنگی هم خوب مدیریت شد. دو سه نفر دانشجوی بازدداشتی در جریان اغشاشات داشتیم که از آنها تعهد گرفته شد اما الان کسی که بازدداشت باشد نداریم.
دانشجو با اطلاع این خبر که دانشگاه هفته اول مهر بازگشایی خواهد شد، درباره بحث خوابگاه های دانشگاهها نیز گفت: در دولت قبل متاسفانه خوابگاههای متاهلی را به مجردی تبدیل کرده بودند و فقط 12 آپارتمان برای متاهلی باقی مانده بود اما در برنامه ما ایجاد خوابگاه متاهلی هست و طرح 511 خوایگاه متاهلی اجرا خواهد شد. همچنین سه هزار خوابگاه ظرفیت داریم که حدود هزار خوابگاه تخلیه و اماده حضور دانشجویان هستند.
وی ادامه داد: ما کمبود ظرفیت خوابگاهی داریم و برخی خوابگاهها نیاز به ترمیم و بازسازی دارد و ان شاءالله با بهتر شدن وضع اقتصادی دولت این مسایل حل خواهد شد. بودجه 1402 دانشگاه 300 میلیاردش تعهد دانشگاه هست که درآمد داشته باشد. درآمد سال گذشته دانشگاه نیز 100 میلیارد تومان بوده است. در بحث تغذیه هم قرار است برای همه دانشگاهها سوا از بحث بودجه دانشگاهها تخصیصی داده شود و امیدواریم زودتر تخصیص دهند تا دانشگاه ها برنامه ریزی لازم را بکنند.