40 ایالت آمریکا درگیر کرونا شده است
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا در حالی بعد از مدتها کم اهمیت جلوه دادن شیوع ویروس «کرونا» تاحدودی به فکر افتاده و در سخنان امروز (پنجشنبه) خود در کاخ سفید، اقداماتی را برای جلوگیری از شیوع این ویروس مطرح کرد که آخرین آمار و ارقام حاکی از آن است که تعداد مبتلایان به ویروس «کووید -19» در ایالات متحده آمریکا به یکهزار و 135 نفر و تعداد قربانیان آن به 36 نفر افزایش یافته است.
بنا به گزارش روزنامه انگلیسی «دیلیمیل»، جدیدترین آمار و ارقام منتشر شده نشان میدهد که تا روز گذشته (چهارشنبه)، 40 ایالت از 52 ایالت آمریکا درگیر ویروس کرونا شدهاند.
مسئولان بهداشت و درمان لسآنجلس روز گذشته، اولین مرگ مبتلا به ویروس کرونا را در این شهر تأیید کردند که با بیش از 60 سال سن و سابقه بیماری، به چهارمین فردی تبدیل شد که در ایالات کالیفرنیا، تسلیم این ویروس مرگبار شد.
اولین قربانی کرونا در لسآنجلس در ماههای اخیر، سفرهای زیادی داشته و ظاهرا به کره جنوبی نیز که بشدت با این ویروس درگیر شده است، سفر کرده است.
در پی افزایش نگرانیها از شیوع ویروس کرونا در آمریکا، رئیسجمهور این کشور طی سخنانی در کاخ سفید اعلام کرد که به منظور مقابله با این ویروس، تمامی سفرها از اروپا به آمریکا را از نیمهشب جمعه این هفته (فردا) به مدت یک ماه متوقف میکند که البته این ممنوعیت شامل بریتانیا نمیشود.
بنا به گزارش شبکه «بی بی سی»، ترامپ در حالی بریتانیا را از این قوانین محدودکننده مستثنی کرده است که تاکنون دستکم 460 مورد ابتلا به کرونا در انگلیس شناسایی شده است.
اظهارات رئیسجمهور آمریکا در خصوص تلاش برای جلوگیری از تسریع شیوع ویروس کووید -19 در ایالات متحده آمریکا درست ساعاتی بعد از آن اعلام شد که سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد که شیوع کرونا هماکنون جهانگیر شده است.
طبق گفته سازمان جهانی بهداشت، موارد ابتلا در خارج از چین طی دو هفته 13 برابر شده است و از عدم اقدام دولتها برای جلوگیری از تسریع این ویروس مرگبار ابراز نگرانی کرد.
جدیدترین آمار و ارقام شیوع ویروس کرونا در آمریکا حاکی از آن است که تاکنون 175 مورد ابتلا به کرونا در ایالت «کالیفرنیا» تأیید شده و این ویروس ناشناخته در این ایالت چهار قربانی داشته است.
دیگر ایالات آمریکایی درگیر با این ویروس شامل «واشنگتن» با 281 مبتلا و 28 قربانی، «داکوتای جنوبی» با پنج مورد مبتلا و یک مورد فوتی، «نیوجرسی» با 23 مورد مبتلا و یک مورد فوت، «فلوریدا» با76 مورد مبتلا و دو قربانی، «اورگان» با 15 مورد مبتلا، «یوتا» با دو مورد مبتلا، «نوادا» با 4 مورد مبتلا، «اریزونا» با 9 مورد مبتلا، «نیومکزیکو» با سه مورد مبتلا، «هاوایی» با دو مورد مبتلا، «نبراسکا» با 6 مورد مبتلا، ویسکانسین» با سه مورد مبتلا، «ایلینوی» با 19 مورد مبتلا، «مینهسوتا» با سه مورد مبتلا، «آیووا» با 13 مورد مبتلا، «تگزاس» با 13 مورد مبتلا، «کانزاس» با یک مورد مبتلا، «اوکلاهما» با دو مورد مبتلا، «میسوری» با یک مورد مبتلا، «لوئیزیانا» با 6 مورد مبتلا، «پنسیلوانیا» با 15 مورد مبتلا، «ایندیانا» با 10 مورد مبتلا، «اوهایو» با 4 مورد مبتلا، «میشیگان» با دو مورد مبتلا، «آرکانزاس» با یک مورد مبتلا، «نیویورک» با 212 مورد مبتلا، «ورمونت» با یک مورد مبتلا، «نیوهمپشایر» با 5 مورد مبتلا، «ماساچوست» با 92 مورد مبتلا، «رودآیلند» با پنج مورد مبتلا، «کنتیکت» با دو مورد مبتلا، «مریلند» با 13 مورد مبتلا، «ویرجینیا» با 9 مورد مبتلا، «کنتاکی» با 8 مورد مبتلا، «کنتاکی» با هشت مورد مبتلا، «کارولینای شمالی» با 7 مورد مبتلا، «کارولینای جنوبی» با 9 مورد مبتلا، «تنسی» با هفت مورد مبتلا میشوند.
گزارشها همچنین حاکی از آن است که دستکم 21 مورد از مسافران کشتی تفریحی «گرند پرینسس» آمریکا نیز به ویروس کرونا مبتلا شدهاند.
روزنامه انگلیسی دیلی میل در بخشی از گزارش خود با انتشار نموداری به روند صعودی شیوع ویروس «کووید -19» در آمریکا اشاره کرد و نوشت در حالیکه در تاریخ 21 ژانویه (اول بهمن ماه)، تعداد مبتلایان به کرونا در آمریکا تنها یک مورد گزارش شده بود، این تعداد در بازه زمانی کمتر از دو ماه به یکهزار و 135 مورد مبتلا افزایش یافته است.
طبق این گزارش، در تاریخ 29 فوریه (10 اسفندماه) به 71 مورد مبتلا به ویروس کرونا افزایش یافت و تا تاریخ 9 مارس (19 اسفندماه) به 684 مورد افزایش یافت و روز گذشته (11 مارس، 21 اسفندماه) طی روندی بسیار صعودی به یکهزار و 135 مورد رسید.
بنا به گزارش شبکه «بی بی سی»، افزایش نگرانیها از روند صعودی شیوع ویروس کرونا در ایالات متحده موجب شده است که نیروهای نظامی در منطقه «نیوروشل» واقع در شمال شهر نیویورک مستقر شوند و قرار است گارد ملی، به خانههایی که از ساکنان آنها درخواست شده در قرنطینه بمانند، مواد غذایی تحویل دهند.
از طرف دیگر، فرماندار ایالت واشنگتن با تأیید 281 مورد ابتلا به کرونا در این ایالت، گردهماییهای بزرگ را در چندین بخش ممنوع اعلام کرده است.
طبق این گزارش، هزینههای بالای درمان از دیگر مشکلاتی است که به تسریع شیوع این ویروس در ایالات متحده آمریکا دامن زده است و بسیاری از مردم آمریکا به دلیل بالا بودن هزینهها از مراجعه به پزشک امتناع میورزند.
طبق گزارش روزنامه انگلیسی «ایندیپندنت» ف. در بسیاری از شهرهای آمریکا، مراکز پرجمعیت همچون دانشگاهها و مؤسسات و حتی بسیاری از کنفرانسها به دلیل شیوع ویروس کرونا لغو شده است.
رقابتهای انتخابات ریاستجمهوری 2020 آمریکا نیز تحت تأثیر این ویروس ناشناخته قرار گرفته است به طوریکه در پی افزایش شیوع ویروس کرونا در آمریکا، «برنی سندرز» و «جو بایدن» از نامزدهای دموکرات انتخابات آمریکا، برنامههای انتخاباتی سهشنبه شب خود را به خاطر نگرانی از انتشار ویروس کووید 19 لغو کردند. پیش از این قرار بود بعد از برگزاری رقابتهای درون حزبی روز گذشته، در دو گردهمایی جداگانه و در جمع هواداران خود در شهر «کلیولند» ایالت اوهایو سخنرانی کنند.
از طرف دیگر، مناظرههای تلویزیونی سندرز و بایدن نیز که قرار است یکشنبه (25 اسفندماه) در آریزونا برگزار شود، بدون حضور مخاطب برگزار شود و شبکه «سی ان ان» که برگزار کننده این مناظره است، میگوید که علت حذف تماشاگران از این مناظره، نگرانی از شیوع ویروس کرونا است.