سه‌شنبه 3 مهر 1403

400 خانه مشارکت سلامت در کشور به ثبت رسیده است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
400 خانه مشارکت سلامت در کشور به ثبت رسیده است

تهران - ایرنا - رییس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تاکنون بیش از 400 خانه مشارکت در تمام استان‌ها به ویژه استان‌های مرزی به ثبت رسیده و ارتباط آنها با سیستم بهداشت و درمان نیز برقرار شده است.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، علی دلپیشه روز سه‌شنبه در مراسم افتتاح اولین خانه مشارکت مردم در سلامت دانشگاه در منطقه 13 تهران از تلاش های دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مسیر راه اندازی خانه مشارکت مردم در سلامت، تصریح کرد: مقام معظم رهبری نیز در فرمایشات اخیر خود، توجه به پیشگیری را مقدم بر درمان خواند و بر نقش شبکه های بهداشت تاکید کرد که این رهنمودها مورد توجه وزارت بهداشت و دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور نیز قرار گرفت.

وی با بیان اینکه هیچ فعالیت اجتماعی بدون مشارکت مردم به ثمر نمی نشیند، افزود: خانه های مشارکت در سلامت حلقه ارتباط بین حکومت و مردم در حوزه سلامت است. این خانه ها نیازهای احصا شده مردم را به گوش مسئولان و پیام ها نظام سلامت را به گوش مردم می رساند.

دلپیشه، برپایی خانه مشارکت مردم در سلامت را اقدام عظیم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به منظور مداخله مردم در سلامت توصیف کرد و ادامه داد: با پیشبرد اهداف، این طرح باید در سطوح بین المللی نیز معرفی شود

وی به ظرفیت بهره گیری از اطلاعات طرح افخم که به منظور ارتقای سطح سلامت به کمک نخبگان کلید خورده است، اشاره کرد و گفت: هدف خانه های مشارکت مردم در سلامت ارتقای سطح سلامت مردم است.

دکتر علیرضا زالی رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز در این مراسم گفت: یکی از مهمترین ابزار بهینه سازی و ارتقای حضور مردم در این عرصه، فعالیت موثر و فراگیر سفرا و رابطین سلامت است، این اقدام با شتابی ستودنی در تقارن با فرمایشات مقام معظم رهبری در روز پرستار مبنی بر اهمیت بازسازی حوزه بهداشت در کشور صورت گرفت.

وی ادامه داد: نگاه واکاوانه و آسیب شناسانه مقام معظم رهبری در روز پرستار؛ مناسبتی که به حوزه درمان تعلق دارد، اهمیت بهداشت را برای سومین بار متوالی طی 2 سال گذشته متذکر شد. بخش عظیمی از دستاوردهای حوزه بهداشت و درمان با دوران ریاست جمهوری مقام معظم رهبری پس از انقلاب همراه بود که نشان از توجه ویژه ایشان به این حوزه دارد.

زالی با اشاره به جایگاه ویژه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ارائه خدمات به بیشترین جمعیت تحت پوشش خدماتی و بهداشتی دانشگاهی در میان 64 دانشگاه علوم پزشکی کشور، تصریح کرد: بازمهندسی و تغییرات مبتنی بر نظام سلامت با اولویت بهداشت بر اساس مدلی کارا، پویا، بهنگام و مقتضی هر منطقه به ویژه در استان تهران باید در دستور کار قرار گیرد.

وی برخی از اقدامات اجتماعی را از دید صاحبان فرآیند، اقدامی خرد دانست که نتایج عظیمی دربردارد و عنوان کرد: راه اندازی خانه های مشارکت مردم در سلامت که منجر به تسهیل حضور مردم در عرصه اجتماعی، به ویژه سلامت خواهد شد، یکی از این قبیل اقدامات است. از معاونت بهداشت و امور بین الملل دانشگاه درخواست دارم به محض پیشرفت این برنامه بسته ای را برای ارائه نتایج طرح به سازمان بهداشت جهانی تدوین کنند.

به گفته وی، خانه مشارکت مردم در سلامت در تمام ابعاد به مردم تعلق دارد و آحاد شهروندی سهامداران اصلی این فرآیند هستند، در خانه های مشارکت، مردم از دریافت کنندگان منفعل خدمات سلامت، به کنشگران اصلی ارائه خدمات تبدیل می شوند، یکی از مهمترین ابزار بهینه سازی و ارتقای حضور مردم در این عرصه، فعالیت موثر و فراگیر سفرا و رابطین سلامت است که الگویی برای افزایش مشارکت های مردمی محسوب می شود. باید انتظار داشت این خانه سنگری نوین برای حضور موثر سفرا و رابطین سلامت باشد. بدون تلاش ستودنی، دلسوزی و حرکت مشوقانه سفرا و رابطان سلامت، خانه مشارکت تهی خواهد بود.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی رسیدن به اهداف تعالی بهداشت و به طور کلی نظام سلامت را جز با بهره گیری از ظرفیت سفرا و رابطین سلامت امکان پذیر ندانست و گفت: خانه مشارکت مردم در سلامت ایجاد نهاد اجتماعی نوینی برای تجلی حضور همه جانبه سفرا و رابطین سلامت است.

وی با اشاره به حضور 150 رابط سلامت در مرکز خدمات جامع سلامت صلواتی از 268 رابط مرکز بهداشت شرق تهران، این مرکز خدمات را نقطه کانونی تشکیل خانه مشارکت مردم در سلامت اعلام کرد و گفت: با تحقق پوشش حداکثری واکسیناسیون در استان تهران و حضور مدافعان سلامت در عرصه مقابله با کرونا، سرمایه اجتماعی عظیمی در حوزه بهداشت و درمان شکل گرفته که باید از این ظرفیت انباشته شده عمومی بهره گرفت.

زالی خاطرنشان کرد: مدلسازی خانه مشارکت، محله محور بوده است و حضور این ارگان ها در پیشبرد اهداف توسعه پایدار نقش موثری دارد. شیوع سندرم متابولیک در این منطقه، اولویت فعالیت خانه مشارکت را مشخص می کند. درهمین راستا نتایج و اطلاعات بررسی های طرح قند و لیپید (TLGS) این منطقه نیز می تواند کمک کننده باشد.

*س_برچسب‌ها_س*