شنبه 3 آذر 1403

5 فرودگاه کشور در حالت آماده باش / موضوع چیست؟

وب‌گاه گسترش مشاهده در مرجع
5 فرودگاه کشور در حالت آماده باش / موضوع چیست؟

مدیرکل و رییس ستاد مدیریت بحران فرودگاه های استان کرمان با اشاره به اعلام وضعیت قرمز هواشناسی و لزوم پشتیبانی و امداد رسانی در نقاط بحرانی بیان کرد: به پنج فرودگاه عملیاتی این استان حالت آماده باش کاملا ابلاغ شده است.

علی جزینی زاده روز سه شنبه در حاشیه جلسات هماهنگی استانی و داخلی ادامه داد: همچنین، تمامی فرودگاه‌های استان کرمان نیز برای حضور کارکنان هماهنگ شده‌اند.

بالگرد امدادی جمعیت هلال احمر کرمان به منظور پوشش امدادی منطقه جنوب استان در فرودگاه شهدای جیرفت مستقر شده است.

وی با اشاره به آمادگی فرودگاه شهدای بم تصریح کرد: فرودگاه شهدای بم نیز به منظور پشتیبانی شرق استان در حالت آماده باش کامل قرار گرفته است.

مدیرکل فرودگاه‌های استان کرمان یادآور شد: فرودگاه بین المللی کرمان، شهدای سیرجان و رفسنجان نیز پشتیبانی سایر مناطق و فرودگاه های هدف را برعهده دارند و با نیروی انسانی ویژه، تجهیزات و سامانه های هوانوردی و فرودگاهی در حالت آماده باش قرار گرفتند.

بارش باران از امروز در برخی از مناطق استان کرمان آغاز شده و تا روز پنجشنبه ادامه دارد. سازمان هواشناسی با اعلام هشدار قرمز بر سیل و آبکرفتگی طی این سامانه تاکید کرد.

استان کرمان دارای پنج فرودگاه در شهرهای کرمان، سیرجان، رفسنجان، جیرفت و بم است.

 تاثیر قیمت بلیت های حمل و نقل بر سفرهای نوروزی

تنها در حوزه حمل‌ونقل هوایی 8‌درصد رشد اتفاق افتاده است. به طوری که اگر نوروز سال گذشته 2میلیون و 362‌هزار سفر داشتیم این رقم در سال‌جاری به دو نیم میلیون سفر رسیده است. با این حال گروهی از توریست‌ها که از هواپیما برای سفر به مقاصد گردشگری استفاده می‌کنند معمولا از طبقه بالای جامعه هستند، ضمن آنکه میزان تردد در این بخش نیز محدود است.

صنعت حمل و نقل با چند مشکل مواجه است؛ یکی از اصلی‌ترین موارد به قیمت‌های دستوری برمی‌گردد که باعث شده هزینه تردد بین استانی گاه پایین‌تر از جابه‌جایی درون شهری یا سیستم‌های جابه‌جایی به‌وسیله پیک در کلان‌شهری مانند تهران باشد. همین موضوع به کاهش انگیزه فعالان حوزه حمل‌ونقل تمایلی به حضور در این حوزه منجر شده است. فرسوده بودن شبکه حمل‌ونقل جاده‌ای نیز مزید بر علت شده تا خرید بلیت اتوبوس به مصائب گردشگران بدل شود و بسیاری ناامید از یافتن بلیت، سفر با وسیله نقلیه شخصی را انتخاب کنند.

در حوزه حمل‌ونقل ریلی نیز شرایط مشابه است و بسیاری از توریست‌ها نتوانستند بلیت قطار تهیه کنند، این گروه نیز به جمع حمل‌ونقل شخصی اضافه و باعث شدند آمار تردد در این بخش روند کاهشی داشته باشد. نتیجه چنین وضعیتی است که سبب شده ما در نوروز امسال با رشد 26درصدی تردد وسایل حمل‌ونقل شخصی در کشور مواجه باشیم.

محمد محمدی بخش گفت: تا رای نهایی دیوان عدالت اداری مشخص شود، سازمان هواپیمایی کشوری موظف است نرخ‌های مصوب را اجرا نماید. بعلاوه، با برگزاری یک بحث کارشناسی، قیمت جدید بلیط برای سال آینده به اطلاع عموم اعلام خواهد شد.

معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: تا پایان 1402 نرخ مصوب شبکه هوایی، همان قیمت‌های اردیبهشت ماه است، اما پرواز‌های خارجی با توجه به دلاری بودن هزینه‌های فرودگاه مقصد، قیمت آن تابع عرضه و تقاضاست و تابع نرخ گذاری نیست.

رئیس سازمان هواپیمایی کشوری درباره اقدامات این سازمان برای تعطیلات نوروزی گفت: برنامه ریزی برای مسیر‌های پرتردد صورت گفته و تسهیلات فرودگاهی، کنترل بازرسی، امنیتی و نظارتی در حال انجام است و امسال تقارن سفر‌های نوروزی با ماه رمضان باعث برنامه ریزی متفاوت در ساعات افطار و سحر و نماز صبح شده است.

وی با بیان اینکه بیشترین تقاضا در پرواز‌های خارجی در مسیر‌های عتبات عالیات، استانبول و دوبی و در پرواز‌های داخلی مشهد است که با استقبال بیشتری مواجه است افزود: هواپیما‌های پهن پیکر را برای پوشش مسیر‌های پرتقاضایی همانند کیش و مشهد قرار داده ایم.

وی افزود: نرخ بلیت‌های پروازی از سال گذشته بر اساس مصوبه سران قوا باید با ابلاغیه ستاد تنظیم بازار انجام می‌شود و بعد از نرخ گذاری در اردیبهشت 1402، شرکت‌های هواپیمایی به قوه قضاییه مراجعه کرده و تقاضای آزاد سازی و متنوع سازی نرخ را داشتند که فعلا این حکم موقوف الاجرا از سوی دیوان اعلام شد.