جمعه 9 آذر 1403

50 بیمار هپاتیت c کم بضاعت در استان مرکزی رایگان درمان شدند

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
50 بیمار هپاتیت c کم بضاعت در استان مرکزی رایگان درمان شدند

اراک - ایرنا - کارشناس کنترل واحد بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت استان مرکزی گفت: 50 بیمار کم بضاعت مبتلا به هپاتیت c در این استان در قالب برنامه حمایتی دانشگاه علوم پزشکی اراک به‌صورت رایگان درمان شده و بهبود یافتند.

«ایمان نویدی» روز پنجشنبه به مناسبت هفته ملی اطلاع رسانی هپاتیت در گفت‌وگو با ایرنا افزود: هیات رئیسه دانشگاه علوم پزشکی اراک در مصوبه‌ای یک میلیارد ریال برای حمایت درمانی از بیماران کم‌بضاعت مبتلا به هپاتیت c در استان مصوب کرد که در قالب برنامه 2 سالانه این رقم برای آزمایش‌های تشخیصی و تامین هزینه دوره دارویی بیماران کم توان مالی صرف شده است.

وی توضیح داد: در ماه‌های اخیر به‌دلیل کمبود کیت‌های آزمایشگاهی و تشخیصی و تنگنای بودجه تداوم اجرای این برنامه با کندی مواجه شده که امید است به‌زودی فعالیت‌ها در این راستا تقویت شود.

کارشناس واحدکنترل بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت استان مرکزی بیان کرد: هزینه درمان دوره سه ماه درمان هپاتیت c بیش از 15 میلیون ریال است که با احتساب ارقام بالای آزمایش‌های تکمیلی، تامین آن برای بسیاری از بیماران مبتلا مقدور نیست و می‌طلبد در سطوح کلان تصمیم سازی سهمی از حمایت بیمه‌ای برای این قشر در نظر گرفته شود.

بر اساس آمار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یک و نیم درصد از جمعیت کشور به هپاتیت B و حدود نیم درصد به هپاتیت c مبتلا هستند که استان مرکزی نیز از این شاخص پیروی می‌کند.

نویدی با بیان اینکه از سال 1393 تاکنون سالانه به طور متوسط 100 مورد ابتلا به انواع هپاتیت در سامانه دانشگاه علوم پزشکی استان ثبت شده، توضیح داد: موارد شناسایی شده این بیماری کمتر از 20 درصد مبتلایان است و شمار زیادی از بیماران هپاتیتی وجود دارند که یا از بیماری خود بی‌خبر هستند و یا در همکاری برای ثبت آن اهمال کرده‌اند.

وی گفت: برای هپاتیت B واکسن وجود دارد و شیوه‌های درمانی نیز در حدکنترل از پیشرفت سریع آن است اما هپاتیت c با وجود نداشتن واکسن داروهایی دارد که در مصرف دوره‌ای سه ماه به‌صورت قطعی درمان می‌شود.

کارشناس واحد کنترل بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت استان مرکزی یادآور شد: سازمان بهداشت جهانی تا سال 2030 برنامه جذف بیماری هپاتیت c را ترسیم کرده ایران نیز اقدامات هدفمندی را در این راستا متعهد شده است.

نویدی عنوان کرد: از سال 76 برای تمامی متولدان کشور تزریق واکسن هپاتیت B انجام می‌شود و سایر اقشار مردم نیز در صورت داشتن شغل پرخطر نظیر کادر درمانی و دانشجویان پزشکی و پیراپزشکی، کارگران شهرداری و آتش نشانان در قالب راهبردی هدفمند در استان ایمن سازی می‌شوند.

وی توضیح داد: امسال برای تمامی بیماران دیالیزی، فشار خونی و دیابتی در کنار افرادی که مشاغل پرخطر دارند در استان برنامه واکسیناسیون هپاتیت B انجام می‌شود.

کارشناس واحد کنترل بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت استان مرکزی خاطرنشان کرد: راه‌های انتقال ویروس هپاتیت c از طریق خون و فرآورده‌ها، تماس جنسی ناایمن و مادر به کودک است و نیاز است مردم با آگاهی از راه‌های انتقال در پیشگیری از ابتلا حساسیت بالا داشته باشند.

هپاتیت به معنی التهاب در پارانشیم کبد است که به‌دلایل مختلفی می‌تواند ایجاد شود و از عواملی که ایجاد هپاتیت می‌کنند می‌توان به افراط در مصرف الکل، اثر برخی داروها، آلودگی به باکتری و هم‌چنین ویروس اشاره کرد.

عامل بیماری هپاتیت ویرال ویروس است و در ابتدا می‌تواند مثل یک سرماخوردگی بروز کرده اما، بیماری مزمن هپاتیت c بر عکس سرماخوردگی معمولی به لیل از کار افتادن کبد و مشکل بودن درمان می‌تواند حیاتش تهدید شود.

بیشتر مبتلایان به هپاتیت از نوع C و B علایمی ندارد اما برخی از این بیماران تظاهرات سرشتی عفونت ویروسی را نشان می‌دهند که شامل خستگی، دل درد، لاغری شدید، درد عضلانی و تهوع و بی اشتهایی است ولی در موارد پیشرفته علایم نارسایی کبدی بروز می‌کند که شامل تورم شکم، اندام‌ها، یرقان و خونریزی‌های گوارشی است.

*س_برچسب‌ها_س*