سه‌شنبه 6 آذر 1403

83 شهید مازندران تک فرزند خانواده بودند

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
83 شهید مازندران تک فرزند خانواده بودند

ساری - ایرنا - مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران مازندران با اظهار این که خون شهیدان ضامن پیروزی انقلاب و تداوم نظام اسلامی بوده است، گفت: مازندران با تقدیم 10 هزار و 400 شهید نقش ارزنده‌ای در تداوم انقلاب اسلامی داشته بویژه این‌که 83 شهید استان تک فرزند پسر خانواده بودند.

سعید کهنسال روز یکشنبه همزمان با روز شهید در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود که دو خانواده مازندرانی برای پیروزی انقلاب و تداوم نظامی اسلامی چهار فرزندشان را تقدیم کردند و 17 خانواده هم با تقدیم سه شهید درخت انقلاب اسلامی را آبیاری نمودند.

وی آمار خانوارهای دو شهید مازندران را هم 295 خانواده اعلام کرد و گفت که 9 هزار و 778 خانواده مازندران هم یک فرزندشان را برای استحکام پایه های نظام تقدیم کردند.

مدیرکل بنیاد شهید مازندران با اعلام این که 30 شهیدی که خانواده های مازندرانی تقدیم انقلاب کردند، زن بودند، اظهار داشت: از مجموع شهدای مازندران، چهار هزار و 477 نفر بسیجی، 2 هزار و 738 نفر ارتشی، 2 هزار و 169 نفر سپاهی، 623 نیروی انتظامی و 363 شهید نیز از سایر اقشار بودند.

وی از عبدلحسین کارگر دارابی از ساری با 78 سال سن و سیدحسین میرداداشی 12 ساله از بابلسر به ترتیب به عنوان پیرترین و جوان ترین شهدای مازندران نام برد و گفت: حجت الاسلام ولی الله سلیمانی نخستین روحانی شهید و فیروز شیخ حسنی نیز به عنوان اولین خلبان شهید از مازندران در دوران دفاع مقدس بودند.

کهنسال از سردار شهید علیرضا نوری قائم مقام لشکر 27 محمد رسول الله (ص) و سرداران شهید محمد حسن قاسمی طوسی و شهید حسین جان بصیر، قائم مقام لشکر 25 کربلا از مازندران به عنوان سه شهیدی نام برد که در دوران دفاع مقدس با مسئولیت قائم مقامی لشکرها به شهادت رسیدند.

تکریم خانواده های معظم شهدا یک وظفیه است

مدیرکل بنیاد شهید مازندران بر لزوم تکریم خانواده های معظم شهدا به عنوان اسوه های صبر و ایثار تاکید کرد و گفت: خدمت به خانواده های شهدا توفیق بزرگی است که خداوند نصیب مسوولان کرده است و باید قدردان این فرصت الهی باشیم.

وی با گرامیداشت فرار رسیدن 22 اسفند، روز بزرگداشت شهدا، افزود: در قبال شهدا باید به گونه‌ای عمل کنیم که شرمنده این دلیرمردان نباشیم و بنابر این هر روز ما باید روز شهید باشد و یادآوری شهدا در وجود یکایک مردم جامعه ما نهادینه شود تا به انقلاب، نظام و دستاوردهای انقلاب اسلامی آسیبی نرسد.

کهنسال تبیین حماسه‌های شهدا در عرصه هشت سال دفاع مقدس، رشادت‌طلبی، شهامت و شجاعت، از خودگذشتن، انتقال پیام شهدا توسط همسنگران و رزمندگان، آشنایی نسل جدید جامعه با دست‌نوشته‌ها، زندگی‌نامه، وصیت‌نامه‌های شهدا و الگوسازی برای نسل‌های آینده در قالب هنر و تئاتر را از راه‌های شناخت به سیره شهدا ذکرکرد.

مدیرکل بنیاد شهیدو امور ایثاگران مازندران، تعویض پرچم‌های مزار مطهر شهدا، نواخته شدن زنگ شهید، ارسال پیامک صوتی در سایت شهدا و ایثارگران، اعزام خانواده‌های شاهد و جانبازان به مشهد مقدس، دیدار با خانواده شهدا، تجلیل از 140 فرزند شهید و جانباز شهید، برگزاری جشن تولد شهدا در برخی از شهرستان ها، برگزاری کنگره ملی شوق دوباره، کاشت 10 هزار و 400 نهال به نیت شهدا، اجرای نمایشنامه در حوزه هنری ساری، تولید و پخش تیزر، عطرافشانی گلزار شهدا، فعالیت در فضای مجازی و افتتاح گلزار شهدا را از جمله برنامه‌های در نظر گرفته در روز شهید عنوان کرد.

بیکاری معضل مهم فرزندان شهید

کهنسال از بیکاری به عنوان معضل بزرگ فرزندان شهید مازندران یاد کرد و گفت که در حال حاضر هفت هزار و 300 فرزند شهید، جانباز و ایثارگر در استان بیکار هستند که 6 هزار نفرشان مدرک تحصیلی دانشگاهی دارند.

وی کاهش ورودی و استخدام در ادارات دولتی استان را علت انباشت نیروهای بیکار برشمرد و با بیان این که پروسه اخذ مجوز شغل دولتی برای مشمولان زیر نظر بنیاد شهید و امور ایثارگران استان بسیار زمان‌بر است، گفت: از روزی که یک عضو خانواده ایثارگر مدرک تحصیلی خود را به بنیاد شهید برای انجام روند اداری کسب شغل تحویل می‌دهد و تا زمانی که جذب می‌شود حدود 2 تا چهار سال طول می‌کشد.

مدیرکل بنیاد شهید مازندران اصرار بر پشت میزنشینی و داشتن شغل دولتی را مهم ترین دلیل صف طولانی استخدام این افراد برشمرد و افزود: حمایت از کارآفرینان برتر و ایثارگر و همچنین ارایه تسهیلات به ایثارگرانی که دارای مهارت هستند با جدیت در استان در دستور کار است و اگر اصرار بر داشتن کار دولتی نباشد می تواند مشکل بیکاری را رفع کند.

وی با اعلام این که در ماه‌های گذشته حدود 30 میلیارد ریال تسهیلات خود اشتغالی با همکاری بانک‌های عامل به افراد جویای کار و ایثارگر استان اعطا و برای 50 فرزند شهید و ایثارگر اشتغال‌زایی شد، گفت: حدود سه هزار نیروی انسانی ایثارگر در دستگاه‌های دولتی و شهرداری‌های استان همچنان به صورت قراردادی مشغول به کار هستند و استخدام رسمی نشدند که با همراهی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان درصدد تبدیل وضعیت این نیروها هستیم.

کهنسال افزود: بیشترین نیروی قراردادی ایثارگر از مجموع ادارات دولتی و دستگاه‌های خدماتی و اجرایی استان در شهرداری ساری فعالیت دارند و طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده تبدیل وضعیت یک‌هزار نفر از نیروهای ایثارگر شهرداری ساری در حال انجام است.

22 اسفنددر تقویم کشور سالروز تاسیس بنیاد شهید و امور ایثارگران به فرمان حضرت امام خمینی (ره) و روز بزرگداشت شهدا است.

برچسب‌ها