چهارشنبه 3 بهمن 1403

آب پاکی رو دست شهرداری تهران ریخته شد / دستگاه بی خطرسازی زباله به قم رفت

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
آب پاکی رو دست شهرداری تهران ریخته شد / دستگاه بی خطرسازی زباله به قم رفت

گروه اجتماعی خبرگزاری فارس، در ماه‌های پایانی سال گذشته شهرداری تهران فیلمی از نماد کشور چین و شعارهایی با موضوع مقابله با کرونا به نمایش گذاشت. بعد از این اقدام شهرداری، سفیر چین اعلام کرد این اقدام نشانگر دوستی و پیوند دو ملت است و امیدواریم پس از پایان این بیماری شاهد تداوم روابط دیرینه این دو کشور باشیم.

حناچی: چین یک دستگاه بی خطر سازی زباله به شهرداری اهدا کرد

بعد از این کار شهرداری تهران، چینی‌ها اعلام کردند که یک دستگاه بی‌خطرسازی زباله به شهرداری تهران اهدا می‌کنند. حتی پیروز حناچی شهردار تهران هم گفت این دستگاه بی خطر زباله با ظرفیت 800 کیلو در ساعت به تهرانی‌ها اهدا شده که در حال حمل آن هستیم و البته کمک‌های چینی‌ها بیشتر از کمک‌هایی بوده که ما به آنها کرده‌ایم.

دستگاه به جای تهران به قم می رود

با وجود اینکه شهردار تهران اعلام کرد این دستگاه بی‌خطرسازی زباله به تهران می آید، اما به یکباره اعلام شد این دستگاه قرار است به قم منتقل شود.

سقایی‌نژاد شهردار قم هم تأکید کرد: طی نامه‌نگاری و تماس‌ها با سفیر ایران در چین قرار است این محموله به قم ارسال شود. نماینده‌ای هم برای این کار معرفی شده است. در صورتی که شرایط خوب پیش رود، این محموله وارد قم می‌شود.

به گفته سقایی‌نژاد هماهنگی‌های خوبی هم بین مسئولین در این باره صورت گرفته است و تأکید کرده است در حال حاضر قم 10 تن زباله عفونی دارد که منی‌تواند با این دستگاه آن را از بین ببرد.

با وجود اینکه پیروز حناچی اعلام کرده بود این دستگاه بی‌خطرسازی زباله به تهران می‌آید، اما غلامحسین محمدی رئیس مرکز ارتباطات شهرداری اعلام کرد ما تا به امروز تابع سیاست‌ها و تصمیمات ستاد کرونا بودیم و در مورد زباله‌سوز هم قطعا ستاد کرونا بهتر می‌داند.

زهرا نژادبهرام عضو هیأت رئیسه شورای شهر تهران یکی از افرادی بود که به جد پیگیر ماجرا بود تا این دستگاه بی‌خطرسازی به تهران بیاید، حتی اعلام کرده بود که زباله‌سوز چینی هدیه چین به مردم تهران بوده و نباید به قم ارسال شود.

براساس این گزارش، چین 30 تن اقلام مختلف پزشکی در مقابله با کرونا به شهرداری اهدا کرده است و یکی از آن اقلام، دستگاه بی‌خطرسازی زباله بود. بعد از کش و قوس‌های فراوان بالاخره دستگاه زباله‌سوز به گمرک بندرعباس رسید.

بازگشت دست خالی مدیران شهرداری از گمرک بندرعباس

چند نفر از مدیران سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران برای دریافت این محموله به بندرعباس رفتند و قرار بود این محموله اول خرداد از گمرک ترخیص شود اما یکی از مدیران شهری در این‌باره به خبرنگار فارس، گفت: بارنامه با وجود اینکه ابتدا به اسم شهرداری تهران بود و مستندات آن هم منتشر شد، اما طی هماهنگی‌هایی که مسئولین انجام داده بودند، بارنامه به اسم قم خورده شد.

وی ادامه داد: نیروهای سازمان مدیریت پسماند هم از بندرعباس برگشتند و قرار است این دستگاه به قم برود. ما هم شنیده‌ایم که دستگاه ترخیص شده و در راه قم است.

ما پیگیر بودیم که دستگاه بی خطر سازی زباله به تهران بیاید

زهرا نژادبهرام عضو شورای شهر تهران هم در این باره به خبرنگار فارس گفت: ما پیگیر بودیم که این دستگاه زباله‌سوز به تهران باید و حتی نمایندگانی هم از شهرداری برای ترخیص به بندرعباس رفتند، اما گفته می‌شود که بارنامه به نام قم خورده است. ما بسیار پیگیری کرده‌ایم.

براساس این گزارش، شهرداری تهران حتی جانمایی دستگاه بی‌خطرسازی زباله در آرادکوه را هم انجام داده بود، اما به نظر می‌رسد که دیگر این دستگاه به آرادکوه نمی‌رود و قرار است به قم برود.

قم دستگاه زباله سوز ندارد

حتی روح الله امراللهی عضو شورای شهر قم هم گفته است دستگاه زباله‌سوز هدیه چین به ایران است نه صرفا تهران، قاعدتا هر شهری در برداشت خودش دنبال رایزنی بوده تا این دستگاه به شهر آنها منتقل شود.

وی ادامه داد: در میان کلانشهرهای کشور تنها شهری که دستگاه زباله‌سوز بیمارستانی ندارد و از جنبه زیست محیطی ضرورت داشت این دستگاه به قم منتقل شود. وقتی پیشنهاد اختصاص این دستگاه زباله‌سوز به قم توسط شهردار قم به وزارت کشور و سازمان شهرداری‌ها مطرح شد مورد پذیرش قرار گرفت، زیرا دستگاه زباله‌سوز باید به شهری تعلق بگیرد که این دستگاه را ندارد.

به گفته عضو شورای شهر قم، با توجه به اینکه قم دستگاه زباله‌سوز نداشت، اگر یک مشکل زیست‌محیطی رخ دهد و یا یک بیماری اپیدمی شود، مشکلات فراوانی ایجاد می‌شود. تصمیم مقامات ملی برای اهداء این دستگاه زباله‌سوز به قم تصمیم درست و منطقی است زیرا قم حتی یک دستگاه زباله‌سوز هم ندارد.

شنیده شده است که دستگاه زباله‌سوز در راه قم است و قرار نیست این دستگاه به تهران بیاید.

شهرداری تهران به چین کمک کرد

زهرا صدراعظم نوری رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران در این‌باره به خبرنگار فارس، گفت: این دستگاه اهدایی چین به شهرداری تهران برای ابراز همراهی بوده است. شهرداری تهران کمک‌هایی به آنها کرده است و آنها هم در عوض این اقدام را انجام دادند.

وی ادامه داد: متأسفانه برخی نمایندگان سابق رایزنی‌هایی انجام دادند تا این دستگاه به قم برود.

وی گفت: این دستگاه بی‌خطرسازی زباله 800 تنی است و نسبت به حجم پسماندهای شهر تهران خیلی حداقلی است.

عضو شورای شهر تهران بیان کرد: نباید این دستگاه به شهر دیگری اختصاص می‌یافت، اما حالا انجام شده است.

وی ادامه داد: شهرداری باید حجم عملیات‌ها را افزایش دهد و تجهیزات خود را بالا ببرد.

نوری در خصوص دستگاه زباله‌سوز برای تهران گفت: برای این کار طرح جامع مدیریت پسماند وجود دارد و در حقیقت در این طرح مشخص است که شهرداری چه اقداماتی انجام دهد.

عضو شورای شهر تهران در خصوص دفن پسماندهای بیمارستانی ناشی از ویروس کرونا گفت:‌در حقیقت با هماهنگی‌های صورت گرفته با وزارت بهداشت و شهرداری تهران و با توجه به دستورالعمل‌های ستاد کرونا، زباله‌های بیمارستانی در ایام شیوع کرونا طبق یک پروتکل جمع‌آوری و در یک سایت مجزا در آرادکوه دفن می‌شود.

براساس این گزارش، دستگاه بی‌خطرسازی زباله اهدائی چین قرار نیست به تهران بیاید و به گفته مسئولین، قرار است این دستگاه به قم برود. شهرداری تهران طی سالهای گذشته برای ایجاد دستگاه زباله‌سوز اقدامات متعددی انجام داده اما به نتیجه مطلوب نرسیده است، اما برخی مدیران می‌گویند شهرداری باید هر چه سریعتر اقدام کند.

انتهای پیام /

خبر گزاری فارس
آب پاکی رو دست شهرداری تهران ریخته شد / دستگاه بی خطرسازی زباله به قم رفت 2
آب پاکی رو دست شهرداری تهران ریخته شد / دستگاه بی خطرسازی زباله به قم رفت 3
آب پاکی رو دست شهرداری تهران ریخته شد / دستگاه بی خطرسازی زباله به قم رفت 4
آب پاکی رو دست شهرداری تهران ریخته شد / دستگاه بی خطرسازی زباله به قم رفت 5
آب پاکی رو دست شهرداری تهران ریخته شد / دستگاه بی خطرسازی زباله به قم رفت 6