آزادراه خرم آباد - بروجرد - اراک مکملی برای توسعه لرستان
خرم آباد - ایرنا - لرستان به واسطه واقع شدن در مسیر ترانزیتی شمال - جنوب و غرب کشور یک نقطه اتصال حیاتی در راههای ایران محسوب می شود که همین مزیت به یک توانمندی بالقوه برای استان تبدیل شده تا بتوان با توسعه زیرساخت های ارتباطی یکی از ملزومات توسعه ای در این استان را محقق کرد.
به گزارش ایرنا، آزادراه خرم آباد - پل زال با طول 104 کیلومتر در محدوده لرستان در حال حاضر نقش مهمی در زیرساخت های ارتباطی استان فراهم می کند و با توجه به اینکه این دیار با استان هایی همچون خوزستان، مرکزی، اصفهان، ایلام، چهارمحال و بختیاری، کرمانشاه و همدان مرز مشترک دارد؛ توسعه راههای استاندارد در ستان یک ضرورت است.
وجود راه دسترسی و زیرساخت های حمل و نقل لرستان عامل مهمی برای خروج استان از بن بست اقتصادی و ارتباطی این استان است که طی سالهای اخیر مورد توجه قرار گرفته به نحوی که حمل و نقل به عنوان یکی از امتیازهای مهم برای اقتصاد استان و انتقال تولیدات درون استانی تبدیل شده و به جرات می توان گفت راههای حیاتی و شریان های مهم سهم بسزایی در طول هشت هزار کیلومتر جاده های لرستان دارند.
گسترش و پیشرفت یک کشور تا حد زیادی نیازمند برپایی و یا راه اندازی امکانات و پیش نیاز های حمل و نقل جاده ای کارآمد، موثر بر مبنای اصولی پایدار است که نقش آن در شکوفایی اقتصادب به عواملی همچون تاثیر مثبت توسعه بر روی کارآمد بودن اقتصاد، توجه خاص به موضوعات زیست محیطی، کاهش مصرف منابع و ذخایر، استفاده صحیح از اراضی، افزایش راندمان سامانه حمل و نقل جاده ای ختم می شود.
کاهش تصادفات و تلفاتی انسانی نیز از مهمترین توسعه زیرساختهای جاده ای است که با توجه به کشته شدن 15 تا 17 هزار نفر سالانه در جاده های ایران و البته میلیون ها نفر زخمی در محورهای مواصلاتی، ایجاد راه دسترسی مناسب اهمیت دوچندانی می یابد. آمار و ارقام مربوط به ارزش افزوده بخش حمل و نقل و ترابری و میزان سهم آن از کل کشور رقم بسیار قابل توجهی را نشان می دهد که طی 10 سال اخیر رشد بسیاری نشان داده تا جاییکه برخی کارشناسان معتقد هستند رقم مربوط به سهم ارزش افزوده مربوط به حمل و نقل در این مدت بیشتر از سایر بخش ها بوده است.
سرمایه گذاری مستقیم روی زیرساخت ها باعث فراهم شدن امکانات تولیدی شده، فعالیت های اقتصادی را تحریک نموده و با کاهش هزینه های تجارت و انتقالات باعث بهبود رقابت پذیری می شود و در نهایت به توسعه و رشد اقتصادی کمک می کند. تا جاییکه برخی کارشناسان و اقتصاددانان، بر این باورند که برای توسعه ی یک واحد اقتصادی می بایست 2 واحد توسعه حمل و نقلی جاده ای را ایجاد کرد چراکه حمل و نقل ایمن با راههای مطمن حاصل می شود.
وجود راه دسترسی مناسب حضور گردشگران، ارتقا صادرات و واردات کالا، محصولات کشاورزی و هرآنچه کالای تولیدی ر، ا در پی دارد و استان هایی که راههای مواصلاتی ایمن دارند به عنوان گذرگاههای ترانزیتی برای انتقال مسافر یا کالا انتخاب می شوند که این حسن انتخاب علاوه بر سفری ایمن، منجر به راه اندازی مراکز خدمات رفاهی با مجموعه کامل خدماتی و اشتغالزایی خواهد شد.
آزادراه خرم آباد - بروجرد - اراک مکمل توسعه لرستان
عملیات اجرایی آزادراه خرم آباد - بروجرد - اراک نیز با توجه به این تعاریف از سال 93 آغاز شده و بنابر قول وزیر راه و شهرسازی می بایستی امسال به بهره برداری برسد تا علاوه بر این نخستین تونل سه خطه ایران به صورت آزادراهی و به طول 3.2 کیلومتر در این پروژه افتتاح شود.
این آزاد راه به طول 135 کیلومتر بوده که 75 کیلومتر از آن در استان لرستان در دست ساخت که به صورت مشارکتی با قرارگاه خاتم الانبیا (ص) و شرکت ساخت در حال اجرا بوده و بخشی از آن در حال آسفالت و زیرسازی آن تکمیل شده است.
مدیرکل راه و شهرسازی لرستان گفت: این آزاد راه در چهارقطعه احداث شده که قطعه اول از بروجرد تا اراک بوده و سه قطعه دیگر با پیشرفت کاری 90 درصد در حوزه استحفاظی لرستان اجرا شده است.
رضا خالقی بیان کرد: این طرح جزو پروژههایی است که دولت روی آن متمرکز شده که طول مسیر هر قطعه بطور میانگین بین 22 تا 25 کیلومتر و در مجموع قرارداد این پروژه 1000 میلیارد تومان بوده است.
60 میلیارد تومان برای آزادراه خرمآباد - بروجرد تخصیص یافت
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور ماه گذشته در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی لرستان گفت: ردیف اعتبار آزادراه خرم آباد - بروجرد سال گذشته تخصیص داده نشد اما امسال 60 میلیارد تومان به طرح تزریق شده و در حال خرید قیر هستیم.
خیراله خادمی که به همراه محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی به لرستان سفر کرده بود افزود: 25 درصد این رقم اکنون برای خرید قیر جذب شده و طرح با پیشرفت 82 درصد در حال انجام است.
وی اظهار داشت: 18 درصد مابقی طرح مربوط به تامین قیر و آسفالت می باشد که هفته گذشته 2 هزار تن قیر معادل هفت میلیارد تومان به طرح تزریق شده و روزانه 2 هزار و 800 تن آسفالت معادل تولیدی پنج کارخانه در محل استفاده می شود.
وی با بیان اینکه این آزادراه در قطعه خرم آباد - بروجرد جز پنج طرح آزادراهی قابل بهره برداری در سال 99 است ادامه داد: نخستین تونل سه خطه ایران به صورت آزادراهی و به طول 3.2 کیلومتر در این پروژه بهره برداری خواهد شد.
خادمی اضافه کرد: 250 میلیارد تومان از سهم دولت برای این طرح مانده که درخواست شده از محل اوراق مشارکت یا فروش اسناد خزانه تامین شود.
تاکید وزیر راه برای اتمام ساخت آزادراه تا پایان امسال
وزیر راه و شهرسازی نیز در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی استان تاکید داشت: علاوه بر بهرهبرداری از 50 کیلومتر بزرگراه در لرستان تا پایان امسال؛ قطعه خرم آباد - بروجرد و آزادراه خرم آباد - اراک در قالب بخشی از محور آزادراهی شمال به جنوب کشور امسال بهره برداری می شود که به عنوان یکی ازبرخورداری های ممتاز لرستان نقش مهمی در صنعت حمل و نقل خواهد داشت.
اسلامی اظهار داشت: این طرح علاوه بر افزایش ایمنی و کاهش سوخت، طول مسیر را 20 کیلومتر کاهش داده و اولین آزادراه 6 خطه کشور است که تونل آن هم به طول سه هزار و 200 متر 6 خطه می باشد.
*س_برچسبها_س*