آسیا تایمز: پمپئو با هر معیاری در اعمال فشار بر ایران شکست خورده است
روزنامه آسیا تایمز در تحلیلی سیاست فشارحداکثری آمریکا در برابر ایران را که توسط مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا پیش برده می شد، شکست خورده تلقی کرد و راهکارهای احتمالی دولت جو بایدن رئیس جمهور منتخب آمریکا را برای تعامل با ایران به ویژه در زمینه هستهای بررسی کرد.
به گزارش ایسنا، روزنامه آسیاتایمز در تحلیلی درباره سیاستهای دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در قبال ایران که با اعمال تحریم های متعدد همراه بوده است و رویکردی که دولت جو بایدن، رئیسجمهور منتخب آمریکا می تواند نسبت به ایران در پیش بگیرد، نوشت: با هر معیاری و طبق اقرار خود مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا، فشار آمریکا کاملا در متوقف کردن برنامه هستهای ایران شکست خورده است، اگرچه تحریم ها به اقتصاد آن آسیب زده. در واقع عدم پایبندی انتخابی تهران به تعهدات هستهای در واکنش به خروج یک جانبه آمریکا از توافق هسته ای، ایران را به هستهای شدن نزدیکتر کرده است. این روزنامه در ادامه تحلیلش نوشت: به بیان دیگر، بر خلاف ادعاهای پمپئو که تحریمهای قهری «ابزار مهم امنیت ملی بودهاند»، در واقع این اقدامات خطرات اشاعه ای را افزایش داده اند. این یک واقعیت راهبردی است که انتظار می رود دولت بایدن قرار است با معیارهایی مصالحه آمیزتر با این موضوعات بپردازد.
این تحلیل می افزاید: پمپئو بدون شک توسط تاریخدان های آینده به عنوان دیپلماتی سنگدل مورد قضاوت قرار خواهد گرفت که از طریق اعمال حداکثر رنج و سختی ممکن به مردم ایران، به دنبال تغییر حکومت در این کشور بود.
آسیا تایمز همچنین مطرح کرد: اگر بایدن بخواهد آمریکا را به چارچوب توافق هسته ای بازگرداند و بنابراین این کشور به پایبندی به قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل بازگردد، می تواند از قدرت و اختیارات ریاست جمهوری اش استفاده کرده و فرمان هایی اجرایی را صادر کند که تحریم های دولت ترامپ علیه ایرانی را لغو کند. این روزنامه در ادامی می نویسد: بایدن و تیم سیاست خارجی او این گزینه را خواهند داشت که به جای اتخاذ رویکردی «متمرکز» که تمام موضوعات مهم را به طور همزمان در راستای دست یافتن به راهکاری کلی مطرح می کند، شبیه دولت باراک اوباما عمل کرده و موضوعات هسته ای و غیرهسته ای را از هم جدا کنند. طبق تحلیل آسیا تایمز، رویکرد متمرکز که توسط گروهی از کارشناسان مسائل ایران مطرح می شود، به دو دلیل یک بیراهه است. اول این که حل و فصل مسئله مهم هسته ای را پیچیده می کند. دوم این که مستلزم نظر مستقیم متحدان آمریکا در منطقه است که در ضرورت تداوم سیاست آمریکا در به انزوا کشاندن ایران مقاومت می کنند.
این روزنامه در تحلیلش مطرح می کند: رویکرد معقول تر و مشابه «تنش زدایی متمایز» در دولت اوباما، تمرکز بر محدودسازی در زمینه هسته ای به عنوان اولین و مهمترین اولویت است که شامل بازگرداندن آمریکا به جایگاهش در توافق هسته ای و سپس نشان دادن حسن نیت از جانب دو طرف به عنوان کمکی برای مذاکراتی گسترده تر است. انتهای پیام