آمریکا: فروش تسلیحات به روسیه را برای ایران سخت میکنیم
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در یک نشست خبری، ادعاها درباره روابط ایران و روسیه را تکرار کرد.
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در نشستی خبری که مشروح آن در وبگاه وزارت امور خارجه آمریکا منتشر شده است، در پاسخ به این که چه توضیحی درباره گزارشهایی دارد که در آنها ادعا شده ایران در حال آماده شدن برای ارسال موشکهای بالستیک کوتاهبرد به روسیه است، گفت: ما قبلا درباره کمبود بسیار بد تامین [مواد و قطعات اولیه] که روسیه با آن مواجه است، صحبت کردهایم. این، حداقل بخشی از آن به خاطر تمهیدات کنترل صادراتی است که آمریکا و برخی دیگر از کشورها علیه صنایع مسکو، از جمله صنایع نظامی اعمال کردهاند که باعث میشود روسیه با کمبود شدید مواد اولیه برای تولید داخلی اجزا و قطعات لازم جهت استفاده در جنگش علیه اوکراین مواجه شود.
پرایس ادامه داد: ما نگرانیم که روسیه به دنبال گرفتن تسلیحات متعارف پیشرفته از ایران باشد، مانند موشکهای زمین به زمین که تقریبا میتوان با اطمینان گفت که در جنگ روسیه علیه اوکراین استفاده خواهد شد. قبلا درباره تلاشهایمان برای استفاده از تمام ابزارهای مناسب برای افشا کردن، جلوگیری و مقابله با تهیه این تسلیحات از سوی ایران برای روسیه و علیه مردم اوکراین صحبت کردهایم. ما سرسختانه به اجرایی کردن تمام تحریمهای آمریکا علیه تجارت تسلیحاتی ایران و روسیه ادامه خواهیم داد تا کار فروش این تسلیحات به روسیه را برای ایران سخت کنیم و به اوکراینیها کمک کنیم آنچه برای دفاع در برابر این تهدیدها نیاز دارند، در اختیار داشته باشند. ما همچنین با شرکای اروپاییمان در مقابل تهدیدات ایران در خاورمیانه ایستادگی خواهیم کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در ادامه گفت: هر کسی با ایران تجارتی بکند که به نوعی به پهپادها یا تولید موشکهای بالستیک آن یا انتقال تسلیحات از ایران به روسیه مرتبط باشد، باید احتیاط کند. ما در استفاده از تحریمهایمان و هر گونه ابزار موثر دیگری، تردید نخواهیم کرد.
پرایس در پاسخ به این سوال که آیا از نظر او ارسال تسلیحات متعارف پیشرفته دیگر به ایران نقض قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل است یا نه، مدعی شد: قطعنامه 2231 معیارهایی که ذیل آن ممنوع هستند را به وضوح تشریح میکند. بدون این که وارد جزئیات شویم، این موضوعی نیست که من بتوانم در حال حاضر دربارهاش گمانهزنی کنم. اما اگر موردی پیش بیاید، ما نوع این تجهیزات [یا تسلیحات] را برررسی میکنیم، برد آن و دیگر جزئیاتش را بررسی میکنیم تا ببینیم آیا قطعنامه را نقض میکند یا نه. ارسال تجهیزات و فناوری مرگبار به روسیه موضوعی است که ما با حمایت شرکا و متحدانمان در جهان با آن مقابله خواهیم کرد.
اظهارات پرایس در این زمینه در حالی مطرح میشود که ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در نشست خبری روز دوشنبهاش، در پاسخ به سوال دیگری درباره اظهارات مجدد مقامات غربی مبنی بر ارسال تجهیزات نظامی از جمله پهپاد از سوی ایران به روسیه تاکید کرد: همان طور که بارها گفتهایم ایران صادر کننده سلاح به هیچ طرفی از جنگ در اوکراین نیست. ایران مخالف جنگ در اوکراین، سوریه، یمن و... است و معتقد است که باید برای حل و فصل اختلافات به راهکارهای سیاسی متوسل شد.
کنعانی در ادامه گفت: جمهوری اسلامی ایران از ابتدای شکل گیری بحران اوکراین تمام تلاشهای دیپلماتیکش معطوف به پایان دادن به جنگ و استفاده از مکانیزم سیاسی برای پایان این اختلاف بوده و این سیاست را ادامه میدهد. بر خلاف کشورهای مدعی که علیه ایران فرافکنی میکنند و میلیاردها دلار تجهیزات به یک طرف جنگ صادر میکنند.
ند پرایس در بخش دیگری از نشست خبریاش، با مطرح کردن اظهاراتی مداخلهجویانه درباره اتفاقات اخیر ایران، تایید کرد که امروز دوم نوامبر، نشست غیررسمی شورای امنیت به طور مشترک از سوی آمریکا و آلبانی برای بررسی ادعای «نقض حقوق بشر» در ایران تشکیل خواهد شد.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در ادامه، درباره ادعایی که در برخی گزارشها مبنی بر وجود تهدید حمله نظامی ایران به مواضعی در اربیل عراق مطرح شده است، گفت: تصویر این تهدید برای ما نگرانکننده است. ما از طریق کانالهای نظامی، دیپلماتیک و اطلاعاتی با سعودیها در ارتباطیم و در اقدام برای دفاع از ممافع خودمان و شرکایمان تردید نخواهیم کرد.
مقامات رسمی ایران هنوز به این ادعا واکنشی نشان ندادهاند.
همچنین بخوانید