پنج‌شنبه 4 بهمن 1403

آمریکا وزیر و وزارت اطلاعات ایران را تحریم کرد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
آمریکا وزیر و وزارت اطلاعات ایران را تحریم کرد

نیویورک - ایرنا - وزارت خزانه‌داری آمریکا همزمان با اتهام زنی های بی پایه و اساس علیه جمهوری اسلامی ایران در زمینه حمله سایبری به آلبانی اعلام کرد که وزیر و وزارت اطلاعات ایران را تحریم کرده است.

وزارت خزانه‌داری آمریکا روز جمعه به وقت محلی در بیانیه‌ای با اعلام این مطلب ادعا کرد امروز دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری، وزارت اطلاعات و امنیت ایران و وزیر اطلاعات این کشور (سید اسماعیل خطیب) را به دلیل انجام فعالیت‌های سایبری علیه ایالات متحده و متحدانش در فهرست تحریم قرار داده است.

این نهاد آمریکایی در تداوم اتهام زنی های بی پایه و اساس واشنگتن در روزهای اخیر درباره ادعای حمله سایبری به آلبانی از سوی ایران مدعی شد: در جولای 2022 تهدیدهای سایبری که ارزیابی می‌شود تحت حمایت ایران و وزارت اطلاعات بوده باعث ایجاد اختلال در سامانه‌های کامپیوتری دولت آلبانی شد و این دولت را وادار کرد خدمات آنلاین دولتی را برای شهروندان خود متوقف کند.

برایان نلسون معاون وزیر خزانه‌داری آمریکا در امور تروریسم و اطلاعات مالی ادعا کرد: حمله سایبری ایران علیه آلبانی بی‌اعتنایی به معیارهای رفتارهای زمان صلح در فضای سایبری است که خودداری از آسیب زدن به زیرساخت‌های حساس برای خدمات رسانی به عموم را شامل می‌شوند.

این مقام وزارت خزانه داری آمریکا مدعی شد: ما فعالیت‌های مخرب ایران علیه ایالات متحده یا متحدان و شریکان خود را تحمل نخواهیم کرد.

این تحریم های دولت بایدن در پی اتهامات بی پایه و اساس در حالی است که روز گذشته نیز این نهاد آمریکایی تحریم هایی را بر اساس اتهام بی اساس ارسال پهپادهای ایران برای بهره گیری روسیه در جنگ اوکراین و نیز در هراس از پیشرفت صنعت پهپادی ایران اعمال کرد.

جیک سالیوان مشاور امنیت ملی آمریکا روز پنجشنبه به وقت محلی اعلام کرد با ادی راما نخست وزیر آلبانی گفتگو کرده است تا حمایت قاطع ایالات متحده از متحدمان در ناتو را در پی حمله سایبری ادعایی ایران در 15 ژوئیه اعلام کند.

مشاور امنیت ملی کاخ سفید افزود: به همکاری با آلبانی در زمینه اقدامات امنیت سایبری ادامه می دهیم.

کاخ سفید نیز در بیانیه ای اعلام کرد، جک سالیوان مشاور امنیت ملی آمریکا، امروز پنجشنبه با نخست وزیر آلبانی گفتگو و حمایت قاطع واشنگتن از این کشور را به او اعلام کرده است.

کارین ژان پی یر سخنگوی کاخ سفید نیز روز چهارشنبه به وقت محلی مدعی شد از تلاش های دولت آلبانی برای پاسخگو کردن ایران در رابطه با حمله سایبری حمایت می کنیم.

سخنگوی کاخ سفید بر حمایت دولت بایدن از تلاش‌های ضد ایرانی برای ادعای حمله سایبری 15 ژوئیه (24 تیر) برای پاسخگو کردن ایران و توسعه همکاری با آلبانی برای تقویت امنیت سایبری تیرانا و تقویت رفتار مسوولانه دولتها در فضای سایبری تاکید کرد.

نخست‌وزیر آلبانی با مطرح کردن اتهام بی پایه و اساس علیه ایران گفته است که کشورش روابط خود را با ایران قطع کرده است. "ادی راما" تصریح کرد که این کشور در حال قطع روابط دیپلماتیک با ایران است و به دیپلمات های ایرانی و پرسنل سفارت ایران دستور داده است ظرف 24 ساعت خاک آلبانی را ترک کنند.

بعد از اخراج گروهک تروریستی منافقین از عراق، این گروهک به دستور آمریکا و با هماهنگی دیگر اعضای ناتو به آلبانی مهاجرت کرد تا بتواند از آنجا به جاسوسی و اقدامات خرابکارانه علیه مردم ایران ادامه دهد. منافقین هر ساله اجلاسی را با دعوت از چهره های ضد ایرانی به تیرانا برگزار می‌کرد تا اینکه اجلاس امسال این سازمان بنا به دلایل امنیتی لغو شد.

به گزارش ایرنا، وزارت امور خارجه ایران با مردود شمردن ادعاهای بی‌اساس مطرح‌شده از سوی دولت آلبانی علیه جمهوری اسلامی ایران، تصمیم این کشور به قطع روابط سیاسی با کشورمان را بر اساس چنین ادعاهای بی پایه، اقدامی نسنجیده و فاقد دوراندیشی در روابط بین‌المللی دانست.

وزارت امور خارجه ایران روز چهارشنبه در واکنش به اقدام ضدایرانی دولت آلبانی، با اشاره به مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در زمینه فضای سایبری در مجامع چندجانبه و بین‌المللی در راستای تدوین ضوابط و قاعده مند کردن این حوزه، تأکید شده است، جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از کشورهای هدف حملات سایبری به زیرساخت‌های حیاتی خود، هرگونه استفاده از فضای سایبری به عنوان ابزاری برای حمله به زیرساخت‌های حیاتی سایر کشورها را مردود و محکوم می‌شمارد.

دولت بایدن در حالی از رویکرد دیپلماسی و شعار بازگشت به برجام سخن می گوید که تاکنون هیچ اقدام عملی موثری برای بازگشت به توافق سال 2015 انجام نداده بلکه در تداوم اتهام زنی های بی‌پایه و اساس مخالفان جمهوری اسلامی ایران سیاست های شکست خورده فشار حداکثری علیه تهران را اجرا می کند و به بهانه های مختلف دست به تحریم می زند تا به زعم خود با رویکرد دیپلماسی توام با فشار، خواسته های خود را بر ایران تحمیل کند.

وزارت خزانه‌داری دولت بایدن 26 مهرماه پس از ماه‌ها بازبینی در نظام تحریم‌ها، با انتشار گزارشی نشان داد که همچون اسلاف خود تحریم را ابزاری می‌داند برای پیشبرد آنچه منافع ملی آمریکا نامیده، و به دنبال مدرنیزه کردن آن است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، وزارت خزانه‌داری آمریکا توصیه‌هایی را برای بهسازی کاربست تحریم‌های اقتصادی و تبدیل آن به یک ابزار مؤثرتر در سیاست خارجی این کشور منتشر کرد.

نشریه هیل نیز 30 مهرماه امسال گزارش داد، اعمال تحریم علیه افراد و کشورهای دیگر به عنوان ابزار سیاست خارجی آمریکا طی 2دهه گذشته 10 برابر شده است.

به گزارش ایرنا، براساس آمار ارائه شده نشریه هیل، تحریم‌هایی که وزارت خزانه داری آمریکا طی 37 برنامه جداگانه علیه افراد و کشورها اعمال کرده از 912 تحریم در سال 2000 به 9 هزار و 421 تحریم در سال 2021 رسیده است.

براساس این گزارش، این آمار تنها در مورد تحریم‌های اعمال شده از طرف وزارت خزانه داری آمریکا است و هیچ ارتباطی با تحریم‌های دیگر نهادهای دولت آمریکا مانند وزارت امورخارجه، وزارت بازرگانی و وزارت دادگستری و امنیت ملی ندارد.

روزنامه وال استریت ژورنال نیز در گزارشی نوشت: استفاده بیش از حد دولت‌های پیشین آمریکا از ابزار تحریم و بی‌اثر شدن آن‌ها موجب بازبینی در این سیاست شده است.

برچسب‌ها

پرونده خبری