سه‌شنبه 6 آذر 1403

ائمه جمعه صدای مردم هستند

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع

سخنگوی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه در دومین جلسه گزارش رسانه‌ای به مردم که به صورت مجازی برگزار شد، مطالبه‌گری را محور برنامه‌های ائمه جمعه در سراسر کشور دانست.

به گزارش ایسنا به نقل از مرکز ارتباطات و رسانه نهاد نمازجمعه، حجت‌الاسلام علی نوری، با گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان انفجار تروریستی نماز جمعه تهران در سال 1363، اظهار کرد: 24 اسفندماه، سالروز به شهادت رسیدن شماری از هموطنانمان در نماز جمعه تهران به دست منافقان کوردل است که به شهادت 14 تن از نمازگزاران و زخمی شدن 88 نفر منجر شد.

وی با بیان اینکه 24 اسفندماه یادآور رشادت‌ها، غیرت و مردانگی مردم در عهد و پیمان‌شان با نماز جمعه است، تصریح کرد: باوجود اینکه رژیم بعثی از قبل اعلام کرده بود که قصد حمله به نماز جمعه را دارد، اما مردم با شور و شوق در نماز جمعه حاضر شدند و آن اتفاق ناگوار رقم خورد و جمعی از نمازگزاران در این روز به شهادت رسیدند. امام خامنه‌ای که در آن زمان در مقام ریاست جمهوری و امامت جمعه تهران در حال ایراد خطبه‌های نماز بودند؛ پس از انفجار بمب، با صلابت و بدون هیچ‌گونه تزلزلی به خطبه‌هایشان ادامه دادند و این امر موجب تقویت روحیه ضد استکبارستیزی نمازگزاران و امت شهیدپرور ایران شد.

سخنگوی نهاد نمازجمعه خاطرنشان کرد: همچنین یاد شهیدان حادثه تروریستی نمازجمعه شهر پیشاور پاکستان را که در 13 اسفند ماه سال جاری رقم خورد و سبب به شهادت رسیدن 30 تن از نماگزاران و زخمی شدن80 نفر از مؤمنان این منطقه شد را گرامی می‌داریم.

وی با اشاره به شهادت شماری از شیعیان عربستان در روزهای اخیر در این کشور به حکم بن سلمان، تأکید کرد: در آخرین گردهمایی ائمه جمعه سراسر کشور که فردا برگزار می‌شود، نسبت به این حرکت وقیحانه ابراز انزجار خواهد شد و با شیعیان و خانواده‌های داغدار کشور عربستان همدردی می‌نماییم.

حجت‌الاسلام نوری، در بخش دیگری از سخنان خود به ذکر نمونه‌هایی از اقدامات و فعالیت‌های صورت گرفته توسط ائمه جمعه در دو هفته گذشته پرداخت و ادامه نهضت همدلی و کمک مؤمنانه را از جمله این موارد برشمرد و خاطرنشان کرد: این کار اقدام بسیار مبارکی بود که با همکاری و همراهی بنیاد مستضعفان در رسیدگی به نیازمندان هر شهر، با محوریت ائمه جمعه رقم خورد و امامان جمعه با فرمانی که از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی صادر شد، به طور جدی در این میدان کارگشایی ویژه‌ای را انجام دادند و به صورت مستمر به نیازمندان و فقرا در حوزه بهداشت، معیشت، اقتصاد و سایر موارد رسیدگی کردند.

وی افزود: تاکنون سه مرحله از این طرح به اجرا درآمده است که چهارمین مرحله در اسفندماه سال جاری در دستور کار قرار گرفت و ائمه جمعه با کارت‌های بانکی نسبت به مردم نیازمند منطقه امامت خود اقدامات حمایتی انجام خواهند داد.

نوری با بیان اینکه 25 اسفندماه، گردهمایی پایان سال ائمه جمعه سراسر کشور برگزار خواهد شد، ادامه داد: در ایام شیوع ویروس منحوس کرونا که اجتماعات دچار محدودیت شده بود، 29 گردهمایی سراسری به صورت مجازی برگزار کردیم که در سال 1399، شانزده جلسه و در سال 1400 سیزده جلسه از طریق بستر الکترونیکی اختصاصی نهاد نماز جمعه برگزار شد.

سخنگوی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه اضافه کرد: در این گردهمایی‌ها شاهد حضور و سخنرانی روسای قوا، وزیران بهداشت، ارشاد، اقتصاد، صمت، روسای نهادهای کمیته امداد، سازمان تبلیغات اسلامی، نیروی انتظامی و استادان حوزه و دانشگاه بودیم.

نوری، محور بعدی سخنان خود را به انتصابات جدید نهاد نماز جمعه اختصاص داد و گفت: بنا داریم که هر دو هفته یکبار، آخرین تحولات و انتصابات نهاد ائمه جمعه را گزارش دهیم و در آخرین جلسه شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور، هشت مورد انتصاب مصوب شد که چهار مورد ورودی جدید و چهار مورد هم جابه جایی داشتیم. از این هشت مورد، چهار مورد در شهرستان، یک مورد در بخش، دو مورد در شهر و یک مورد در دهستان منصوب شده‌اند. به ازای این اتفاق میانگین سنی ائمه جمعه در این هشت انتصاب، هفت سال کاهش یافته است. وی به دو انتصاب مهم صورت گرفته به صورت مصداقی اشاره کرد و ادامه داد: از جمله این انتصابات در شهرستان قصرشیرین است که حجت‌الاسلام و المسلمین صالحی از طلاب و فضلای حوزه علمیه که تحصیلات عالی را در قم در محضر حضرات آیات سبحانی و جوادی آملی گذرانده و از مدرسان حوزه علمیه در تدریس احکام، فقه و قرآن به شمار می‌آیند، منصوب شده‌اند که سوابق علمی، تحصیلی و تبلیغی و پژوهشی خوبی دارند. انتصاب دیگر در شهر نقده صورت گرفت که ضمن قدردانی و تشکر از حجت الاسلام ابراهیمی که امامت جمعه این شهر را برعهده داشتند، از این پس حجت الاسلام فصیحی‌نیا که پیش از این امام جمعه شاهین دژ بوده و از اساتید و مدیر حوزه علمیه به شمار می‌آیند، از حضورشان بهره خواهیم برد.

سخنگوی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه به برخی از محورهای مطالبه‌گری ائمه جمعه اشاره کرد و گفت: اقدام بسیار خوبی را در شهر سوق شاهد بودیم که حجت الاسلام کیانی امام جمعه این شهر، به وصیت نامه یکی از شهیدان در استان جامعه عمل پوشاندند و در حال ایجاد راه ارتباطی روستای موگر هستند. طبق وصیت شهید هدایت الله طیب، از شهدای دوران دفاع مقدس، باید راه مواصلاتی این روستا با دیگر بخش‌ها شکل می‌گرفت. از این‌رو امام جمعه سوق با راه اندازی گروه جهادی طریق الطیب، پیگیری راه اندازی و اصلاح راه مواصلاتی روستای موگر را شروع کردند. وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در روزهای اخیر شاهد بودیم که امام جمعه سرعین، در حوزه محیط زیست نکاتی را مطرح کرده و با انتقاد از بی توجهی عوامل صدور مجوز برای فعالیت معادن و تخریب محیط زیست اعلام کرد، آنهایی که بدون الزامات زیست محیطی به صدور مجوز معادن اقدام کرده‌اند باید محاکمه شوند چرا که در اطراف شهر سرعین فعالیت معدن پوکه آثار زیانباری را برای اهالی منطقه به همراه داشته است.

نوری افزود: همچنین امام جمعه فردیس با اشاره به فرارسیدن ایام عیدنوروز در خطبه‌های نماز جمعه به محور اقتصادی اشاره کرد و با یادآوری گرفتاری مردم محروم و مستضعف، از عدم نظارت بر گرانی‌ها گلایه داشتند. این موضوع نشان می‌دهد ائمه جمعه صدای مردم هستند و دست از مطالبه‌گری خود به منظور نظارت بیشتر مسئولان بر نمی‌دارند تا مردم شب عید را به بهترین نحو سپری کنند. نوری اضافه کرد: در حوزه خدمات اجتماعی نیز حجت‌الاسلام تقی پور، امام جمعه فریدونکار، ابتکار بسیار خوبی را رقم زدند. کارگروه حمایت از مخترعان و تولیدکنندگان را راه اندازی کردند که گزارش آن در فضای مجازی منتشر شد و از این طریق از تولیدکنندگان و مخترعان دعوت به همکاری کردند. وی با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه رسیدگی به آسیب‌های اجتماعی افزود: اقدام بسیار خوبی را از سوی حجت الاسلام فیاض امام جمعه ملک‌شهر در این ایام شاهد بودیم که طرح خانه پدری را در این شهر راه اندازی کردند و محل مصلای نماز جمعه ملک شهر را محل استقرار کودکان کار و افراد بی خانمان کرده‌اند. در محور عدالت طلبی نیز، ائمه جمعه همچون گذشته همچنان فعال هستند و در روزهای اخیر شاهد بودیم حجت الاسلام عبادی، امام جمعه شهرک چمران که از امامان جمعه جوان هستند، از وضعیت قطعی مکرر آب آشامیدانی مردم این شهرک در مجاورت بندرماهشهر گلایه کردند و از مسئولان خواستند که رسیدگی بیشتری به این منطقه شود. این منطقه محرومیت شدیدی دارد که باید در آن منطقه مخزن ذخیره آب راه‌اندازی شود. نوری در پایان گفت: همچنین در این روزها شاهد بودیم که حجت الاسلام راوند امام جمعه دیشموک، پیگیر مطالبه فضای فیزیکی مدارس و مسیر مواصلاتی آن منطقه شدند. در همین راستا استاندار کهگیلویه و بویر احمد در سفر به این منطقه از راه‌های مواصلاتی و مناطق فقیرنشین بازدید کردند و بودجه مناسبی را برای رفع مشکلات این منطقه اختصاص دادند. حجت الاسلام اسدزاده امام جمعه خمام نیز در هفته‌های اخیر از طریق تریبون نماز جمعه و در جلساتی با حضور مسئولان راهداری و شهرسازی منطقه خود پیگیر وضعیت نامناسب جاده خمام به خشکبیجار شد.

انتهای پیام