یک‌شنبه 4 آذر 1403

اختلال در پرواز و نارضایتی مردم محصول مشترک طرحی بر زمین مانده / پیمانکاری که شاید این هفته بیاید!

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
اختلال در پرواز و نارضایتی مردم محصول مشترک طرحی بر زمین مانده / پیمانکاری که شاید این هفته بیاید!

یکی از اخبار جنجالی که البته تا مدتها هم بایکوت خبری می شد اجرای طرح توسعه و بهسازی باند فرودگاه کرمانشاه بود که قرار بود بدون ایجاد اختلال در برنامه های پروازی به سرانجام برسد درحالی که پروژه اصلی آن همچنان کلید نخورده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از شبکه اطلاع رسانی مرصاد، در ایام منتهی به سال قبل به یک باره شاهد کاهش شمار پروازهای فرودگاه اشرفی کرمانشاه بودیم؛ مشکلی که در ابتدا موقتی به نظر می رسید اما رفته رفته دامنه آن گسترده تر شد تا جایی که رزرو بلیط هواپیما در مقاصد پر ترددچون تهران حداقل از دو هفته قبل باید انجام می گرفت. مدتها پس از افزایش اعتراضات مسئولان استانی و رسانیدن صدای نارضایتی مردم به متولیان امر بالاخره بر شمار پروازهای فرودگاه کرمانشاه افزوده شد اما همچنان رزرو بلیط برای سفر به مقاصد پر تردد به حداقل چهار روز زمان نیاز دارد که باز هم مطلوب نیست! آنچه نگران کننده تر به نظر می آید طولانی شدن فرآیند اجرایی طرح توسعه و بهسازی باند فرودگاه کرمانشاه است که بالاخره بنا به اذعان دست اندرکاران امر قرار است از هفته آینده پیمانکار پروژه مذکور تعیین شود. به گفته مسئولان مربوطه در صورت انتخاب پیمانکاری پای کار طرح توسعه و بهسازی باند فرودگاه کرمانشاه ظرف 12 ماه عملیاتی خواهد شد و این یعنی حداقل یک سال دیگر شرایط موجود ادامه خواهد یافت درحالی که شماری از سفرها از جمله برای افراد بیمار نیازمند به پیگیری های درمانی بدون برنامه ریزی قبلی انجام می شود و استمرار این رویه بر نارضایتی های مردم می افزاید. امیدواریم مسئولان استان کرمانشاه چاره‌ای اساسی برای تدوین برنامه‌های پروازی و همچنین افزایش مقاصد پروازی بیندیشند زیرا شرایط فعلی فرودگاه کرمانشاه در خور و شایسته یک کلانشهر نیست؛ کاهش شمار پروازها به یک سوم میزان قبل آن هم تنها به 5 مقصد پروازی....

طرح توسعه و بهسازی باند اصلی فرودگاه کرمانشاه به زودی اجرایی می‌شود

مجتبی بیاتی در گفتگو با خبرنگار مرصاد اظهار داشت: مشکل وجود معارض بر سر راه افتتاح باند دوم فرودگاه کرمانشاه برطرف شده و با تخصیص 100 میلیارد تومان اعتبار آماده بهره برداری است.

وی افزود: به دنبال افتتاح باند دوم فرودگاه اشرفی کرمانشاه به زودی شاهد اجرای پروژه توسعه و بهسازی باند اصلی خواهیم بود.

بیاتی تصریح کرد: طرح توسعه و بهسازی باند فرودگاه کرمانشاه از سال 1396 با اعتبار 80 میلیارد تومان آغاز شد که قرار بود طی دوسال عملیاتی شود.

مدیرکل فرودگاه کرمانشاه گفت: به دنبال تاخیر در اجرای پروژه شاهد افزایش قیمت‌ها بودیم در نتیجه پیمانکار مربوطه نیز نسبت به فسخ قرارداد اقدام کرد.

بیاتی خاطرنشان کرد: در صورت تعیین پیمانکار پروژه توسعه و بهسازی باند فرودگاه کرمانشاه و پای کار بودن وی، ظرف سال آینده طرح توسعه و بهسازی باند اصلی این فرودگاه با اعتباری بیش از 320 میلیارد تومان به بهره برداری خواهد رسید.

وی افزود: با توجه به افزایش ظرفیت های پروازی به دنبال اتمام پروژه توسعه و بهسازی باند اصلی فرودگاه کرمانشاه درصدد افزایش مقاصد پروازی و نیز تعداد پروازها برمی آییم.

بیاتی اذعان کرد: در حال حاضر شمار پروازهای هفتگی کرمانشاه 64 پرواز است که به مقاصد تهران، مشهد، کیش، شیراز و عسلویه انجام می شود در حالی که پیش از شیوع کرونا شمار پروازهای هفتگی در کرمانشاه به 150 پرواز می رسید.

وی شیوع کرونا و اعمال محدودیت های تردد، کمبود ناوگان هواپیمایی کرمانشاه و اجرای طرح توسعه و بهسازی باند فرودگاه کرمانشاه را از جمله دلایل کاهش پروازهای فرودگاه اشرفی کرمانشاه اعلام کرد.

پروژه بهسازی باند فرودگاه کرمانشاه 52 درصد پیشرفته فیزیکی دارد

محمدجواد خجسته در گفتگو با خبرنگار مرصادنیوز اظهار داشت: فرودگاه کرمانشاه در سال 1350 به بهره برداری رسید و تنها فرودگاه 24 ساعته منطقه و پشتیبان استان های همجوار و زائرین و مسافرین غرب کشور است.

وی افزود: باند اصلی فرودگاه شهید اشرفی کرمانشاه پس از 25 سال در سال 1375 با یک لایه آسفالت توپکا روکش شد و در سال 1386 نیز به دلیل ایجاد ترکهای طولی و عرضی در سطح باند نسبت به درزگیری باند اقدام شد و طبق بررسی های بعمل آمده از طریق اداره کل بهسازی و توسعه فرودگاه ها و مهندسین مشاور و آزمایش‌های لازم به این نتیجه رسیدند که زیرسازی باند دچار مشکل شده و به تعمیر اساسی و زیرسازی و زه‌کشی مجدد نیاز دارد.

مدیرکل دفتر فنی، امور عمرانی و حمل و نقل ترافیک تصریح کرد: در همین راستا به منظور انجام همزمان طرح بهسازی باند و جلوگیری از تعطیلی فرودگاه پس از جلسات متمادی بین استانداری و شرکت فرودگاه ها مصوب شد با تبدیل تاکسی وی موازی به عنوان باند اضطراریو استفاده از آن به صورت محدود در قالب رعایت ساعت عملیاتی بین طلوع تا غروب آفتاب و امکان نشست و برخاست هواپیماهای کوچک در زمان بهسازی باند اصلی ارائه خدمات توسط فرودگاه نیز ادامه یابد.

خجسته خاطرنشان کرد: در سال 1396 پروژه بهسازی باند و عوامل پروازی شامل طرح تبدیل تاکسی، بهسازی باند اصلی، بهسازی 38 هزار متر مربع اپرون قدیمی با بتن، توسعه 28 هزار متر مربع اپرون برای پارک همزمان هشت هواپیما به صورت EPC به مناقصه و به مدت دو سال به پیمانکار واگذار شد و پس از زلزله سرپل ذهاب در تاریخ دی ماه 1396 شرکت مربوطه کار خود را آغاز کرد.

وی افزود: در حال حاضر پروژه مذکور 52 درصد پیشرفته فیزیکی دارد و فرآیند عقد قرارداد جدید هم توسط اداره کل فرودگاه در دست اقدام است.

عملیاتی شدن پروژه بهسازی باند فرودگاه کرمانشاه تا خرداد سال آینده

حجت الاسلام سید جواد حسینی کیا در گفتگو با خبرنگار مرصادنیوز اظهار داشت: در رابطه با پروژه بهسازی باند فرودگاه کرمانشاه پیگیری های فراوانی از سوی مجمع نمایندگان استان انجام شده و به صورت موردی هم بنده چندین بار پیگیری و مکاتباتی را در دوره قبلی مجلس و این دوره داشته‌ام.

وی افزود: بر اساس آخرین جلسه برگزار شده با رئیس سازمان هواپیمایی کشور که آقای مصری و آقای رشیدی نیز در آن جلسه حضور داشتند، قرار شد پروژه توسعه و بهسازی باند فرودگاه کرمانشاه تا خرداد سال آینده تکمیل و ظرفیت نشست و برخاست هواپیماهای بزرگ هم در این فرودگاه ایجاد شود.

حجت‌الاسلام حسینی کیا گفت: اکنون بخش زیادی از این عملیات اجرایی شده هرچند که به دلیل انجام تعمیرات مذکور شمار پروازهای کرمانشاه کاهش یافته البته برای راه‌اندازی پروازهای جدید پیگیری‌هایی انجام شده تا بخشی از شمار پروازها به میزان خوبی برسد که مردم کرمانشاه بتوانند از پروازها بهره‌مند شوند.

وی خاطرنشان کرد: انتظار می‌رود به صورت میانگین 130 تا 140 پرواز هفتگی در کرمانشاه انجام شود که به دلیل عدم امکان نشست و برخاست هواپیماهای پهن پیکر در باند فرودگاه کرمانشاه شمار پروازها کاهش یافته البته مجددا تلاش کرده‌ایم که در زمان اجرای طرح بهسازی باند این فرودگاه حداقل شمار پروازها به 80 تا 90 پرواز هفتگی برسد.

به گفته عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اجرای طرح توسعه و بهسازی باند فرودگاه کرمانشاه زیرساختهای موجود برای سالیان زیادی قابل استفاده خواهد بود و مجددا به عنوان قطب منطقه‌ای غرب کشور تبدیل می شویم.

ی درباره اعلام زمان یکساله برای اجرای طرح توسعه و بهسازی باند فرودگاه توسط مسئولان فرودگاه کرمانشاه، افزود: بر اساس آخرین جلسه با سازمان هواپیمایی کشوری قرار شد.

کاری جهادی انجام شود که پروژه مذکور سریعا به بهره برداری برسد البته شاید برای برخی بخش هایی که ارتباطی به برنامه پروازی ندارد یک سال زمان لازم باشد اما آنچه مهم است امکان افزایش شمار پروازها و رفع محدودیت های پروازی موجود است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی مرصاد، اجرای طرح توسعه و بهسازی باند فرودگاه کرمانشاه به قدری با کندی پیش می‌رود که قبل بعد از انتقال به مرحله بعدی متولیان امر اخبار آن را در بوق و کرونا فریاد می‌زنند این بار هم پس از بایکوت خبری آخرین وضعیت طرح مذکور شاهد انتشار خبر قابل بهره برداری بودن باند دوم فرودگاه کرمانشاه و تعیین پیمانکار برای پروژه اصلی بوده ایم... که امیدوارم این بار محقق شود.

انتهای پیام /

اختلال در پرواز و نارضایتی مردم محصول مشترک طرحی بر زمین مانده / پیمانکاری که شاید این هفته بیاید! 2
اختلال در پرواز و نارضایتی مردم محصول مشترک طرحی بر زمین مانده / پیمانکاری که شاید این هفته بیاید! 3
اختلال در پرواز و نارضایتی مردم محصول مشترک طرحی بر زمین مانده / پیمانکاری که شاید این هفته بیاید! 4