ارایه گزارش سازمانهای دخیل در سفرهای نوروزی 1403
نمایندگان سازمانهای دخیل در سفرهای نوروزی گزارش عملکرد خود را برای ایام پیش رو در نشست ستاد تسهیلات سفر به وزیر میراث فرهنگی ارایه کردند.
نمایندگان سازمانهای دخیل در سفرهای نوروزی گزارش عملکرد خود را برای ایام پیش رو در نشست ستاد تسهیلات سفر به وزیر میراث فرهنگی ارایه کردند.
به گزارش خبرنگار مهر، شصتمین نشست ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر با حضور نمایندگان سازمانهای مرتبط با سفرهای نوروزی در سالن فجر وزارت میراث فرهنگی در حال برگزاری است. در این نشست نفیسی به نمایندگی از ستاد تسهیلات سفر وزارت راه گفت: جلسات ستاد سفرهای وزارت راه برگزار شده است. دو کمیته به اسم اطلاع رسانی و نظارت و بازرسی حقوق شهروندی تشکیل شده است.
وی گفت: پیش بینی کردیم سفرها با ناوگان حمل و نقل عمومی 5 درصد رشد داشته باشد و در این زمینه فروش عادلانه بلیت انجامخواهد شد. پیش بینی میشود 10 درصد بلیتها پیش فروش شود. همچنین تلفنهای گویای ما جوابگوی مسافران خواهد بود.
در ادامه فرزاد میرزایی معاون گردشگری دبیرخانه مناطق آزاد گفت: منتظر دو نامه هستم تا جواب آن بیاید چون درباره قیمت سوخت کشتیهای تفریحی هست ولی در جزایر کیش و قشم دچار چالش خواهیم شد چون کشتیهای صیادی فاکتور گرفته شده است. همچنین اگر نتوانیم چالش هواپیما را حل کنیم برای سفر به مناطق آزاد با مشکل رو به رو میشویم.
طباطبایی مدیرکل مسافری راه آهن بیان کرد: 1120 واگن ظرفیت مسافری داریم. همچنین یک میلیون و 700 هزار صندلی و 5 هزار اعزام مسافری پیش فروش شده است.
وی گفت: ممنوعیت واگذاری بلیتهای چارتری و عدم افزایش نرخ بلیت اقدام خوب امسال بوده است. 40 تا 45 درصد بلیتهای پیش فروش در اختیار مردم قرار گرفته شده است. 130 ایستگاه مسافری و 74 ایستگاه نمازی داریم که برای بهسازی آنها هزینه زیادی شده است.
در ادامه نمایندهای از وزارت آموزش و پرورش نیز گفت: برای طرح اسکان 61 هزار و 451 کلاس درس و 405 مرکز آموزشی، 300 اردوگاه، 50 پردیس از دانشگاه فرهنگیان، 20 هزار و 58 نفر عوامل اسکان به مسافران خدمات خواهند داد.
وی گفت: سالهای گذشته در استانهای فارس اصفهان، خراسان رضوی، خوزستان و یزد بیشترین آمار اسکان را داشتیم پیش بینی میشود به دلیل همزمانی با ماه مبارک رمضان در مشهد و قم افزایش آمار اسکان داشته باشیم. به این ترتیب ابلاغ اعضای ستاد انجام شده است و به مدیران استانی تاکید کردیم که به سایر اقشار هم سرویس داده شود.
در این باره مصطفی فاطمی مدیرکل گردشگری گفت: اسکان مدارس به عنوان اضطراری در نظر گرفته شده است.
شهرکی نماینده سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای بیان کرد: امسال 95 هزار نفر راننده و کمک راننده فعالیت میکنند همچنین در بخش حمل و نقل از ناوگان اتوبوس بهره مند میشویم براساس پیش بینیها 5 درصد رشد در این حوزه خواهیم داشت.
وی افزود: 8 هزار دستگاه ماشین آلات راهداری به کار گرفته میشود. همچنین 1013 دوربین در جادهها فعال است. سامانه 141 نیز برای اطلاع مردم به صورت 24 ساعته فعالیت خواهد کرد.
شهرکی گفت: بالغ بر هزار مجتمع خدمات رفاهی در قالب کارگروه مشترک فعالیت میکنند. همچنین هزار دستگاه اتوبوس در طرح نوروزی مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
حسن زاده نماینده فراجا در این نشست گفت: رزمایشی در روز 20 اسفند با شرکت تمام سازمانهای امدادی و سازمانهایی که در نوروز نقش دارند برگزار میشود. شروع طرح ترافیک از 24 اسفند اجرا خواهد شد. ما همیشه میگوئیم 20 روز دیگر جنگی هست که هزار نفر ممکن است جان خود را از دست بدهند باید چه کنیم که این اتفاق نیفتد. باید چنین نگاهی وجود داشته باشد. برخی جاها اقداماتی انجام دادهاند تا خواب آلودگی رانندگان موجب تصادف نشود. این اتفاقات خوب است.
در ادامه این نشست حجتالاسلام سیدمحمدکاظم موسوی متقی؛ مدیرکل امور فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه بیان کرد: دو هزار امامزاده در نوروز میزبان مسافران است. اجرای طرح آرامش بهاری و ضیافت نوروز به استانها ابلاغ شده است در طرح آرامش مبلغ فرهنگی به استانها اعزام میشود. در بحث اسکان برای ایام نوروز 5500 اتاق و سوئیت در زایرسرای امامزادهها آماده شده است. بین 30 تا 35 میلیون نفر در سالهای گذشته از این زائرسراها استفاده کرده بودند.
احمدی از امور پایگاههای سازمان امداد و نجات هلال احمر بیان کرد: 1500 پایگاه موقت و سیار داریم. همچنین 18 فروند هلی کوپتر برای خدمات دهی پیش بینی شده است. خدمات دهی 3500 دستگاه از جمله خودروی آرگو در مناطق خشکی و آبی و پیش بینی توزیع قهوه رایگان به رانندگان از جمله برنامههای دیگر این سازمان در ایام نوروز خواهد بود.
صادق ضیاییان رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی کشور گفت: پیش بینیهای ده روزه هواشناسی را در دستور کار داریم از 24 اسفند پیش بینیها برای 450 شهر کشور برای هر ده روز اعلام میشود تا مسافران برنامه ریزی بهتری داشته باشند. اطلاع رسانیهای ما به دستگاههای اجرایی و مردم به صورتهای مختلف انجام میشود. 4800 برنامه در رسانه ملی پخش میشود تا مردم در جریان وضعیت جوی باشند.
ضیاییان گفت: در روزهای 19 تا 25 اسفند انتظار داریم نیمه جنوبی کشور با بارش مواجه باشد. در نوار شمالی هم آغاز سفرها با سامانه باشی همراه خواهد بود. ولی عمده بارشها در نیمه غربی و شمالی از روز 6 تا 13 فروردین انجام میشود. همچنین هیچ استانی از سامانههای بارشی بی نصیب نمیماند. با این حال کاهش دما را در برخی از استانها پیش بینی کردهایم و در هفته آغاز فروردین دمای بیش از حد نرمال را داریم که کمک میکند بارشها به صورت برف نباشد.
ضرغامی در واکنش به صحبتهای ضیاییان به اطلاع رسانی لحظهای تاکید کرد تا مردم بتوانند تصمیم درستی درباره سفر بگیرند. همچنین در این زمینه خصت وجود نداشته باشد چون مردم نیاز دارند در این باره اطلاعات بگیرند.
در ادامه حیرانی به نمایندگی از ستاد اقامه نماز بیان کرد: 31 استان و بیش از 300 شهرستان در حوزه نظارت بر مراکز اقامه نماز فعال هستند. در طول سال نظارت به صورت ویژه در دستور کار است. شناسایی مشکلات و موانع موجود را انجام خواهیم داد. همچنین تثبیت وضعیت مطلوب برخی از مراکزی که خدمات رسانی بهتری دارند نیز انجام خواهد شد. ضمن اینکه نیازسنجی و جانمایی در محورهای مواصلاتی کشور از سال گذشته انجام شده است.
وی افزود: هدایت نیت خیرین و کسانی که در حوزه مسجد سازی فعالیت میکنند به سمت مراکز اقامه نماز جزو کارهای ماست. ضمن اینکه ستاد راهداری و اقامه نماز کار ویژه ای در بیش از هزار مجتمع خدمات رفاهی بین راهی انجام خواهند داد.
به اسم عشایر، چادر میزنند!
در ادامه مهدی میزبان قائم مقام سازمان امور عشایر کشور بیان کرد: چادرهای برای اسکان مهمانان نوروزی وجود دارد. در این میان برخی از افراد به اسم عشایر، چادرهای برپا میکنند که قیمت و خدمات درستی نمیدهند. ما میخواهیم مجوزی به اتحادیههای عشایری داده شود تا نظارت روی این چادرها صورت گیرد.
ضرغامی در ادامه به وی گفت: اطلاع رسانی درباره کمپینها و خدماتی که میتوانید بدهید را بیشتر کنید. برای مردم حضور در چادرهای عشایر و جاذبههایی که وجود دارد جذاب است.
در ادامه حسن بیگی نماینده سازمان تعزیرات حکومتی گفت: از 15 اسفند تا 21 فروردین خدمات رسانی توسط این سازمان انجام خواهد شد. 700 قاضی در گشتهای ثابت و سیار حضور خواهند داشت. بیشترین گشتهای نظارتی در مراکز تأمین مایحتاج عمومی انجاممی شود. همچنین سامانه تلفنی 135 سازمان تعزیرات آماده پاسخگویی است.
نماینده سازمان داوطلبان هلال احمر هم گفت: در مناطق شمالی کشور پویش غرق نشویم را راه اندازی کردیم و باعث شد که در گیلان 70 درصد و در مازندران 50 درصد کاهش غرق شدگی داشتیم. درخواست ما این است که این پویش در استانهای جنوبی نیز اجرا شود.
وی افزود: یکی از چالشهای ما این است که خدمات را به 30 کیلومتری شهرها ببریم. تصادفات در سی کیلومتری باقی مانده شهرها اتفاق میافتد آنجا دسترسی به آب و برق مشکل هست. کار جالبی که در شهر خاش شده بود این بود که مردم به صورت داوطلبانه سیاه چادر زده بودند و تلاش میکردند که رانندگان را چند ساعتی با پذیرایی مختصری متوقف کنند تا خستگی آنها گرفته شود. میگفتند بعد از آن مکان، استراحت گاه دیگری وجود ندارد و قاچاقچیان سوخت هم آنجا تردد میکنند میخواهیم که شاهد تصادف نباشیم. آنها با التماس از رانندگان میخواستند تا مدتی استراحت کنند.
راه حل ضرغامی برای استراحت مردم در بین راه
ضرغامی در پاسخ به نماینده سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر گفت: از موسیقی محلی استفاده کنند، مردم خودشان کنار میزنند و دیگر نیازی به التماس نیست!
در این جلسه نماینده شرکت ملی نفت درباره تردد نفتکشها گفت: در سالهای قبل موجودی انبارهای سوخت خوب بود و شعاع حمل بارها 30 کیلومتر بود اما امسال نیاز به تردد بیشتری خواهد بود چون موجودی انبارها خوب نیست.
وی گفت: شماره 09627 سامانه وزارت نفت برای پاسخگویی در ایام نوروز آماده اطلاع رسانی است.
ضرغامی وزیر میراث فرهنگی در پاسخ به صحبتهای نماینده شرکت نفت گفت: مصوبه دولت درباره سوخت شناورهای تفریحی داده شده اما قاچاق سوخت مشکلاتی ایجاد کرده است در بوشهر کارهای خوبی شده و برخی از کشتیها راه افتاده است. یکی از دلایل عقب ماندگی در حوزه استفاده از گردشگری دریایی و کشتیهای تفریحی، گرانی سوخت برای سرمایه گذاران است.
در ادامه عفیفی پور مدیرکل دریایی سازمان بنادر بیان کرد: سه مؤلفه موثر شناور، ترمینال و تردد وجود دارد. شناورها برای تردد مسافران آماده هستند. آموزشهای به روز و توجیهات لازم داده شده است مهمانداران نیز در همه شناورها مستقر شدهاند و ترمینالهای مسافری از جهت به روز رسانی امکانات و زیبا سازی آماده شده است.
وی با بیان اینکه 180 فروند شناور برای امداد و نجات در شرایط اضطراری آماده خدمات دهی است گفت: 15 میلیون تردد دریایی در 11 ماه گذشته انجام شده است پیش بینی شده از 25 اسفند تا 17 فروردین حدود شش میلیون تردد وجود داشته باشد.
در ادامه این نشست، علی اصغر شالبافیان معاون گردشگری کشور گفت: مبنای انتخاب شهرهای مکمل را معرفی ستاد سفر استانها قرار دادیم.
وی درخواست کرد به این نکته توجه شود که مصادف شدن نوروز با ماه رمضان تقاضا را برای استفاده برخی از مواد خوراکی بالا میبرد.
مصوبه شورای فرهنگ عمومی، منشور فعالیت ستاد خدمات سفر
شالبافیان بیان کرد: همکاران ما بدانند که به تازگی مصوبه شورای فرهنگ عمومی درباره همزمانی نوروز 1403 با ماه مبارک رمضان ابلاغ شده است و به متن مشخصی درباره نحوه فعالیت ستاد سفر رسیدیم که توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ابلاغ شد. این در واقع منشور فعالیت ماست. ادارات کل میراث فرهنگی استانها مصوبه شورای فرهنگ را مبنا قرار داده و در جلسات ستاد سفر استانها با حضور استانداران مطرح شود.
وی افزود: دستگاههای عضو ستاد تسهیلات سفر به خصوص در استانهای مقصد سفر با توجه به تقویم تعطیلات فروردین ماه، خدمات رسانی خود را تا 24 فروردین ادامه دهند.
شالبافیان با بیان اینکه فعالیت ستاد سفر در طول سال دائمی شده است، افزود: جمعیتی بالغ بر یک میلیون نفر به صورت مستمر مشغول خدمت رسانی به مسافران خواهند بود.
در پایان این نشست، ضرغامی وزیر میراث فرهنگی نیز گفت: من در هیأت دولت و در حضور رئیس جمهور صحبت میکنم تا بالاترین مقام هر دستگاهی به موضوعات مورد تاکید اعضای ستاد سفر توجه ویژه کنند.