چهارشنبه 7 آذر 1403

از برگزاری 50 هزار آزمون آنلاین، تا تلاش برای ارائه زیر ساخت‌های الکترونیکی به دنیا

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
از برگزاری 50 هزار آزمون آنلاین، تا تلاش برای ارائه زیر ساخت‌های الکترونیکی به دنیا

با توجه به اینکه سر لوحه فعالیت‌های سازمان جهاد دانشگاهی تهران کوتاه کردن فاصله هدف تا محصول اعلام شده است و با عنایت به شرایط خاص کشور، این نهاد فارغ از هر رنگ و بویی به اجرای وظایف و مأموریت‌های سازمانی خود مشغول است تا بتواند گره از مشکلی باز کند و موثر در بهبود شرایط فعلی باشد.

به گزارش ایسنا، قاعدتا با این تأثیرات در حوزه‌های عملیاتی پژوهش و فناوری، فرهنگی و آموزشی استانی و ملی خواهد بود. از این‌رو سرلوحه این فعالیت‌ها در حال حاضر و در آینده کار جهاد دانشگاهی کاهش فاصله هدف تا محصول است. در این راستا حوزه پژوهش و فناوری سازمان جهاد دانشگاهی تهران از شکل سازمان‌های اداری و بوروکراتیک خارج بوده و سازمانی «علمی - اجتماعی» است که در این دسته از سازمان‌ها میزان تعاملات و در نتیجه پویایی بیشتر است.

در چند حوزه طرح‌های فناورانه، خدمات تخصصی و تولید، طرح‌های پژوهشی، عقد قراردادها و تفاهم‌نامه و ایجاد ساختار و تجهیز، خدمات و محصولات دانش‌بنیانی را ارائه کرده است.

در همین زمینه، مبلغ حجم ریالی قراردادهای این معاونت از ابتدای سال 99 تاکنون 190 میلیارد ریال بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته این رقم رشد چشمگیری داشته است.

طرح فناورانه بومی‌سازی و تکمیل دانش فنی تولید فرمون (فرمون یک عامل شیمیایی است که موجب پاسخ اجتماعی در اعضای یک گونه می شود) مبارزه با آفت کرم خراط در درخت گردو، طرح فناورانه تکمیل دانش فنی ساخت و تولید کریستالیزاتور صنایع فولاد و ریخته‌گری، طرح فناورانه طراحی و ساخت سامانه ارتقاء کیفیت نفت خام و انواع فرآورده‌های سنگین جهت کاهش ته مانده‌ای نفتی و رسوبات آسفالتین و طرح فناورانه کسب دانش فنی و تولید ماده تعلیق‌شکن معکوس از جمله طرح‌های فناورانه معاونت پژوهش و فناوری بوده است.

از دیگر طرح‌های فناورانه حوزه پژوهش و فناوری این سازمان می‌توان به طرح فناورانه بومی‌سازی و تکمیل دانش فنی تولید کویل لوله مغزی سیار، تولید آلیاژها و سوپرآلیاژهای متنوع در زمینه فولاد، مس و... و تولید چرخ ریخته‌گری مس کروم زیرکونیوم اشاره کرد.

بر اساس این گزارش، رشد قراردادها و فعالیت‌ها توسط پژوهشگران نسبت به سال گذشته همگی نشان از پایبندی به شعار سال با عنوان «جهش تولید» دارد. از دیگر نمونه‌های بارز جهش تولید در حوزه تکثیر درختان میوه و گیاهان تزئینی بوده است که نسبت به سال گذشته رشد قابل توجهی داشته است که به نحوی امسال در این واحد 60 هزار نهال تولید و تکثیر شده است. مرکز خدمات تخصصی آبزیان در جهت ارائه واکسن و خدمات مدیریتی مزارع پرورش آبزیان هم تاکنون فعالیت‌های در خور توجهی داشته است.

بخش پژوهش و فناوری سازمان جهاد دانشگاهی تهران در حوزه پروژه 5 طرح فناورانه داشته است، که 3 طرح اصلی آن شامل ساخت کریستالیزاتور برای ریخته‌گری پیوسته در صنایع فولاد، کویل لوله مغزی سیار با کاربرد در صنایع نفت و گاز، فرمون مبارزه با آفات کشاورزی است و دو طرح دیگر در حوزه تولید مواد شیمیایی بوده است.

مطالعه، شبیه‌سازی، تجزیه و تحلیل و خدمات تخصصی در زمینه HSE تأسیسات صنعتی در حوزه‌های نفت، گاز، پتروشیمی و فولاد، تولید و فروش واکسن‌ها و خدمات تخصصی در حوزه سلامت آبزیان، تولید و فروش نهال‌های کشت بافتی و تولید ورق YC550 برای شرکت مگاموتور از جمله خدمات تخصصی و تولید بوده که این معاونت اجرا کرده است.

از دیگر خدمات تخصصی و تولید می‌توان به تولید قطعات مسی و فولادی متعدد، تولید رزیستورهای کامیون بلاز معدن، تولید پتاسبم لائورات 44 تن، تولید امولسیفایر قیر و تولید186 تن محصول اسپن 80 اشاره کرد.

آسیب‌شناسی ساختار نظام اداری دولت در استان تهران 

آسیب‌شناسی ساختار نظام اداری دولت در استان تهران، آسیب‌شناسی و بررسی تحلیلی توسعه منابع انسانی در استان تهران، همکاری در رصد اجرای برنامه توسعه استان تهران، استفاده از فتوکاتالیست به منظور کاهش نیترات آب از دیگر طرح‌های پژوهشی معاونت پژوهش و فناوری در سازمان جهاد دانشگاهی تهران بوده است.

در بخش منابع انسانی هم جذب نیروهای متعددی از هیئت علمی و پژوهشگر تا کارشناس برای تأمین سرمایه انسانی مورد نیاز انجام شده است. تجهیز آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌ها و نصب و راه‌اندازی تأسیسات جدید از دیگر اقدامات بوده است تا حد امکان زیرساخت های مورد نیاز پژوهشگران برای انجام فعالیت پژوهشی و فناورانه فراهم شود.

هم‌چنین معاونت پژوهش و فناوری برای تأمین 40 هزار لیتر ماده شیمیایی تعلیق منطقه‌شکن ابوذر ساخت ماشین سختی‌سازی ستحی برای مجتمع صنعتی فولاد اسفراین، تولید 500 تن ورق و لوله مخازن CNG و تولید 4 عدد چرخ مسی قراردادهایی را منعقد کرده است در عین حال با سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان تهران، با مجتمع صنعتی فولاد اسفراین و با دانشگاه علم و فرهنگ تفاهم‌نامه‌هایی به امضاء رسیده است.

تأسیس مرکز خدمات تخصصی کشت بافت، راه‌اندازی کلینیک آبزیان، تجهیز آزمایشگاه شیمی کاربردی (راه‌اندازی آزمایشگاه سنتز وآنالیز فرمون)، ایجاد خط گلاس لاین پایلوت‌های شیمی هلجرد و تجهیز کارگاه فرآوری مواد فلزی هلجرد از دیگر خدمات این معاونت بوده است.

پژوهش و فناوری همواره تعامل با صنایع و دستگاه‌های دولتی را مد نظر داشته است که در آن وجود اعتماد دو طرفه ضروری است رویکرد در حوزه پژوهش تبدیل شدن به سازمانی اجتماعی برای افزایش توانمندی و هم‌افزایی جامعه پژوهشگران، فناوران، صنعتگران و کارشناسان است تا بتوان ارزش افزوده‌هایی را برای سازمان داشت و نیازهای کشور را تأمین و مشکلات را برطرف کرد و در جهت اعتلای کشور گام برداشت.

برگزاری نهمین دوره آئین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان با 4 برنامه جنبی

به گزارش ایسنا، معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی سازمان تهران هم طی یکسال گذشته نهمین دوره آئین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان را با برنامه‌های جانبی چون اجرای تئاتر خیابانی در محوطه دانشگاه تهران با موضوعات مرتبط با فداکاری، نصب لمپوست‌های برگزیدگان ادوار گذشته در محوطه دانشگاه تهران، نشست تخصصی بلایای طبیعی و شرور از منظر عدل و حکمت‌الهی در دانشکده الهیات دانشگاه تهران و کمپین اهدای‌خون و دریافت‌خون از دانشجویان و مردم در محل باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران برگزار کرد. اج

اجرای برنامه «فرهنگی - معنوی» چشم و چراغ

برنامه «فرهنگی - معنوی» چشم و چراغ با هدف ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و آشنایی دانشجویان با معرف انقلاب و دفاع مقدس ارایه شد. بر اساس این طرح دیدار با خانواده شهدا، ایثارگران و جانبازان با حضور دانشجویان و جوانان علاقه‌مند به طور مستمر در برنامه‌های فرهنگی جهاددانشگاهی قرار گرفت.

برگزاری نخستین دوره مجموعه مسابقات مجازی کتابخوانی «هشت بهشت»

هم‌چنین با هدف ترویج فرهنگ کتابخوانی و رشد آگاهی‌های دانشجویان، به همت معاونت فرهنگی سازمان جهاددانشگاهی تهران و با حمایت و همکاری معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی و معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران، وزارت بهداشت و آموزش پزشکی، دانشگاه جامع علمی - کاربردی، دانشگاه پیام نور و معاونت فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی تهران نخستین دوره مجموعه مسابقات مجازی کتابخوانی «هشت بهشت» برگزار شد.

این مجموعه مسابقات ویژه دانشجویان دانشگاه‌های منطقه یک استان‌های تهران و البرز و شامل کتاب‌های «علی از زبان علی»، «بینوایان»، «خط مقدم»، «نفحات نفت»، «پیرمرد و دریا»، «جوان و انتخاب بزرگ»، «آن مرد با باران می‌آید» و «عشق هشتم» است که در طول سال 99 (درهر ماه یک کتاب) برگزار می‌شود.

دهمین دوره آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان با توجه ویژه به دانشجویان فعال در مقابله با فضای ایجاد شده بر اثر کرونا و مدافعان سلامت برگزار خواهد شد

آغاز فعالیت‌های کارآفرینی و مهارت‌آموزی ویژه دانشجویان کوی دانشگاه تهران

با توجه به نیاز دانشجویان جهت راه‌یابی به بازار کار و لزوم آموزش آنان و ارتقای توانمندی‌هایشان، ارائه برنامه‌ها و دوره‌های کارآفرینی و مهارت‌آموزی از مهم‌ترین اولویت‌های معاونت فرهنگی در سال 99 است از این‌رو فعالیت‌های کارآفرینی و مهارت‌آموزی ویژه دانشجویان کوی دانشگاه تهران برگزار شد.

بر اساس این گزارش، با وجود مشکلات کرونا، معاونت آموزشی سازمان جهاد دانشگاهی تهران همکاری با برخی سازمان‌ها را گسترش داد و با استفاده از سامانه ارتباط آنلاین برقرار شد و آزمون‌های آنلاین توسعه یافت.

برگزاری 50 هزار آزمون آنلاین برای سازمان‌ها توسط معاونت آموزشی جهاد دانشگاهی تهران

از زمستان سال پیش تاکنون بیش از 50 هزار آزمون آنلاین برای سازمان‌ها برگزار شد و هم‌چنان در حال برگزاری است بخشی از دوره‌های آموزشی به الکترونیکی تبدیل شد و میزان استقبال شرکت‌کنندگان از آموزش مجازی بیش از حضوری بود از آن جمله دوره‌های آموزشی سازمان نظام مهندسی بود که مهندسان به علت درگیری‌های کاری و ضرورت حضور در کارگاه‌ها و... استفاده از آموزش الکترونیکی را ترجیح دادند.

آموزش بیش از 2000 نفر بر پایه وب و موبایل

نظام مهندسی بر پایه وب و موبایل آغاز شد و بیش از 2000 نفر در این دوره‌ها آموزش دیدند. سامانه آموزش الکترونیکی که تنها برای آموزش الکترونیکی طراحی شده است سامانه اختصاصی آموزشی IMOOC.IR است که تاکنون قریب به 6000 نفر شرکت کرده‌اند و از خدمات آموزش الکترونیکی آن بهره‌مند شدند.

مرکز جامع علمی کاربردی هم کلاس‌ها و آزمون‌های پایان ترم را به صورت الکترونیکی برگزار کرد.

تلاش برای ارائه زیر ساخت‌ها و نرم‌افزارهای الکترونیکی به دیگر کشورها

از دیگر خدمات جدید معاونت آموزشی سازمان جهاد دانشگاهی تهران در ایام کرونایی فعالیت برای ارائه خدمات و زیرساخت‌های لازم برای ارائه آموزش‌های الکترونیکی ویژه مدارس بود. تاکنون برای یکسری از مدارس زیرساخت‌ها ارائه شده است تا آموزش بر بستر اپلیکیشن دیجیتال برای دانش‌آموزان ارائه شود.

در زمینه سامانه‌های مدیریت آموزش مجازی تفاهم‌نامه‌ای با شورای‌عالی مناطق آزاد به امضاء رسیده است.

ارائه زیر ساخت الکترونیکی و نرم‌افزارها به دیگر کشورها از دیگر برنامه هاست که معاونت آموزشی در حال رایزنی است تا این سرویس به خارج از کشور هم ارائه شود که می‌تواند در حوزه آموزش ارزآوری داشته باشد.

طراحی مدل ملی توسعه سرمایه انسانی از فعالیت‌های پژوهشگاه مطالعات توسعه جهاد دانشگاهی سازمان تهران

رویکرد کلی و محورهای فعالیت‌های پژوهشگاه مطالعات توسعه طراحی مدل ملی توسعه سرمایه انسانی است که این پژوهشگاه در این‌باره فعالیت‌هایی چون طراحی مدل ملی استقرار نظام مدیریت دانش در دستگاه‌های اجرایی کشور، تبیین بازماندگی از تحصیل دانش‌آموزان در ایران و راه‌اندازی مرکز توانمندسازی حاکمیت و جامعه را داشته است.

از دیگر فعالیت‌های این پژوهشگاه می‌توان به آسیب‌شناسی عملکرد سمن‌ها در ایران، ارائه خدمات روانشناسی و روانکاوی به آحاد جامعه، تحلیل آثار فضای مجازی بر مسائل فرهنگی جامعه ایران، ارزیابی شایستگی مدیران بیش از 5000 نفر از مدیران دستگاه‌های اجرایی کشور و نیازسنجی آموزشی و ارائه برنامه توسعه فردی کارکنان و مدیران دستگاه‌های اجرایی کشور اشاره کرد.

بر اساس این گزارش، سازمان جهاد دانشگاهی تهران و دیگر واحدها با کارنامه درخشان خود همواره ثابت کرده‌اند که می‌توانند بسیاری از نیازهای کشور را با اعتماد به نیروهای متخصص داخلی و بدون اتکاء به توان دیگر کشورها برآورده کنند و بسیاری از کارشناسان معتقدند اعتماد به این نیروهای جهادی در 3 حوزه آموزش، پژوهش و فناوری و فرهنگ چیزی جز موفقیت و سربلندی را برای این مرز و بوم به همراه نخواهد داشت.

انتهای پیام