از «گزارش مصدق و یارانش به کمیسیون نفت مجلس» تا «شرط یک نماینده برای آزادسازی قیمت خودرو»
موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی بیست و ششمین روز آذر ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی بیست و ششمین روز آذر ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
26 آذر 1330، لایحه قرضه ملی که در 13 مردادماه به تصویب مجلس شورای ملی رسیده بود پس از تایید مجلس سنا قطعیت یافت.
26 آذر 1345، یک هیات بازرگان از بلغارستان برای عقد قراردادهای بازرگانی وارد تهران شد.
26 آذر 1355، سفارت آمریکا در تهران در گزارشی به واشنگتن تصریح کرد 75 درصد نفت مصرفی اسراییل که حدود 150 هزار بشکه در روز می باشد به وسیله ایران تامین می شود.
26 آذر 1358، مارگارت تاچر نخست وزیر انگلستان در مصاحبه با تلویزیون ان. بی. سی اظهار داشت اگر جیمی کارتر (رئیس جمهور آمریکا) مقررات تحریم اقتصادی علیه ایران وضع کند، بریتانیا اولین کشوری خواهد بود که از وی حمایت میکند.
26 آذر 1369، با اعلام رأی دیوان داوری جمهوری اسلامی ایران و آمریکا در لاهه هلند در مورد پرونده شرکت نفتی «آرکو» و حل اختلافات طرفین، آخرین پرونده کنسرسیوم نفتی غرب در ایران مختومه اعلام شد.
26 آذر 1390، رییس کانون سردفتران و دفتریاران گفت: به موجب قانون «اصلاح موادی از قانون خدمت وظیفه عمومی» که در مجلس تصویب شده، از این پس هرگونه نقل و انتقال در دفاتر اسناد رسمی نیاز به کارت پایان خدمت ندارد.
26 آذر 1391، حمیدرضا پهلوانی رییس سازمان هواپیمایی کشوری با اشاره به اینکه از رتبه بندی ایرلاین ها برای دریافت تسهیلات از صندوق توسعه ملی استفاده می شود، گفت: در زمینه ساخت هواپیماهای 150 نفره با سازمان صنایع هوایی به توافق رسیده ایم.
26 آذر 1393، شورای هماهنگی بانکهای دولتی و خصوصی شده، کانون بانکها و موسسات اعتباری خصوصی جلسهای مشترک درباره وضعیت نرخ سود بانکی برگزار کردند و در نهایت با ارسال نامهای به بانک مرکزی خواستار نظارت بیشتر این بانک بر اجرای نرخ سود بانکی 22 درصد شدند.
26 آذر 1394، دهمین اجلاس وزرای سازمان تجارت جهانی (WTO) با پذیرش افغانستان به عنوان عضو جدید این سازمان به کار خود در شهر نایروبی کنیا پایان داد. تصمیم جدید این سازمان در حالی است که الحاق ایران به عنوان بزرگ ترین اقتصاد خارج از سازمان تجارت جهانی که با سابقه 20 ساله فعالیت این سازمان مطابقت دارد، هنوز به نتیجه نرسیده است.
26 آذر 1396، سیدمحمود علوی، وزیر اطلاعات گفت: برخوردهای قهرآمیز و خشن در مواجهه با تخلفات اقتصادی موجب فرار سرمایه و عدم ترغیب فعالان اقتصادی در بازار میشود.
26 آذر 1397، غلامرضا تاجگردون رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با تشریح موارد اصلاحی لایحه بودجه سال 98 تاکید کرد که رقم یارانههای نقدی و نرخ بنزین در بودجه سال آینده تغییری نخواهد کرد.
26 آذر 1398، محمود حجتی، وزیر سابق جهاد کشاورزی در آیین نکوداشت و تجلیل از خود با اشاره به بحث استعفایش گفت: عمده موضوعی که باعث شد امروز بهصورت رسمی در خدمت شما نباشم بحث سلامتیام بود. بنده به یک بیماری تنفسی حاد مبتلا هستم که در ماههای آخر وزارت بسیار مرا آزار میداد و همین مساله باعث شد از سمت خود کنارهگیری کنم.
26 آذر 1399، علیرضا رزم حسینی وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره نامهنگاری با نهاوندیان معاون اقتصادی رئیسجمهور در راستای بررسی بسته پیشنهادی وزارت صمت مبنی بر خروج شرکتهای خودروساز از زیانده بودن، گفت: طرح پیشنهادی ما برای افزایش تولید آماده شده و در آیندهای نزدیک در ستاد اقتصادی دولت مطرح میشود. این بسته به تنظیم بازار خودرو و افزایش تولید خوروسازان کمک خواهد کرد. وزیر صنعت، معدن و تجارت در تشریح محور اصلی طرح مذکور، توضیح داد: افزایش تولید و رقابتی کردن صنعت خودرو محور اصلی این طرح است.
منابع: روزنامه دنیای اقتصاد و موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی