یک‌شنبه 4 آذر 1403

امدادرسانی به 267 هزار نفر در برف و سیل / 6 مفقودی و 19 کشته در حوادث جوی

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
امدادرسانی به 267 هزار نفر در برف و سیل / 6 مفقودی و 19 کشته در حوادث جوی

بررسی آماری ماموریت های سازمان امدادونجات جمعیت هلال احمر نشان می‌دهد که در حوادث جوی و اقلیمی دی ماه امسال دستکم 19 نفر جان خود را از دست داده و شش نفر همچنان مفقود هستند.

به گزارش ایسنا، دی ماهی که گذشت با مخاطرات جوی و طبیعی فراوانی همراه بود که مهم‌ترین آنها وقوع برف و کولاک و سیل و آبگرفتگی در نقاط مختلف کشور بود. به طوری که 31 استان کشور با این پدیده درگیرشدند و می‌توان گفت که به طورکلی مناطقی از شمال، شمال غرب و غرب کشور درگیر برف و کولاک شده و مناطقی از شرق، جنوب شرق و جنوب کشور نیز با سیل و آب گرفتگی مواجه شدند. البته در این میان برخی از مناطق با هر دو پدیده درگیر بودند.

در این میان سازمان امدادونجات جمعیت هلال احمر مهم‌ترین سازمان در امدادرسانی به حادثه‌دیدگان این حوادث بود چرا که هم در کنار اورژانس از امکانات درمانی برخوردار بود و هم ماموریت هایی نظیر بازگشایی، تخلیه آب، اسکان اضطراری و... را بر عهده داشت. در همین راستا نیز مهدی ولیپور، رییس سازمان امدادونجات جمعیت هلال احمر به تشریح اقدامات انجام شده از سوی این سازمان در حوادث دی ماه سال1400 پرداخته است.

ولیپور در گفت‌وگو با ایسنا در این باره گفت: سازمان امدادونجات جمعیت هلال احمر، سازمانی است که باید همواره آماده امدادرسانی و ارائه خدمات اضطراری به مردم باشد. امدادگران این سازمان در تمام نقاط کشور از جمله شهرها، روستاها، راه ها و... مستقر هستند. در این میان برف و کولاک و سیل و آبگرفتگی از جمله مواردی بودند که امدادرسانی در آن، تعداد ماموریت های این سازمان را در دی ماه افزایش داد.

وی با بیان اینکه از روز هشتم دی ماه با ورود جبهه بارشی از غرب و جنوب غربی کشور اکثر استان ها تحت تاثیر مداخلات جوی قرار گرفتند، گفت: در همین راستا نیز آماده باش امدادگران برای انجام عملیات امدادرسانی به گرفتاران و در راه ماندگان در نقاط مختلف به خصوص گردنه ها و محورهای کوهستانی آغاز شد و با شدت گرفتن بارش سرعت امدادرسانی نیز افزایش یافت که همین امر باعث شد تا جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران بر اساس وظایف ذاتی خود برای کاهش صدمات، افزایش آمادگی برای مقابله و ارائه خدمات امداد و نجات به آسیب دیدگان حوادث جوی برنامه ریزی لازم را انجام دهد.

مهدی ولیپور، رییس سازمان امدادونجات جمعیت هلال احمر

امدادرسانی هلال احمر بر اساس سناریوهای از پیش تعیین شده

رییس سازمان امدادونجات جمعیت هلال احمر ادامه داد: در همین راستا آماده باش کلی اعلام و مراکز کنترل، هدایت و هماهنگی عملیات به صورت شبانه روزی فعال شدند تا تمام وقایع و حوادث جوی رصد و کنترل و به طور مستمر ارزیابی و پایش شود. براین اساس جمعیت هلال احمر مطابق سناریوهای از قبل تعیین شده برنامه های پیشگیری، پاسخ و بازیابی در حادثه ها را تدوین و عملیاتی کرد.

ولیپور ادامه داد: با رصد شرایط جوی از ماهواره های بین المللی و همچنین هشدار سطح زرد به شماره 120 سازمان هواشناسی در تاریخ هشتم دی ماه، اقدامات اولیه در خصوص افزایش آمادگی صورت پذیرفت و نقشه های پیش بینی شرایط جوی تولید و به استان ها ارسال شد. همچنین بر اساس اعلام سازمان هواشناسی ایران و هشدارها از تاریخ 24 دی ماه 1400 مشخص شد که فعالیت سامانه بارشی در کشور تداوم داشت.

نقش آموزش و هشدار به موقع در کاهش خسارت ناشی از حوادث جوی

وی با بیان اینکه آموزش همگانی و افزایش تاب آوری و توان مقابله با بحران ها یکی از اقدامات جمعیت هلال احمر است، گفت: در همین راستا نیز و با هدف انجام آموزش همگانی و بالابردن سطح آمادگی و تاب آوری جامعه به منظور پیشگیری از آسیب های مردم در مناطق پیش بینی شده، نسبت به انتشار موارد آموزشی در قالب پوسترهای تصویری در فضای مجازی و گروه های مختلف و از طریق زیرنویس در شبکه خبر و شبکه های صدا و سیمای استانی و نشر هشدارهای میدانی از طریق پایگاه های امداد و نجات و خانه های هلال روستایی و دهیاری ها اقدام شد تا مردم از احتمال بارش ها با خبربوده و غافلگیر نشوند که خوشبختانه این موضوع تاثیرات بسیاری داشت و از حوادث بسیاری جلوگیری کرد.

ولیپور ادامه داد: همزمان با این اقدام وضعیت آماده باش برای تمامی استان های در معرض مخاطره ارسال شد و برنامه مخصوص به این شرایط به اجرا درآمد که از جمله آن می‌توان به اعلام آماده باش به مراکز امداد و نجات هوایی و استقرار بالگرد در سطح کشور، تبادل اطلاعات با مرکز پیش بینی و هشدار سازمان هواشناسی کشور، تهیه نقشه مربوط به تغییرات شرایط جوی در کشور و مناطق در معرض آسیب و اطلاع رسانی، برگزاری جلسات هماهنگی و رصد حوادث به صورت ویدئو کنفرانس با استان های در معرض آسیب، تقویت انبارهای امدادی شعب و مراکز استان های در معرض خطر از تجهیزات اسکان، زیستی و مواد غذایی، پیش بینی اماکن اسکان اضطراری با همکاری سایر دستگاه های اجرایی توسط استان های در معرض آسیب، اطلاع رسانی و آموزش همگانی نحوه مواجهه با سیلاب، برف و کولاک و بهمن از طریق فضای مجازی، رسانه های ملی و استانی، کمک به نشر هشدارها به صورت میدانی توسط پایگاه های امداد و نجات و خانه های هلال فعال در روستاها و... اشاره کرد.

خسارات ناشی از سیل دی ماه 1400 در کرمان

317 شهر از 31 استان کشور متاثر از سیل و کولاک

رییس سازمان امدادونجات جمعیت هلال احمر درباره اقدامات انجام شده پس از وقوع برف و کولاک و سیل و آبگرفتگی نیز گفت: در مجموع عملیات های امدادونجات در 1364 منطقه شامل 113 شهر، 822 روستا، 70 منطقه عشایر نشین و 362 محور کوهستانی در 317 شهر کشور از 31 استان کشور به اجرا درآمد.

وی تعداد کل عملیات های اجرا شده در سطح کشور را 3487 مورد اعلام کرد وگفت: از این تعداد، شمار کل عملیات مرتبط با تغییرات شرایط جوی 1158 مورد است که 741 مورد آن شامل برف و کولاک و 221 مورد آن شامل سیل و آبگرفتگی می شود. پس از آن عملیات هایی چون امدادونجات در کوهستان با 194 مورد و طوفان با دو مورد قرار دارد.

به گفته ولیپور در مجموع این عملیات ها با 267 هزار و 203 نفر طی 30 روز امدادرسانی شده است که یعنی به طور متوسط روزانه به هشت هزار و 906 نفر امدادرسانی شده است.

بیشتر بخوانید

هنگام وقوع سیل چه کنیم؟

در برف و کولاک چه کار کنیم؟

چرا تخت جمشید را سیل نبرد؟

وی ادامه داد: از این تعداد 48 هزار و 173 نفر اسکان اضطراری داده شده و 238 نفر به مناطق امن انتقال داده شدند. 257 نفر هم به مراکز درمانی برده شدند و 39 نفر از آسیب دیدگان نیز خدمات درمانی را به شکل سرپایی دریافت کردند. همچنین عملیات رهاسازی از برف و کولاک برای 3345 دستگاه خودروی سواری انجام شده و از 1601 واحد مسکونی نیز تخلیه آب انجام شد.

امدادرسانی به بیش از 201 هزار نفر در سیل و آبگرفتی دی ماه 1400

ولیپور به آمار تفکیکی عملیات های امدادی در سیل و برف نیز اشاره کرد و گفت: در سیل و آبگرفتگی در مجموع 221 حادثه وجود داشت که منجر به امدادرسانی به 201 هزار و 512 نفر شد. در این میان 39هزار و 394 نفر نیز اسکان اضطراری داده شدند، 68 نفر نیز به مناطق امن و 21 نفر به مراکز درمانی منتقل شدند.

امدادرسانی هلال احمر به خودروهای گیرکرده در برف و کولاک

امدادرسانی به بیش از 65 هزار نفر در برف و کولاک دی ماه 1400

رییس سازمان امدادونجات جمعیت هلال احمر درمورد برف و کولاک نیز اظهارکرد: 741 مورد حادثه نیز مرتبط با برف و کولاک بود که در آن به 65 هزار و 538 نفر امدادرسانی شد و 8774 نفر نیز اسکان اضطراری داده شدند. 44 نفر به مناطق امن و 156 نفر به مراکز درمانی منتقل شدند.

6 مفقودی و 19 فوتی در حوادث جوی و اقلیمی دی ماه

وی درباره خسارات جانی ناشی از این حوادث نیز گفت: در مجموع آمار نهایی و قطعی در این خصوص را سازمان پزشکی قانونی اعلام می کند، اما در ماموریت های ما، متاسفانه شش نفر در حوادث دی ماه مفقود شدند و 19 نفر شامل شش نفر در کرمان، دو نفر در هرمزگان، پنج نفر در فارس، چهار نفر در سیستان و بلوچستان و دو نفر نیز در دیگر استان ها جان خود را از دست دادند.

اعزام بیش از 160 تن محموله امدادی با هواپیماهای سپاه و ارتش

ولیپور در مورد اقدامات صورت گرفته توسط جمعیت هلال احمر در حین سانحه سیل و آبگرفتگی نیز گفت: تشکیل ستاد فرماندهی و کنترل عملیات در سازمان امداد و نجات، برگزاری جلسه هماهنگی پاسخ اضطراری به حوادث و سوانح در محل EOC سازمان و استان های متاثر، سازمان راهداری کشور و مدیریت بحران، برقراری ارتباط و هماهنگی با مسئولین محلی و خانه های هلال در نقاط روستایی در استان های در معرض آسیب جهت پوشش عملیات نجات، اسکان و تغذیه اضطراری، فعال سازی مراکز امداد هوایی امداد و نجات در کشور به منظور انجام عملیات نجات و امدادرسانی، هماهنگی انجام عملیات جستجو و نجات و انتقال افراد گرفتار در برف و کولاک و سیل و آبگرفتگی به صورت زمینی و هوایی در استان های تحت تاثیر، هماهنگی برای تجهیز اماکن عمومی و ورزشگاه ها به منظور برپایی کمپ های اسکان اضطراری، آغاز توزیع اقلام امدادی بین آسیب دیدگان، توزیع اقلام زیستی از طریق امداد هوایی با کمک 8 فروند بالگرد MI17، تخصیص تنخواه مورد نیاز استان ها به منظور خرید اقلام غذایی اضطراری توسط استان ها به دلیل عدم وجود ذخایر کافی در انبارهای استان های در معرض آسیب و نیز رونق اقتصادی استان های مذکور، ارسال اقلام زیستی و غذایی از استان های معین و پشتیبان به استان های متاثر از سیل، هماهنگی و اعزام بیش از 160 تن محموله امدادی از طریق هواپیماهای سپاه و ارتش و... از جمله اقدامات انجام شده در حین حادثه سیل و آبگرفتگی بود.

 چه اقلام امدادی میان سیل زدگان و متاثران برف و کولاک توزیع شد؟

وی آمار اقلام توزیع شده در جریان امداد رسانی به حوادث جوی اخیر را نیز تشریح کرد و گفت: 6944 تخته چادر، 66هزار و779 تخته پتو، 17هزار و 239 تخت موکت، 93هزار و 233 کیلوگرم نایلون، 2898 شعله چراغ والور، 26هزار و 753 بسته غذایی و 36هزار و 341 بطری آب معدنی به همراه 45هزار و 424 قوطی کنسرو، 3341 کیلوگرم قندوشکر، 79هزا و 547 قرص نان و 29 هزار و376 کیلوگرم برنج از جمله اقلام امدادی توزیع شده است.

نجات 55 زن باردار

ولیپور با بیان اینکه یکی از اولویت دار ترین ماموریت های سازمان امدادونجات، امدادرسانی به زنان باردار است، گفت: در دی ماه امسال 55 زن باردار شامل 9 نفر در آذربایجان شرقی، 9 نفر در آذربایجان غربی، شش نفر در اردبیل، هشت نفر در زنجان، دو نفر در کردستان، دو نفر درکرمان، 12نفر در کرمانشاه، سه نفر در لرستان و چهار نفر در دیگر استان ها در شرایط سخت و صعب العبور مورد امدادرسانی قرار گرفته و با خدمات ویژه به مراکز درمانی منتقل شدند.

وی در مورد اقدامات امدادهوایی نیز به ایسنا گفت: 12 فروند بالگرد جمعیت هلال احمر در این مدت به کار گرفته شد که مجموعا 235 سورتی پرواز را به مدت 136 ساعت انجام دادند. این بالگردها 46 نفر را به نقاط امن منتقل کردند و 648 نیروی امدادی را نیز به مناطق تحت تاثیر حوادث جوی انتقال دادند.

ولیپور اضافه کرد: این بالگردها 21 مصدوم را نیز منتقل کرده و 46 هزار کیلوگرم اقلام امدادی را نیز جابجا کردند.

به گفته رییس سازمان امدادونجات جمعیت هلال احمر، در مجموع این عملیات ها 3185 تیم عملیاتی، 1460 دستگاه خودروی امدادی و 676 دستگاه آمبولانس مشارکت داشتند و 17 هزار و 140 نفر روز امدادگر نیز در انجام این ماموریت ها حضور داشتند.

انتهای پیام

امدادرسانی به 267 هزار نفر در برف و سیل / 6 مفقودی و 19 کشته در حوادث جوی 2
امدادرسانی به 267 هزار نفر در برف و سیل / 6 مفقودی و 19 کشته در حوادث جوی 3
امدادرسانی به 267 هزار نفر در برف و سیل / 6 مفقودی و 19 کشته در حوادث جوی 4